Spaghetti in Tomatensaus

10 februari 2021Fatima El Irari

Prep time: 10 minuten

Cook time: 20 minuten

Serves: 4 personen

Ligt het aan mij of lijkt het net of bijna alle kinderen wel van pasta houden? Onze Yanis is dol op spaghetti en soms moeten we zijn bordje gewoon voor de tweede keer opscheppen. Maar meneertje hier is (zoals vele kinderen) qua groenten ook een beetje kieskeurig, dus die snijd ik altijd extra fijn. Deze simpele spaghetti is super simpel om te maken en heel erg lekker, valt dus ook bij de kids goed in de smaak!

Print recept

Spaghetti met Gehaktballetjes

  • Voorbereidingstijd 10 minuten
  • Kooktijd 20 minuten
  • Totale tijd 30 minuten
  • Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten:

Gehaktballetjes:

  • 300 gram rundergehakt
  • 1 theel. uienpoeder
  • 1 theel. knoflookpoeder
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 1 theel. zout
  • 1 theel. kurkuma
  • 1 theel. gemberpoeder
  • 1/2 theel. zwarte peper
  • 1/2 theel. ras el hanout
  • 1 eetl. fijngesneden peterselie
  • 1 eetl. fijngesneden koriander

Pastasaus:

  • 400 gram spaghetti
  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 uien , in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 groene paprika , in blokjes
  • 1 rode paprika , in blokjes
  • 1 courgette , in blokjes
  • 300 gram pastasaus, naar keuze
  • 30 ml pasta water
  • 1 theel. gedroogde basilicum
  • 1 theel. Italiaanse kruiden

Bereidingswijze:

Gehaktballetjes:

  • 1)

    Leg het gehakt in een diepe kom en voeg er alle ingrediënten aan toe.

  • 2)

    Meng het gehakt goed samen en rol er gehaktballetjes van. Zet opzij.

Pastasaus:

  • 1)

    Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  • 2)

    Verhit ondertussen de olijfolie in de hapjespan en bak de uien en de knoflook  voor 1-2 minuten glazig. 

  • 3)

    Voeg de groenten toe en bak het mee voor 5-6 minuten of tot ze iets zachter zijn.

  • 4)

    Voeg de pastasaus en het schep ongeveer 30 ml van het pasta water en giet die er ook bij.

  • 5)

    Voeg de basilicum en de Italiaanse kruiden toe en roer de saus door.

  • 6)

    Leg de gehaktballetjes in de saus en plaats de deksel op de pan voor 2-3 minuten.

  • 7)

    Open de pan en roer de gehaktballetjes voorzichtig door de saus.

  • 8)

    Kook voor 8-10 minuten en breng eventueel extra op smaak met peper en zout.

  • 9)

    Giet het water van de spaghetti af en roer de spaghetti door de saus.

  • 10)

    Verdeel de spaghetti over 4 borden en garneer met geraspte kaas en verse basilicum, eet smakelijk!

6 Comments

  • Saloua

    10 februari 2021 at 15:48

    Welke pastasaus gebruik je?

    1. Fatima El Irari

      13 februari 2021 at 18:21

      Hi Saloua,

      Ik gebruikte Tomato Frito.

  • Nadia

    10 februari 2021 at 17:07

    Hey fatima
    Stap 2 en 6 komen niet overeen bedoel je misschien bij stap 2 dat enkel de ui glazig gebakken dient te worden en de balletjes bij stap 6?

    1. Fatima El Irari

      13 februari 2021 at 18:21

      Hi Nadia,

      Excuses, ik heb het gelijk aangepast.

  • Audrey

    12 februari 2021 at 16:53

    Hey fatima,

    Bij stap 6 staat dat je de gehaktballetjes in de saus moet leggen en vervolgens door de saus moet roeren maar als je bij stap 2 volgt tot 5 dan heb je de saus al bij de gehaktballetjes gedaan

    1. Fatima El Irari

      13 februari 2021 at 18:22

      Hi Audrey,

      Je hebt helemaal gelijk, ik heb het gelijk aangepast. Excuses voor de verwarring!

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept