Spinazie Ricotta Hapjes
Prep time: 15 minuten
Cook time: 20 minuten
Serves: 12 stuks
Spinazie Ricotta Hapjes
- Voorbereidingstijd 15 minuten
- Kooktijd 20 minuten
- Totale tijd 35 minuten
- Aantal personen: 12 stuks
Ingrediënten:
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 prei , fijn gesneden
- 1 teentje knoflook , uitgeperst
- 200 gram verse spinazie
- 1 theelepel zout
- 1/2 theelepel zwarte peper
- 100 gram ricotta
- 1 rol vers bladerdeeg
- 1 ei , (losgeklopt, voor bestrijken)
Bereiding:
- 1)
Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Zet opzij.
- 2)
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook en prei zacht.
- 3)
Voeg de spinazie toe en bak tot het geslonken is. Laat het mengsel goed uitlekken en volledig afkoelen.
- 4)
Meng in een kom de afgekoelde spinazie en prei met de ricotta, zout en peper.
- 5)
Haal het bladerdeeg uit de verpakking en rol het voorzichtig uit.
- 6)
Verdeel de spinazie ricotta vulling gelijkmatig over het bladerdeeg en strijk glad.
- 7)
Rol het bladerdeeg strak op tot een lange rol en snijd deze vervolgens in gelijke stukjes.
- 8)
Bestrijk de hapjes met het losgeklopte ei voor een mooie goudbruine kleur.
- 9)
Bestrooi ze daarna met wat sesamzaadjes voor een extra krokante bite.
- 10)
Bak de hapjes 15-20 minuten in de oven, tot ze mooi goudbruin en knapperig zijn.
- 11)
Serveer de hapjes lekker warm. Eet smakelijk!