Speculaas Triffle

Prep time: 40 minuten
Cook time:
Serves: 6 stuks

Speculaas Triffle met Rood fruit
- Voorbereidingstijd 40 minuten
- Totale tijd 40 minuten
- Aantal personen: 6 stuks
Ingrediënten:
Crème:
- 250 gram mascarpone
- 300 gram Monchou
- 5 eetl. poedersuiker
- 250 ml slagroom
- 1 vanillestokje
Rood fruit saus:
- 400 gram rood fruit mix
- 2 eetl. kristalsuiker
- 50 ml water
- 2 eetl. bloem
Ook nodig:
- speculaas koekjes
- 6 glazen
- vers fruit
Bereidingswijze:
Voor de crème:
- 1)
Roer de mascarpone met de monchou en de poedersuiker glad.
- 2)
Giet de slagroom er geleidelijk bij en roer het flink samen tot een stevige crème.
- 3)
Schraap de merg uit het vanillestokje en roer het door de vanille crème.
- 4)
Schep de crème in een spuitzak en zet opzij.
Rood fruit:
- 1)
Doe het rood fruit toe in een steelpannetje en voeg de kristalsuiker en het water erbij.
- 2)
Kook het fruit in 4-5 minuten op middelhoog vuur tot het fruit zacht is.
- 3)
Voeg de bloem erbij en kook voor nog eens 1-2 minuten.
- 4)
Laat het ietsjes afkoelen en pureer het vervolgens met een staafmixer ietsjes fijn.
Glazen vullen:
- 1)
Spuit op de bodem van het glas een hoeveelheid van de crème.
- 2)
Verdeel vervolgens bovenop twee eetlepels van het rood fruit mengsel.
- 3)
Hak de speculaas koekjes ietsjes grof en strooi ze bovenop.
- 4)
Herhaal bovenstaande stappen nog een keer en maak de toetjes af met vers fruit.
- 5)
Rasp er nog wat witte chocolade op en zet de toetjes in de koelkast voor minstens 30 minuten. Eet smakelijk!
7 Comments
Sedef
25 april 2021 at 13:47
Hoi, kan je ipv monchou wat anders gebruiken?
Fatima El Irari
4 mei 2021 at 11:09
Hi Sedef,
Ja hoor je kunt bijvoorbeeld ook enkel mascarpone gebruiken of roomkaas eigen merk.
Sara
1 mei 2021 at 01:28
Ziet er heerlijk uit! Dankjewel voor het delen. Ik zag dat je bij de ingrediënten 5 zetels poedersuiker had geschreven. Wat bedoel je met zetels als ik vragen mag?
Fatima El Irari
8 mei 2021 at 12:51
Hi Sara,
Haha sorry, dit moet natuurlijk gewoon eetlepels zijn.
Hatice
6 mei 2021 at 17:39
Selam Fatima, kan ik ook vanillesuiker gebruiken ipv een vanillestokje☺️ BTW alles wat ik heb gemaakt via jou site , is altijd super goed gelukt❤️ Dankjewel
Fatima El Irari
8 mei 2021 at 13:07
Alaikoem salaam Harice,
Ja hoor dat kan ook. Aah super lief, dankjewel! Xx
Dilek
21 september 2021 at 09:20
Hoi Fatima,
Wat voor slagroom moet ik gebruiken verse of houdbare?