Tajine met Kip en Groenten

11 juli 2016Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Ingrediënten: (4 personen)
  • 4 middelgrote aardappelen, in partjes
  • 4 middelgrote wortelen, in partjes
  • 8 drumsticks
  • 1 ui, in ringen
  • 2 etl. koriander, fijngesneden
  • 2 etl. peterselie, fijngesneden
  • 2 knoflookteentjes, geperst
  • handvol erwten
  • 2 etl. zonnebloemolie
  • 2 etl. olijfolie
  • 200 ml warm water

IMG_2967

Voor de marinade:
  • 1 tl. gemberpoeder
  • 1 tl. kurkuma
  • 1 tl. zout
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 1 tl ras el hanout
  • 1/2 tl harissa kruiden
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • 1 el. zonnebloemolie
  • 1 el. olijfolie
Bereiding:

Voeg alle kruiden toe in de tajine en giet de zonnebloemolie en olijfolie erbij. Meng dit vervolgens goed samen tot een glad sausje.

Voeg de peterselie, koriander en de knoflook erbij en meng alles goed samen.IMG_3005

IMG_3008

Plaats de drumsticks in de marinade en breng de marinade aan alle kanten goed aan. Haal de drumsticks uit de marinade en zet deze even apart.

IMG_3009

IMG_3019

Haal de uien, aardappelen en de wortelen ook door de marinade en zet de groenten even apart.

IMG_3025

IMG_3031 Pak dan de uien er weer bij en leg deze op de bodem van de tajine. De uien zorgen er voor dat je een bodempje maakt voor de kip en de groenten zodat deze niet aan de bodem blijven plakken.

Plaats de drumsticks bovenop de uien en verdeel dan de aardappelen en de wortelen bovenop. Verdeel de erwten bovenop.

IMG_3035

IMG_3041

IMG_3043

IMG_3045

Als laatste giet je het water over de groenten en kip en breng je het geheel nog eens op smaak met wat peper en zout.

IMG_3046

De tajine die ik heb gebruikt is enkel geschikt voor in de oven en niet voor op het fornuis. Zet de deksel op de tajine en stop deze in de oven op 200 graden voor 50 a 60 minuten tot alles goed gaar is.

Heb je een tajine die niet in de oven kan maar enkel op het vuur? Zet de tajine dan op een middelmatig vuurtje voor 50 minuten en ondertussen kun je blijven checken of alles gaar is.

IMG_3050

Haal na 30 minuten de deksel van de tajine en als je merkt dat het sausje nog iets te dun is, dan kun je het sausje nog iets laten inkoken voor ongeveer 10 minuten. Dit geldt ook voor als je de tajine bereidt op het vuur.

Voeg als laatste de olijven toe en en laat het geheel nog 10 minuten bakken/pruttelen zonder dat je de deksel op de tajine plaatst. En dan is het nu tijd om deze overheerlijke tajine te serveren met wat lekker warm brood en met daarbij een lekkere frisse salade!

IMG_3055IMG_3076

Print recept

Nutrition

110 Comments

  • Najiba

    11 juli 2016 at 12:09

    Blijft er wel genoeg jus achter? Op hoeveel graden in de oven? En gebruik je boven en onderwarmte? Bak je het gerecht in het midden van de oven? Sorry voor de vele vragen? Ma shaa Allah je hebt gouden handen❤️

    1. xfaatje

      11 juli 2016 at 12:56

      Hallo Najiba,

      Ja, hoor er blijft genoeg saus over, alleen heb ik de tajine lang genoeg doorgekookt totdat er bijna geen saus meer overbleef. Je zet de oven op de bovenste en onderste stand op 200 graden. En de tajine plaats je in het midden van de oven. Bedankt lieverd! Xx

      1. Hafsa

        24 april 2019 at 12:08

        Ik heb geen oven kan dit ook gewoon op het fornuis? Want mijn vorige tajines komen dan ook gewoon goed uit.

      2. Fatima El Irari

        25 april 2019 at 09:40

        Hi Hafsa,

        Jazeker, dat kan altijd. De tajine die ik gebruikte kon niet op het vuur, maar je kunt het zeker ook op het fornuis klaarmaken.

  • Salma

    11 juli 2016 at 12:40

    Salaam lieverd. Heb je ook een lekker lasagne recept voor mij? ❤️ Had tijdje terug een foto gezien op jouw instagram maar ik zie op je blog nog geen recept. Ik hoor graag van je!

    Ps, jouw recepten lukken altijd bij mij. Zo fijn! ❤️

    1. xfaatje

      11 juli 2016 at 12:59

      Alaikoem salaam Salma,

      Bedankt voor je lieve woorden! Ik zal deze week inschAllah een lekker ecept delen! Xx

      1. Mimi

        11 juli 2016 at 17:18

        Jaaaa lekker een lasagne recept.. ik hou de pagina in de gaten toppertje!!!

  • Nina

    11 juli 2016 at 13:33

    Ziet er echt lekker en gezond uit!

    1. Sarah

      18 oktober 2020 at 22:11

      Salaam alaikum,

      Heb 2 jaar geleden dit recept gebruikt, maar ik proefde heel weinig kruiden. Ik heb juist ook minder water gebruikt, waar kan dit door zijn gekomen? Ik wil het namelijk nog een keertje wagen.

      Moet ik trouwens diepvries doperwten gebruiken of gewone uit pot?

      1. Fatima El Irari

        19 oktober 2020 at 18:32

        Alaikoem salaam,

        Er gaan genoeg kruiden in, dus dat je geen kruiden proeft is wel gek. Ik gebruik zelf erwten uit de vriezer, maar uit een pot mag ook.

  • Saloua

    11 juli 2016 at 13:34

    Leuke Tajine! Toch wat anders dan de simpele ”Marokkaanse” tajine!

  • Hind

    11 juli 2016 at 13:35

    Kan ik er ook andere groenten aan toevoegen?

  • Sihampje

    11 juli 2016 at 13:36

    Leuk dat de tajine ook diep is, dan past er meer in. Ik ga ook even kijken voor deze. Dankjewel Faatje!

  • Oumniya

    15 juli 2016 at 10:52

    Ziet er lekker uit. Anders dan de ‘originele’ tajine, maar lekker makkelijk voor de drukke daagjes!

    En de Tajine ? super schattig! Ga ff een kijkje nemen op de site!

    Keep up The good work! ?

    1. xfaatje

      15 juli 2016 at 11:48

      Dankjewel lieve Oumniya! De tajine is leuk hé hihi! Hij is nu zelfs afgeprijsd, dus zeker even een kijkje nemen. Xx

  • Malika

    15 juli 2016 at 17:51

    Van de week gemaakt en loved iT!! Mag k een brutale vraag stellen?? Zou je miss een x als je tijd hebt couscous (met rozijnen, uitjes en gebraden kip?)willen maken? Jouw uitleg is echt toppie!!?? Fijn weekend!

    1. xfaatje

      19 juli 2016 at 06:52

      Hallo Malika,

      Aah super meis! Haha dat is geen brutale vraag hoor haha! Haha toevallig heb ik dit afgelopen weekend nog gegeten! Ik zal hier zeker een recept van plaatsen inschAllah! Xx

    2. Marian Dam

      12 augustus 2020 at 15:33

      Ohhhh dat zou ik ook graag willen ( couscous)👍😋

  • M

    19 juli 2016 at 21:52

    Hey Fatima ik wil morgen mijn tajine voor het eerst uitproberen. Kan ik in plaats van kippenbouten ook kipfilet gebruiken?

    Groetjes

    1. xfaatje

      20 juli 2016 at 11:51

      Hallo Monique,

      Ja, hoor dat kan zeker! Is eigenlijk hetzelfde, dus moet lukken. Succes Xx

      1. M

        20 juli 2016 at 19:22

        Het is gelukt echt leuk :-D! Dankjewel voor al je leuke recepten

      2. xfaatje

        21 juli 2016 at 09:03

        Aah super! Heel graag gedaan Xx

  • M

    20 juli 2016 at 06:38

    Goedemorgen, kan je in plaats van drumsticks ook kipfilet gebruiken? :-)? Ik wil vandaag mijn tajine gaan uitproberen.

    Groetjes

    1. Marieke

      25 maart 2023 at 09:30

      Ik zou dit ook graaaag willen weten!

      1. Fatima El Irari

        26 maart 2023 at 08:09

        Wat precies?

  • Dina

    20 juli 2016 at 15:14

    Tip! Voor deze werkende vrouw zou het ideaal zijn als je bereidingstijd ongeveer erbij zou zetten. Zo weten we of we ergens nog aan kunnen beginnen na werktijd;)

    1. xfaatje

      21 juli 2016 at 08:52

      Hallo Dina,

      Dit is wel een goede tip inderdaad. Ik zal er zeker iets mee doen, bedankt!

  • Maryam

    17 augustus 2016 at 11:10

    Jou recepten lukken altijd! Thanks voor het delen je bent een toppertje ♥️

    1. xfaatje

      18 augustus 2016 at 06:50

      Hallo Maryam,

      Dankjewel lieve meid! Erg lief van je Xx

  • Sara

    19 augustus 2016 at 10:34

    Eindelijk een tagine waar normale kruiden in zitten, soms zie je echt de raarste combi’s Besahtekxxxxx

    1. xfaatje

      19 augustus 2016 at 11:52

      Hallo Sara,

      Haha ja dat klopt. Allah ihtik saha meis Xx

      1. Gerjan

        26 juni 2020 at 17:30

        Hey!

        Ik zojuist met mijn tajine (gekregen van mijn superlieve vriendin) dit recept gemaakt.

        Het was super lekker! Duidelijke uitleg, goed gelukt. Alleen de ‘saus’ bleef bij mij waterig. Stoorde me er niet aan, maar het lukte me niet om het dikker te krijgen. Wat doe ik verkeerd?

        Bedankt voor het delen van dit recept!

        Groetjes Gerjan.

      2. Fatima El Irari

        29 juni 2020 at 11:05

        Hi Gerjan,

        Ah wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt. De saus wordt dikker als je deze langer laten koken, maar je kunt de saus ook dik krijgen door er maizena aan toe te voegen. Je kunt de volgende keer ongeveer 1 theelepel maizena mengen met 30 ml water en dit toevoegen aan de saus. Even laten koken en dan wordt de saus dikker.

        Groetjes, Fatima

  • Nouariya

    23 augustus 2016 at 11:34

    Geweldig jou blog. Kan het maar niet vaak genoeg zeggen!!

    Nu wil ik graag een vleestajine maken en vroeg ik me af of ik dezelfde kruiden hiervoor kan aanhouden of raad je het me af. Ik hoor van je!

    xx

    1. xfaatje

      23 augustus 2016 at 12:24

      Hallo Nouriya,

      Dankjewel lieve schat! Ik zou voor een vleestajine wel andere kruiden gebruiken lieverd. Je kunt het de kruiden aanhouden van het recept”Vlees met gedroogde pruimen” die staat ook hier op de blog Xx

  • Zina chamalia

    17 oktober 2016 at 17:42

    Ik heb deze heerlijke kiptajine gemaakt,maar op gasfornuis.
    Ik heb lekker gegeten.hbiba dank je wel.

    1. Fatima

      18 oktober 2016 at 11:06

      Hallo Zina,

      Fijn om te horen, bedankt!

    2. Hafsa

      24 april 2019 at 12:11

      Oh super dit kan dus ook! Haha thnx xx

  • Amira

    28 oktober 2016 at 18:48

    Ik heb een vraagje ik heb dit jaar een witte tajin kado gekregen. Kan ik gewoon daarin koke ? Gaat die witte verf aan de binnenkant er niet af dan?

    1. Fatima

      31 oktober 2016 at 09:45

      Hallo Amira,

      Je kunt niet elke tajine op het vuur zetten, omdat vele tajines enkel zijn bestemd voor de oven. Heb je er misschien een gebruiksaanwijzing bijgekregen?

  • Amira

    4 november 2016 at 14:36

    Hoi Fatima,

    Nee niet erbij gekregen heb hem vanuit Marokko gekregen. Hij is wit kan ik je een foto anders sturen via Pm?

    1. Fatima

      7 november 2016 at 12:15

      Hallo Amira,

      Je kunt de foto sturen naar info@uitdekeukenvanfatima.nl

  • Hanane

    22 december 2016 at 12:38

    Hoi

    Hoe weet je dat je Tagine in de oven mag?

    1. Fatima El Irari

      23 december 2016 at 15:55

      Hallo Hanane,

      Staat bij de gebruiksaanwijzing.

  • Shahira

    23 januari 2017 at 03:21

    Faatje je bent bent gewoon de beste! Je bent mijn inspiratie ik hou van je heerlijke recepten ga zo door meid! Ik kan niet wachten op de volgende hoofdgerecht incha Allah X

    1. Fatima El Irari

      25 januari 2017 at 07:36

      Hallo lieve Shahira,

      Aah wat onwijs lief is dit! Dankjewel lieve schat echt lief van je! Ik kom heel snel met nog meer hoofdgerechten en andere lekkere recepten!

      Lief Fatima

  • Kaatje

    13 maart 2017 at 13:21

    Dag Faatje,

    Ik vind jouw recepten geweldig!!!
    Ik lijk net een ervaren kok door jouw recepten!
    Ik heb een vraagje wil je aub een recept maken voor lekkere Marokkaanse hele kip (in de over).
    Mijne lukt nog niet helemaal.

  • Natalia

    14 maart 2017 at 17:50

    Hoi Faatje,

    Ik kan niet zo goed koken hahah maar als ik jou recepten zo zie helemaal uitgebreid dan moet het zelfs mij lukken toch?!
    Nog veel plezier in Zanzibar.

  • Seyma

    19 maart 2017 at 16:03

    Dankzei jou leer ik de marokaanse keuken maak ik de man ook blij alleen maar turks hhahha ?Was verukkelijk ??Ga zo door meid je bent top

  • Iman

    20 maart 2017 at 19:00

    Hoi

    Kan ik dees in een gewoon kookpot doen in plaats in een tajine?

    1. Imane

      20 maart 2017 at 20:27

      Ik stel mij dezelfde vraag…kan dit inderdaad gewoon in een kookpot iov een tagine?

      1. ozlem

        4 december 2019 at 16:03

        ja wil ik ook wel weten want heb zo geen tajine pot

      2. Fatima El Irari

        4 december 2019 at 17:51

        Wat wil je weten?

  • Liyah

    14 mei 2017 at 12:21

    Kan deze tajine ook op een elektrische kookplaat?

    1. Fatima El Irari

      15 mei 2017 at 06:29

      Hallo Liyah,

      Nee, deze tajine kan enkel in de oven. Maar als je even op hun website kijkt, dan zie je meerdere tajine’s die wel op een elektrische kookplaat kunnen.

      Liefs,
      Fatima

      1. Liyah

        16 mei 2017 at 16:31

        Aah oki vreemd. Ik zie namelijk dezelfde op deze site en daar staat dat het wel kan. Zou het zelf niet weten.

        http://www.xenos.nl/koken-en-bakken/pannen/cosy-en-trendy-tajine-sydney-28-cm-creme

      2. Fatima El Irari

        19 mei 2017 at 07:20

        Die is iets anders schat. Ik heb ook een tajine van de Xenos en die kan wel op het fornuis, maar die witte van mij kan enkel in de oven.

        Liefs,
        Fatima

  • Shani

    30 mei 2017 at 13:07

    Volgens mij ben je vergeten te vermelden wanneer en hoe je de knoflook toevoegt? Of kijk ik er oven heen..?

    Wil het recept vanavond graag gaan proberen:)

    1. Fatima El Irari

      30 mei 2017 at 13:39

      Hallo Shani,

      Klopt inderdaad. Ik heb het er snel bijgezet. Smakelijk alvast!

      Liefs,
      Fatima

  • Sarita

    5 juni 2017 at 21:55

    Hoi,

    Ik heb bij de slager kant en klare “tagine” kruiden gehaald. Zou ik die ook kunnen toevoegen aan het mengsel voor extra smaak? En dan pas alles er doorheen halen.

    1. Sarita

      5 juni 2017 at 21:57

      Hoi,

      Ik heb bij de slager kant en klare “tajine” kruiden gehaald. Zou ik die ook kunnen toevoegen aan het mengsel voor extra smaak? En dan pas alles er doorheen halen.

    2. Fatima El Irari

      6 juni 2017 at 07:21

      Hallo Sarita,

      Jazeker, dat kan hoor.

      Liefs,
      Fatima

  • Naziha

    9 juni 2017 at 15:26

    Hoihoi

    Kan je dit recept aan houden en dan in een gewone Hollandse pan maken ??

  • Sarita

    10 juni 2017 at 08:55

    Salaam,

    Welke erwten worden er gebruikt? Diepvries, uit pot/blik?

  • Yamina

    22 september 2017 at 09:54

    Hoi
    Moet sit persee in de oven
    Kan t nie Gwn op t fornuis?

    1. Fatima El Irari

      25 september 2017 at 06:23

      Hallo Yamina,

      Ja hoor, kan ook op het fornuis. Alleen de tajine die ik gebruikte kan niet op het fornuis.

      Liefs,
      Fatima

  • Chaimaa

    28 november 2017 at 19:23

    Dag Fatima
    Ik wil dit graag proberen
    Alleen heb k een probleem mijn wortels blijven altijd hard

    Help me out
    Love u

    1. Fatima El Irari

      29 november 2017 at 07:20

      Hallo Chaimaa,

      Ik raad je aan om bospeen te gebruiken. Naar mijn gevoel worden deze altijd sneller gaar. Maar je zou de wortelen ook even voor kunnen koken hé, dan worden ze gegarandeerd snel gaar in de tajine. Succes! Xx

  • Kim

    30 november 2017 at 12:51

    Al verschillende receptjes gemaakt, allemaal gelukt en bovendien superlekker!

    1. Fatima El Irari

      30 november 2017 at 15:01

      Hi Kim,

      Ah super leuk! Dankjewel lieve schat.

      Liefs,
      Fatima

  • Oh

    13 januari 2018 at 01:30

    Hoi Fatima,

    Kan ik inplaats van een tajine zelf ook een normale pan gebruiken?

    Xxx

    1. Fatima El Irari

      13 januari 2018 at 11:32

      Hallo,

      Ja hoor. Je hoeft niet perse een tajine te gebruiken. Succes!

      Liefs,
      Fatima

  • Loubna

    25 maart 2018 at 08:52

    Heey xfaatje,
    Ik heb deze heerlijke tajine gisteren gemaakt. Elke dag maak k een xfaatje gerecht en k slaag altijd!!! Heb van jou echt veel geleerd! Chokrane!! Hoop dat er nog veel nieuwe recepten geplaatst worden!!

    1. Fatima El Irari

      25 maart 2018 at 09:16

      Hi Loubna,

      Aah wat goed zeg! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd! Super bedankt voor je lieve compliment! Xx

  • Sel

    19 juni 2018 at 11:22

    Hoihoi,

    Ik heb je recept precies opgevolgd en op het fornuis gedaan ipv oven. Alleen is de hele onderkant verbrandt.. wat doe ik verkeerd?

    1. Fatima El Irari

      19 juni 2018 at 11:24

      Hi Sel,

      De boven van de tajine of de onderkant van de tajine? Dan ligt het waarschijnlijk aan de hoogte van het vuur. Niet elke tajine is hetzelfde, dus moet je zelf altijd opletten met hoe hoog je het vuur kan zetten.

  • Sabine

    8 januari 2019 at 22:15

    Hoi hoi,

    Kan het ook met kipfilet? En moet die dan ook 50 minuten garen?

    1. Fatima El Irari

      11 januari 2019 at 20:34

      Hi Sabine,

      Met kipfilet kan het ook. Je dient het vlees gewoon in de gaten te houden, want soms kan het eerder gaar zijn maar dat kun je gewoon checken.

  • Ayda

    9 januari 2019 at 13:59

    Hoi Fatima,

    Hoe groot is de Tajine die jij gebruikt hebt?

    1. Fatima El Irari

      11 januari 2019 at 20:35

      Hi Ayda,

      De diameter van deze tajine is 26 cm.

  • Yasmina

    9 januari 2019 at 22:43

    Salaam Faatje.

    Ik wil dit recept graag maken.zelf heb ik geen taijn. Ik Wil graag 1 kopen. Welke goede tagine kan je mij aanraden? Die op gas fornuis kan
    Zelf ben ik geen fan van witte taijn.
    Alvast bedankt groetjes X

    1. Fatima El Irari

      11 januari 2019 at 20:36

      Alaikoem salaam Yasmina,

      De Ikea het een kwalitatieve zwarte zware tajine die je zou kunnen aanschaffen. Anders kun je een kijkje nemen oo de zwarte markt in Beverwijk.???

  • Layla

    14 januari 2019 at 15:03

    Hoi Fatima hoe moet je het doen als je Hey alleen met groente wil doen.
    Dus zonder vlees??

    1. Fatima El Irari

      14 januari 2019 at 15:39

      Hi Layla,

      Dan laat je het vlees weg en volg je gewoon de rest van de stappen. De ingredienten blijven precies hetzelfde, alleen gebruik je dan uiteraard geen drumsticks.

      Groetjes,
      Fatima

  • Sarah

    7 februari 2019 at 19:09

    Hallo,

    Kan ik dit alvast voorbereiden en in de koelkast bewaren zodat ik die morgen op de gasfornuis aan kan zetten?

    Groetjes Sarah

    1. Fatima El Irari

      11 februari 2019 at 11:25

      Hi Sarah,

      Jazeker, gewoon afgedekt in de koelkast bewaren. Xx

  • Luus

    17 maart 2019 at 19:50

    Wat ziet het er heerlijk uit
    Kan dit ook met rundvlees? O

    1. Fatima El Irari

      17 maart 2019 at 21:52

      Hi Luus,

      Jazeker, rundvlees kun je ook gebruiken!

  • Kees

    7 augustus 2019 at 14:14

    Hoi Fatima,

    wat een fantastisch recept! Ik maak het nu al voor de derde keer en het blijft heerlijk! Heb ook andere kip tajines gemaakt maar deze is echt de beste! Zo zie je maar weer: eenvoudige recepten zijn de smakelijkste! Ik ga meer recepten van je site maken. Groetjes, Kees

    1. Fatima El Irari

      7 augustus 2019 at 20:26

      Hi Kees,

      Wat leuk om te lezen dat deze tajine met kip zo in de smaak valt! Bedankt voor je bericht en geniet ervan!

  • kookhoek

    4 november 2019 at 06:46

    salaam, maak je de kruidenmarinade 2 keer? Ik ben bang dat 1 keer marinade maken niet genoeg zal zijn qua smaak.
    Hoe heb jij dat gedaan?

    1. Fatima El Irari

      4 november 2019 at 15:45

      Alaikoem salaam,

      Ik maak een keer de marinade, maar het komt soms wel eens voor dat ik toch niet genoeg heb en dan maak ik wat extra marinade voor de groenten.

      Liefs,
      Fatima

  • Ann

    8 december 2019 at 10:50

    Beste Fatima,

    We hebben gisteren de Tajine gemaakt en het was héééérlijk lekker!
    We maken dit zeker nog!

    °*+ Hartelijk dank voor het recept! °*+

    Ann

    1. Fatima El Irari

      8 december 2019 at 20:27

      Hi Ann,

      Wat leuk! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt.

      Liefs,
      Fatima

  • Soukaïna

    30 december 2019 at 07:30

    Yummy! Bedankt voor het recept.

    1. Fatima El Irari

      30 december 2019 at 19:03

      Graag gedaan!❤️

  • Khadija

    29 januari 2020 at 15:24

    Hallo Fatima❤️Mijn naam is khadija!ik hou echt super veel Van tajine ! En ik eet het Ook heel vaak Dus daarom is dit natuurlijk niets nieuws .het ziet er wel nog altijd heel lekker uit .en de foto’s Hebben me echt geholpen Om het eens zelf te proberen te maken en dit niet altyd te vragen aan een oudere! ik heb de foto’s Ook gebruikt voor mijn spreekbeurt .Zou je een nieuw recept willen Maken ?💞

    1. Fatima El Irari

      30 januari 2020 at 19:20

      Hi Khadija,

      Wat leuk zeg dat je mijn recept voor jouw spreekbeurt hebt gebruikt! Ik zal meerdere tajine recepten hier delen op de blog inschAllah! Ik wens je nog heel veel kook en bak plezier en mocht je eens ergens niet uitkomen, dan hoor ik het graag. Xx

  • Aya

    25 februari 2020 at 18:30

    Fatima echt bedankt voor deze heerlijke recept, ik als Bosnische heb heerlijk gekookt voor mijn ( marokkaanse man) en hij vond het echt heel lekker. Ik zocht al een tijdje een goede taijne recept en bij deze heb ik hem gevonden!! Precies de smaak zoals ik het gewend ben. De stappen zijn zeer duidelijk, kortom voor herhaling vatbaar. Ben je dankbaar!

    1. Fatima El Irari

      25 februari 2020 at 22:21

      Hi Aya,

      Wat lief dit! Heel graag gedaan lieverd en ik ben blij dat het gerecht heeft gesmaakt. Xx

  • Annick Taffijn

    13 mei 2020 at 13:47

    Ik heb een electrische tjagine kan ik het recept op de zelfde manier doen normaal bak ik eerst mijn kippenbouten lichtjes aan voor ik ze in de Tajine doe alvast bedankt mvg taffijn Annick

    1. Fatima El Irari

      13 mei 2020 at 15:24

      Hi Annick,

      Ja, hoor je kunt dit recept ook in een elektrische tajine klaarmaken.

  • Henk van Haren

    15 juni 2020 at 19:59

    Beste Fatima,
    Ik ben mijn inziens de enige man van al je revue ‘s ik heb vandaag deze kip tajin bereid en het recept is fantastisch, we hebben enorm genoten, dank je. Vr gr Henk v Haren

    1. Fatima El Irari

      18 juni 2020 at 12:05

      Beste Henk

      Wat leuk! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt en heel graag gedaan.

      Groetjes, Fatima

  • Sakina

    31 december 2020 at 14:37

    Salaam Fatima, ik zit vandaag een tajine recept te zoeken heb er pas eentje gehaald. Ik heb dit recept gevonden zit er heerlijk uit, wil alleen vragen wat kan ik doen als ik geen ras elhanout en Harrissa kruiden heb? Ik ken deze kruiden niet en zal dan volgende keer even bij een Marokkaanse winkel vragen. Aangezien ik in UK woon heb ik sinds pas er eentje ontdekt dan vraag ik het voor volgende keer maar voor vandaag is het dan erg als het weg blijft of kan ik het vervangen?

    1. Fatima El Irari

      6 januari 2021 at 12:15

      Alaikoem salaam Sakina,

      Als je het niet hebt, dan mag je het ook weglaten hoor. Xx

  • Hannelore

    12 maart 2021 at 19:24

    Heerlijk, perfect gekruid, dankje voor dit duidelijke en lekkere recept!!! Eindelijk eens een geslaagde tajine kunnen maken voor mijn echtgenoot 🙈

    1. Fatima El Irari

      14 maart 2021 at 20:50

      Hi Hannelore,

      Ah wat goed! Leuk om te lezen dat je zo enthousiast bent.

  • Gerard

    21 maart 2022 at 19:19

    Beste Fatima,

    Ik ben Belg en met een Marokkaanse getrouwd. Ik gebruik jouw website heel veel om de Marokkaanse keuken te ontdekken / eigen te worden. Tot nu toe lukken alle recepten en vindt mijn vrouw ze altijd super lekker. En zij is geboren en opgegroeid in Marokko (Fés), dus zij weet maar al te goed hoe de Marokkaanse keuken hoort te zijn.

    Ook deze Tajine vindt ze super lekker. Maar ik heb 1 probleem. De smaak is super, maar de uien zijn altijd verbrand. Maar echt zo erg dat de bodem van de tajine helemaal zwart ziet en er van de uien niets meer overblijft. Als ik het vuur nog lager zet dan duurt het minstens 2 uur voor de tajine gaar is.
    Wij gebruiken een oudentieke traditionele tajine uit Marokko die van aardewerk is gemaakt.

    Wat kan ik doen om ervoor te zorgen dat mijn uien niet aanbranden?
    Kan het ermee te maken hebben dat ik mijn groenten niet zo keurig stapel zoals jij dat doet?

    1. Fatima El Irari

      3 april 2022 at 11:58

      Hi Gerard,

      Wat leuk zeg! Nou komt het wel vaak voor dat de uien op de bodem van de tajine blijven plakken. Vooral met een traditionele tajine komt dit vaak voor. De enige oplossing is om de tajine niet op een te hoog vuur te zetten.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept