Garnalen met Noedels

11 juni 2019Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Het is weer tijd voor een lekkere wokgerecht! Geloof mij als je dit gerecht eenmaal proeft zul je dit gegarandeerd vaker maken en niet meer zo gauw buiten een bakje wok bestellen! Wij zijn er thuis dol op en ik weet zeker dat dit lekkers ook bij jouw thuis goed in de smaak zal vallen.

Ingrediënten: (4 personen)
  • 1 etl. zonnebloemolie
  • 1 ui (in blokjes)
  • 1 tl. rode peper (fijngesneden)
  • 1 gele paprika (in strookjes)
  • 1 rode paprika (in strookjes)
  • 150 gr. sugar snaps
  • 1 tl. zout
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • 300 gr. garnalen
  • 1/2 tl. cayennepeper
Voor de saus:
  • 100 ml water
  • 50 ml sojasaus
  • 1 etl. ketjap Manis
  • 2 etl. honing
  • 2 knoflookteentjes (uitgeperst)
  • 1 tl. zonnebloemolie
  • 1 etl. maizena
  • 2 tl. water
Bereiding:
Stap 1.

Giet in een steelpannetje het water, sojasaus, ketjap, honing, knoflook en de zonnebloemolie. Roer dit samen op middelhoog vuur voor ongeveer 1 minuut of tot het begint te koken. Meng de maizena in een apart kommetje met het water tot een glad mengsel en giet het bij de saus in het steelpannetje. Roer het samen en laat voor 1-2 minuten koken tot de saus goed is ingedikt. Zet de saus in de tussentijd opzij.

Stap 2.

Verhit ongeveer een eetlepel zonnebloemolie in een ruime pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en de rode peper toe en bak het even aan. Voeg dan de paprika en de sugar snaps toe en breng het op smaak met zwarte peper en zout. Bak de groenten voor 3-5 minuten lichtbruin en tot ze iets zachter zijn. Schep de groenten apart op op een bord.

Stap 3.

Verhit in dezelfde pan weer een eetlepel zonnebloemolie bak de garnalen met de cayennepeper voor 1-2 minuten lichtbruin. Schep de groenten erbij en giet de saus eroverheen. Kook voor 2-3 minuten op middelhoog vuur tot het geheel warm is. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, schep de noedels op een bord en verdeel erboven en portie van de garnalen wok. Super makkelijk en smakelijk eten!

Liefs,
Fatima

Print recept

Nutrition

24 Comments

  • Nisrine

    11 juni 2019 at 07:52

    Oehh dit ziet er lekker uit! Besaha
    Bedankt voor weer eens een super lekker gerecht!!

    Liefs,
    Nisrine

    1. Fatima El Irari

      11 juni 2019 at 08:05

      Graag gedaan lieve Nisrine!❤️

  • Nana

    11 juni 2019 at 08:33

    Hi lieve Fatima,

    Allereerst hartelijk dank voor het recept! Ziet er ontzettend lekker uit en kan niet wachten om dit zelf klaar te maken en te proeven. Ik heb wel 1 klein vraagje voor ik echt aan de slag kan gaan: hoeveel noodels moet ik voor dit recept gebruiken?

    Grtz,
    Nana

    1. Fatima El Irari

      11 juni 2019 at 13:51

      Hi Nana,

      Graag gedaan hoor! Ik heb 250 gram gebruikt.??♥️

  • Simone

    11 juni 2019 at 10:02

    Lijkt me heel lekker! Gebruik je hiervoor verse garnalen of uit de vriezer?

    1. Fatima El Irari

      11 juni 2019 at 13:48

      Hi Simone,

      Ik gebruik diepvries garnalen, maar je kunt ook verse gebruiken.

  • Lina

    12 juni 2019 at 19:06

    Ziet er heerlijk uit gaan we zeker uitproberen. Vraagje…moet je de garnalen niet eerst voorkoken in water? En je bedoelt met Ketjap, Ketjap Manis toch?

    1. Fatima El Irari

      12 juni 2019 at 21:39

      Hi Lina,

      Dankjewel! Nee, je hoeft de garnalen echt niet voor te koken want die worden snel gaar. En ik gebruik inderdaad ketjap Manis. Xx

  • Amal

    13 juni 2019 at 11:56

    Hey, heb hier zoveel zin in.
    Ik wil dit is klaarmaken, maar heb een kleine vraagje moet die soyasaus erbij of maakt dat niet uit?
    Groetjess.

    1. Fatima El Irari

      13 juni 2019 at 18:12

      Hi Amal,

      Ik vind de sojasaus wel er echt lekker bij, maar mocht je dit niet zo lekker vinden dan kun je het weglaten en eventueel vervangen door extra ketjap manis.

  • Maissa

    17 juni 2019 at 16:16

    Sallam ik wil dit recept op school maken maar hoelang duurt het ongeveer

    1. Fatima El Irari

      17 juni 2019 at 16:34

      Hi Maissa,

      Dit heb je in 30 minuten al op tafel staan hoor. Xx

  • Maissa

    17 juni 2019 at 16:17

    Ik wil dit op school maken maar hoelang duurt het ongeveer ??

    1. Fatima El Irari

      17 juni 2019 at 16:34

      Hi Maissa,

      Dit heb je in 30 minuten al op tafel staan hoor. Xx

  • Sabah

    18 juni 2019 at 18:44

    Hey Fatima,

    Ik heb het gerecht net gemaakt. Heerlijk! Dankjewel voor het recept! Ik heb inmiddels ook je kookboek ?!

    1. Fatima El Irari

      19 juni 2019 at 13:20

      Hi Sabah,

      Ah wat leuk! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd. Dankjewel!

  • SBZ

    25 juli 2019 at 23:10

    Hey Fatima het ziet er weer heerlijk uit tbarkelah! Op dit moment ben ik in Marokko heb wel soja saus gevonden maar geen ketjap manis.. kan ik dit ook weg laten?

    1. Fatima El Irari

      26 juli 2019 at 08:17

      Hi SBZ,

      Ja, hoor je kunt de ketjap ook weglaten. Xx

  • Salima

    4 augustus 2019 at 20:28

    Salaam alaikoum,
    Het ziet er heerlijk uit weer, ik wil dit graag proberen maar ik heb een vraagje, welke garnalen gebruik jij?

    Heel erg bedankt voor het recept!
    Xxx

    1. Fatima El Irari

      5 augustus 2019 at 16:49

      Alaikoem salaam Salima,

      Dankjewel lieverd! Ik gebruik de grote garnalen van de Jumbo uit de diepvries, maar je kunt echt elk soort gebruiken.

  • Cha

    30 oktober 2019 at 14:28

    Welke noodles gebruikt u?

    Ziet er heerlijk uit.

    1. Fatima El Irari

      31 oktober 2019 at 09:25

      Ik gebruikte voor dit recept dunnen noodels. Je kunt ze vinden bij de Albert Heijn en Jumbo.

  • Xha

    30 oktober 2019 at 14:29

    Welke noodles gebruik je?

    1. Fatima El Irari

      31 oktober 2019 at 09:24

      Hi Xha,

      Ik gebruikte voor dit recept dunnen noodels. Je kunt ze vinden bij de Albert Heijn en Jumbo.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept