Sperziebonenschotel met Kip

30 december 2019Fatima El Irari

Zin in wat lekkers vanavond wat je ook nog eens in een mum van tijd op tafel zet? Maak dan eens deze sperziebonenschotel met romige kip. Simpel om te maken en je schuift de ovenschotel in minder dan 30 minuten in de oven. Serveer er een frisse salade bij en je maaltijd voor vanavond is compleet!



Ingrediënten: (4 personen)
.

  • 500 gr. aardappelen, in schijfjes
  • 300 gr. sperziebonen
  • 1 etl. zonnebloemolie
  • 300 gr. kipfilet
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 ui, in blokjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 tomaat, in blokjes
  • 150 ml kokend water
  • 2 etl. roomkaas
Kruiden:
.
  • 1 tl. zout
  • 1 tl. gemberpoeder
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 1/2 tl. kurkuma
  • 1/2 zwarte peper
  • 1/2 tl. cayennepeper
Bechamelsaus:
.
  • 2 etl. roomboter
  • 2 etl. bloem
  • 400 ml melk
  • 1 tl. zout
  • 1 tl. oregano
  • 1/2 tl. zwarte peper
Bereiding:
.
Stap 1.
.

Kook de aardappelschijfjes en de sperziebonen gaar in licht gezout water, giet het water af en zet ze apart. Verhit de zonnebloemolie in de pan, voeg de kipfilet, knoflook en alle kruiden toe en bak het aan. Voeg de ui, paprika en de tomaat erbij en bak het mee voor 3-5 minuten. Giet het water er al roerend bij en voeg de gekookte sperziebonen erbij. Roer het door en breng het aan de kook voor 5-8 minuten tot de saus is ingedikt. Roer de roomkaas erdoor en laat het nog even op laag vuur sudderen. 

Stap 2.
.

Smelt in een pannetje de boter op laag vuur en roer de bloem er met een garde bij. Giet de melk er al roerend bij, breng de saus aan de kook tot je ziet dat de bechamelsaus begint in te dikken. Breng de bechamelsaus op smaak met zout, oregano en de zwarte peper en roer het door. Verdeel de aardappelschijfjes op de bodem van de schaal en schep bovenop het kip mengsel. Verdeel bovenop de overige aardappelschijfjes en giet de bechamelsaus eroverheen. Strooi er wat extra oregano op en bak de ovenschotel in de oven op 200 graden voor 20-30 minuten goudbruin. Serveer de ovenschotel warm en smullen maar!

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram of Facebook.

Liefs,
Fatima

Print recept

17 Comments

  • Martine Kamphuis

    30 december 2019 at 16:12

    Hallo Fatima,
    Is dit een gerecht wat ik van te voren kan maken?
    Welke temp. oven en hoe lang?
    Dank, Martine

    1. Fatima El Irari

      30 december 2019 at 18:59

      Hi Martine,

      Je kunt de schotel altijd een dag of een paar uur van tevoren maken. Afbakken op 200 graden voor 20-30 minuten.

      1. Jamila

        7 januari 2020 at 17:54

        Ik heb deze ovenschotel gemaakt en we vinden hem heerlijk. Bedankt voor het recept, ben erg blij met dit recept. Eindelijk kan ik een ovenschotel maken zonder Pakjes!

      2. Fatima El Irari

        7 januari 2020 at 23:02

        Hi Jamila,

        Ah wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt en graag gedaan! Xx

  • Fatima

    31 december 2019 at 09:48

    Hoi fatima

    Welke roomkaas gebruik je?

    1. Fatima El Irari

      2 januari 2020 at 11:37

      Hi Fatima,

      Ik gebruik la vache qui rit maar je kunt elk soort naturel roomkaas gebruiken. Xx

      1. Ouafa

        6 januari 2020 at 11:33

        Gebruik je gewoon die driehoekjes la vache qui rit? Kan ik dan ook die driehoekjes gebruiken van de lidl? Momenteel heb ik alleen die thuis.

      2. Fatima El Irari

        6 januari 2020 at 12:45

        Hi Ouafa,

        Klopt, die gebruik ik. Die van de Lidl kun je ook prima gebruiken. Xx

      3. Ouarda

        5 februari 2020 at 08:09

        Mag ik vragen hoeveel van die la va qui gebruik je dan? 1 of 2?

      4. Fatima El Irari

        5 februari 2020 at 20:22

        Hi OUarda,

        Ik gebruik er twee in totaal. Dat is ongeveer gelijk aan twee eetlepels roomkaas. Xx

  • Latifa

    31 december 2019 at 20:03

    Hi Fatima

    Even over de monchoutaart

    Wij wonen sinds kort in Marokko en nou wil ik heel graag je monchou taart maken maar ik kan hier geen monchou vinden. Weet jij toevallig hoe het hier heet of wat ik in plaats van de monchou kan gebruiken?

    1. Fatima El Irari

      2 januari 2020 at 11:38

      Hi Latifa,

      Je kunt ook gewoon naturel roomkaas gebruiken of eventueel mascarpone. Beide zijn verkrijgbaar bij de Marjane. Xx

    2. Chaima

      5 januari 2020 at 13:04

      Je kunt ook Philadelphia of Président Cream Cheese gebruiken, de laatste is enkel verkrijgbaar in Carrefour denk ik 😅

  • Ahlam

    6 januari 2020 at 19:27

    Salaam Fatima, ik heb de schotel vandaag gemaakt. Het was overheerlijk! Zo lekker dat ik en mijn man de schotel helemaal leeg hebben gegeten 😉

    1. Fatima El Irari

      6 januari 2020 at 20:49

      Alaikoem salaam Ahlam,

      Haha goed om te horen! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt. Xx

    2. Bouchra

      12 januari 2020 at 10:44

      Hoi! Ik las deze reactie en dacht wauw een hele schotel op met zijn 2jen. Wij hebben het gisteravond ook bijna gedaan. Simpele schotel om te maken maar erg lekker op smaak!
      Dank aan Fatima!

      1. Fatima El Irari

        12 januari 2020 at 10:51

        Hahaha goed teken dus!😂❤️

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept