Spicy Pompoensoep
Prep time: 10 minuten
Cook time: 20 minuten
Serves: 4 personen
Spicy Pompoensoep
- Voorbereidingstijd 10 minuten
- Kooktijd 20 minuten
- Totale tijd 30 minuten
- Aantal personen: 4 personen
Ingrediënten:
- 2 eetl. olijfolie
- 1 stuk ui
- 2 teentjes knoflook
- 500 gram pompoen
- 1 kleine aardappel
- 800 ml kokend water
- 1 blokje groentebouillon
- 100 ml slagroom
Kruiden:
- 1 theel. zout
- 1 theel. chilivlokken
- 1 theel. Provençaalse kruiden
Bereidingswijze:
- 1)
Verhit de olijfolie op middelhoog vuur en fruit de ui samen met de knoflook glazig.
- 2)
Schil de pompoen en de aardappelen snijd ze in blokjes.
- 3)
Voeg de pompoen en aardappel toe in de pan en voeg de kruiden erbij en bak voor 3-4 min.
- 4)
Los het blokje bouillon op in het kokend water en giet het bij de soep.
- 5)
Voeg de slagroom er ook bij en laat de soep zachtjes koken voor 20 min.
- 6)
Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer glad.
- 7)
Proef de soep en breng indien nodig extra op smaak met peper en zout.
- 8)
Serveer de pompoensoep met een theelepel creme fraiche of kookroom. Enjoy!
Klik hier voor de instructievideo.