Spicy Kip Loempiatjes

4 april 2023Fatima El Irari

Prep time: 60 minuten

Cook time: 15 minuten

Serves: 15 stuks

Met deze lekkere snacks heb je altijd succes: loempia’s gevuld met spicy kip. Een lekker krokant en knapperig recept, lekker als snack, lunch of als avondeten. Lekker voor vanavond bij de soep!

Print recept

Spicy Kip Loempiatjes

  • Voorbereidingstijd 60 minuten
  • Kooktijd 15 minuten
  • Totale tijd 1 uur 15 minuten
  • Aantal personen: 15 stuks

Ingrediënten:

  • 2 eetl. milde olijfolie
  • 1 ui , fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 400 gram kipdijfilet, in kleine stukjes
  • 2 eetl. pittige chilisaus
  • 1 eetl. pittige Ketjap
  • 15 stuks loempiavellen
  • zonnebloemolie , om te frituren

Kruiden:

  • 1 theel. paprikapoeder
  • 1 theel. gemberpoeder
  • 1 theel. zout
  • 1 theel. kip kruiden
  • 1/2 theel. chilivlokken

Bloempapje:

  • 2 eetl. bloem
  • 1 eetl. water

Bereiding:

  • 1)

    Laat de loempiavellen in de verpakking ontdooien.

  • 2)

    Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak de uien en knoflook in 3-4 minuten goudbruin. 

  • 3)

    Voeg de kip en de kruiden erbij en bak het mee voor 4-5 minuten.

  • 4)

    Voeg de chilisaus en de Ketjap erbij en bak het mee tot je ziet dat de saus mooi is ingedikt.

  • 5)

    Laat de kip volledig afkoelen, voor je de loempia’s gaat vullen en roer voor het bloempapje de bloem met het water samen.

  • 6)

    Leg een loempiavel op je werkblad en verdeel de kip aan de onderkant in een horizontale lijn over.

  • 7)

    Rol de loempiavel op tot aan de bovenkant en bestrijk de bovenzijde met het bloempapje.

  • 8)

    Knoop de loempiavel samen tot een ronde vorm (zie video).

  • 9)

    Verhit de zonnebloemolie en frituur hierin de loempia’s in een paar minuten om en om goudbruin.

  • 10)

    Laat de loempia’s uitlekken op keukenpapier en serveer met de chilisaus. Enjoy

8 Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept