Drumsticks in Rozemarijn

9 oktober 2016Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Je kent het wel je hebt een drukke dag achter de rug en dan moet je nog de keuken ingaan om wat klaar te maken. Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar ik heb dan het liefst een lekker makkelijk gerecht waar ik niet al te veel poespas voor nodig heb. Op zo’n dag kies ik dan het liefst voor een van mijn comfort recepten. Een van deze gerechten is deze heerlijke sticky drumsticks in rozemarijn met groenten uit de oven. Super simpel om te maken en de smaak is heerlijk!

Ingrediënten: (6 personen)
  • 10 drumsticks
  • 1 rode/groene/gele paprika
  • 500 gr. krieltjes
  • 1 rode ui
  • 3 knoflookteentjes
  • paar takjes rozemarijn
Kruiden:
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 1 tl. gedroogde rozemarijn
  • 1 tl. zout
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • scheutje zonnebloemolie
  • scheutje olijfolie
Bereiding:
  1. Was de paprika’s, pel de uien en snijd deze beide in grove stukken.
  2. Borstel de krieltjes, spoel ze schoon en snijd de krieltjes in vier stukken.
  3. Bekleed de bakplaat met aluminiumfolie of bakpapier en schep de gesneden groenten en krieltjes erop.
  4. Giet een scheutje zonnebloemolie samen met een scheutje olijfolie in een aparte kom en voeg de kruiden erbij.
  5. Pers de knoflook teentjes erbij en meng het geheel samen en giet de helft van de marinade over de gesneden groenten en krieltjes.
  6. Hussel de groenten en de krieltjes even goed door de marinade.
    img_7212img_7216
  7. Maak de drumsticks grondig schoon en plaats deze bovenop de groente en krieltjes.
  8. Giet de overgebleven marinade over de drumsticks en wrijf de marinade goed aan de binnenkant en aan de buitenkant van de drumsticks.
  9. Verdeel de rozemarijn takjes bovenop de kip.img_7219img_7221
  10. Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak het op 200 graden voor zo’n 30 a 40 minuten. De laatste 10 minuten zet ik de oven op de grill stand voor extra krokante drumsticks.
  11. Open vervolgens de oven en plaats een stuk aluminiumfolie bovenop de bakplaat en laat het geheel nog eens bakken voor 30 minuten.

In binnen deze simpele stappen heb je een lekker gevarieerd gerecht op tafel staan. Serveer er wat lekkere rijst bij of een frisse salade en je maaltijd is compleet!

Liefs,
Fatima

633

 

Print recept

Nutrition

60 Comments

  • Salma

    9 oktober 2016 at 08:51

    Ik ga het inshallah maken ziet er heerlijk uit. En is wel gezond want zit van alles bij wat je nodig hebt aan voeding.
    Ik ga het met kipvleugeltjes maken
    Thanks voor het delen van alle heerlijke recepten.

    1. xfaatje

      10 oktober 2016 at 06:47

      Hallo Salma,

      Dankjewel meis, het is zeker gezond want er zit in principe bijna geen vet bij haha.

  • Femke

    9 oktober 2016 at 09:27

    Jaaaa, zoiets maak ik regelmatig met een bijna gelijk recept :-). Deze versie ga ik ook een keer maken, lijkt mij heerlijk.

    1. xfaatje

      10 oktober 2016 at 06:47

      Hallo Femke,

      Moet je zeker doen meis, erg lekker haha Xx

  • Fadoua

    9 oktober 2016 at 12:28

    Heey fatima,

    Komt er niet heel veel vocht los? Het ziet er droog uit op de foto of heb je m gegrild waardoor het droog is?
    Ziet er echt heeeerlijk uit bedankt voor t recept! 🙂

    Liefs Fadoua

    1. xfaatje

      10 oktober 2016 at 06:49

      Hallo Fadoua,

      Wanneer het bijna gaar is dan heb je wel een sausje, maar ik heb het inderdaad daarna nog laten doorbakken zodat alles lekker krokant werd. Maar als je een sausje wilt, dan hoef je dit uiteraard niet te doen.

  • Gamze

    10 oktober 2016 at 09:52

    Heb je een alternatief voor het aliminiumfolie? Zou bakpapier ook hetzelfde effect geven? İk vind aliminium niet zo gezond… ?

    1. xfaatje

      10 oktober 2016 at 11:06

      Hallo Gamze,

      Ja hoor je kunt bakpapier gebruiken of je vet je bakplaat in met olie.

  • Noor

    10 oktober 2016 at 11:26

    Zou ik recept mogen van je loubia?.

    Dank je

  • samira

    10 oktober 2016 at 15:29

    Salam schat zit er heerlijk uit. Maar ik wou even melden dat het heel schadelijk is voor gezondheid om voedsel rechtstreeks op aluminiumfolie te liggen. Dan krijg je te veel aluminium binnen wat opstapelen in het lichaam. Beter bakpapier ertussen doen. Groetjes.

    1. xfaatje

      11 oktober 2016 at 06:07

      Alaikoem salaam Samira,

      Dankjewel lieverd. Klopt, dit hebben meerdere mij nu al verteld maar ik wist het echt niet haha. Bedankt voor de tip lieverd! Xx

  • Fari

    11 oktober 2016 at 08:27

    Je bent de beste!! Ik heb vaker recepten van je uitgeprobeerd en het is altijd heerlijk. Liefs Fari

    1. xfaatje

      11 oktober 2016 at 09:32

      Hallo Fari,

      Dat is lief van je!

  • Foodmade_byme

    11 oktober 2016 at 17:33

    Hey fatima!
    Ik heb vandaag dit gerecht gemaakt en het was hardstikke lekker masha allah ! Zeker voor herhaling vatbaar .
    Xx foodmade_byme

    1. xfaatje

      12 oktober 2016 at 06:09

      Hoi Hoi,

      Ah ben blij dat het heeft gesmaakt! Xx

  • Mirelle

    12 oktober 2016 at 12:55

    Hi,

    Ik ga dit zo proberen te maken maar zag de uien niet bij de ingrediënten lijst staan.
    Misschien kan je dit er nog bij zetten.
    Thnx.

    Groetjes,

    Mirelle

    1. xfaatje

      12 oktober 2016 at 14:51

      Hallo Mirelle,

      Heb het zojuist erbij gezet. Ben benieuwd wat je ervan vindt! Smakelijk alvast.

  • Najlaa

    14 oktober 2016 at 09:19

    Hi fatima,

    Tbarkellah 3lek.. ik ga deze ook maken heb alleen vraagje voor hoeveelpersonen is dit?

    Groetjes najlaa

    1. Fatima

      15 oktober 2016 at 07:52

      Hallo Najlaa,

      Allah ibarkfiek lieve meid! Dit gerecht is voor ongeveer 4 a 5 personen. Succes meis Xx

  • Maria

    19 oktober 2016 at 08:52

    Dit ziet er erg smakelijk uit. Vooral al die kleuren bij elkaar.
    Ik wil graag weten wat voor soort oven je gebruikt. Ik heb zelf namelijk een heteluchtoven. Zo weet ik op hoeveel graden ik het moet bereiden 🙂

    1. Fatima

      19 oktober 2016 at 14:12

      Hallo Maria,

      Dankjewel hoor! Ik heb zelf ook een heteluchtoven en ik zet de oven altijd op 200 graden(op de boven/beneden stand.)

  • Nadia blanco

    25 oktober 2016 at 09:38

    Dit ga ik vandaag maken! Ziet er heerlijk uit wens me geluk..! Bedankt voor het uigebreid uitleg Fatima?

    1. Fatima

      25 oktober 2016 at 11:08

      Gaat helemaal goedkomen hoor Nadia. Succes meis en heel graag gedaan! Xx

  • Lamia

    28 oktober 2016 at 18:36

    Hey fatima, ziet er heerlijk uit masha alah wil het gerecht morgen maken insha allah weke krieltjes heb je gebruikt als ik vragen mag? Groetjes lamia

    1. Fatima

      31 oktober 2016 at 09:45

      Hallo Lamia,

      Excuses voor mijn late reactie. Ik gebruik de krieltjes van de Lidl(met schil) erg lekker! Xx

  • Julie M

    30 november 2016 at 10:14

    Salaam alaikoum,
    hoe maak je de marinade juist? 🙂

    1. Fatima

      30 november 2016 at 11:23

      Alaikoem salaam Julie,

      De kruiden die je daarvoor nodig hebt staan erbij. Lees de stappen even door. Xx

  • Sam

    20 december 2016 at 13:02

    Hoeveel paprika precies gebruik je? En hoeveel kriel?

    1. Fatima El Irari

      20 december 2016 at 15:13

      Hallo Sam,

      Ik heb van elke paprika de helft genomen en ongeveer 200 gram krieltjes.

  • Naomi

    4 januari 2017 at 20:02

    Salam alaikum
    Ik heb het vandaag gemaakt maar helaas waren de aardappelen en de groeten verbrand maar de kip niet? Ik heb een gas oven kan het daar aan liggen? Zo ja op hoeveel grade moet ik hem instellen of hoelang

    1. Fatima El Irari

      9 januari 2017 at 14:57

      Alaikoem salaam Naomi,

      Oh wat jammer zeg! Op hoeveel graden heb je de oven gezet? En verbrandt er vaker iets in de oven(groenten)?

      Liefs Fatima

      1. Naomi

        10 januari 2017 at 12:00

        Dankjewel voor je reactie je recepten zijn echt super! Nee dat niet… ik heb het op de zelfde manier gedaan als in je recept. De volgende x doe ik eerst de kip 20 min en daaraan pas de aardappelen erbij.

  • Tulin

    18 februari 2017 at 17:21

    Dit recept zojuist gemaakt. Het ruikt in ieder geval heerlijk. Keep up the good work faat

  • sanae

    10 april 2017 at 14:48

    Salaam Fatima,

    Ik ga deze vandaag maken voor 5 personen. In cha Allah. Als ik me precies aan het recept hou, dus 20 minuten eerst en erna nog 30 minuten met folie erover, word het dan zo krokant? En moet ik de oven gehele 50 minuten op 200 graden laten? Brand het dan niet aan? Groetjes Sanae

    1. Fatima El Irari

      11 april 2017 at 06:09

      Alaikoem salaam Sanae,

      Nee niks zal aanbranden, alleen zeg ik altijd erbij dat elke oven weer anders is. Wat bak jij normaal gesproken op 200 graden in jouw oven? Als ik bijvoorbeeld kip, vis of vlees bak in mijn oven dan moet de temperatuur standaard op 200 graden en dan wordt alles lekker krokant. Ik zou het gewoon in de gaten houden en stel dat 200 graden teveel is voor jouw oven, dan kun je de temperatuur nog altijd lager zetten. Maar het gaat je vast en zeker lukken hoor!

      Liefs,
      Fatima

  • samira

    21 april 2017 at 10:02

    Fatima heeft u ge en flimpje daar van
    Dat vind ik makkelijker

    1. Fatima El Irari

      24 april 2017 at 05:58

      Hallo Samira,

      Van dit recept helaas. Is er iets niet duidelijk, dan kan ik eventueel helpen?

      Liefs,
      Fatima

  • Latifa

    27 mei 2017 at 13:47

    Hoi fatima!
    Ik wil dit recept graag maken vanavond maar ben bang dat mn vlees en aardappeltjes niet gaar zullen zijn. Bak je niet best op voorhand je aardappelen en je groenten of mag alles er echt rauw in?
    Heb al vaker meegemaakt dat ik het niet voorkook en dat t gewoon een beetje rauw blijft.

    Alvast bedankt en je bent een topper! Ik heb al bijna alles gemaakt van je blog! Ben letterlijk je grootste fan❤️❤️

  • Fatima

    8 juli 2017 at 16:56

    Salaam Fatima,

    Heb vandaag dit gerecht gemaakt , heerlijk is het ..
    Zeker voor herhaling vatbaar incha’Allah ..
    Shokran voor je top recepten

    Veel liefs Fatima . Xxx

    1. Fatima El Irari

      9 juli 2017 at 15:52

      Alaikoem salaam Fatima,

      Ah super zeg! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd.

      Liefs,
      Fatima

  • Sara

    17 juli 2017 at 16:25

    Heeey lekkere recept kan ik het ook doen met bbq krieltjes of gewone zonder schil of aardappels met schil?

    1. Fatima El Irari

      17 juli 2017 at 17:40

      Hallo Sara,

      Ja hoor dat kan allemaal! Xx

  • Keuken

    23 oktober 2017 at 12:48

    Ik heb geen gedroogde rozemarijn kan ik het vervangen voor Italiaanse kruiden?

    1. Fatima El Irari

      24 oktober 2017 at 06:06

      Hallo,

      Ja hoor kan ook.

  • Maryam

    17 december 2017 at 19:58

    Hoi Fatima! 🙂
    Het ziet er super lekker uit! Vraagje wanneer doe je de verse rozemarijn erbij? Gewoon als versiering..? Of zodra de schaal de oven in gaat?

    Groetjes Maryam

    1. Fatima El Irari

      18 december 2017 at 08:54

      Hallo Maryam,

      De rozemarijn gaat erbij zodra je de ovenschaal in de oven schuift. Ik heb het er even duidelijk bijgezet, bedankt! Xx

      1. Maryam

        18 december 2017 at 19:23

        Super bedankt! Dank je wel! ?

      2. Fatima El Irari

        19 december 2017 at 07:18

        Graag gedaan lieverd! Xx

  • Yousra

    13 februari 2018 at 13:30

    Salam alikom Fatima

    Kan ik het aluminiumfolie achterwege laten? Ik zou graag bakpapier willen gebruiken maar moet ik dit dan ook bedekken met bakpapier voor de laatste 30 minuten? (waarom is het juist goed om het te bedekken?

    Groetjes
    Yousra

    1. Fatima El Irari

      13 februari 2018 at 13:54

      Alaikoem salaam Yousra,

      Je kunt de bakplaat eerst bedekken met bakpapier en dan met aluminiumfolie. Op deze manier komt de aluminiumfolie niet direct in aanraking met het eten. Als je geen aluminiumfolie hebt, dan zou je enkel bakpapier kunnen gebruiken. Door de aluminiumfolie/bakpapier gaat het stomen en wordt alles goed gaar. Succes ermee! Xx

  • Muslimagirl

    28 februari 2018 at 13:49

    Beste fatima,

    Ik heb een vraag over sticky drumsticks in rozemarijn resept. Ik ben nog een geleerde vrouw, maar hou ook van koken maar kan je geen filmpje op plaatsen dan is het makkelijker van hoe en wat de technicken want ik wil het zoo graag ook uitproberen je resept is top! Ik hoop op een antwoord

    1. Fatima El Irari

      28 februari 2018 at 13:52

      Hallo,

      Als je het recept goed doorleest en de stappenfoto’s doorleest, dan moet het je lukken. Toen ik dit recept plaatste maakte ik nog geen video’s, dus helaas heb ik hier geen video van. Succes lieverd! Xx

  • Naima

    9 maart 2018 at 18:54

    Hoi. Ik heb het vandaag gemaakt was super lekker dankjewel .vraagje kan je ook gehakt gebruiken ipv kip

    Mvg

    Naima

    1. Fatima El Irari

      10 maart 2018 at 09:54

      Hallo Naima,

      Jazeker je kunt ook gehakt gebruiken. Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd. XX

  • Viktoria

    27 oktober 2018 at 18:29

    Hoi, vraagje? Kan dit ook met een hele kip en hoelang dan kwa tijd en op hete luchtoven toch?

    Groetjes,

    1. Fatima El Irari

      28 oktober 2018 at 15:54

      Hi Viktoria,

      Jazeker, je kunt een middelgrote kip gebruiken en dan wordt de baktijd tussen de 50 a 60 minuten op 200 a 220 graden. Xx

  • Hanan

    24 april 2019 at 05:18

    Hoi fatima, bij mij waren de de kippepootjes niet krokant. Hoe kan ik het krokant krijgen zoals op de foto?

    Alvast bedankt

    1. Fatima El Irari

      25 april 2019 at 09:41

      Hi Hanan,

      Ik gebruik de laatste paar minuten de grill stand van de oven. Heb jij deze toevallig?

  • Laila

    6 juni 2019 at 19:59

    Ik heb dit recept uitgeprobeerd alleen toen het klaar was waren mijn drumsticks nog niet helemaal gaar vanbinnen. Hoe komt dit?

    1. Fatima El Irari

      7 juni 2019 at 09:28

      Hi Laila,

      Dan moeten de drumsticks bij jou iets langer in de oven.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept