Spicy Kip Loempiatjes

Prep time: 60 minuten
Cook time: 15 minuten
Serves: 15 stuks

Spicy Kip Loempiatjes
- Voorbereidingstijd 60 minuten
- Kooktijd 15 minuten
- Totale tijd 1 uur 15 minuten
- Aantal personen: 15 stuks
Ingrediënten:
- 2 eetl. milde olijfolie
- 1 ui , fijngesneden
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 400 gram kipdijfilet, in kleine stukjes
- 2 eetl. pittige chilisaus
- 1 eetl. pittige Ketjap
- 15 stuks loempiavellen
- zonnebloemolie , om te frituren
Kruiden:
- 1 theel. paprikapoeder
- 1 theel. gemberpoeder
- 1 theel. zout
- 1 theel. kip kruiden
- 1/2 theel. chilivlokken
Bloempapje:
- 2 eetl. bloem
- 1 eetl. water
Bereiding:
- 1)
Laat de loempiavellen in de verpakking ontdooien.
- 2)
Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak de uien en knoflook in 3-4 minuten goudbruin.
- 3)
Voeg de kip en de kruiden erbij en bak het mee voor 4-5 minuten.
- 4)
Voeg de chilisaus en de Ketjap erbij en bak het mee tot je ziet dat de saus mooi is ingedikt.
- 5)
Laat de kip volledig afkoelen, voor je de loempia’s gaat vullen en roer voor het bloempapje de bloem met het water samen.
- 6)
Leg een loempiavel op je werkblad en verdeel de kip aan de onderkant in een horizontale lijn over.
- 7)
Rol de loempiavel op tot aan de bovenkant en bestrijk de bovenzijde met het bloempapje.
- 8)
Knoop de loempiavel samen tot een ronde vorm (zie video).
- 9)
Verhit de zonnebloemolie en frituur hierin de loempia’s in een paar minuten om en om goudbruin.
- 10)
Laat de loempia’s uitlekken op keukenpapier en serveer met de chilisaus. Enjoy
2 Comments
Nas
4 april 2023 at 11:31
Hallo Fatima, kan je ze ook invriezen? Ziet er super lekker uit tbarkellah!
Fatima El Irari
7 april 2023 at 11:42
Hi Nas,
Allahibarkfiek lieverd! Jazeker, nadat je ze hebt gevuld kun je ze invriezen. Xx