Spinazie Ricotta Quiche

18 december 2020Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Willen jullie nou ook experimenteren met nieuwe gerechten of zelf deze heerlijke Spinazie Ricotta Quiche bereiden? Het recept van deze heerlijke quiche vind je hieronder en op de website van KitchenAid, met nu een heleboel andere lekkere recepten! Én om jou extra op weg te helpen kun je nu ook nog eens een gloednieuwe KitchenAid keukenrobot winnen, ja ja je leest het goed! Ga naar mijn Instagram en doe mee met de winactie!

Print recept

Spinazie Ricotta Quiche

Ingrediënten:

Quiche deeg:

  • 300 gram bloem
  • 1 theel. zout
  • 130 gram koude roomboter, in blokjes
  • 1 ei
  • 4 eetl. koud water

Quiche vulling:

  • 5 eieren
  • 150 ml kookroom
  • 100 gram babyspinazie
  • 100 gram Ricotta
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 50 gram geraspte kaas
  • 1 theel. zout
  • 1 theel. zwarte peper
  • 10 stuks cherrytomaten

Bereidingswijze:

Quiche deeg:

  • 1)

    Meng in een kom de bloem en het zout samen.

  • 2)

    Voeg de roomboter toe en verkruimel met je vingers tot een korrelig deeg.

  • 3)

    Mix het ei en het water samen. Voeg het mengsel toe en kneed het samen tot een stevig deeg.

  • 4)

    Pak het deeg in met plasticfolie en zet het voor 30 minuten in de koelkast.

  • 5)

    Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een diameter van 30 cm.

  • 6)

    Plaats het deeg boven een ronde bakvorm en druk het deeg met je vingers stevig tegen de bodem en de zijkanten.

  • 7)

    Prik met een vork in de bodem en bak het deeg voor in de oven voor 13-15 min.

  • 8)

    Meng in de tussentijd in een mengkom de eieren met de spinazie, kookroom, zout en de zwarte peper.

  • 9)

    Giet het mengsel in de voorgebakken taartbodem. Roer de ricotta met de Parmezaanse kaas en de geraspte kaas in een kom.

  • 10)

    Verdeel de cherry tomaten rondom en vouw aluminiumfolie op de randen van de korst om te voorkomen dat ze aanbranden.

  • 11)

    Zet de quiche in het midden van de oven voor 45-50 minuten of tot de bovenkant goudbruin is en de binnenkant droog is.

  • 12)

    Laat de quiche iets afkoelen voor serveren, eet smakelijk!

    Dit artikel is in samenwerking met KitchenAid Nederland.

8 Comments

  • Nicolien Polder

    19 december 2020 at 00:56

    Ooooh veel te lekker 🤤
    ❤️❤️❤️

    1. Fatima El Irari

      29 december 2020 at 20:28

      Dankjewel Nicolien!

  • Steffie

    19 december 2020 at 06:10

    Ziet er heerlijk uit! Zou je ook bladerdeeg kunnen gebruiken ipv het deeg zelf te maken?

    1. Fatima El Irari

      29 december 2020 at 20:28

      Hi Steffie,

      Jazeker, dat kan ook! Je hebt in de supermarkt ook kant en klare quiche deeg.

  • Danielle

    21 januari 2021 at 13:19

    Hmm lekker
    Zou je ook iets anders kunnen gebruiken dan ricotta? Zo ja, wat?

    Barakallaahu feek

    1. Fatima El Irari

      4 februari 2021 at 23:36

      Hi Danielle,

      Je zou ook roomkaas kunnen gebruiken of zelfs feta kaas.

  • Amanda Verdonk

    20 april 2021 at 15:25

    Ik ga ‘m zometeen maken 🙂
    Zou ik ipv 150 ml kookroom en 100 gram ricotta, ook bijv 250 gram ricotta kunnen gebruiken? Of krijgt de quiche dan niet zo’n fijne structuur..?

    1. Fatima El Irari

      4 mei 2021 at 10:57

      Hi Amanda,

      Ja, dat kan wel maar door de kookroom wordt het wel extra romig. Je zou bijvoorbeeld 250 ricotta kunnen gebruiken en daarbij ongeveer 50 ml kookroom kunnen toevoegen.

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept