Speculoos, ik kan er geen genoeg van krijgen! Deze smeuïge speculoos cupcakes zijn de moeite waard om niet een te proberen. Het water loopt mij spontaan weer in de mond, dus misschien bak ik ze dit weekend wel weer.
Prep time: 30 minuten
Cook time: 20 minuten
Serves:
Cupcake beslag:
Lotus topping:
Ook nodig:
Cupcakes beslag:
Verwarm de oven voor op 170 graden (boven-onder) warmte.
Meng in een kom de bloem, bakpoeder en het zout samen. Zet opzij.
Klop in een beslagkom de eieren, kristalsuiker en de basterdsuiker in 3-4 minuten romig.
Giet de zonnebloemolie erbij en mix het nogmaals samen voor 1-2 minuten.
Voeg de droge ingrediënten er geleidelijk bij en mix het beslag door op lage snelheid.
Wanneer je ziet dat het beslag samenkomt voeg je de melk toe en mix je het beslag nog even door.
Verdeel de cupcake papiertjes over de bakvorm en vul de vormpjes tot circa 2 cm onder de rand.
Bak de cupcakes in 18-20 minuten goudbruin en gaar.
Wanneer de cupcakes gaar zijn haal je ze uit de oven en laat je ze op een rooster volledig afkoelen.
Speculoos topping:
Klop de mascarpone met de poedersuiker in 60 seconden glad.
Giet de slagrom er geleidelijk bij en mix tot een stevige crème.
Voeg de Lotus speculoos pasta erbij en mix het goed door.
Ga met een spatel door de crème en zet het afgedekt in de koelkast voor minimaal 30 minuten.
Schep de crème in een spuitzak met spuitmondje.
Spuit op elke cupcake een mooie toef en garneer met een Lotus koekje.