Speculaas Cheesecakes

Prep time: 30 minuten
Cook time: 3 uur
Serves: 10 stuks

Speculaas Cheesecakes
- Voorbereidingstijd 30 minuten
- Kooktijd 3 uur
- Totale tijd 3 uur 30 minuten
- Aantal personen: 10 stuks
Deze mini cheesecakes met speculaas en kruidnoten zijn watertandend lekker en wil je zeker weten maken! Dit zijn no bake cheesecakes, dus enkel even laten opstijven in de koelkast en aanvallen maar! Deze taartjes zijn eigenlijk te lekker om met iemand te delen!
Ingrediënten:
Voor de bodem:
- 200 gram speculaas
- 80 gram gesmolten roomboter, ongezouten
Voor de cheesecake créme:
- 400 gram Philadelphia roomkaas
- 80 gram poedersuiker
- 200 ml opgeklopte slagroom
- 2 eet. kristalsuiker
- 1 zakje klopfix
- handvol kruidnoten
- 1 theel. speculaaskruiden
Bereidingswijze:
- 1)
Maal de speculaas met de gesmolten roomboter fijn in een keukenmachine.
- 2)
Schep in elke holte van een siliconen vorm twee eetlepels van de kruimels en druk het stevig aan.
- 3)
Mocht je geen siliconen vorm hebben, dan kun je ook een muffinvorm gebruiken met vormpjes
- 4)
Zet de vorm in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
- 5)
Klop in een kom de roomkaas met de poedersuiker in 2-3 minuten glad en romig. Zet opzij.
- 6)
Klop in een aparte kom de slagroom met de kristalsuiker en de klopfix in 4-5 minuten stijf.
- 7)
Ga met een spatel door de slagroom en roer de het kort door.
- 8)
Voeg de helft van de slagroom toe bij de roomkaas en vouw de slagroom er met een spatel doorheen.
- 9)
Voeg de vorige slagroom er ook bij en herhaal dezelfde stap.
- 10)
Maak de kruidnoten fijn in de keukenmachine en zet de helft apart.
- 11)
Voeg de kruidoten kruimels samen met de speculaas kruiden toe een de crème en roer het met een spatel door de crème.
- 12)
Schep de crème in een spuitzak en spuit dan de vormpjes vol tot de rand.
- 13)
Strijk de bovenkant glad en strooi de overgebleven kruimels bovenop.
- 14)
Zet de vorm voor minstens 2 uur in de koelkast en zet daarna voor nog eens een uur in de vriezer, zodat je de vormpjes er makkelijk uit kunt drukken.
- 15)
Laat de taartjes voor 10 minuten op kamertemperatuur komen en garneer ze met een toef slagroom. Enjoy!
10 Comments
Merve
1 december 2022 at 12:25
Hoi Fatima,
In het recept staat 80 gram poedersuiker en nog eens een zakje poedersuiker. Wat bedoel je met zakje poedersuiker? Ik wil het graag gaan maken en kijken of ik alles in huis heb.
Groetjes Merve
Fatima El Irari
13 december 2022 at 22:17
Hi Merve,
Het zakje poedersuiker hoorde klopfix te zijn. Ik heb het aangepast in het recept. Xx
Dieb
2 december 2022 at 09:05
Hi Fatima, ik wil dit weekend deze cakejes maken. Ik zie in je bereidingswijze klopfix staan maar in de ingrediëntenlijst niet. Is dit een foutje of zie ik iets over het hoofd?
Fatima El Irari
13 december 2022 at 22:16
Hi Dieb,
Klopt, ik heb het aangepast. Xx
Hasret
2 december 2022 at 10:31
Goedemorgen Fatima,
Bij de ingrediënten voor de cheesecake crème staat 1 zakje poedersuiker. Volgens mij bedoel je 1 zakje klopfix toch?
Groetjes Hasret
Fatima El Irari
13 december 2022 at 22:16
Hi Hasret,
Klopt, heb het anagepast. Bedankt voor het doorgeven. Xx
Amani
28 december 2022 at 14:22
Hi!
Ik heb de cheesecakes 2 keer gemaakt en beide keren zijn ze enorm zacht. Eigenlijk te zacht. Beide keren heb ik ze minimaal 12 tot 16 uur in de koelkast gelaten + 1,5 uur in de vriezer..
Toen ik ze daarna er weer uit had gehaald werden ze heel snel weer zacht en heb ik ze weer voor een aantal uur in e koelkast gelaten.
Hoe kan ik ervoor zorgen dat ze hard blijven?
Elise
26 september 2023 at 20:14
Hi Fatima,
Wat een lekker recept! Ik ben benieuwd waarvan jouw siliconen vorm is. Ik zie deze vorm alleen bij Dr. Oetker, maar deze vind ik wel prijzig.
Amani
7 december 2023 at 12:51
Hi, ik heb twee vraagjes.
1- klopt het dat het ongeklopte slagroom moet zijn en niet opgeklopte? Dan weet ik welke ik moet kopen😊
2- met welk nummer van een slagroom spuit heb je de toefjes kunnen maken?
Alvast bedankt!!
Samantha
8 juni 2024 at 14:02
Hoi fatima ik wil het erg graag maken waar kan ik die silicone mall kopen?.
Vr gr