Tagliatelle met Gehaktballetjes

5 februari 2020Fatima El Irari

Prep time: 10 minuten

Cook time: 20 minuten

Serves: 4 personen

Door de weeks grijp ik het liefst naar simpele recepten, vooral als je niet zoveel tijd hebt zijn zulke recepten ideaal. Een van mijn favoriete pasta gerechten is deze tagliatelle met gehaktballetjes, zo lekker! Super simpel om klaar te maken en dit lekkers staat al in minder dan 30 minuten op jullie eettafel. Oh wat zullen ze thuis blij worden van deze heerlijke klassieker! 

Print recept

Tagliatelle met Gehaktballetjes

  • Voorbereidingstijd 10 minuten
  • Kooktijd 20 minuten
  • Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram gehakt
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 tomaat, in stukjes
  • 1 ui, in blokjes
  • 100 ml kokend water
  • 300 gram tomatensaus, Tomato Frito
  • 3 blaadjes basilicum
  • peper en zout
  • 400 gram tagliatelle

Kruiden:

  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1/2 theelepel gemberpoeder

Bereidingswijze:

  • 1)

    Marineer het gehakt met de fijngemalen ui, knoflook en de kruiden en voeg de zonnebloemolie erbij. Rol er kleine gehaktballetjes van en zet ze apart. Verhit een scheutje zonnebloemolie in de pan en bak de tomatenblokjes en de uien aan. Wanneer de uien glazig zijn doe je de gehaktballetjes erbij en plaats je het deksel op de pan. 

  • 2)

    Open de pan nog ongeveer 1-2 minuten en roer de gehaktballetjes door wanneer ze stevig zijn. Giet het kokend water erbij en breng het aan de kook voor 5-8 minuten. Voeg de tomatensaus erbij en roer het voorzichtig door. Scheur de basilicumblaadjes in stukjes en roer ze vervolgens door de saus. Breng de saus naar smaak extra op smaak met peper en zout en laat het op laag vuur sudderen.

  • 3)

    Breng water aan de kook met een snuf zout en kook de tagliatelle gaar. Giet het water af, roer de gekookte tagliatelle door de tomatensaus en serveer het warm met wat lekkere parmezaanse kaas, smakelijk eten!

     

     

29 Comments

  • J. Abdel

    5 februari 2020 at 09:01

    Ga vanavond u heerlijk recept uitproberen!

    1. Fatima El Irari

      5 februari 2020 at 20:21

      Hi Abdel,

      Wat leuk! Geniet ervan.

    2. Homayra Popal

      17 februari 2020 at 16:46

      Ontzettend bedankt! Het was heerlijk! Ik kijk al uit naar je komende recepten.

      1. Fatima El Irari

        17 februari 2020 at 16:52

        Hi Homayra,

        Ah goed om te horen, dankjewel!

        Liefs,
        Fatima

      2. Eileen

        2 april 2020 at 16:59

        Hi Fatima! Me dochters zagen de foto padta met de balletjes staan en zeiden meteen dit gaan we eten! Dus mama aan de slag en…….ze vonden het niet lekker maar HEERLIJK !!!! BEDANKT NAMENS ONS 3 =)

      3. Fatima El Irari

        3 april 2020 at 11:52

        Hi Eileen,

        Wat fijn om te horen dat het heeft gesmaakt! Heel graag gedaan. Xx

  • Momy

    5 februari 2020 at 14:37

    Macha allah fatima. Ik volg je overal op ik hoef alleen naar je eten te kijken en word gelukkig er van. Ga zo door meid je bent meer dan goed

    1. Fatima El Irari

      5 februari 2020 at 20:20

      Hi Momy,

      Wat ontzettend lief zeg! Bedankt lieve schat. Xx

  • Fouz

    6 februari 2020 at 15:57

    Ik heb gedroogde basilicum is een theelepel dan voldoende?

    1. Fatima El Irari

      6 februari 2020 at 19:31

      Hi Fouz,

      Ja, een theelepel is dan voldoende.

  • Ramona

    6 februari 2020 at 16:02

    Hoiiii ben nu u lekkere gerecht aan het maken wanneer het koken klaar is moet het water dab eruit voordat de saus erin ga ???

    1. Fatima El Irari

      6 februari 2020 at 19:31

      Hi Ramona,

      Ja, je giet wel eerst het water af waarin je de tagliatelle geeft gekookt en dan pas gaat die bij de pastasaus.

  • Mellany

    6 februari 2020 at 16:55

    Maa sha Allah, hoe jij de kunst pasta maken beheerst, net als mijn oma. Ik heb het gemaakt en het is perfect!

    1. Fatima El Irari

      6 februari 2020 at 19:30

      Hi Mellany,

      Wat lief! Fijn om te horen dat het heeft gesmaakt. Xx

  • ikrame

    6 februari 2020 at 19:02

    hallo mchalh 3lik

    1. Fatima El Irari

      6 februari 2020 at 19:29

      Allahibarkfiek Ikrame! Xx

  • Marja

    10 februari 2020 at 17:47

    Het was zo ontzettend lekker…. dubbel portie gemaakt om in te vriezen maar manlief zegt
    …. doe morgen maar opwarmen 🙂
    Groetjes Marja

    1. Fatima El Irari

      11 februari 2020 at 14:06

      Hi Marja,

      Haha dat klinkt goed! Fijn om te horen dat het heeft gesmaakt.

      Liefs,
      Fatima

  • Caroline

    13 februari 2020 at 16:40

    Vanavond dit recept gegeten. Was heerlijk en mijn zoontje van 2 vond de gehaktballetjes ook erg lekker!

    1. Fatima El Irari

      13 februari 2020 at 19:45

      Hi Caroline,

      Ah fijn om te horen dat het heeft gesmaakt!

  • Kim

    18 februari 2020 at 19:27

    Hoi Fatima,
    Heb dit recept zojuist gemaakt en het was heerlijk!
    Bedankt hiervoor.

    1. Fatima El Irari

      18 februari 2020 at 20:52

      Hi Kim,

      Ah goed om te horen! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt, graag gedaan. Xx

  • Roshni

    18 februari 2020 at 22:07

    Hi Fatima,

    Werkelijk elk recept dat ik van jou maak is zo lekker en smaakvol. Dit is echt uniek want met veel andere recepten die ik van foodbloggers gebruik gaat het vaak goed. Je hoort inmiddels niet voor niets tot de beste! Je hebt echt talent. Je hoofdgerechten zijn favoriet binnen mijn gezin (zoetigheid natuurlijk ook). En voor mij eigenlijk gewoon alles. Thank you dat je al dit lekkers ook met je volgers wilt delen en ik kijk uit naar je volgende boek!

    1. Fatima El Irari

      18 februari 2020 at 22:57

      Hi Roshni,

      Dit is zo ontzettend lief van jou! Heel graag gedaan en super bedankt voor dit lieve en enthousiaste berichtje!

      Liefs,
      Fatima

  • Chahrazad

    23 februari 2020 at 12:58

    Lieve Fatima,
    Een vraagje elke keer als ik een cake maak dan bolt ie in t midden helemaal op. hoe komt dit?
    Groetjes

    1. Fatima El Irari

      23 februari 2020 at 23:32

      Hi Chahrazad,

      Dit komt vaak door de bakpoeder die zich op een plek ophoopt. Je kunt het beste de bloem altijd van tevoren even samen met de bloem mixen.

  • Fatin

    31 maart 2020 at 15:03

    Salaam Fatima,

    Kan dit ook met kipgehak? Ps: je boek is top en de recept op je website!

    1. Fatima El Irari

      1 april 2020 at 10:57

      Alaikoem salaam Fatin,

      Lief! Ja, hoor je kunt ook kippengehakt gebruiken.

  • Eileen

    2 april 2020 at 18:51

    Hi Fatima! Me dochters zagen de foto pasta met de balletjes staan en zeiden meteen dit gaan we eten! Dus mama aan de slag en…….ze vonden het niet lekker maar HEERLIJK !!!! BEDANKT NAMENS ONS 3 =)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept