Tajine van Spruitjes

19 februari 2020Fatima El Irari

Prep time: 10 minuten

Cook time: 40 minuten

Serves: 4 personen

Deze smaakvolle Marokkaanse tajine van spruitjes en aardappeltjes moet je echt eens geproefd hebben. Echt je likt je vingers er bij af, zo lekker is het! En mocht je nou geen tajine hebben, dan kun je dit gerecht ook klaarmaken in een braadpan met deksel.

Print recept

Tajine van Spruitjes en Aardappelen

  • Voorbereidingstijd 10 minuten
  • Kooktijd 40 minuten
  • Totale tijd 50 minuten
  • Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten

Kip marinade:

  • 6 stuks drumsticks
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 eetlepel peterselie, fijngesneden
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 50 ml water

Extra:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 2 uien, in schijfjes
  • 1 tomaat, in blokjes
  • 4 middelgrote aardappelen
  • 250 gram spruitjes
  • 100 ml warm water
  • 1 eetlepel tomatensaus

Bereidingswijze:

  • 1)

    Plaats voor de marinade de drumsticks in een kom en voeg de ui, knoflook, peterselie, de kruiden en het water erbij en schep de kip goed om. Dek de kom voor minstens 30 minuten af en laat de marinade goed intrekken. Schil in de tussentijd de aardappelen, snijd ze in partjes en spoel ze af. Snijd het harde kontje van de spruitjes eraf, verwijder de buitenste paar blaadjes en spoel ze af onder de kraan.

  • 2)

    Verhit in de tajine de olijfolie en de zonnebloemolie op middelhoog vuur. Fruit de uien en de tomatenblokjes aan tot ze glazig zijn. Plaats de gemarineerde drumsticks in de tajine en plaats het deksel van de tajine bovenop voor 5-8 minuten. Open de tajine en draai de drumsticks om en bak voor nog eens 5-8 minuten.

  • 3)

    Verdeel de aardappelpartjes bovenop de kip en leg de spruitjes erop. Meng het water met de tomatensaus en giet dit over de groenten en kip. Plaats het deksel op de tajine voor 20-25 minuten. Open de tajine, check of de groenten gaar zijn en schep via de zijkant wat saus op en giet het over de groenten. Dien de tajine warm op met lekker warm brood en genieten maar!

     

Extra tips:

  • Mocht je geen tajine hebben, dan kun je ook een braadpan gebruiken.
  • Voeg extra groenten toe die je lekker vindt.

12 Comments

  • Viktoria

    19 februari 2020 at 12:04

    Hoi, kan dit ook met kippenvleugels en is het les tijd en marinade zelfde groetjes, viktoria

    1. Fatima El Irari

      19 februari 2020 at 16:00

      Hi Viktoria,

      Ja, hoor je kunt ook kippenvleugels gebruiken en de bereidingswijze/kooktijd blijft hetzelfde.

  • Ouarda

    19 februari 2020 at 12:36

    Salaam 3alaikom Fatima,
    Ik heb een tajine die alleen in de oven gaat. Moet ik het recept zo aanhouden of veranderen er een paar dingen?

    1. Fatima El Irari

      19 februari 2020 at 15:59

      Hi Ouarda,

      Je kunt gewoon het recept aanhouden, alleen de kooktijd in de oven kan verschillen.

      1. Selma

        20 februari 2020 at 13:29

        Hi Fatima , welke tomatensaus gebruik je? Het ziet er weer heerlijk uit zoals altijd 😍.

      2. Fatima El Irari

        20 februari 2020 at 23:44

        Hi Selma,

        Bedankt lieverd! Ik gebruik Tomato Frito van Heinz.

  • Tanja

    19 februari 2020 at 17:55

    Hi Fatima!
    Het ziet er weer heerlijk uit! Ik wil nu ook een Tajine kopen. Waar zou ik een goede kunnen kopen en zijn er dingen waar ik op moet letten? Heb het wel een aantal keer gezien in winkels, maar wist niet waar ik op moest letten. Ik hoor het graag als je tips hebt 🤗

    1. Fatima El Irari

      20 februari 2020 at 10:05

      Hi Tanja,

      Ik raad je echt aan om een tajine te kopen bij een Marokkaanse winkel, dus bijvoorbeeld een winkel die servies, pannen, tajines etc verkoopt. Het beste is om een tajine te komen met een ijzeren rand en een ijzeren onderkant. Succes! Xx

  • Selma

    20 februari 2020 at 23:24

    Hi Fatima , welke tomatensaus gebruik je?

    1. Fatima El Irari

      20 februari 2020 at 23:35

      1. Senna

        31 maart 2020 at 16:01

        Heerlijk. Ik ga dit binnenkort maken,in saa Allah

      2. Fatima El Irari

        1 april 2020 at 10:57

        Hi Senna,

        Leuk, inschAllah! Xx

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept