Spicy Chili Gamba’s
Prep time: 15 minuten
Cook time: 10 minuten
Serves:
Spicy Chili Gamba’s
- Voorbereidingstijd 15 minuten
- Kooktijd 10 minuten
- Totale tijd 25 minuten
Ingrediënten:
- 1 eetl. roomboter
- 1 eetl. milde olijfolie
- 3 teentjes knoflook
- 1 theel. tomatenpuree
- 1 theel. spicy chilisaus
- 1 theel. Madame Jeanette
- 1 theel. chilivlokken
- 1 theel. zout
- 2 eetl. fijngesneden peterselie
- 1 eetl. fijngesneden dille
- 1 kilo Gamba's
Bereiding:
- 1)
Maak de gamba’s grondig schoon onder stromend koud water en laat ze uitlekken.
- 2)
Smelt roomboter met de olijfolie in Weber’s Dutch Oven op middelhoog vuur.
- 3)
Voeg de knoflook toe en kook voor 1-2 minuten.
- 4)
Voeg de tomatenpuree, chilisaus, Madame Jeanette, chilivlokken en het zout toe en kook voor 1-2 minuten.
- 5)
Voeg de peterselie en de dille erbij en roer het goed door.
- 6)
Schep de garnalen erbij en bak ze in 2-3 minuten aan beide kanten gaar.
- 7)
Let erop dat je ze niet te gaar kookt, want anders worden ze taai.
- 8)
Bestrooi met extra gesneden peterselie, schijfjes citroen en serveer warm. Enjoy!
Dit artikel is in samenwerking met Weber.
1 Comments
Sil
23 april 2022 at 22:05
Hi Fatima!
Ik had deze vraag al eerder gesteld, maar kon niet meer vinden waar haha.
Is een theelepel een toetjeslepel (middel) of de kleinste lepel?