Wat heb je nodig?
- 500 gram spinazie
- 40 ml olijfolie
- 3 teentjes knoflook
- koriander
- 1 citroen
- olijven
- rode peper
- 2 tl. paprikapoeder
- 1/2 tl. cayennepeper
- 1 tl. komijn
- 1 tl. zout
Bereidingswijze:
Snijd de koriander fijn en pers hierbij de drie teentjes knoflook en meng dit even samen. Doe hier vervolgens de kruiden bij, olijfolie, citroensap en de olijven die je in plakjes hebt gesneden en meng dit ook weer samen tot een mengsel.
Pak een pan en doe hier een scheutje olijfolie in en bak hierin de spinazie blokken totdat ze ontdooien tot een spinaziemengsel. Laat dit op een laag vuurtje voor ongeveer 30 minuten bakken en ga er zo nu en dan met een spatel of houten lepel doorheen.
Doe de marinade dan bij de spinaziemengsel en meng dit door de spinazie heen en laat dit dan geheel nog voor 15 minuten doorkoken op een middelmatig vuurtje. Leg er de hete rode peper bij en laat deze ook nog voor een 5 minuten meekoken.
Serveer de spinaziesalade warm met een citroen, olijven en sneetjes warm brood heerlijk!
34 Comments
Little Yara
12 juli 2014 at 01:42
Lekker zeg! ik ben gek op spinazie. Hihi
xfaatjee
14 juli 2014 at 07:44
Hahaha me 2! :p
Zaynab Nicole
7 augustus 2014 at 08:37
Schat voor hoeveel personen is dit? Ik wil dit maken maar we zijn maar met ze 2tjes, kan ik de hoeveelheden halveren of is dat te weinig?
xfaatje
7 augustus 2014 at 09:34
Hallo meid, dit is zeker wel voor 4 personen of ietsjes meer. Je kunt het recept prima halveren voor 2 personen hoor! Ik zie dat de foto’s jammer genoeg niet meer zichtbaar zijn. Ik zal vanavond nieuwe foto’s bij het recept plaatsen inschAllah. Succes meid! <3
Zaynab Nicole
7 augustus 2014 at 10:14
Dankjewel meis ik ga het vanavond maken inshaAllah, samen met jouw pittige kippenvleugels! Kan niet wachten hihi
xfaatje
7 augustus 2014 at 12:21
Zo jij gaat lekker uitpakken hmm! Eet smakelijk alvast lieverd! <3
slm
4 september 2014 at 12:27
Salaam en de peper??? Wannneer gaat die erbjj. En moet die in sstukjes of wat
xfaatje
4 september 2014 at 13:03
Staat er nu bij 😉
Najoua
8 juli 2015 at 13:35
Hoi Fatima,
ik had een vraagje; kan het ook met verse spinazie??
Alvast bedankt.
Gr,
Najoua
xfaatje
8 juli 2015 at 13:44
Hallo Najoua, Ja, hoor dat kan ook. 😉
Najoua
8 juli 2015 at 14:26
Hoi Fatima,
Dankjewel!!:) En bedankt voor al je goede heerlijke recepten. Deze ga ik vandaag maken met jouw pittige kip in sha Allah:)
Gr,
Najoua
xfaatje
9 juli 2015 at 08:12
Hallo Najoua, Heel graag gedaan meid. <3
Bianca
13 september 2024 at 17:43
Selam ailakom
Hoeveel koriander, 1 eetlepel of een andere hoeveelheid.
Alvast bedankt.
Gr.Bianca
Fatima El Irari
1 oktober 2024 at 21:04
Alaikoem salaam,
Ongeveer twee volle eetlepels.
Anoniem
21 augustus 2015 at 08:09
I want pictures i’m desperate hihi
Anoniem
21 augustus 2015 at 08:14
ik heb niet verder gelezen haha, de foto’s zijn niet nodig, opzich best makkelijk te doen denk ik hihi
Amal
24 november 2015 at 16:59
Ziet er lekker uit wil ik zeker proberen! Wat kan ik gebruiken als Vervanging voor cayennepeper?
xfaatje
25 november 2015 at 08:28
Hallo Amal,
Je kunt het vervangen door sambal, of gewoon helemaal weglaten kan ook.
Haliemah
24 maart 2016 at 00:03
Assalaamoe alaykoum kan ik de look weglaten of is de smaak dan helemaal weg. Ivm met moskee voor men man haha. Xx
xfaatje
24 maart 2016 at 08:24
Ãlaikoem salaam Haliemah,
Ja, hoor dat kan ook geen probleem! x
Houda
3 november 2016 at 09:22
Heey faatje,
Ik wil dit nu maken maar mijn man heeft bladspinazie meegenomen ? Hoe maak ik dat
Klaar om uiteindelijk bakoula te kunnen maken? Dus met bladspinazie? Hoor graag van je! Hopelijk lees je me bericht snel haha
Fatima
3 november 2016 at 16:03
Hallo Houda,
Excuses voor mijn late reactie hoor! Je kunt de bladspinazie bakken in een koekenpan en daarbij alle kruiden toevoegen.
Lief moedertje
24 november 2016 at 00:05
Dit is de lekkerste baqoulla die ik tot ny tie heb gemaakt. hmm love it
Fatima
24 november 2016 at 08:57
Hallo Lief moedertje,
Aah super leuk! Dankjewel lieverd! Xx
Oumrrr
4 november 2019 at 16:06
Vindt ik nou ook!!
Soukaïna
13 juli 2019 at 12:13
Ik heb dit gisteren gemaakt, heerlijk! Ik heb er een halve citroenschil erin geraspt, gaf het dat extra frisse touch.
Fatima El Irari
13 juli 2019 at 12:38
Klinkt lekker! Ben blij dat het heeft gesmaakt!?
sje ait
27 september 2024 at 16:09
hoi klopt het dat het een beetje pittg smaakt ik heb t namelijk gemaakt en vind m lekkr pittig🤗
Fatima El Irari
1 oktober 2024 at 20:51
Hi sje ait,
Klopt, het is wel een beetje pittig door de cayennepeper.
Halima
18 augustus 2019 at 18:19
Heerlijk recept Masha’Allah
Fatima El Irari
18 augustus 2019 at 21:19
Allah ibarkfiek lieve Halıma!
Halima
19 augustus 2019 at 10:40
Vanochtend jouw appelcake gemaakt, kinderen zitten er nu van te smullen ?. Ik ga jouw kookboek cadeau aan mijzelf doen. Bedankt Fatima, veel succes!!!!
Fatima El Irari
19 augustus 2019 at 10:57
Hi Halima,
Ah wat leuk! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt en dankjewel lieverd!
Sam
13 september 2023 at 17:39
Ik heb bladspinazie in huis, hoeveel gram heb ik daar dan van nodig?
Groetjes!