SPINAZIESALADE

11 juli 2014Fatima El Irari
Wat heb je nodig?
  • 500 gram spinazie
  • 40 ml olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • koriander
  • 1 citroen
  • olijven
  • rode peper
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • halve thl. cayennepeper
  • 1 thl. komijn
  • 1 thl. zout
Bereidingswijze:
 
Snijd de koriander fijn en pers hierbij de drie teentjes knoflook en meng dit even samen. Doe hier vervolgens de kruiden bij, olijfolie, citroensap en de olijven die je in plakjes hebt gesneden en meng dit ook weer samen tot een mengsel.
Pak een pan en doe hier een scheutje olijfolie in en bak hierin de spinazieblokken totdat ze ontdooien tot een spinaziemengsel. Laat dit op een laag vuurtje voor ongeveer 30 minuten bakken en ga er zo nu en dan met een spatel of houtenlepel doorheen.
 
Doe de marinade dan bij de spinaziemengsel en meng dit door de spinazie heen en laat dit dan geheel nog voor 15 minuten doorkoken op een middelmatig vuurtje. Leg er de hete rode peper bij en laat deze ook nog voor een 5 minuten meekoken.
Serveer de spinaziesalade warm met een citroen, olijven en sneetjes warm brood heerlijk!

Dit is echt een heerlijke typische Marokkaanse salade die je warm kunt  eten, maar ook koud erg lekker is!images

Print recept

29 Comments

  • Little Yara

    12 juli 2014 at 01:42

    Lekker zeg! ik ben gek op spinazie. Hihi

    1. xfaatjee

      14 juli 2014 at 07:44

      Hahaha me 2! :p

  • Zaynab Nicole

    7 augustus 2014 at 08:37

    Schat voor hoeveel personen is dit? Ik wil dit maken maar we zijn maar met ze 2tjes, kan ik de hoeveelheden halveren of is dat te weinig?

    1. xfaatje

      7 augustus 2014 at 09:34

      Hallo meid, dit is zeker wel voor 4 personen of ietsjes meer. Je kunt het recept prima halveren voor 2 personen hoor! Ik zie dat de foto’s jammer genoeg niet meer zichtbaar zijn. Ik zal vanavond nieuwe foto’s bij het recept plaatsen inschAllah. Succes meid! <3

      1. Zaynab Nicole

        7 augustus 2014 at 10:14

        Dankjewel meis ik ga het vanavond maken inshaAllah, samen met jouw pittige kippenvleugels! Kan niet wachten hihi

      2. xfaatje

        7 augustus 2014 at 12:21

        Zo jij gaat lekker uitpakken hmm! Eet smakelijk alvast lieverd! <3

  • slm

    4 september 2014 at 12:27

    Salaam en de peper??? Wannneer gaat die erbjj. En moet die in sstukjes of wat

    1. xfaatje

      4 september 2014 at 13:03

      Staat er nu bij 😉

  • Najoua

    8 juli 2015 at 13:35

    Hoi Fatima,

    ik had een vraagje; kan het ook met verse spinazie??
    Alvast bedankt.

    Gr,

    Najoua

    1. xfaatje

      8 juli 2015 at 13:44

      Hallo Najoua, Ja, hoor dat kan ook. 😉

      1. Najoua

        8 juli 2015 at 14:26

        Hoi Fatima,

        Dankjewel!!:) En bedankt voor al je goede heerlijke recepten. Deze ga ik vandaag maken met jouw pittige kip in sha Allah:)

        Gr,

        Najoua

      2. xfaatje

        9 juli 2015 at 08:12

        Hallo Najoua, Heel graag gedaan meid. <3

  • Anoniem

    21 augustus 2015 at 08:09

    I want pictures i’m desperate hihi

  • Anoniem

    21 augustus 2015 at 08:14

    ik heb niet verder gelezen haha, de foto’s zijn niet nodig, opzich best makkelijk te doen denk ik hihi

  • Amal

    24 november 2015 at 16:59

    Ziet er lekker uit wil ik zeker proberen! Wat kan ik gebruiken als Vervanging voor cayennepeper?

    1. xfaatje

      25 november 2015 at 08:28

      Hallo Amal,

      Je kunt het vervangen door sambal, of gewoon helemaal weglaten kan ook.

  • Haliemah

    24 maart 2016 at 00:03

    Assalaamoe alaykoum kan ik de look weglaten of is de smaak dan helemaal weg. Ivm met moskee voor men man haha. Xx

    1. xfaatje

      24 maart 2016 at 08:24

      Ãlaikoem salaam Haliemah,

      Ja, hoor dat kan ook geen probleem! x

  • Houda

    3 november 2016 at 09:22

    Heey faatje,

    Ik wil dit nu maken maar mijn man heeft bladspinazie meegenomen ? Hoe maak ik dat
    Klaar om uiteindelijk bakoula te kunnen maken? Dus met bladspinazie? Hoor graag van je! Hopelijk lees je me bericht snel haha

    1. Fatima

      3 november 2016 at 16:03

      Hallo Houda,

      Excuses voor mijn late reactie hoor! Je kunt de bladspinazie bakken in een koekenpan en daarbij alle kruiden toevoegen.

  • Lief moedertje

    24 november 2016 at 00:05

    Dit is de lekkerste baqoulla die ik tot ny tie heb gemaakt. hmm love it

    1. Fatima

      24 november 2016 at 08:57

      Hallo Lief moedertje,

      Aah super leuk! Dankjewel lieverd! Xx

    2. Oumrrr

      4 november 2019 at 16:06

      Vindt ik nou ook!!

  • Soukaïna

    13 juli 2019 at 12:13

    Ik heb dit gisteren gemaakt, heerlijk! Ik heb er een halve citroenschil erin geraspt, gaf het dat extra frisse touch.

    1. Fatima El Irari

      13 juli 2019 at 12:38

      Klinkt lekker! Ben blij dat het heeft gesmaakt!?

  • Halima

    18 augustus 2019 at 18:19

    Heerlijk recept Masha’Allah

    1. Fatima El Irari

      18 augustus 2019 at 21:19

      Allah ibarkfiek lieve Halıma!

  • Halima

    19 augustus 2019 at 10:40

    Vanochtend jouw appelcake gemaakt, kinderen zitten er nu van te smullen ?. Ik ga jouw kookboek cadeau aan mijzelf doen. Bedankt Fatima, veel succes!!!!

    1. Fatima El Irari

      19 augustus 2019 at 10:57

      Hi Halima,

      Ah wat leuk! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt en dankjewel lieverd!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept