Dinnertip! Oehh, dit was echt één overheerlijke maaltijd. Krokante taco’s met chili con carne, echt heel erg lekker. Een salade on the side en je maaltijd voor vanavond is compleet!
Taco’s met Chili Con Carne
Prep time:
Cook time:
Serves: 10 stuks
Chili Con Carne Taco's
- Aantal personen: 10 stuks
Ingrediënten:
Taco vulling:
- 2 eetlepels milde olijfolie
- 1 rode ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- 1 rode paprika , in blokjes
- 1 groene paprika , in blokjes
- 300 gram rundergehakt
- 500 gram tomatenblokjes, uit blik
- 1 theelepel tomatenpuree
- 2 eetlepels fijngesneden peterselie
- 200 gram mais, uit blik
- 225 gram kidneybonen, met saus
- 2 eetlepels zoete chilisaus
Kruiden:
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel chilivlokken
- 1 theelepel zwarte peper
- 1 theelepel kerrie poeder
Overig:
- 10 Taco schelpen
- cherry tomaatjes , in stukjes
- Saus naar keuze
Bereidingswijze:
- 1)
Verhit de olijfolie in de pan en bak de ui, knoflook en de paprika voor 2-3 minuten op matig vuur.
- 2)
Leg het gehakt in de pan en bak het rul voor 1-2 minuten.
- 3)
Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, peterselie en de kruiden erbij en roer alles goed door elkaar.
- 4)
Plaats de deksel schuin op de pan en kook voor 8-10 minuten op matig vuur.
- 5)
Voeg de mais, bruine bonen en de zoete chilisaus saus erbij en roer het door.
- 6)
Laat het mengsel met de deksel op de pan op laag vuur pruttelen voor 2-3 minuten.
- 7)
Schep de chili con carne in de taco schelpen en verdeel de cherrytomaten en peterselie bovenop.
- 8)
Serveer met een sausje naarkeuze en eet smakelijk!
10 Comments
Priscilla
8 december 2020 at 14:51
Hey Fatima, Hoeveel knoflook moet erin? Dat staat er volgens mij niet bij.
Fatima El Irari
21 december 2020 at 11:52
Hi Priscilla,
2 teentjes knoflook. Xx
Anoniem
10 december 2020 at 17:15
Hoi Fatima,
Wat voor saus zou jij aanraden bij dit gerecht?
Fatima El Irari
29 december 2020 at 20:21
Ik vind zelf zoete chilisaus het lekkerst bij deze taco’s!
Mieke
12 december 2020 at 18:00
Hoi Fatima,
Bij de ingrediënten staat zoete chilisaus en bij de bereiding heb je het over shiracha saus. Welke van de twee moet het zijn?
Groetjes Mieke
Fatima El Irari
21 december 2020 at 11:57
Hi Mieke,
Ah sorry ik bedoel zoete chilisaus.
Josetta
18 december 2020 at 09:29
Hi Fatima, allereerst complimenten voor al je gerechten. Ze zijn altijd weer even heerlijk! Een vraagje. Ik ben niet zo dol op de blik met tomatenstukjes. Als ik dit met verse tomaten wil doen, hoeveel heb ik dan nodig? En welke tomaten kan ik dan het beste gebruiken? groetjes, Josetta
Fatima El Irari
29 december 2020 at 20:23
Hi Josetta,
Wat lief, dankjewel! Je kunt dan 3 tomaten gebruiken en ik vind persoonlijk Romatomaten erg lekker.
Lieke
23 december 2020 at 15:25
Hoi Fatima,
Ik zie dat je gewone ui gebruikt op de foto, maar in het ingrediënten lijstje staat rode ui. Wat is nu het beste om te gebruiken?
Groetjes,
Lieke
Fatima El Irari
29 december 2020 at 20:41
Hi Lieke,
Oh dat is dan een typfoutje. Je kunt echt beide gebruiken. Xx