Spicy Aardappelkroketjes

Prep time: 60 minuten
Cook time: 5 minuten
Serves: 15
Spicy Aardappel Kroketjes
- Voorbereidingstijd 60 minuten
- Kooktijd 5 minuten
- Totale tijd 1 uur 5 minuten
- Aantal personen: 15
Ingrediënten:
Aardappel mengsel:
- 900 gram kruimige aardappelen
- 30 gram roomboter
- 2 eetl. fijngesneden peterselie
- 1 theel. zout
- 1/2 theel. chilivlokken
- 1 theel. kerrie poeder
- 1 eetl. pittige Sriracha
- 1 theel. rode peper, fijngesneden
- 1 theel. Jalapenos, fijngesneden
- 2 eetl. geraspte kaas
Paneren:
- 150 gram paneermeel, met kruiden
- 2 eetl. bloem
- 2 eieren
Bereidingswijze:
- 1)
Schil de aardappels, snijd de aardappels in gelijke stukken en spoel ze even kort om.
- 2)
Doe de aardappels in een pan met warm water met snufje zout en breng dit aan de kook.
- 3)
Wanneer de aardappels gaar zijn giet je het water af en stamp je de aardappel fijn.
- 4)
Voeg de roomboter, peterselie, zout, zwarte peper, kerrie poeder erbij en roer de puree flink door.
- 5)
Voeg de rode peper, Jalapenos en de geraspte kaas erbij en roer nogmaals goed door.
Kroketjes vormen & bakken:
- 1)
Klop de eieren los in een kom en roer in een tweede kom de bloem met de paneermeel.
- 2)
Schep een eetlepel aardappelpuree op en rol er mooie rolletjes van.
- 3)
Haal de rolletjes puree eerst door het eimengsel en laat overtollig mengsel afdruppen.
- 4)
Leg de aardappelkroketjes vervolgens in het paneermengsel en zorg ervoor de rolletjes helemaal bedekt zijn.
- 5)
Herhaal dezelfde stappen nog een keer. Op deze manier creëer je een dikkere paneerlaag en zullen de kroketjes tijdens het frituren niet openbarsten.
- 6)
Laat de kroketjes minimaal 30 minuten afgedekt rusten in de koelkast.
- 7)
Verhit ondertussen een pan met zonnebloemolie. Frituur de aardappelkroketjes in circa 4-5 minuten goudbruin en gaar.
- 8)
Laat de aardappelkroketjes even uitlekken op keukenpapier en smullen maar!
12 Comments
Touria Hb
30 april 2021 at 14:21
Salaamoe alaikoum Fatima,
Als je niet van pittig houdt kan je dan de kruiden die pittig zijn weglaten?
Fatima El Irari
4 mei 2021 at 11:08
Alaikoem salaam Touria,
Ja hoor je kunt ze gewoon helemaal weglaten.
D
30 april 2021 at 15:41
Salaam alaykoem Fatima,
Ziet er heerlijk uit! Kun je er ook meer geraspte kas doorheen doen? Of wordt het dan te overheersend
Fatima El Irari
4 mei 2021 at 11:08
Alaikoem salaam,
Ja, hoor je kunt er zeker meer bijdoen. Xx
Naoual
1 mei 2021 at 14:22
Hoi Fatima,
Laat je het aardappelmengsel eerst goed afkoelen voor je er kroketjes van vormt? Het mengsel ziet er namelijk best stevig uit op jouw foto’s.
Fatima El Irari
8 mei 2021 at 12:50
Hi Naoual,
Ik laat het mengsel ietsjes afkoelen en dan beginnen ik met het vormen. De kroketjes gaan daarna toch in de koelkast.
Oumi
2 mei 2021 at 13:21
Salaam aleikom fatima allereerst bedankt voor alle recepten!! Vraagje welke jalapeno peper gebruik je gewoon uit eeb potje of een verse peper?, ik wil ze voor iftat maken in shaa Allah heb ik voor die tijd antwoord haha
Fatima El Irari
8 mei 2021 at 13:00
Hi Oumi,
Ik gebruikte verse, maar je kunt ook uit een potje gebruiken. Xx
Sophie
2 mei 2021 at 14:32
Zien er heerlijk uit! Zijn deze in te vriezen voor het frituren?
Fatima El Irari
8 mei 2021 at 13:00
Hi Sophie,
Jazeker, dat kan ook.
Hajar
3 mei 2021 at 11:52
Salaam Wa3alaikom! Vraagje kan je de aardappelen kroketjes ook invriezen, du misschien nadat het gemaakt is in de vriezer doen?
Fatima El Irari
8 mei 2021 at 13:02
Alaikoem salaam Hajar,
Ja, hoor dat kan zeker.