Stroopwafelcake
Prep time: 15 minuten
Cook time: 50 minuten
Serves:
Stroopwafelcake
- Voorbereidingstijd 15 minuten
- Kooktijd 50 minuten
- Totale tijd 1 uur 5 minuten
Ingrediënten:
Voor het cake beslag:
- 160 gram roomboter, op kamertemperatuur
- 180 gram kristalsuiker
- 8 gram vanillesuiker
- 4 eieren , op kamertemperatuur
- 125 gram sour cream
- 200 gram patent bloem
- 16 gram bakpoeder
- 1 theelepel koek&speculaas kruiden
- 1/4 theelepel zout
- 2 stroopwafels , grof gehakt
- 100 gram karamelblokjes
Bereidingswijze:
Het beslag maken:
- 1)
Verwarm de oven voor op 180 ⁰C (boven-onder) warmte.
- 2)
Vet een bakvorm van 12x25 cm in met olie en bekleed met bakpapier.
- 3)
Klop de roomboter met de kristalsuiker en de vanillesuiker in 1-2 minuten romig.
- 4)
Breek de eieren er één voor één bij en mix ze goed door het beslag.
- 5)
Meng in een aparte kom de bloem, bakpoeder, koek&speculaas kruiden en het zout samen.
- 6)
Voeg de helft van de droge ingrediënten bij het beslag en mix op lage snelheid.
- 7)
Voeg het overige bloemmengsel erbij en mix tot je een mooi glad beslag hebt.
- 8)
Voeg de sour cream toe en mix het volledig door het beslag.
- 9)
Roer de stroopwafel en de karamelstukjes stukjes toe en houd een handje apart voor straks.
- 10)
Verdeel het beslag over de bakvorm en strijk de bovenkant glad.
- 11)
Strooi de overige stukjes stroopwafel bovenop en bak de de cake in 50-60 minuten gaar.
- 12)
Laat de cake voor 10 minuten in de vorm afkoelen en stort de cake uit de vorm en laat volledig afkoelen op een rooster.
- 13)
Serveer de cake op kamertemperatuur. Eet smakelijk!
27 Comments
Ess
11 november 2020 at 13:35
Fatima wat doe je me aan!
Deze ga ik zeker uitproberen, thanks! ♥️
Fatima El Irari
22 november 2020 at 18:25
Hi Ess,
Haha, geniet ervan lieverd! Xx
Peel
11 november 2020 at 13:41
Ohhh dat ziet er verrukkelijk uit!!
Ook deze ga ik gelijk uitproberen!
Alleen ik heb nog nooit karamel stukjes gebruikt.. welke bedoel je precies?
Alvast bedankt weer voor dit recept!
Fatima El Irari
22 november 2020 at 18:26
Hi Peel,
Dit zijn ze; https://www.bouwhuis.com/njoy-caramel-blokjes-1250g?gclid=CjwKCAiAtej9BRAvEiwA0UAWXpf2e5cOyS05SWrPczP7XGPLmYyrUqYWNlpSjEJBKW28zKEmPeDQJBoCnlEQAvD_BwE
Aysegul
11 november 2020 at 14:08
Hoi Fatima,
Ziet er heerlijk uit!
Kan ik handgemaakte karamel gebruiken i.p.v. karamelblokjes?
Groetjes,
Aysegul
Fatima El Irari
22 november 2020 at 18:26
Hi Aysegul,
Als ze bakvast zijn dan kan dat zeker. Xx
Esra
11 november 2020 at 15:45
Heyy, waar zijn karamelblokjes verkrijgbaar? ❤️❤️
Fatima El Irari
22 november 2020 at 18:27
Hi Esra,
Ik gebruik deze; https://www.bouwhuis.com/njoy-caramel-blokjes-1250g?gclid=CjwKCAiAtej9BRAvEiwA0UAWXpf2e5cOyS05SWrPczP7XGPLmYyrUqYWNlpSjEJBKW28zKEmPeDQJBoCnlEQAvD_BwE
Sherine
11 november 2020 at 21:31
Kun je ook een ronde bakvorm 20cm gebruiken?
Fatima El Irari
22 november 2020 at 19:52
Hi Sherine,
Ja, hoor dat kan ook.
Sharon
12 november 2020 at 15:12
Hallo,
Ziet er heerlijk uit! Waar haal je de karamelblokjes en wat als je ze niet hebt of vindt?
Fatima El Irari
22 november 2020 at 19:52
Hi Sharon,
Ik bestel ze bij Baktotaal Bouwhuis. Je kunt ze ook achterwegen laten hoor.
Denise
12 november 2020 at 19:26
Hoi Fatima,
Waar haal je de karamel blokjes?
Of kan dit ook gemaakt worden van de Lonka fudge?
Liefs,
Denise
Fatima El Irari
18 november 2020 at 10:38
Hi Denise,
Jazeker, je kunt ook fudge gebruiken en die in kleine blokjes snijden. Dit zijn de karamelblokjes die ik gebruik; https://www.denotenshop.nl/caramel-blokjes-mini.html?gclid=Cj0KCQiAqdP9BRDVARIsAGSZ8AkeChm5TapXoFYdFOgVJhkZfBfg4EeIeWg0HCpZM4ZeN3nmRVzETMsaAq43EALw_wcB
Romy
12 november 2020 at 21:45
Dit ziet er echt heerlijk uit! Welke karamel blokjes gebruik je? Kan ik ook die Lonka karamel stukjes gebruiken en klein maken?
Fatima El Irari
18 november 2020 at 10:39
Hi Romy,
Dankjewel! Ja, hoor dat kan zeker. Dit zijn de karamelblokjes die ik gebruik; https://www.denotenshop.nl/caramel-blokjes-mini.html?gclid=Cj0KCQiAqdP9BRDVARIsAGSZ8AkeChm5TapXoFYdFOgVJhkZfBfg4EeIeWg0HCpZM4ZeN3nmRVzETMsaAq43EALw_wcB
Denise
12 november 2020 at 22:33
Hoi Fatima,
Waar haal je karamel blokjes?
Of kan ik ook Lonka fudge halen en dit klein snijden?
Liefs,
Denise
Fatima El Irari
18 november 2020 at 10:39
Hi Denise,
Ja, dat kan ook. Ik gebruik deze; https://www.denotenshop.nl/caramel-blokjes-mini.html?gclid=Cj0KCQiAqdP9BRDVARIsAGSZ8AkeChm5TapXoFYdFOgVJhkZfBfg4EeIeWg0HCpZM4ZeN3nmRVzETMsaAq43EALw_wcB
Ulku
17 november 2020 at 16:02
Hoi Fatima,
Ik heb de stroopwafel cake gemaakt maar al mijn stukjes stroopwafels zijn naar beneden gezakt. Hoe zou ik het kunnen verkomen dat de stroopwafels zakken.
Fatima El Irari
18 november 2020 at 10:53
Hi Ulku,
Was je beslag niet dik? Door een dikke beslag zakken ze juist niet naar beneden. Je kunt de volgende keer de stroopwafels eerst even mengen met bloem en dan pas door het beslag spatelen. Xx
Angelique
18 november 2020 at 10:44
Van het weekend de cake gebakken en iedereen heeft gesmuld! Ik heb in plaats van 160 gram roomboter 160 ml olie gebruikt. Bedankt voor het recept!
Fatima El Irari
18 november 2020 at 10:46
Hi Angelique,
Ah fijn om te lezen dat het heeft gesmaakt! Ja, je kunt ook olie gebruiken ipv boter. Xx
Siham
18 november 2020 at 10:47
Lekkere cake! Ik heb de fudge in stukjes gehakt en deze door het beslag gespateld. Mijn cake was wel na 30 minuten al gaar maar ik heb wel een veel kleinere vorm gebruikt. Kan het daaraan liggen?
Fatima El Irari
18 november 2020 at 10:51
Hi Siham,
Fijn om te lezen dat het heeft gesmaakt! Jazeker, als je een kleine bakvorm gebruikt dan wordt de cake eerder gaar. Xx
Simone
24 november 2020 at 18:40
Hoi Fatima, kun je de patentbloem ook vervangen door speltbloem?
Groetjes, Simone.
Fatima El Irari
26 november 2020 at 20:48
Hi Simone,
Ja hoor dat kan ook.
Maria
17 april 2024 at 20:34
Door wat kan je allemaal sour cream vervangen? Ik heb magere yoghurt.