Stokbrood Pizza

17 april 2023Fatima El Irari

Prep time: 15 minuten

Cook time: 20 minuten

Serves:

Dit pizza brood is verslavend lekker! Met dit simpele recept heb je in een handomdraai twee lekkere pizza’s met een kruidig gehakt mengsel of met elk andere topping die jij lekker vindt.

Print recept

Stokbrood Pizza

  • Voorbereidingstijd 15 minuten
  • Kooktijd 20 minuten
  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten:

  • 300 gram rundergehakt
  • 1 rode ui , gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 rode paprika, fijngesneden
  • 1 prei , fijngesneden
  • 2 eetl. peterselie, fijngesneden
  • 2 eetl. milde olijfolie
  • 1 stokbrood
  • tomatensaus
  • geraspte kaas
  • cheddar kaas
  • zwarte olijven
  • augurken

Kruiden:

  • 1 theel. zout
  • 1 theel. gemberpoeder
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 1 theel. kurkuma
  • 1/2 theel. zwarte peper
  • 1/2 theel. komijnpoeder

Bereiding:

  • 1)

    Marineer het gehakt door het te mengen met de ui, knoflook, prei, peterselie, kruiden en de olijfolie.

  • 2)

    Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en bak het gehakt half gaar.

  • 3)

    Verwarm de oven voor op 200°C. (boven-onder) warmte.

  • 4)

    Snijd het stokbrood over de lengte doormidden en smeer beide kanten in met een de tomatensaus.

  • 5)

    Snijd het stokbrood doormidden en smeer het stokbrood in met een laagje tomatensaus.

  • 6)

    Verdeel het gehakt over de stukken stokbrood en druk het ietsjes aan.

  • 7)

    Strooi over beide geraspte kaas en verdeel de plakjes augurk, cheddar kaas en olijven erop.

  • 8)

    Schuif het stokbrood voor 20 minuten in de oven, tot de kaas is gesmolten en het stokbrood gaar is.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept