Ingrediënten:
Voor het deeg:
- 500 gr. bloem
- 3 etl. melkpoeder
- 1 zakje gedroogde gist (7 gr.)
- 90 ml zonnebloemolie
- 1 ei
- 1 tl. zout
- 4 etl. melk
- 280 ml lauwwarm water
Voor de vulling:
- 400 gr. verse spinazie
- 200 gr. Fetakaas
- 1 etl. volle yoghurt
- 1 tl. zout
- 1/2 tl. peper
Extra
- 1 eidooier
- sesamzaadjes
Bereidingswijze:
- Meng in een ruime kom de bloem samen met de melkpoeder.
- Maak in het midden van de bloem een kuiltje en voeg er de gedroogde gist en drie eetlepel lauwwarm water bij. Laat dit zo staan voor zeker 10 minuten, zodat de gedroogde gist kan oplossen.
- Strooi het zout aan de zijkanten en giet ook de zonnebloemolie, melk en de geklopte ei erbij.
- Mix dit even samen en giet dan het water in stappen erbij en kneed het deeg ondertussen goed door tot een soepel deeg dat nog ietsjes plakt.
- Vet een kom in met zonnebloemolie en plaats het deeg erin. Dek het deeg af met plasticfolie en een theedoek en laat het deeg op een warme plek rijzen voor 60 minuten.
Spinazie vulling:
- Was de spinazie grondig en plaats de spinazie in een vergiet, zodat het overtollig water eruit kan.
- Verwarm een scheutje zonnebloemolie in de koekenpan en bak de spinazie op middelhoog vuur tot deze is geslonken.
- Verkruimel de fetakaas erbij en en schep het even goed om.
- Voeg de gesneden peterselie bij, zwarte peper, zout en de yoghurt erbij en schep alles even goed om. Laat het geheel bakken voor ongeveer 5 a 8 minuten op laag vuur.
- Zet het vuur uit en laat de spinazie/fetakaas vulling geheel afkoelen!
Broodjes vormen:
- Schep het gerezen deeg uit de kom en vorm gelijke kleine bolletjes deeg.
- Rol het bolletje deeg met behulp van een deegroller plat tot een lange plak.
- Schep een eetlepel van de vulling aan de onderzijde van het plakje deeg en snijd aan de bovenzijde ongeveer 5 sneetjes.
- Rol het deeg vanaf de onderzijde mooi strak naar boven en druk de zijkanten goed aan, zodat de vulling er niet uit kan lopen.
- Plaats het gevulde deeg op een bakplaat die je hebt bekleed met bakpapier en dek het deeg af met plasticfolie.
- Strijk de broodjes met het eigeel en strooi er wat sesamzaadjes overheen.
- Bak de broodjes in de voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 30 a 40 minuten mooi goudbruin en gaar.
Extra tips&tricks:
- Giet het water er altijd in stappen bij en nooit in een keer.
- Is het deeg te plakkerig? Smeer het deeg in met 1 theelepel zonnebloemolie en kneed het deeg door.
- Als je een zoutige fetakaas gebruikt, dan kun je eventueel het extra zout weglaten.
Liefs,
Fatima
80 Comments
Asmae
9 juli 2014 at 20:26
Salamu 3alaykoum meid, ik ben echt een fan van jou fantastisch hoe je de recepten uitlegt.
Ik heb wel een vraagje voor je, hoelang duurt het ongeveer om deze broodjes te maken?
xfaatjee
10 juli 2014 at 13:16
Dankjewel voor je lieve complimenten meid! Je bent er zeker wel 2 uur of mer mee bezig meid. Omdat de broodjes al 1.5 uur moeten rijzen. Xx
Sumaya
31 mei 2017 at 16:48
Maat terwijl jet 1h en half aan het rijzen is kan je nog wat anders doen haha dus tijd zat. Bedankt voor je recepten. Een stille volger
Imane
10 juli 2014 at 15:46
Hee meid, waarmee kan ik melkpoeder vervangen?
Zaina
11 juli 2014 at 14:58
Je recepten Ijn duidelijk. Bedankt voor het delen. Een vraag welke keukenapparaat gebruikte, welke zou je aanraden om te kopen en waar kun je die kopend.
Gr. Zaina
xfaatjee
14 juli 2014 at 07:39
Dankjewel lieve meid! Ik gebruik de Tristar MX4162 en die heb ik een tijdje geleden bij de Albert Heijn gekocht. Je kunt de keukenmachine ook online vinden Xx
xfaatjee
14 juli 2014 at 07:40
Dankjewel lieve meid! Ik gebruik de Tristar MX-4162 en die heb ik een tijdje geleden bij de Albert Heijn gekocht. Je kunt de keukenmachine ook online vinden Xx
Salima
13 juli 2014 at 13:53
Salaam, je hebt het over kruiden erin doen, naast de peterselie, maar over welke kruiden heb je het?
Dit lijken me superlekkere broodjes en je kan ze dn met alles vullen toch? Kip, gehakt enzo…
xfaatjee
14 juli 2014 at 08:09
Ik bedoel er peper en zout mee meid. Heb het even aangepast haha. En ja je kunt ze echt met van alles vullen wat jij lekker vindt! Xx
Doenia
16 juli 2014 at 14:33
Hey fatima,
Lijkt me een heerlijk recept, maar is het ook lekker om het te vullen in bladerdeeg? Dit is wel wat sneller en neemt minder tijd in beslag.
Ik hoor het graag
liesbeth
17 juli 2014 at 16:31
ja! ik heb ze gisteren gemaakt, goed gelukt! ik heb er wel een eigen twist aan gegeven: voor het deeg heb ik half witte bloem en half volkorenmeel gebruikt en door de spinazievulling heb ik verse nootmuskaat geraspt en een hardgekookt ei verkruimeld. je hebt een leuk blog met duidelijke foto’s, heel inspirerend!
xfaatjee
17 juli 2014 at 22:21
Klinkt allemaal heel lekker Liesbeth! Dankjewel meid <3
halima
18 juli 2014 at 18:50
Salaam oe Aleikom,
Allereerst wil ik je complimenteren voor je geweldige recepten en presentatie. Soms raakt mijn inspiratie op en dan denk ik even snel op je blog kijken. Heerlijk! Wat een uitvinding.
Ga zo door en uiteraard sta ik te trappelen naar de komende recepten.
Liefs Halima
xfaatjee
21 juli 2014 at 08:10
Salaam 3likoem, super lief van je dankjewel meid! Je bent van harte welkom <3
maggy2050
19 juli 2014 at 00:02
Heel erg bedankt voor je heerlijke recepten. Een vraagje, ik heb geen melkpoeder thuis. Moet je melkpoeder voor het deeg gebruiken of kan je het gewoon skippen? Bedankt!
xfaatjee
21 juli 2014 at 08:12
Dankjewel meid! Melkpoeder maakt het deeg lekker soepel en zacht, maar als je het niet hebt kun je het gewoon weglaten. Vervang het dan gewoon door bloem <3
Ouafila
19 juli 2014 at 18:44
Asalaamoe aleikum, ik ben helemaal fan van je! Je recepten zijn geweldig ma sha Allah. Ik ga deze broodjes morgen maken in sha Allah. Ik heb 1 vraagje.. hoeveel broodjes haal je hieruit?
xfaatjee
21 juli 2014 at 08:32
Salaam 3likoem meid, haha super lief! Je haalt er ongeveer 11/12 broodjes uit meid <3
nassima
29 juli 2014 at 10:36
Salaam,
Love your blog!!! Vraagje. Welke melkpoeder gebruik je? Waar kan ik het vinden? Laatst naar de jumbo geweest en kwam alleen koffiecreamer tegen zeg maar. Maar denk dat je een andere bedoeld?
Liefs
xfaatjee
29 juli 2014 at 14:06
Dankjewel lieve meid! Ik bedoel koffiecreamer haha! Ik noem het zelf altijd melkpoeder, maar ik kan het beter koffiecreamer noemen denk ik :p
ilham
21 januari 2015 at 18:22
Heb je de foto’s nog? Ik kan namelijk de foto’s niet zien. Ben zo benieuwd 🙂
xfaatje
23 januari 2015 at 19:18
Ja meid ik heb de foto’s nog haha! Ik ga ze nu even opnieuw plaatsen <3
ilham
24 januari 2015 at 13:29
Heel erg bedankt, morgen incha allah uitproberen 🙂
xfaatje
24 januari 2015 at 18:52
Heel graag gedaan meid! En laat me weten wat je ervan vond haha <3
ilham
25 januari 2015 at 18:39
Helaas ze zijn niet gelukt. Smaakt van binnen nog naar deeg en zijn niet zacht van binnen meer krokant. Weet niet wat er mis is gegaan. Het deeg zag er bij mij vettig uit (vettige glans had het deeg), is dat de bedoeling? Verder heb ik koffiecreamer gebruikt zoals je hierboven in de reacties hebt geschreven, zag dat er ook melkpoeder is van campina dat heet ook echt magere melkpoeder en geen koffiecreamer. Deeg was bij mij niet echt plakkerig maar dat kwam denk k omdat het vettig was. Enig idee wat ik verkeerd heb gedaan?
xfaatje
13 mei 2015 at 18:12
Hallo Ilham, voor dit recept gebruik ik zoals aangegeven gewoon de koffiecreamer. Ik gebruik altijd de goedkoopste van de Lidl. Heb je misschien te veel olie gebruikt en dat daarom het deeg te glanzig/vettig was? Dit zijn namelijk echt super zachte broodjes. Ik hoor het graag van je, zodat ik je kan helpen. <3
najma
19 mei 2015 at 21:58
masha Allah meid egt top die recepten van je en hoe je het. stap voor stap zo duidelijk uitlegt in je blog!!
klein vraagje tho.. kan ik ook gewoon melkpoeder van Nido gebruike? ik zit namelijk in london en kan niet altijd alle ingredienten vinden zoals in nl natuurlijk :p
thnxx
xfaatje
20 mei 2015 at 10:26
Hallo Najma, super lief van je. Dankjewel meid. Ja, je kunt ook Nido gebruiken geen probleem. <3
Saffira
24 juli 2015 at 08:39
Salaam,
Vraagje, kan ik deze broodje ook invriezen na het afbakken?
xfaatje
24 juli 2015 at 09:50
Salaam Alaikoem Saffira, Ja hoor dat kan. Wanneer de broodjes uit de oven komen laat je ze iet afkoelen, en dan kun je ze direct invriezen.
Nora
6 februari 2016 at 12:36
Assalamoe ‘alaykoem faatje,
Als eerst wil ik je complementeren voor je mooie en duidelijke recepten.. Allahumma baarik!
Ik had een vraagje.. Kun je deze broodjes ook zonder melkpoeder maken?
Groetjes!
xfaatje
10 februari 2016 at 18:43
Alaikoem salaam Nora,
Aah super lief van je meid Allah ibarkfiek! Ja, hoor je kunt de melkpoeder ook weglaten hoor Xx
Chaima
14 april 2016 at 10:45
Salaam, een vraagje zou ik het ei dat in de deeg moet gewoon kunnen weglaten?
xfaatje
19 april 2016 at 13:15
Alaikoem salaam Chaima,
Eerlijk gezegd gebruik ik altijd een ei, maar je kunt het wel weglaten als je wilt.
Chaima
13 mei 2016 at 21:50
Salamou’alajkoum schat.. Ik ben zo blij met al je duidelijkheid mcha’allah ik heb al heel wat geprobeerd uit je recepten en het is allemaal heel god gelukt en lekker.
Ik heb een kleine vraagje voor de broodjes.. Kan je de fetakaas ook vervangen door een andere soort kaas met de spinazie..
Alvast bedankt schat.
xfaatje
24 mei 2016 at 09:26
Alaikoem salaam Chaima,
Ah, echt super lief vanje! Moge Allah swt jou belonen voor je lieve woorden! Ja, hoor je kunt ook zeker een ander soort kaas gebruiken, geen enkel probleem! Succes hoor! Xx
Sabah
11 juni 2016 at 12:51
Salam Lieverd,
Wat kun jij recepten duidelijk aangeven super goed keep up the good work! een klein vraagde kan ik de spinazie weg laten vallen want vind dat niet zo …. en als ik dat weglaat moet ik de fetakaas toch nog in een pan opwarmen ??
xfaatje
12 juni 2016 at 00:32
Alaikoem salaam Sabah,
Dank je wel lieve meid! Oh je kunt de spinazie makkelijk weglaten hoor geen probleem. Nee, je hoeft de fetakaas niet nog eens op te warmen, dus gewoon zo gelijk gebruiken. Succes Xx
Zineb
14 juni 2016 at 12:39
Kan je ook kant en klare bladerdeeg gebruiken?
groetjes.
xfaatje
15 juni 2016 at 08:48
Hallo Zineb,
Ja, dat kan ook!
Zineb
14 juni 2016 at 12:40
Kan je kant en klare bladerdeeg gebruiken voor de vulling?
Siham
17 juni 2016 at 07:29
Meid, ik vind je recepten GE-WEL-DIG!!
Gisteren heb ik deze broodjes gemaakt en ze waren verrukkelijk!!
Ben een grote fan van je!!
xfaatje
17 juni 2016 at 09:08
Hallo Siham,
Haha zo lief dit! Dank je wel lieve schat erg lief! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt alhamdoelilah! Xx
Fatima
21 juni 2016 at 18:51
Salam lieve meid,
Mashaallah voor alle recepten en bedankt dat je het allemaal met ons deeld. Een vraagje; welke feta. Kaas gebruik je en waar kan ik dat halen?
Bedankt alvast voor je antwoord
Yasmina
19 oktober 2016 at 18:48
Ik heb ze vandaag gemaakt en ze zijn super goed gelukt en heerlijk.
Heb gewoon ouderwets zonder deegmachiene gekneed.
Je recepten lukken mij altijd helemaal fan van jou top!!
Fatima
20 oktober 2016 at 06:17
Hallo Yasmina,
Super goed om te lezen meis! Haha kun tegelijkertijd je spierballen trainen: p Lief van je dankjewel! Xx
Khafija
1 november 2016 at 16:29
KAN je deze inhoud ook gebruiken bij een bladerdeeg ? of zal het te waterig worden Door de yoghurt ?
Fatima
2 november 2016 at 15:14
Hallo Khafija,
Ja hoor dat kan ook.
Laura
15 april 2017 at 09:14
Weer heel goed uitgelegd en ze waren lekker!
Bedankt.
Groetjes Laura
Fatima El Irari
18 april 2017 at 06:57
Hallo Laura,
Ah super! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt.
Liefs,
Fatima
nadia
9 mei 2017 at 17:38
Hallo! Een vraagje moet die melkpoeder erbij of mag dit weggelaten worden?
Het ziet er heerlijk uit! Ik wil ze wel proberen 😀
groetjes!
Fatima El Irari
10 mei 2017 at 07:17
Hallo Nadia,
Dit zou je weg kunnen laten, maar echt waar door de melkpoeder krijg je zulke zachte broodjes! En je proeft er echt niks van terug. Als je toch geen melkpoeder wilt gebruiken dan vervang je de hoeveelheid door bloem.
Liefs,
Fatima
nadia
10 mei 2017 at 08:17
Dank je voor je reactie! is dat dan gewoon babypoeder?
Fatima El Irari
10 mei 2017 at 08:37
Hallo Nadia,
Nee lieverd, dit is melkpoeder die je bij de koffie doet. Vaak staat er op de verpakking ‘koffie creamer’ Succes!
Liefs,
Fatima
nadia
10 mei 2017 at 10:43
ok Fatima!! Dank je!
Bouchra
28 mei 2017 at 18:46
Salam Fatima,
Mabrok ramadan! Ik was al heel lang op zoek naar een deegrecept voor bepaalde vullingen, maar alles wat ik probeerde mislukte gewoon. Ik heb nu eindelijk dankzij jou het juiste recept en bereidingswijze gevonden wat ook hmdl goed uitkomt. We hebben van je broodjes genoten. Ga zo door en sokran!
Grtjs,
Bouchra
Fatima El Irari
29 mei 2017 at 06:26
Alaikoem salaam Bouchra,
Allah ibarkfiek lieve schat! Ik wens jou ook een hele mooie Ramadan mubarak inschAllah. Aah super schat! Ik ben blij dat jullie van de broodjes hebben genoten.
Liefs,
Fatima
Zizi
2 juni 2017 at 12:54
Salaam Fatima,
Aller eerst het ziet er zo lekker uit Masha Allah!
Mijn vraag is waar ik droge gist kan halen namelijk?
xx Zizi
nadia
8 juni 2017 at 13:57
Heb er net gemaakt en er zitten er nog in de oven! Ze zien er fantastisch uit! Ik hoop dat ze ook lekker zullen smaken. Ik heb wel geen melkpoeder gebruikt maar mijn deeg was echt mooi soepel! Dank je!
Sarah
17 juni 2017 at 17:15
Salaamoe alaikom,
mijn deeg is veels te plakkerig geworden 🙁 ik heb er vervolgens nadat het gerezen was deeg bijgegooid, maar nu zijn het niet zo zachte broodjes 🙁
enig idee waar het fout is gegaan
Sarah
17 juni 2017 at 17:16
meel bedoel ik 🙂
nadia
19 juni 2017 at 11:18
ik denk dat je te veel water hebt gebruikt. Ik doe er niet de volledige 300ml water in. Beetje per beetje toevoegen tot je een mooi deeg hebt.
grtjs
Fatima El Irari
19 juni 2017 at 11:33
Hallo Nadia,
Bedankt voor je bericht! Xx
nadia
19 juni 2017 at 11:41
graag gedaan! 😉
Hayet
20 juni 2017 at 15:45
Salamo alaykoem, alles goed? Welke zak spinazie gebruik je? Ik kwam bij ah meerdere formaten tegen en heb maar de grootste gekocht. Ik hoop dat dat goed is.
Groetjes hayet
Fatima El Irari
21 juni 2017 at 06:24
Alaikoem salaam Hayet,
Gaat goed alhamdoelilah. Hopelijk haat ook alles goed met jou? De grootste zak gebruik ik altijd.
Liefs,
Fatima
Soum
5 februari 2021 at 14:01
Salaamoe alaikoem kan je ook spinazie uit diepvries gebruiken?
Fatima El Irari
1 maart 2021 at 09:57
Alaikoem salaam Soum,
Ja, hoor dat kan ook, alleen dan moet je wel goed de vocht eruit knijpen.
Yasmina
14 december 2017 at 10:31
Hoi faatje. Heb deze broodjes eerder eens gemaakt waren goed gelukt. Kan ik water vervangen met melk ?
Fatima El Irari
17 december 2017 at 08:41
Hallo Yasmina,
Ah super! Ja hoor dat kan ook. Succes! Xx
ummr
14 mei 2018 at 21:40
assalamu allaykum ik heb geen yoghurt kan ik dat weglate
Fatima El Irari
15 mei 2018 at 06:28
Alaikoem salaam Ummr,
Ja, hoor mag je weglaten. Xx
ummr
15 mei 2018 at 13:10
Wederom weer geslaagd Allahuma baarik! Ik heb ze gemaakt vandaag voor het ontbijt met vriendinnen, heerlijk waren ze. Geen yoghurt in gedaan omdat ik het niet had.
Fatima El Irari
15 mei 2018 at 13:52
Hi Ummr,
Ah wat goed! Ik ben blij dat jullie ervan hebben genoten alhamdoelilah. Xx
Musaarat
4 juni 2018 at 06:49
Hoi Fatima,
Welke feta kaas gebruik je?
Ziet er heerlijk uit!!
Xxx musaarat
Fatima El Irari
4 juni 2018 at 08:36
Hi Musaarat,
Dankjewel lieverd! Ik gebruik de Griekse fetakaas van de Lild. Xx
Celina
24 januari 2019 at 17:11
Hoi ik heb een oude gasoven op welke nummer moet ik hem zettn
Fatima El Irari
24 januari 2019 at 17:14
Op hoeveel graden bak je normaal gesproken brood?
S
20 april 2020 at 21:53
Salaam,
Kan ik ook diepvries spinazie gebruiken of is de verse beter?
Fatima El Irari
21 april 2020 at 11:33
Alaikoem salaam S,
Ja, hoor diepvries kan ook. Xx