Spinazie Ricotta Hapjes

Prep time: 15 minuten
Cook time: 20 minuten
Serves: 12 stuks

Spinazie Ricotta Hapjes
- Voorbereidingstijd 15 minuten
- Kooktijd 20 minuten
- Totale tijd 35 minuten
- Aantal personen: 12 stuks
Ingrediënten:
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 prei , fijn gesneden
- 1 teentje knoflook , uitgeperst
- 200 gram verse spinazie
- 1 theelepel zout
- 1/2 theelepel zwarte peper
- 100 gram ricotta
- 1 rol vers bladerdeeg
- 1 ei , (losgeklopt, voor bestrijken)
Bereiding:
- 1)
Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Zet opzij.
- 2)
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook en prei zacht.
- 3)
Voeg de spinazie toe en bak tot het geslonken is. Laat het mengsel goed uitlekken en volledig afkoelen.
- 4)
Meng in een kom de afgekoelde spinazie en prei met de ricotta, zout en peper.
- 5)
Haal het bladerdeeg uit de verpakking en rol het voorzichtig uit.
- 6)
Verdeel de spinazie ricotta vulling gelijkmatig over het bladerdeeg en strijk glad.
- 7)
Rol het bladerdeeg strak op tot een lange rol en snijd deze vervolgens in gelijke stukjes.
- 8)
Bestrijk de hapjes met het losgeklopte ei voor een mooie goudbruine kleur.
- 9)
Bestrooi ze daarna met wat sesamzaadjes voor een extra krokante bite.
- 10)
Bak de hapjes 15-20 minuten in de oven, tot ze mooi goudbruin en knapperig zijn.
- 11)
Serveer de hapjes lekker warm. Eet smakelijk!
5 Comments
Saskia
20 december 2024 at 16:29
Dit ziet er erg lekker uit, ik ga het binnenkort proberen. Kan ik de overgebleven hapjes ook invriezen, zodat ik ze later kan afbakken?
Hayat Mansouri
22 februari 2025 at 05:15
Welke bladerdeeg gebruik je voor je spinazie ricotta hapjes ?
Fatima El Irari
4 maart 2025 at 11:17
Hi Hayat,
De verse bladerdeeg van Albert Hejin.
Nuriya
8 maart 2025 at 18:04
Ziet er lekker uit, ga het vandaag voor de iftar maken insha’Allah. Dankjewel voor het delen van al jouw lekkere recepten, Allahi7afdek
Fatima El Irari
10 maart 2025 at 08:49
Heel graag gedaan lieve Nuriya. Bsaha!