Spicy Pompoensoep

3 oktober 2022Fatima El Irari

Prep time: 10 minuten

Cook time: 20 minuten

Serves: 4 personen

Als ik op zo’n druilerige dag als vandaag naar buiten kijk, dan komt een verwarmend soepje als geroepen! Deze klassieke pittige pompoensoep blijft een van onze favoriete soepen, die tijdens de herfst vaak op tafel staat. Een eenvoudig basisrecept, die in 20 minuten al op tafel staat. Lekker voor vanavond!

Print recept

Spicy Pompoensoep

  • Voorbereidingstijd 10 minuten
  • Kooktijd 20 minuten
  • Totale tijd 30 minuten
  • Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten:

  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 stuk ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 gram pompoen
  • 1 kleine aardappel
  • 800 ml kokend water
  • 1 blokje groentebouillon
  • 100 ml slagroom

Kruiden:

  • 1 theel. zout
  • 1 theel. chilivlokken
  • 1 theel. Provençaalse kruiden

Bereidingswijze:

  • 1)

    Verhit de olijfolie op middelhoog vuur en fruit de ui samen met de knoflook glazig.

  • 2)

    Schil de pompoen en de aardappelen snijd ze in blokjes.

  • 3)

    Voeg de pompoen en aardappel toe in de pan en voeg de kruiden erbij en bak voor 3-4 min.

  • 4)

    Los het blokje bouillon op in het kokend water en giet het bij de soep.

  • 5)

    Voeg de slagroom er ook bij en laat de soep zachtjes koken voor 20 min.

  • 6)

    Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer glad.

  • 7)

    Proef de soep en breng indien nodig extra op smaak met peper en zout.

  • 8)

    Serveer de pompoensoep met een theelepel creme fraiche of kookroom. Enjoy!

    Klik hier voor de instructievideo.

     

     

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept