Spinazie Ricotta Hapjes

13 december 2024Fatima El Irari

Prep time: 15 minuten

Cook time: 20 minuten

Serves: 12 stuks

Deze spinazie ricotta hapjes zijn een gegarandeerde hit op tafel! Met de knapperige buitenkant en romige vulling zijn ze perfect voor elke gelegenheid. Serveer ze op een gezellige borrelplank of als bijgerecht bij een warm soepje, succes verzekerd! Heerlijk én heel erg makkelijk te maken.
Print recept

Spinazie Ricotta Hapjes

  • Voorbereidingstijd 15 minuten
  • Kooktijd 20 minuten
  • Totale tijd 35 minuten
  • Aantal personen: 12 stuks

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 prei , fijn gesneden
  • 1 teentje knoflook , uitgeperst
  • 200 gram verse spinazie
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 100 gram ricotta
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 1 ei , (losgeklopt, voor bestrijken)

Bereiding:

  • 1)

    Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Zet opzij.

  • 2)

    Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook en prei zacht.

  • 3)

    Voeg de spinazie toe en bak tot het geslonken is. Laat het mengsel goed uitlekken en volledig afkoelen.

  • 4)

    Meng in een kom de afgekoelde spinazie en prei met de ricotta, zout en peper.

  • 5)

    Haal het bladerdeeg uit de verpakking en rol het voorzichtig uit.

  • 6)

    Verdeel de spinazie ricotta vulling gelijkmatig over het bladerdeeg en strijk glad.

  • 7)

    Rol het bladerdeeg strak op tot een lange rol en snijd deze vervolgens in gelijke stukjes.

  • 8)

    Bestrijk de hapjes met het losgeklopte ei voor een mooie goudbruine kleur.

  • 9)

    Bestrooi ze daarna met wat sesamzaadjes voor een extra krokante bite.

  • 10)

    Bak de hapjes 15-20 minuten in de oven, tot ze mooi goudbruin en knapperig zijn.

  • 11)

    Serveer de hapjes lekker warm. Eet smakelijk!

5 Comments

  • Saskia

    20 december 2024 at 16:29

    Dit ziet er erg lekker uit, ik ga het binnenkort proberen. Kan ik de overgebleven hapjes ook invriezen, zodat ik ze later kan afbakken?

  • Hayat Mansouri

    22 februari 2025 at 05:15

    Welke bladerdeeg gebruik je voor je spinazie ricotta hapjes ?

    1. Fatima El Irari

      4 maart 2025 at 11:17

      Hi Hayat,

      De verse bladerdeeg van Albert Hejin.

  • Nuriya

    8 maart 2025 at 18:04

    Ziet er lekker uit, ga het vandaag voor de iftar maken insha’Allah. Dankjewel voor het delen van al jouw lekkere recepten, Allahi7afdek

    1. Fatima El Irari

      10 maart 2025 at 08:49

      Heel graag gedaan lieve Nuriya. Bsaha!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept