Speculaas Triffle

24 april 2021Fatima El Irari

Prep time: 40 minuten

Cook time:

Serves: 6 stuks

Tijd voor een lekker toetje! Deze speculaas toetjes met rood fruit staan al lekker op te stijven in de koeling. Dit weekend hebben wij allemaal wel een toetje verdiend! Wie nomineer jij om dit lekkere speculaas toetje voor je te maken? 

Print recept

Speculaas Triffle met Rood fruit

  • Voorbereidingstijd 40 minuten
  • Totale tijd 40 minuten
  • Aantal personen: 6 stuks

Ingrediënten:

Crème:

  • 250 gram mascarpone
  • 300 gram Monchou
  • 5 eetl. poedersuiker
  • 250 ml slagroom
  • 1 vanillestokje

Rood fruit saus:

  • 400 gram rood fruit mix
  • 2 eetl. kristalsuiker
  • 50 ml water
  • 2 eetl. bloem

Ook nodig:

  • speculaas koekjes
  • 6 glazen
  • vers fruit

Bereidingswijze:

Voor de crème:

  • 1)

     Roer de mascarpone met de monchou en de poedersuiker  glad.

  • 2)

    Giet de slagroom er geleidelijk bij en roer het flink samen tot een stevige crème.

  • 3)

    Schraap de merg uit het vanillestokje en roer het door de vanille crème.

  • 4)

    Schep de crème in een spuitzak en zet opzij.

Rood fruit:

  • 1)

    Doe het rood fruit toe in een steelpannetje en voeg de kristalsuiker en het water erbij.

  • 2)

    Kook het fruit in 4-5 minuten op middelhoog vuur tot het fruit zacht is.

  • 3)

    Voeg de bloem erbij en kook voor nog eens 1-2 minuten.

  • 4)

    Laat het ietsjes afkoelen en pureer het vervolgens met een staafmixer ietsjes fijn.

Glazen vullen:

  • 1)

    Spuit op de bodem van het glas een hoeveelheid van de crème.

  • 2)

    Verdeel vervolgens bovenop twee eetlepels van het rood fruit mengsel.

  • 3)

    Hak de speculaas koekjes ietsjes grof en strooi ze bovenop.

  • 4)

    Herhaal bovenstaande stappen nog een keer en maak de toetjes af met vers fruit.

  • 5)

    Rasp er nog wat witte chocolade op en zet de toetjes in de koelkast voor minstens 30 minuten. Eet smakelijk!

6 Comments

  • Sedef

    25 april 2021 at 13:47

    Hoi, kan je ipv monchou wat anders gebruiken?

    1. Fatima El Irari

      4 mei 2021 at 11:09

      Hi Sedef,

      Ja hoor je kunt bijvoorbeeld ook enkel mascarpone gebruiken of roomkaas eigen merk.

  • Sara

    1 mei 2021 at 01:28

    Ziet er heerlijk uit! Dankjewel voor het delen. Ik zag dat je bij de ingrediënten 5 zetels poedersuiker had geschreven. Wat bedoel je met zetels als ik vragen mag?

    1. Fatima El Irari

      8 mei 2021 at 12:51

      Hi Sara,

      Haha sorry, dit moet natuurlijk gewoon eetlepels zijn.

  • Hatice

    6 mei 2021 at 17:39

    Selam Fatima, kan ik ook vanillesuiker gebruiken ipv een vanillestokje☺️ BTW alles wat ik heb gemaakt via jou site , is altijd super goed gelukt❤️ Dankjewel

    1. Fatima El Irari

      8 mei 2021 at 13:07

      Alaikoem salaam Harice,

      Ja hoor dat kan ook. Aah super lief, dankjewel! Xx

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept