Tajine met Kabeljauw en Charmoula

20 november 2019Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Geloof mij dit recept voor vis tajine wil je zeker geproefd hebben! Een smaakvolle tajine met lekker zachte vis en waar je met warm brood lekker in de charmoula (saus) kunt soppen. En vooral met dit weer gaat er niks boven een warme tajine, dus mocht je nog niet weten wat je vanavond gaat koken, probeer dan eens deze vis tajine heerlijk!


Ingrediënten: (4 personen)
Vis marinade:
  • 2 etl. peterselie, fijngesneden
  • 2 etl. koriander, fijngesneden
  • 4 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 1 tl. zout
  • 1/2 tl. kurkuma
  • 1/2 tl. komijnpoeder
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • 1/2 tl. harissa kruiden
  • 2 etl. olijfolie
  • 150 ml water
  • 100 gr. Tomato Frito
  • 1 etl. verse citroensap
  • 500 gr. kabeljauwfilet
Groenten:
  • 2 uien, in schijfjes
  • 1 aardappel, in schijfjes
  • 1 groene paprika, in plakjes
  • 2 tomaten, in plakjes 
  • 2 schijfjes citroen
Bereiding:
Stap 1.

Voeg in een ruime kom de peterselie, koriander, knoflook, paprikapoeder, zout, kurkuma, komijnpoeder, zwarte peper, harissa kruiden, olijfolie en het water toe en roer het flink samen. Voeg de tomatensaus en de citroensap erbij en roer het nog eens door. Snijd de kabeljauwfilet een keer doormidden en plaats ze in de marinade voor minstens 30 minuten.

Stap 2.

Plaats de uien op de bodem van de tajine en verdeel daarop de aardappelen, paprika en de tomaten. Haal de vis uit de marinade en verdeel deze bovenop. Giet de overige marinade via de zijkanten in de tajine en leg bovenop twee plakjes citroen. Plaats het deksel op de tajine en kook de tajine op middelhoog vuur voor 30-40 minuten gaar. Open tussendoor de tajine en schep met een lepel via de zijkanten wat saus over de vis en groenten. Wanneer de saus mooi is ingedikt en de groenten zacht zijn is het tijd om te smullen!

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram of Facebook.

Liefs,
Fatima

Print recept

Nutrition

66 Comments

  • Chedine

    20 november 2019 at 09:05

    Hoi Fatima,
    Dank voor het delen van deze heerlijke recept. Het recept staat insha Allah vrijdag op het menu!
    Kun je mij aub vertellen welk fijne tomatensaus jij gebruikt?
    Alvast bedankt.
    Gr, Chedine

    1. Fatima El Irari

      20 november 2019 at 11:19

      Hi Chedine,

      Graag gedaan lieverd, lekker! Ik gebruik om precies te zijn Tomato Frito van Heinz. Xx

      1. Suzanne

        4 mei 2020 at 22:39

        Hoi Fatima,

        Ik heb een vraagje. Kan ik ook voorgekookte aardappeltjes gebruiken? Die zijn bij supermarkt verkrijgbaar, die ronde kleintjes die je meestal bakt. Hoor graag van je.

        Groetjes

      2. Fatima El Irari

        5 mei 2020 at 23:17

        Hi Suzanne,

        Ja, hoor die kun je ook gebruiken. Xx

    2. Moniek

      22 oktober 2020 at 09:57

      Ik maak mijn tagines graag in de oven. Hoe lang reken ik voor deze vis met groenten? En op welke temperatuur ?

      1. Fatima El Irari

        25 oktober 2020 at 10:42

        Hi Moniek,

        Mocht je het klaarmaken in de oven, dan heb je ongeveer 40 tot 50 minuten nodig. Ik zet de oven dan op 250 graden (boven-onder) warmte.

  • Cennet

    20 november 2019 at 10:00

    Assalaamou aleikoum Fatima ,

    Ik heb een elektrische kookplaat dus helaas kan ik er geen tajine op doen. Kan dit gerecht ook gewoon in de pan ?

    1. Fatima El Irari

      20 november 2019 at 11:18

      Alaikoem salaam Cennet,

      Jazeker, je kunt bijvoorbeeld ook een braadpan/gietijzeren pan gebruiken of een hapjespan. Xx

      1. Ankie

        15 januari 2020 at 15:03

        Dank je Fatima, deze vraag had ik ook. Morgen op tafel!!!

      2. Fatima El Irari

        15 januari 2020 at 15:04

        Geniet ervan Ankie!😍❤️

    2. Sara

      20 november 2019 at 17:49

      Salaam walikoem,

      Ik Heb ook een elektrische kookplaat alsnog gebruik ik mijn tajine daarop. Nu moet ik wel eerlijk zijn ik proef het verschil wel. Heb altijd op gas gekookt. Maar tajine blijf ik maken 😋. Binnenkort inschallah terug naar gas🤲

      1. Fatima El Irari

        21 november 2019 at 09:21

        Alaikoem salaam Sara,

        Mag ik vragen hoe jij dan alsnog een tajine gebruikt op een elektrische kookplaat? Dankjewel!

        Liefs,
        Fatima

    3. Sandra

      6 december 2019 at 18:36

      Er zijn tegenwoordig ook Tajine te koop die op Electra keramisch of inductie kunnen.

      1. Fatima El Irari

        7 december 2019 at 12:59

        Bedankt!

    4. Wendy

      24 maart 2020 at 13:22

      Hoi! Ik heb ook een tajine en deze gebruik ik gewoon op mijn elektrische kookplaat. Hij doet het geweldig! 🤲🏼 Zou het wellicht toch proberen.
      Groetjes 😊

      1. Fatima El Irari

        24 maart 2020 at 14:28

        Hi Wendy,

        Wat goed om te weten, bedankt! Goede tip voor de mensen die ook een elektrische kookplaat hebben. Xx

      2. Anne

        20 april 2021 at 10:49

        Ik heb ook een aardewerk tajine die ik gebruik op mijn elektrische plaat, ik ga daarin deze testen in sha Allah komende dagen. Belangrijkste wat ik geleerd heb is om die af en toe nog eens te spoelen met water (kan breken omdat die te droog zou zijn), insmeren met olie en traag laten opwarmen. Als je die op een hoog vuur zet, kan die ook breken.

  • Mendy

    20 november 2019 at 10:06

    Welke kabeljauw gebruik je?En kan het ook in een pan, als je geen tajine hebt..

    1. Fatima El Irari

      20 november 2019 at 11:18

      Hi Mendy,

      Ik haal kabeljauw of bij de visboer of ik gebruik die uit de diepvries van de Lidl. Je kunt ook een braadpan/gietijzeren pan gebruiken of een hapjespan.

  • Salima

    20 november 2019 at 11:00

    Salam Fatima
    Je zegt fijne tomatensaus, wat bedoel je daarmee? Tomatensaus van Heinz bv.?

    1. Fatima El Irari

      20 november 2019 at 11:17

      Alaikoem salaam Salima,

      Klopt, ik gebruik altijd tomaten saus van Heinz. De Tomato Frito om precies te zijn. Ik ga het er even bijzetten. Xx

  • Daan

    20 november 2019 at 11:01

    Wat lijkt me dit heerlijk. Maar ik heb helaas geen tajine. Zou ik het ook op een andere manier kunnen klaarmaken?

    1. Fatima El Irari

      20 november 2019 at 11:16

      Hi Daan,

      Dankjewel! Jazeker, je kunt ook een braadpan/gietijzeren pan gebruiken of een hapjespan. Succes!

  • Daan

    20 november 2019 at 11:03

    Wat lijkt me dit heerlijk. Ik heb helaas geen tajine. Zou ik dit recept ook op een andere manier kunnen maken zonder tajine?

    1. Fatima El Irari

      20 november 2019 at 11:16

      Hi Daan,

      Dankjewel! Jazeker, je kunt ook een braadpan/gietijzeren pan gebruiken of een hapjespan. Succes!

  • Naima

    20 november 2019 at 12:03

    Super! Heel erg bedankt voor het delen, als je nog meer recepten hebt voor de tajin zou zo fijn zijn. Ik heb een tajin maar gebruik hem nooit omdat ik geen recepten heb.

    1. Fatima El Irari

      21 november 2019 at 09:14

      Hi Naima,

      Dankjewel lieverd! Ik heb vele tajine recepten in mijn kookboek staan, maar ik zal ook hier meerdere delen inschAllah. Xx

      1. Naima

        24 november 2019 at 15:00

        Dank je schat, jouw kookboek heb ik 😘

      2. Fatima El Irari

        24 november 2019 at 17:52

        Jij ook bedankt lieverd! Xx

  • Mila

    20 november 2019 at 14:13

    Hoii fatima,
    Welke vis raad je aan ipv kabeljauw?

    1. Fatima El Irari

      21 november 2019 at 09:18

      Hi Mila,

      Je kunt ook tilapia visfilet gebruiken, ook lekker. Xx

  • Heidi

    20 november 2019 at 14:35

    Hoi Fatima,

    We smullen altijd van jouw recepten!
    In dit gerecht gebruik je harissa kruiden, waar kun je die kopen? En kun je ook harissa uit een tube gebruiken?
    Alvast bedankt voor het antwoord!

    1. Fatima El Irari

      21 november 2019 at 09:19

      Hi Heidi,

      Wat lief, dankjewel! Je kunt Harissa kruiden ook bij de Jumbo halen of je vervangt het door cayennepeper en je mag ook harissa uit een tube gebruiken hoor. Xx

  • Hafsa

    20 november 2019 at 14:44

    Hey Fatima! Super bedankt voor je lekkere recepten!! Ik wou dit graag vandaag maken maar ik heb geen tomato frito in huis, kan ik dit vervangen door tomaten of iets anders?

    Chokran xx

    1. Fatima El Irari

      21 november 2019 at 09:20

      Hi Hafsa,

      Mocht je geen tomatensaus hebben, dan kun je ook enkel water gebruiken en er een eetlepel tomatenpuree bij roeren. Of je maalt 3 grote tomaten fijn in de keukenmachine en gebruikt die. Xx

  • Brenda

    20 november 2019 at 18:17

    zou dit ook lekker zijn met kipfilet?

    1. Fatima El Irari

      21 november 2019 at 09:32

      Hi Brenda,

      Je zou deze tajine ook met kipfilet kunnen maken, maar dan zou ik de kruiden wel aanpassen. Zie hieronder de juiste marinade;

      2 etl. peterselie, fijngesneden
      2 knoflookteentjes, uitgeperst
      1 tl. gemberpoeder
      1 tl. zout
      1 tl. paprikapoeder
      1/2 tl. kurkuma
      1/2 tl. zwarte peper
      1/2 tl. kip kruiden

  • Sabrina

    20 november 2019 at 18:38

    Hi Fatima!

    Zou ik dit ook een nachtje van te vore kunnen marineren? Of word het dan te zacht aangezien ik hem van de diepvries heb

    Groetjes sabrine

    1. Fatima El Irari

      21 november 2019 at 09:29

      Hi Sabrina,

      Ja, hoor dat kan prima. Als je de vis maar op tijd eruit haalt en de vis goed laat ontdooien voordat je deze gaat marineren. Daarna kun je de vis door de marinade halen en afgedekt op een bord in de koelkast bewaren. De marinade die je dan over hebt kun je gebruiken voor de groenten. Xx

  • mieke

    21 november 2019 at 12:10

    Ik zet de tajine in de oven en bij vistajine voeg ik de vis de laatste 20min /15 min toe, wel gemarineerd
    anders vind ik de vis te droog worden en te gaar.

    1. Fatima El Irari

      21 november 2019 at 12:25

      Hi Mieke,

      In de oven kan natuurlijk ook. Ik vind de vis dan juist weer niet helemaal gaar als ik die er pas later bij doe.

  • Farah

    21 november 2019 at 12:20

    Salaam oualaikoem Fatima,

    Ik ben zwanger en als ik dit zie wil ik het NU voor me hebben hahaha.
    Maar ziet er echt verrukkelijk uit maa shaaee Allah.
    Marineer je de uien en aardappelen ook pf doe je ze plain op de tajine?

    Liefs farah

    1. Fatima El Irari

      23 november 2019 at 12:16

      Alaikoem salaam Farah,

      Haha, aah ik ken het gevoel! Ik marineer de groenten niet van tevoren, omdat ik de saus er overheen giet in de tajine. Maar je mag de groenten uiteraard van te voren ook in de marinade leggen hoor. Xx

  • Ilham

    21 november 2019 at 13:02

    Heey fatima❤️ Vraagje schat moet je perse tomato frito gebruiken of kan het ook tomaten saus???

    1. Fatima El Irari

      23 november 2019 at 12:15

      Hi Ilam,

      Hoeft niet perse hoor, maar ik gebruik altijd Tomato Frito omdat deze tomatensaus geen zure smaak heeft. Mocht je een andere tomatensaus gebruiken dan kun je het beste even proeven of het zuur smaakt. Mocht dit het geval zijn, dan kun je altijd 1 theelepel suiker toevoegen, zodat het zure verdwijnt. Xx

  • Kaltoum

    24 november 2019 at 10:48

    Selaam Fatima, heb het gister gemaakt en het was lekker! Kan ik dit ook voor zalm gebruiken?

    1. Fatima El Irari

      24 november 2019 at 17:52

      Alaikoem salaam Kaltoum,

      Aah ik ben blij dat het heeft gesmaakt! Jazeker, je kunt ook zalm gebruiken. Xx

  • Annemarie

    26 november 2019 at 14:12

    Hallo Fatima, ik heb dit overheerlijke gerecht gister gemaakt. In EEN woord Superlekker! Wij hebben ervan genoten. Het zal zeker een terugkerend gerecht worden op onze Hollandse tafel. Dank je wel. Groetjes annemarie

    1. Fatima El Irari

      26 november 2019 at 15:00

      Hi Annemarie,

      Aah wat leuk om dit te lezen! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt en heel graag gedaan!

      Liefs,
      Fatima

  • Corine

    12 januari 2020 at 10:34

    Hoi Fatima,

    Mijn Tajine is maar 22 cm. Kan ik dan toch dit recept voor 4 personen maken?
    Of beter de helft van de ingredienten erin doen(voor 2 personen, dan)?

    Groetjes,

    Corine-Zaphyra

    1. Fatima El Irari

      12 januari 2020 at 10:52

      Hi Corine,

      Ik zou dan de helft nemen, anders wordt het moeilijk klaar te maken in zo’n kleine tajine. Zodat je ook nog kunt roeren etc.👍🏼❤️

      1. Corine

        12 januari 2020 at 14:37

        Bedankt voor je reply! Ik ga het morgen uitproberen 🙂
        Fijne zondag, nog ♡

      2. Fatima El Irari

        12 januari 2020 at 15:35

        Graag gedaan! Xx

    2. indra

      25 maart 2020 at 14:47

      Hoihoii

      ik heb een tajine die alleen in de oven kan. als ik dit gerecht wil maken op hoeveel graden moet de oven staan en hoelang moet de tajine erin dan?

      groetjesss xoxo

      1. Fatima El Irari

        25 maart 2020 at 17:32

        Hi Indra,

        Je kunt de oven dan op 200 graden zetten en de tajine voor 30-40 minuten bakken.

  • Leyla

    27 januari 2020 at 12:47

    Slm fatima kan het ook in de oven?

    1. Fatima El Irari

      27 januari 2020 at 19:59

      Alaikoem salaam Leyla,

      Ja, hoor kan prima in de oven.

  • SARAH

    18 februari 2020 at 22:23

    Hi Fatima, hopelijk weet jij dit. Ik heb bijna dezelde tajine die jij hebt. Nu ben ik verhuisd en heb ik hier een elektrische kookplaat ipv een gasfornuis. Mijn vraag is nu of ik de tajine op een elektrische kookplaat kan gebruiken?

    Alvast bedankt!

    Groetjes Sarah

    1. Fatima El Irari

      18 februari 2020 at 22:56

      Hi Sarah,

      Ik durf het niet met zekerheid te zeggen, maar ik denk wel dat het kan. Heeft die van jou ook ijzer aan de onderkant?

      1. Sarah

        2 maart 2020 at 11:20

        Nee, die van mij heeft geen ijzer aan de onderkant.

      2. Senna

        14 maart 2020 at 13:01

        Salam Fatima , heerlijke gerechten allemaal. Tbark allah. En ze lukken altijd. Heb je ook een recept van marmita in een pan

      3. Fatima El Irari

        14 maart 2020 at 21:39

        Allahibarkfiek lieve Senna! Zie hier een receptje; https://uitdekeukenvanfatima.nl/recipe/kippenbouten-met-frietjes-en-olijven/

  • Fadoua

    22 augustus 2020 at 14:38

    Hoi Fatima,

    Welke formaat is deze tajine?

    1. Fatima El Irari

      25 augustus 2020 at 12:57

      Hi Fadoua,

      Deze heeft een diameter van ongeveer 30 cm.

  • Youssi

    10 december 2020 at 18:29

    Hi Fatima,

    Ik heb de tajine zojuist gemaakt en het ruikt in ieder geval heerlijk! Ik merk wel dat het nog heel waterig is.

    Kan ik hier nog iets aan doen?

    Ps. Heb dezelfde blauwe tajine als jij van de xenos.

    Xx

    1. Fatima El Irari

      29 december 2020 at 20:22

      Hi Youssi,

      Mocht de saus nog te waterig zijn, dan zou je ongeveer 50 ml water kunnen mengen met een theelepel maizena en dit bij de saus gieten. Even laten koken en de saus wordt dikker.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept