Spaghetti met Zeevruchten
Prep time: 30 minuten
Cook time: 30 minuten
Serves: 4 personen
Spaghetti met Mosselen en Garnalen
- Voorbereidingstijd 30 minuten
- Kooktijd 30 minuten
- Totale tijd 1 uur
- Aantal personen: 4 personen
Ingrediënten:
Voor de saus:
- 400 gram spaghetti
- 350 gram Fruits de mer
- 200 gram reuze garnalen
- 400 gram mosselen
- blikje (46 gr) Ansjovis , in stukjes
- 1 eetl. rode chiliolie
- 1 ui , fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- 2 tomaten , in blokjes
- 350 gram Tomato Frito
- 2 eetl. fijngesneden peterselie
- 1 theel. vis kruiden
Kruiden:
- 1 theel. Italiaanse kruiden
- 1 theel. gemalen chilipeper
- 1 theel. zout
- 1/2 theel. komijnpoeder
- 1/2 theel. kurkuma
Bereidingswijze:
- 1)
Laat de gemengde Fruits de mer volledig ontdooien en maak de extra reuze garnalen schoon.
- 2)
Maak de mosselen schoon, verwijder kapotte schelpen en schelpen die open staan.
- 3)
Kook in de tussentijd de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar.
- 4)
Verhit de olie in de pan en bak de ui en knoflook in 6-8 minuten goudbruin van kleur.
- 5)
Voeg de tomatenblokjes toe en bak ze mee voor circa 3-4 minuten.
- 6)
Voeg de Tomato Frito toe samen met de kruiden en de peterselie.
- 7)
Roer de saus goed door en kook voor 5-6 minuten met de deksel op de pan.
- 8)
Voeg de Fruits de mer, Ansjovis, garnalen, mosselen en de vis kruiden toe en roer het goed door.
- 9)
Plaats de deksel op de pan voor circa 5-8 minuten. De mosselen zijn gaar als ze allemaal openstaan.
- 10)
Breng het geheel op smaak met fijngesneden peterselie, zout en gedroogde chilipeper.
- 11)
Meng de saus met de spaghetti en serveer met een schijfje citroen en extra peterselie, eet smakelijk!
2 Comments
Samira
5 oktober 2021 at 13:01
Hallo Fatima,
Ik heb een vraagje waar kan je de chili olie halen? En ik zie het ook niet terug in je recept? Ik hoor graag van je😚
Daisy Coppens
9 november 2021 at 18:10
De pan was idd naar een paar minuten leeg! Wat is dit lekker zeg! Dank je wel ❤️