Haal de monchou er een paar uurtjes van te voren uit voordat je het gaat gebruiken, want dan is de monchou roomkaas op kamertemperatuur en is het makkelijk te gebruiken. Heb je geen monchou in huis, maar wel normale roomkaas? Dan kun je deze ook prima gebruiken voor dit recept. 1 pakje monchou bevat 100 gram dus als je normale roomkaas wilt gebruiken, dan gebruik je daar 200 gram van.
Doe de twee blokjes monchou in een ruime kom, en doe hier dan de witte basterdsuiker bij. Pak dan een spatel of een houten lepel en roer dit flink samen, totdat je ziet dat er een mengsel ontstaat en de suikers zijn opgenomen door de monchou. Er moeten geen klontjes meer tussen de monchou zitten. Als dit wel het geval is, dan meng je de monchou nog eens flink door.
Haal de slagroom uit de koeling en spatel de slagroom voorzichtig door de monchou heen. Het makkelijkst is om hier een spatel voor te gebruiken. Zelf heb ik de monchou/slagroom mengsel nog eens voor een paar seconden gemixt met een handmixer, maar dit kun je beter niet doen. Het mengsel wordt dan direct stevig, en dan is het iets moeilijker om de glazen te vullen. Dus gebruik enkel een spatel om de slagroom door de monchou te mengen. Wanneer je de glaasjes in de koeling zet zal de roommengsel vanzelf opstijven. Dek de room af en zet het even apart.
Schil de mango en verwijder de pit in het midden. Snijd de mango in kleine blokjes en pureer de mango met behulp van een staafmixer tot een puree. Laat ongeveer vier mango blokjes over om de toetjes te garneren. Heb je geen staafmixer is huis? Dan kun je de mango ook pureren in een blender of in een hakmolen.
Pak de speculaas koekjes erbij en maal of hak deze fijn. Zelf heb ik hiervoor een vijzel gebruikt en de speculaas koekjes fijn gemalen. Voor een bite kun je de koekjes enkel kruimelen en niet fijn hakken.
Nu ga je verschillende laagjes maken in een glas. Je kunt hiervoor alle glazen gebruiken die je in huis hebt. Begin eerst met een laagje van de speculaas koekjes en druk deze met de achterkant van een eetlepel iets aan.
Verdeel ongeveer twee eetlepels van het roommengsel op de koekkruimels en strijk de mengsel glad met de achterkant van de eetlepel.
Schep nu ongeveer twee eetlepels van de mangopuree op de roommengsel. Strijk de mangopuree glad met de achterkant van de eetlepel.
Schep als laatste nog een keer een volle eetlepel van de roommengsel en strijk deze weer glad met de achterkant van de eetlepel. Garneer de toetjes met de stukjes mango die je hebt achtergehouden en met een mint blaadje. Dek de toetjes af met een stuk aluminiumfolie en zet de toetjes in de koeling voor zeker 2 uur.
85 Comments
Racha
5 juli 2015 at 12:33
Topper! Tbarkellah haliek meid en choukran voor de recepten telkens weer. X
xfaatje
5 juli 2015 at 16:34
Hallo Racha, heel graag gedaan lieve meid. Bedankt. <3
Sal
5 juli 2015 at 12:39
OMG! Dit ga ik sowieso maken. Thnx Faatje.
xfaatje
5 juli 2015 at 16:22
Hallo Sal, haha moet je zeker doen! <3
gitte
5 juli 2015 at 13:17
Ziet er heerlijk uit.ga morgen alles in huis halen wat erin moet.ook super handig dat je de verpakkingen laat zien.dan weet ik zeker dat ik het juiste koop..
xfaatje
5 juli 2015 at 16:23
Hallo Gitte, bedankt voor je lieve berichtje. Hoop dat je het lekker gaat vinden. <3
Femke
5 juli 2015 at 14:05
Zier er heerlijk uit, ga ik komende week zeker een keer maken <3!
xfaatje
5 juli 2015 at 16:25
Hallo schat, moet je zeker doen haha. Aangezien jij ook zo’n toetjes gek bent like me hihi. <3
Kawtar
5 juli 2015 at 14:05
Schat, moet je perse klopfix gebruiken? Wat is de reden hiervan? xxx
xfaatje
5 juli 2015 at 16:26
Hallo Kawtar, Klopfix verstevigd de slagroom. Maar als je dit niet hebt kun je ook kristalsuiker gebruiken.
Faduma
5 juli 2015 at 14:31
Masa halah soo lekkr ziet het er uit. Ga zikr uitproberen. Bedankt lieverd voor het delen
xfaatje
5 juli 2015 at 16:28
Hallo Faduma, bedankt lieve meid. <3
Saide
29 mei 2020 at 13:08
Beste Fatima,
Moet ik in dit recept dan 400 mg roomkaas gebruiken ipv monchou? Dit was mij niet geheel duidelijk. Hoop op een antwoord. Bedankt alvast!
Groet,
Saide
Fatima El Irari
29 mei 2020 at 13:42
Hi Saide,
Als je roomkaas ipv monchou wilt gebruiken, dan kun je ook gewoon 200 gram gebruiken.
Iek
5 juli 2015 at 14:44
Hoi Fatima allereerst wil ik zeggen dat ik altijd superveel aan je recepten heb, door jou doe ik inspiratie op als ik even niet weet wat ik moet koken 🙂 ff een vraagje over de suiker in dit recept, kun je dit ook vervangen door een gezonder zoetmiddel en zoja welke? Groetjes
xfaatje
5 juli 2015 at 16:29
Hallo Faduma, bedankt lieve meid. <3 Ja, hoor je kunt de kristalsuiker bijvoorbeeld vervangen door zoetstof? Of door honing kan ook. Succes meis. <3
saar
5 juli 2015 at 16:52
Hoi fatima, je recept ziet er heerlijk uit. Ik zou m vandaag willen uitproberen alleen kom ik er achter dat mn Handmixer kapot is. Weet je misschien toevallig of het mogelijk is om met een garde zoiets voor mekaar te krijgen (slagroom en mounchiu mixen). Of heb je daarvoor echt een elektrische nodig? Xxx
xfaatje
6 juli 2015 at 10:55
Hallo Saar, bedankt lieve meid! Nee, hoor je kunt met een garde ook slagroom en mochou kloppen. Je bent dan wel iets langer bezig met de slagroom, maar voor de rest moet het gewoon lukken. Succes meid. <3
Sali
5 juli 2015 at 17:43
Beste Faat,
Ik volg je recepten al sinds vorig jaar! Mijn man en ik vinden je echt een topper!! Al je recepten zijn zo heerlijk en zo duidelijk met alle foto’s en uitleg. Wij genieten van je recepten meid ga zo door. Tbarkelah 3lik.
Xxjes Sali
xfaatje
6 juli 2015 at 11:02
Hallo Sali, aah super lief van je meis. Bedankt voor je lieve compliment! Wees welkom op mijn blog en als je ooit met vragen zit, dan weet je mij te vinden. Liefs Fatima <3
Hajar
5 juli 2015 at 18:04
lieve faatje,
Allereerst wil ik jou mijn grote complimenten geven voor al die lekkernijen die er te vinden zijn op je blog
Je inspireert me meteen om het ook te maken.
Ik zal je blijven volgen
Liefs, hajar.
xfaatje
6 juli 2015 at 11:03
Hallo lieve Hajar, super lief van je meis bedankt! Je ben van harte welkom. <3
samira
5 juli 2015 at 18:45
Hey. Het ziet er idd super lekker uit! Dit wil ik
Morgen uitproberen. Waar heb je die koekjes gekocht? Normaal koop ik wel eens bastogne koekjes maar die vind ik veelste hard en duurt zo lang voor je ze plat krijgt
xfaatje
6 juli 2015 at 11:06
Hallo Samira, bedankt meis! Deze koekjes komen van de Albert Heijn, en liggen gewoon in de koekjes schappen. Succes. <3
Tamara
6 juli 2015 at 06:02
Dag meid, het ziet er weer heerlijk uit! Bedankt dat je zoveel met ons deelt!
Yasmine
7 juli 2015 at 13:04
Hoi! Heb je genoeg aan 1 mango?
X
xfaatje
7 juli 2015 at 14:34
Hallo Yasmine, Ja, hoor vor 4 glazen heb je genoeg. Als je iets grotere glazen hebt of je een iets dikkere mango laagje dan kun je 2 mango’s gebruiken.
souad
7 juli 2015 at 14:30
Heyy waauw ziet er echt heerlijk uit. Mr heb een vraagje ben nu bezig met die dessert en ik vind hier nergens monchou welke gewone roomkaas kan ik nog gebruiken?? Help
xfaatje
7 juli 2015 at 14:39
Heey Souad, bedankt lieverd. Je kunt de roomkaas van de Aldi gebruiken meid. Of de euroshopper merk van de AH.
souad
7 juli 2015 at 14:59
Oh thxxxx schat dan ga k snel naar de aldi xx
xfaatje
8 juli 2015 at 06:57
Succes Souad!
saarr
7 juli 2015 at 18:04
Hi faat! Ik heb dit recept vandaag gemaakt alleen heb ik lichte bastard suiker gebruikt ipv witte. Dacht echt dat ik lichte bastardsuiker las heel stom maar goed.. is dit erg? Heeft t invloed op de smaak of op iets anders?
xfaatje
8 juli 2015 at 06:56
Hallo Saarr, Ik denk dta dit helemaal geen probleem is hoor. Misschien dat het iets minder zoet is, maar dat zal de smaak niet bederven hoor. Hoop dat het heeft gesmaakt meis. <3
saarr
7 juli 2015 at 18:05
Btw leuke glazen!! Mag ik vragen waar ik zulke glazen kan vinden ziet er super uit!
xfaatje
8 juli 2015 at 06:55
Hallo Saar, Bedankt meis! Glazen komen van de Action.
Ainess
10 juli 2015 at 08:24
Ik ga vandaag het mango toetje proberen!
Gister de kipburgers gemaakt! Was een succes!
xfaatje
10 juli 2015 at 10:25
Hallo Ainess, Hmm lekker hoor haha. Ben blij dat de kipburgers hebben gesmaakt!
carmen
11 juli 2015 at 18:09
Hee, dit zit er echt super lekker uit! Alleen waar kan ik Mon chou halen?
Xxx
xfaatje
13 juli 2015 at 09:38
Hallo Carmen, bedankt! Monchou kun je bijna in elke supermarkt vinden, behalve bij de Aldi en de Lidl.
zilfana
13 juli 2015 at 14:52
Hallo faatje,
Ik kreeg een link van mijn vriendin en masAllah gwn 1vette blog met super lekker, makkelijke recepten. Ik wil dese nu maken maar heb geen bastard thuis en kan de deur niet uit vanwegen mijn baby.. kan ik het zonder maken? Of ipv bastard gewoon suiker gebruiken??
xfaatje
13 juli 2015 at 18:13
Hallo meid, super lief van je bedankt lieverd! Je kunt gewoon kristalsuiker gebruiken geen probleem. Als je de suiker helemaal weglaat dan zal het toetje niet echt zoet zijn. Dus ik raad je dan aan om gewoon normale kristalsuiker te gebruiken. <3
Arzu
13 juli 2015 at 18:36
Hey faatje,
Kan ik dit toetje ook een dag van te voren maken en in de koeling zetten. Wil het voor de verjaardag van mijn zoontje maken en op de dag zelf zo min mogelijk in de keuken staan.
Liefs,
Arzu
xfaatje
14 juli 2015 at 09:05
Hallo Arzu, Ja dat kan zeker. Gewoon in de koeling zetten en de volgende dag ongeveer 30 minuten voor serveren uit de koeling halen. Succes meid en veel plezier op de verjaardag.
Arzu
18 juli 2015 at 14:01
Nou gaan we dat doen. Top sitem ben ook echt een bak prinses en wil altijd nieuwe dingen probereb op verjaardagen enzo. Iedereen kent me van de volle tafels. Nou Faatje, met deze verjaardag staan er iig 4 gerechten van jou op tafel. Deze, de batbot broodjes, kruidenrol broodjes en de mini pizza’s. Pizzas zitten nu in de oven. Ik moet wel voorbakken met 2 kleintjes luktbme niet dag van te voren. Ga de pizzas in de vriezer leggen en de dag zelf doe ik de kaas erop en even laten smelten. Moet kunnen toch ?
Liefs,
Arzu
xfaatje
20 juli 2015 at 17:27
Hallo Arzu, Dat moet zeker lukken hoor. Hoop dat je een fijne verjaardag hebt gehad inschAllah, en de gasten hebben genoten van je heerlijkheden. <3
Nadia
27 september 2015 at 19:30
salam, toetje ziet er top uit! Kan je ook kant en klare geklopte slagroom gebruiken?
xfaatje
28 september 2015 at 07:35
Hallo Nadia, bedankt meid! Jazeker je kunt ook kant en klare slagroom gebruiken.
Salma
6 juni 2016 at 11:58
Ik ga van het weekend dit toetje inshallah maken.
Ook de soufles ga ik maken
Ik volg je al heel lang en zal je inhaalslag altijd blijven volgen.
Tbarkellah 3lik
xfaatje
6 juni 2016 at 13:43
Hallo Salma,
Ah, zo lief jouw berichtje! Allah ibarfiek lieve meid! Je kiest gelijk twee van mijn lieveling recepten haha! Xx
Meltem
6 juni 2016 at 15:34
Superlekker! Elke keer weer heerlijke recepten! Vind jou recepten altijd heerlijk!!
xfaatje
7 juni 2016 at 06:55
Hallo Meltem,
Ah, dat is lief van je! Super bedankt! Xx
Lamyae
7 juni 2016 at 13:00
Hmmm, ik zag deze staan en ben gelijk de keuken ingedoken. Ze staan in de koeling voor vanavond.
Kan niet wachten.
Morgen in sha Allah. de kruidenboter broodjes maken.
Heb je toevallig een makkelijke harira gerecht?
Ga zo door meid.
X
xfaatje
7 juni 2016 at 13:16
Hallo Lamyae,
Oh wat lekker ! Jij gaat hier vanavond zo van genieten hé! Ik heb een harira recept en die komt inschAllah deze week nog online. Nog eventjes geduld aub Xx
Chaimae
9 juni 2016 at 09:49
Hi Faatje,
Hoeveel glazen kan ik uit dit recept halen?
Groetjes,
Chaimae
xfaatje
9 juni 2016 at 10:34
Hallo Chaimae,
4 glazen meid Xx
Nadia
13 juni 2016 at 13:37
Hi,
Ziet er erg lekker uit!
Ik zou er graag 6 glazen uit willen halen ipv 4, en de glazen zijn denk ik ook iets groter.
Moet ik dan het gehele recept aanpassen qua hoeveelheden?
Gr Nadia
xfaatje
14 juni 2016 at 09:30
Hallo Nadia,
Dankjewel hoor! Ja ik zou het recept wel aanpassen hoor, want anders heb je straks te weinig. Succes Xx
Aïsha
13 juni 2016 at 14:28
Wat een heerlijke recepten!
Hoe groot zijn de glaasjes ongeveer?
Wa salaam Aïsha
xfaatje
14 juni 2016 at 09:58
Alaikoem salaam Aisha,
Ik zou het echt niet weten sorry. Ze zijn in de lengte niet echt lang, maar in de breedte zijn ze best breed.
selma
20 juni 2016 at 17:14
Salam Alikom.
Ik kan hier in België geen monchou roomkaas vinden. Kan ik ook philadelpfia roomkaas gebruiken?
Het ziet er trouwens heerlijk uit.
xfaatje
23 juni 2016 at 09:49
Alaikoem salaam Selma,
Ja, hoor dat kan ook geen probleem! Xx
saatje
23 juni 2016 at 12:25
Hey kan ik de monchou vervangen voor iets anders? Ik lus geen kaas. Of proef je het niet? Kan het vervangen worden door mascarpone?
xfaatje
23 juni 2016 at 14:01
Hallo Saatje,
Ja, hoor je kunt het vervangen door mascarpone, maar geloof mij meis je proeft er echt helemaal niks van terug haha!
Fadime
25 juni 2016 at 11:33
Hallo
Hele lekkere recepten. Ik ben elke dag je recepten aan het uitproberen. Heel lekker! Ik heb een vraagje kan je de mango ook vervangen met banaan? En zou het een probleem zijn als het een dag in de koelkast blijft staan.
xfaatje
27 juni 2016 at 09:34
Hallo Fadime,
Ja, hoor je kunt de mango zeker vervangen door banaan! En de toetjes kun je ook een dag in de koelkast laten staan. Smaken de volgende dag zelfs lekkerder haha! Succes hoor en bedankt voor je lieve compliment!
Mariam
2 juli 2016 at 16:25
Hoi Fatima
Ik ben een hele stille volger maar o man man wat geniet ik van je gerechten. Heb er al een paar geprobeerd. Het fijne is dat je stappen zo helder en simpel zijn. En je recepten zijn echt te doen voor iemand als ik met niet veel keukenervaring:). Keep up the good work!
xfaatje
3 juli 2016 at 10:18
Hallo Mariam,
Super leuk dat je alsnog even een berichtje achterlaat! Super, bedankt lieve schat een hele veel kookplezier! Xx
Kelly Morales
11 juli 2016 at 23:32
Heerlijk! perfecte combinatie en het ziet er ook super mooi uit
xfaatje
12 juli 2016 at 06:37
Dankjewel Kelly!
Saliha
19 augustus 2016 at 16:18
Salam meid,
Prachtig hoor. En wat een leuke site. Kan ik ook aardbeien purperen in plaats van mango?
Liefs saliha
xfaatje
20 augustus 2016 at 21:57
Alaikoem salaam Saliha,
Dankjewel meis! Ja, hoor aardbeien kunnen ook Xx
Aisha
20 september 2017 at 19:24
Salaam alaikum lieverd,
Kun je ook normale suiker gebruiken inplaats van ‘Witte basterd suiker?
– Xoxo
Fatima El Irari
21 september 2017 at 06:14
Alaikoem salaam Aisha,
Jazeker, dat kan ook. Xx
Malu
7 april 2018 at 05:21
Hoi hoi,
Kan je dit ook de dag van te voren al maken en in de koelkast bewaren?
Liefs Malu
Fatima El Irari
7 april 2018 at 14:18
Hi Malu,
Jazeker, dat kan! Als je de toetjes maar afdekt in de koelkast. Succes!
Liefs,
Fatima
Gerdien
19 mei 2018 at 18:50
hoi Fatima
jou recepten zijn er leuk en lekker ga zo door
ik heb een vraagje waar haal je die glaasjes waarop ‘Home made with love’
staat ?
groetjes
Fatima El Irari
20 mei 2018 at 08:34
Dankjewel lieverd! Die heb ik echt een hele lange tijd geleden gekocht bij de Action. Xx
Rani
24 mei 2018 at 16:04
Hey Fatima in plaats van de monchou kan je ook wat anders gebruiken?
Fatima El Irari
24 mei 2018 at 17:05
Hi Rani,
Jazeker, je kunt normale naturel roomkaas gebruiken of je gebruikt mascarpone. Xx
N
27 mei 2018 at 12:33
Hoi Fatima,
Ziet er verrukkelijk uit! Een tip: de mango en bastogne staan niet bij de ingredientenlijst.
Fatima El Irari
27 mei 2018 at 16:29
Dankjewel lieverd! Ik heb het gelijk aangepast!❤️
Mer
19 mei 2019 at 14:12
Er staat bastogne maar het zijn speculoos koekjes! Heb nu net bastogne koekjes gekocht! Helaas, maar ook lekker
Fatima El Irari
20 mei 2019 at 11:54
Hi Mer,
Ah ik heb het aangepast. Bastogne koekjes zijn ook lekker inderdaad. Dankjewel!
Nadia
17 maart 2019 at 22:02
Wslm
Even zegge dat je dessert er lekker uit ziet en vooral gemakkelijk!
Ik wou vragen of je in plaats van verse mango ook diepvries mango mag gebruiken?
Alvast bedankt
Fatima El Irari
18 maart 2019 at 03:02
Alaikoem salaam Nadia,
Dankjewel lieverd! Jazeker, diepvries mango kun je ook gebruiken.??❤️