Sperziebonen Ovenschotel met Kip

30 december 2019Fatima El Irari

Prep time: 10 minuten

Cook time: 30 minuten

Serves: 4 personen

Zin in wat lekkers vanavond wat je ook nog eens in een mum van tijd op tafel zet? Maak dan eens deze sperziebonen ovenschotel met romige kip. Simpel om te maken en je schuift de ovenschotel in minder dan 30 minuten in de oven. Serveer er een frisse salade bij en je maaltijd voor vanavond is compleet!

Print recept

Sperziebonen Ovenschotel met Kip

  • Voorbereidingstijd 10 minuten
  • Kooktijd 30 minuten
  • Totale tijd 40 minuten
  • Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten:

  • 500 gram aardappelen, in schijfjes
  • 300 gram sperziebonen
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 300 gram kipfilet, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 ui, in blokjes
  • 1 rode paprika, IN BLOKJES
  • 1 tomaat, in blokjes
  • 150 ml kokend water
  • 1 eetlepel roomkaas

Kruiden:

  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1/2 theelepel cayennepeper

Bechamelsaus:

  • 2 eetlepels roomboter
  • 2 eetlepels bloem
  • 400 ml melk
  • 1 theelepel zout
  • theelepel theelepel oregano
  • 1/2 theelepel zwarte peper

Bereidingswijze:

  • 1)

    Breng in twee pannen water aan de kook met een snuf zout en kook de aardappelschijfjes en de sperziebonen gaar. Giet het water af en zet apart. Verhit de zonnebloemolie in de koekenpan en bak  de kipfilet, knoflook en alle kruiden aan voor 5-8 minuten. Voeg de ui, paprika en de tomaat erbij en bak het mee voor ongeveer 3-5 minuten. Giet het water er al roerend bij en voeg de gekookte sperziebonen erbij. Roer de saus door en breng het aan de kook voor 5-8 minuten of tot de saus is ingedikt. Roer de roomkaas erdoor en laat het nog even op laag vuur sudderen met het deksel op de pan.

  • 2)

    Smelt de roomboter in een steelpan op laag vuur en roer de bloem er met een garde bij. Giet de melk er al roerend bij, breng de bechamelsaus aan de kook tot de saus mooi is ingedikt. Breng de bechamelsaus op smaak met zout, oregano en zwarte peper en roer het door. 

  • 3)

    Verdeel de aardappelschijfjes op de bodem van de ovenschaal en schep bovenop het kip mengsel. Verdeel bovenop de overige aardappelschijfjes en giet de bechamelsaus eroverheen. Strooi er wat extra gedroogde oregano op en bak de ovenschotel in de oven op 200 graden voor 20-30 minuten goudbruin. Serveer de ovenschotel warm en smullen maar!

     

     

25 Comments

  • Martine Kamphuis

    30 december 2019 at 16:12

    Hallo Fatima,
    Is dit een gerecht wat ik van te voren kan maken?
    Welke temp. oven en hoe lang?
    Dank, Martine

    1. Fatima El Irari

      30 december 2019 at 18:59

      Hi Martine,

      Je kunt de schotel altijd een dag of een paar uur van tevoren maken. Afbakken op 200 graden voor 20-30 minuten.

      1. Jamila

        7 januari 2020 at 17:54

        Ik heb deze ovenschotel gemaakt en we vinden hem heerlijk. Bedankt voor het recept, ben erg blij met dit recept. Eindelijk kan ik een ovenschotel maken zonder Pakjes!

      2. Fatima El Irari

        7 januari 2020 at 23:02

        Hi Jamila,

        Ah wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt en graag gedaan! Xx

      3. Daphné

        26 juli 2020 at 09:56

        Hey Fatima. Moet de ovenschotel direct worden afgepakken of kan ik hem tot de volgende dag in de koelkast laten en nadien afbakken?

      4. Fatima El Irari

        26 juli 2020 at 20:32

        Hi Daphné,

        Nee hoor je kunt de schotel zeker maken en afgedekt in de koelkast bewaren. Xx

  • Fatima

    31 december 2019 at 09:48

    Hoi fatima

    Welke roomkaas gebruik je?

    1. Fatima El Irari

      2 januari 2020 at 11:37

      Hi Fatima,

      Ik gebruik la vache qui rit maar je kunt elk soort naturel roomkaas gebruiken. Xx

      1. Ouafa

        6 januari 2020 at 11:33

        Gebruik je gewoon die driehoekjes la vache qui rit? Kan ik dan ook die driehoekjes gebruiken van de lidl? Momenteel heb ik alleen die thuis.

      2. Fatima El Irari

        6 januari 2020 at 12:45

        Hi Ouafa,

        Klopt, die gebruik ik. Die van de Lidl kun je ook prima gebruiken. Xx

      3. Ouarda

        5 februari 2020 at 08:09

        Mag ik vragen hoeveel van die la va qui gebruik je dan? 1 of 2?

      4. Fatima El Irari

        5 februari 2020 at 20:22

        Hi OUarda,

        Ik gebruik er twee in totaal. Dat is ongeveer gelijk aan twee eetlepels roomkaas. Xx

    2. Saïda Aouragh

      2 februari 2021 at 23:08

      Is het de roomkaas met knoflook en bieslook of zuivelspread?

      1. Fatima El Irari

        5 februari 2021 at 00:05

        Hi Saida,

        Ik gebruik de naturel roomkaas.

  • Latifa

    31 december 2019 at 20:03

    Hi Fatima

    Even over de monchoutaart

    Wij wonen sinds kort in Marokko en nou wil ik heel graag je monchou taart maken maar ik kan hier geen monchou vinden. Weet jij toevallig hoe het hier heet of wat ik in plaats van de monchou kan gebruiken?

    1. Fatima El Irari

      2 januari 2020 at 11:38

      Hi Latifa,

      Je kunt ook gewoon naturel roomkaas gebruiken of eventueel mascarpone. Beide zijn verkrijgbaar bij de Marjane. Xx

    2. Chaima

      5 januari 2020 at 13:04

      Je kunt ook Philadelphia of Président Cream Cheese gebruiken, de laatste is enkel verkrijgbaar in Carrefour denk ik 😅

  • Ahlam

    6 januari 2020 at 19:27

    Salaam Fatima, ik heb de schotel vandaag gemaakt. Het was overheerlijk! Zo lekker dat ik en mijn man de schotel helemaal leeg hebben gegeten 😉

    1. Fatima El Irari

      6 januari 2020 at 20:49

      Alaikoem salaam Ahlam,

      Haha goed om te horen! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt. Xx

    2. Bouchra

      12 januari 2020 at 10:44

      Hoi! Ik las deze reactie en dacht wauw een hele schotel op met zijn 2jen. Wij hebben het gisteravond ook bijna gedaan. Simpele schotel om te maken maar erg lekker op smaak!
      Dank aan Fatima!

      1. Fatima El Irari

        12 januari 2020 at 10:51

        Hahaha goed teken dus!😂❤️

  • Yasmina

    13 april 2020 at 18:13

    Hey Fatima,

    Wilde even zeggen dat wij met de hele familie ontzettend genoten hebben van jou overschotel vandaag!!! Super lekker!

    Bedankt voor je recept!

    Gr Yasmina

    1. Fatima El Irari

      13 april 2020 at 18:32

      Hi Yasmina,

      Ah wat fijn om te horen dat het heeft gesmaakt. Heel graag gedaan lieverd en bedankt voor je berichtje! Xx

  • Margreet

    7 oktober 2020 at 16:04

    Ik heb helaas geen roomkaas of dergelijke in huis. Kan het ook met slagroom of kokosboom?

    1. Fatima El Irari

      10 oktober 2020 at 09:38

      Hi Margreet,

      Ja hoor je kunt ook kokosroom gebruiken of slagroom.

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept