Speculoos Truffels (no bake)

29 mei 2019Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

No bake koekjes blijven ook een grote favoriet hier thuis! Vooral als je geen zin hebt om lang in de keuken te staan zijn zulke koekjes altijd een uitkomst. Deze Lotus truffels zijn zo simpel om te maken én je hebt er geen oven voor nodig!

Ingrediënten: (10 stuks)
  • 250 gr. Lotus koekjes
  • 100 gr. monchou
  • 300 gr. witte chocolade
  • 1 tl. zonnebloemolie
  • Lotus speculoos pasta
Bereiding:
Stap 1.

Maal de koekjes fijn in de keukenmachine en voeg de zachte monchou er vervolgens bij. Mix het nog eens goed samen tot de monchou in de koekjes is getrokken. Het mengsel is goed als je er een balletje van kan vormen. Rol kleine bolletjes van ongeveer 15 gram en plaats de bolletjes op een bekleed bakplaat met bakpapier. Zet de bolletjes voor ongeveer 15 minuten in de koelkast.

Stap 2.

Plaats een hittebestendige kom bovenop een pannetje die je voor de helft hebt gevuld met water. Laat het water licht koken en schep de witte chocolade boven in de kom. Laat de chocolade zachtjes smelten met de zonnebloemolie en roer het geregeld om. Dompel de truffels met een vork in de gesmolten chocolade en plaats ze op een rooster. Laat de overtollige chocolade eraf druppen en zet de truffels weer voor 30 minuten in de koelkast. Smelt in de tussentijd de lotus pasta op precies dezelfde wijze (zonder olie) en in een boterhamzakje. Knip het puntje van het boterhamzakje eraf en maak zigzaggende bewegingen op de truffels. Zet ze nog eens in de koelkast voor 10 minuten en genieten maar!

Extra tips&tricks:
  • Voor een chocoladesmaak kun je de monchou vervangen door Nutella.
  • Vervang de lotus speculoos koekjes door bastonge koeken of Oreo.
  • De truffels kun je het beste bewaren in een afsluitbare trommel in de koelkast.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Liefs,
Fatima

Print recept

Nutrition

53 Comments

  • Leen

    29 mei 2019 at 13:14

    Ik woon in België en ken monchou niet. Wat is dit juist en kan je het door iets anders vervangen? Dan wil ik dit recept zeker eens proberen!

    1. Fatima El Irari

      29 mei 2019 at 14:32

      Hi Leen,

      Monchou is gewoon roomkaas, dus je kunt ook naturel roomkaas gebruiken.

      1. Ceyda

        29 mei 2019 at 15:33

        De zuivelspread naturel van de AH bijvoorbeeld, kun je die ook als roomkaas gebruiken?

      2. Fatima El Irari

        30 mei 2019 at 10:02

        Jazeker, als de roomkaas maar naturel is. Xx

      3. Saida

        29 mei 2019 at 16:48

        Salam Fatima! Kan je de roomkaas van de Lidl hiervoor gebruiken, de grijze verpakking?

      4. Fatima El Irari

        30 mei 2019 at 10:03

        Alaikoem salaam Saida,

        Jazeker, die is altijd goed! Xx

      5. Saida

        29 mei 2019 at 16:49

        Salam Fatima! Kan je de roomkaas van de Lidl hiervoor gebruiken, de grijze verpakking?

      6. Fatima El Irari

        30 mei 2019 at 10:03

        Ja hoor kan altijd! Xx

      7. Hanne

        29 mei 2019 at 22:50

        Hey hey roomkaas zoals Philadelphia?

      8. Fatima El Irari

        30 mei 2019 at 10:05

        Hi Hanne,

        Jazeker, die kun je altijd gebruiken. Xx

      9. Daya

        30 mei 2019 at 13:07

        Hoi Fatima
        Allereerst heel erg bedankt voor het recept?
        Zou je dit ook 5 dagen voor 3ied El Fitr kunnen maken en blijft de chocola nog steeds hetzelfde?

      10. Fatima El Irari

        31 mei 2019 at 10:42

        Hi Daya,

        Graag gedaan lieverd! Jazeker, dat kan altijd als je de truffels maar goed afgedekt in de koelkast bewaard. Xx

    2. Rachke alm

      30 mei 2019 at 11:22

      Je vindt mounchou in albert hejin ook in België ??

      1. Fatima El Irari

        31 mei 2019 at 10:37

        Bedankt voor je hulp Rachke!

    3. Manel

      30 mei 2019 at 21:31

      Hallo Leen

      Ik woon ook in België en nu hebben ze de winkel albert heijn ook een beetje overal in belgië en daar verkopen ze de monchou kaas ?
      Groetjes
      Manel

    4. Kaouthar

      31 mei 2019 at 06:37

      Je vindt deze bij de Albert heyn ook in België ?

  • Ilham

    29 mei 2019 at 15:07

    Hey lieve Fatima,

    Waar kun je lotus pasta kopen, écht nooit van gehoord?

    1. Fatima El Irari

      30 mei 2019 at 10:00

      Hi lieve Ilham,

      Bij de Jumbo, Albert Heijn en bij de Plus. Xx

  • Zeynep

    29 mei 2019 at 17:02

    Hallo Fatima, in de monchou die ik kocht zit stremsel. Welke gebruik jij? En geeft de roomkaas dezelfde smaak? Philadelpia is dat eventueel ook goed

    1. Fatima El Irari

      30 mei 2019 at 10:04

      Hi Zeynep,

      Ik gebruik de pakketjes van 100 gram, daar zit geen gelatine in. Je kunt ook roomkaas gebruiken zoals Philadelphia. Xx

  • Hanan

    29 mei 2019 at 22:14

    Hoe lang Kun je de koekjes bewaren ?

    1. Fatima El Irari

      30 mei 2019 at 10:04

      Hi Hanan,

      Zelf bewaar ik deze koekjes altijd afgedekt in een trommel voor 1 week in de koelkast.

      1. Saliha

        24 april 2020 at 19:03

        Hi Fatima,

        Als je de oreo gebruikt inplaats van speculoos koekjes, moet je dan die witte middelste gedeelte in de oreo koekje erin laten?

      2. Fatima El Irari

        25 april 2020 at 11:06

        Hi Saliha,

        Ja, gewoon erin laten. Xx

  • Arzu

    30 mei 2019 at 01:58

    In monchou zit toch gelatine?

    1. Fatima El Irari

      31 mei 2019 at 10:36

      Alleen in het kuipje van 200 gram.

  • Khadija

    30 mei 2019 at 09:55

    Selaam meid, hoe lang zijn ze houdbaar?

    1. Fatima El Irari

      31 mei 2019 at 10:36

      Alaikoem salaam Kadija,

      Ik maak ze altijd 1 week van tevoren en bewaar ze afgedekt in de koelkast.

      1. Meliky

        23 mei 2020 at 19:47

        Ik heb ze gemaakt met mascarpone!
        De mensen in de buurt waren er weg van en iedereen maakt ze nu!

      2. Fatima El Irari

        26 mei 2020 at 10:22

        Hi Meliky,

        Haha wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt. Xx

  • Daya

    30 mei 2019 at 13:02

    Hoi Fatima
    Allereerst heel erg bedankt voor het recept?
    Zou je dit ook 5 dagen voor 3ied El Fitr kunnen maken en blijft de chocola nog steeds hetzelfde?

    1. Fatima El Irari

      31 mei 2019 at 10:41

      Hi Daya,

      Graag gedaan lieverd! Jazeker, dat kan als je de truffels maar afgedekt in de koelkast bewaard.

  • Najoua

    30 mei 2019 at 14:53

    Hoi Fatima,
    Ik heb eigenlijk een vraag over ghriba koekjes.
    Deze video staat op youtube maar als ik de link open dan bestaat het niet meer.
    Zou jij mij de juiste ingrediënten kunnen geven.
    Alvast bedankt voor je moeite.

    1. Fatima El Irari

      31 mei 2019 at 10:26

      Hi Najoua,

      Staat er nu bij lieverd. Xx

  • Elvira

    30 mei 2019 at 17:46

    Heey Fatima,

    Er staat bij dat je de monchou kan vervangen door Nutella maar dan wordt het toch niet hard genoeg om er bolletjes van te kunnen maken ?

    Groetjes Elvira

    1. Fatima El Irari

      31 mei 2019 at 10:31

      Hi Elvira,

      Jawel, het wordt plakkerig en dan kun je er bolletjes van vormen. Als je de bolletjes vervolgens in de koelkast zet dan worden ze vanzelf hard. Xx

  • Wafae

    31 mei 2019 at 07:08

    Hey Fatima, wat is lotus pasta? Bedoel je speculoos pasta voor op een boterham?

    1. Fatima El Irari

      31 mei 2019 at 10:45

      Hi Wafae,

      Klopt, dit is Lotus speculoos pasta. Xx

    2. Meliky

      23 mei 2020 at 19:48

      Ik heb ze gemaakt met mascarpone!
      De mensen in de buurt waren er weg van en iedereen maakt ze nu!

  • Mohammec

    31 mei 2019 at 07:29

    Geweldige trend dat no bake. Effe in de koelkast en klaar. Ideaal om samen met de kids koekjes maken

    Weer een toprecept erbij van fatima

    Shoekran en ga zo door ??

    1. Fatima El Irari

      31 mei 2019 at 10:47

      Super lief, dankjewel! En inderdaad zoiets lekkers is heel leuk om samen te maken met de kid.

  • Imane

    31 mei 2019 at 13:56

    Hoi Fatima,

    Je recepten zien er altijd heel leuk en lekker uit!
    Ik mis de meerdere foto’s van je die je voorheen altijd plaatste en ingrediënten foto’s dat was meer hulpvol hoop dat je deze feedback mee neemt xx

    1. Fatima El Irari

      1 juni 2019 at 23:53

      Hi Imane,

      Dankjewel lieverd! Ik heb helaas niet altijd even veel tijd om extra stappenfoto’s te maken, maar op insta stories en Snapchat deel ik wel de stappen.❤️

  • Nadia

    31 mei 2019 at 15:49

    Dag fatima,
    Stel ik wil 40 maken hoe moet ik de ingrediënten aanpassen??
    Want zie dat het alleen voor 10 stuks is helaas.

    1. Fatima El Irari

      1 juni 2019 at 23:50

      Je kunt het recept verdubbelen en de bolletjes iets kleiner rollen, dan haal je ook meer stuks uit het recept.♥️

    2. meldaozdemir3939

      7 juni 2019 at 20:58

      Ik heb het verdubbeld idd en heb balletjes gemaakt van 15 gram. Komen makkelijk 40 stuks uit. Gr

  • Nora

    1 juni 2019 at 09:59

    Hoe kan ik deze truffels glutenvrij maken

  • meldaozdemir3939

    7 juni 2019 at 20:57

    Youre the best!
    Go girll ??

    1. Fatima El Irari

      8 juni 2019 at 07:24

      Super lief! Xx

  • Saliha

    1 mei 2020 at 19:30

    Hi Fatima,

    Mag ik jou vragen hoe je zo recht die caramelstrepen krijgt? Gebruik je daarvoor een spuit of een plasticzakje?

    1. Fatima El Irari

      2 mei 2020 at 10:46

      Hi Saliha,

      Ik gebruik hiervoor een boterhamzakje. Puntje eraf knippen en dan zigzaggend bewegingen maken. Xx

  • Aziza

    27 mei 2020 at 14:10

    Hallo,

    Elke keer als ik witte chocolade au bain marie smelt met een beetje olie, wordt de chocolade gauw hard en blijft hij niet gesmolten, bij melkchocolade heb ik dit probleem niet.
    wat kan ik hier aan doen?

    1. Fatima El Irari

      28 mei 2020 at 13:37

      Hi Aziza,

      Als de chocolade hard wordt, dan kan het eraan liggen dat het vuur te hoog staat of omdat er per ongeluk een beetje vocht of water in de kom met chocolade is gekomen.

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept