Stroopwafelcake

11 november 2020Fatima El Irari

Prep time: 15 minuten

Cook time: 50 minuten

Serves:

Found myself a new favourite cake! Zin in een lekkere treat met een kopje thee of koffie? Dan is deze stroopwafel cake met stukjes karamel én natuurlijk stroopwafel echt het proberen waard. De meeste ingrediënten zul je zelfs al in huis hebben, dus hup aan de slag!
Print recept

Stroopwafelcake

  • Voorbereidingstijd 15 minuten
  • Kooktijd 50 minuten
  • Totale tijd 1 uur 5 minuten

Ingrediënten:

Voor het cake beslag:

  • 160 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 180 gram kristalsuiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 4 eieren , op kamertemperatuur
  • 125 gram sour cream
  • 200 gram patent bloem
  • 16 gram bakpoeder
  • 1 theelepel koek&speculaas kruiden
  • 1/4 theelepel zout
  • 2 stroopwafels , grof gehakt
  • 100 gram karamelblokjes

Bereidingswijze:

Het beslag maken:

  • 1)

    Verwarm de oven voor op 180 ⁰C (boven-onder) warmte.

  • 2)

    Vet een bakvorm van 12x25 cm in met olie en bekleed met bakpapier.

  • 3)

    Klop de roomboter met de kristalsuiker en de vanillesuiker in 1-2 minuten romig.

  • 4)

    Breek de eieren er één voor één bij en mix ze goed door het beslag.

  • 5)

    Meng in een aparte kom de bloem, bakpoeder, koek&speculaas kruiden en het zout samen.

  • 6)

    Voeg de helft van de droge ingrediënten bij het beslag en mix op lage snelheid.

  • 7)

    Voeg het overige bloemmengsel erbij en mix tot je een mooi glad beslag hebt.

  • 8)

    Voeg de sour cream toe en mix het volledig door het beslag. 

  • 9)

    Roer de stroopwafel en de karamelstukjes stukjes toe en houd een handje apart voor straks. 

  • 10)

    Verdeel het beslag over de bakvorm en strijk de bovenkant glad.

  • 11)

    Strooi de overige stukjes stroopwafel bovenop en bak de de cake in 50-60 minuten gaar.

  • 12)

    Laat de cake voor 10 minuten in de vorm afkoelen en stort de cake uit de vorm en laat volledig afkoelen op een rooster.

  • 13)

    Serveer de cake op kamertemperatuur. Eet smakelijk!

26 Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept