Spaanse Tortilla

29 maart 2016Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Ingrediënten:
  • 5 middelgrote aardappelen, in blokjes 
  • 2 uien, in schijfjes 
  • 1 groene paprika, in blokjes 
  • 1 etl. peterselie, fijngesneden 
  • 1 tl. zout
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • 1 tl. sambal (of chilisaus)
  • 4 eieren
Bereiding:
  1. Frituur de aardappelblokjes mooi goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  2. Verwarm zonnebloemolie in de koekenpan en bak de uien mooi goudbruin.
  3. Voeg de groene paprika erbij en bak het mee. Schep de uien en de paprika op een bord en laat het even afkoelen.
  4. Breek de eieren in een ruime kom en klop deze goed samen. Voeg hier de kruiden aan toe en meng het goed samen.
  5. Schep dan de groenten, aardappelstukjes en de peterselie erbij en roer dit vervolgens goed samen.
  6. Verwarm ongeveer 1 eetlepel zonnebloemolie in de koekenpan op middelhoog vuur en schep het tortilla mengsel erin en druk de bovenkant goed aan.
  7. Laat de tortilla voor ongeveer 2 á 3 minuten aan beide kanten mooi goudbruin bakken. Je kunt de tortilla ook afbakken in de oven op 200 graden voor ongeveer 20-25 minuten.
  8. Serveer de tortilla lekker warm met een sausje na keuze en genieten maar! 
Print recept

69 Comments

  • Siham

    29 maart 2016 at 09:17

    Hmm lekker!! Heb alles in huis dus ga het vandaag proberen.

    1. xfaatje

      29 maart 2016 at 09:45

      Hallo Siham,

      Hmm lekker! Smakelijk eten alvast! x

  • Lien

    29 maart 2016 at 09:17

    Fatima, kan er ook misschien iets van worst bij?

    1. xfaatje

      29 maart 2016 at 09:42

      Hallo Lien,

      Ja, hoor dat kan. Je kunt er eigenlijk van alles aan toevoegen wat je zelf lekker vindt.

  • Louisa

    29 maart 2016 at 09:19

    Dit lijkt me lekker! Proef je het ei nog goed terug?

    1. xfaatje

      29 maart 2016 at 09:42

      Hallo Louisa,

      Nee, hoor je proeft het ei niet echt terug.

  • Rachida

    29 maart 2016 at 10:04

    Ziet er heerlijk uit Fatima. Heb je misschien ook het recept van tortilla met gehakt? Ik volg je al een tijdje en heb al een aantal recepten van je geprobeerd, heerlijk. Vooral de gehakttaart is echt een succes hier thuis 😉

  • Femke

    30 maart 2016 at 05:18

    Yummy, dit ziet er echt heerlijk uit.

    1. xfaatje

      30 maart 2016 at 07:12

      Hallo Femke,

      Dankjewel meis! x

  • Amel

    30 maart 2016 at 10:16

    Staat vanavond op menu met slaatje en warm brood in de oven.
    Dank je wel voor al de lekkere en duidelijke recepten ?

    1. xfaatje

      30 maart 2016 at 11:27

      Hallo Amel,

      Hmm dat klinkt nu al erg lekker! Smakelijk eten alvast en heel graag gedaan hoor! x

  • Najia

    31 maart 2016 at 15:33

    Heerlijk! Wat ben je toch een top meid. De ideale schoondochter gewoon ?

    1. xfaatje

      1 april 2016 at 06:47

      Hallo Najia,

      Haha aah dat is echt kei lief van je! Ik hoop dat mijn schoonmoeder hier straks hetzelfde over denkt haha! Thanks moppie! x

  • Farid

    15 april 2016 at 12:58

    Dit maakt mijn moeder ook alleen wat anders. Lekker! =p

  • May

    23 april 2016 at 15:11

    Heerlijk, de ei in een broodje waren vorige week goed gelukt en voor deze week heeft mijn dochter dit uitgekozen. Foto volgt op Insta.

    1. xfaatje

      25 april 2016 at 09:24

      Hallo May,

      Ah, super! Ik denk dat ik jouw foto wel heb gezien hihi.

      1. Nadia

        15 september 2019 at 11:45

        Ik weet niet of het gaat lukken er staan niet duidelijk hoe het moet maken mengsel? Dat laatste stukje en ik heb heel erg moeite met koken

      2. Fatima El Irari

        15 september 2019 at 19:32

        Hi Nadia,

        Wat vind je niet duidelijk?

      3. Doenia

        4 mei 2020 at 13:32

        Hallo,
        Gebruikt u vastkokende of kruimige aardappels?

      4. Fatima El Irari

        4 mei 2020 at 13:41

        Hi Dounia,

        Ik gebruik kruimige aardappelen.

  • Kaatje

    17 mei 2016 at 15:19

    Hoi Faatje,

    Ik zie op de foto 5 eieren staan.. Is het 4 of 5 eieren?

    1. xfaatje

      24 mei 2016 at 11:33

      Hallo Kaatje,

      Het zijn 5 eieren. Ik heb het even aangepast!

  • oumaima

    24 mei 2016 at 19:51

    Wat een heerlijk gerecht! Mijn man en ik hebben gesmuld xxx

    1. xfaatje

      26 mei 2016 at 08:06

      Hallo Oumaima,

      Ah, super meid! Xx

  • Fatima

    6 juni 2016 at 13:30

    hoi Faatje, ik vind jou de beste van iedereen qua uitleg en recepten. Hoop dat je altijd je recepten met ons blijft delen. Shoukran bezaf schat.

    1. xfaatje

      6 juni 2016 at 13:45

      Hallo Fatima(naamgenootje)

      Haha wat een lief berichtje! InschAllah zal ik nog lang recepten met jullie delen! Ramadan Kareem Xx

  • Ekram

    6 juni 2016 at 17:48

    Hallo Fatima,

    Stel dat ik te veel heb gemaakt kan ik het dan laten in de ei mengsel en dan in de koelkast of wat raad jij mij aan ? Liefs Ekram

    1. xfaatje

      7 juni 2016 at 07:19

      Hallo Ekram,

      Als je teveel hebt gemaakt, dan raad ik je aan om bij het deel die je wilt bewaren nog geen eimengsel toe te voegen. Als je dit wel doet dan zullen de aardappelen heel het ei opnemen en wanneer je de torilla wilt afbakken, zal de tortilla niet samen blijven zitten.

  • Saida

    6 juni 2016 at 21:29

    Salaam volg jou ook een tijdje en moet zeggen masha Allah alles duidelijk zowel in geschrift als in het visueel,

    1. xfaatje

      7 juni 2016 at 07:41

      Alaikoem salaam Saida,

      Super lief! Dank je wel hoor Xx

  • mariam

    20 juni 2016 at 15:07

    dag fatima,

    het ziet er zoals altijd heerlijk uit! tbarkelah. erg duidelijk allemaal.
    ik wil graag deze maken vandaag, kan je er ook stukjes kipfilet bij toevoegen?
    of kan ik dat beter weglaten?
    dankjewel alvast!

    1. xfaatje

      23 juni 2016 at 09:47

      Hallo Mariam,

      Oh jazeker dat kan hoor! Xx

  • Rann

    30 juni 2016 at 20:16

    Heb het vandaag gemaakt! Was heerlijk?? ben je echt dankbaar, door jou heb ik leren koken haha

    1. xfaatje

      3 juli 2016 at 10:31

      Aah super lief! Dankjewel lieve schat Xx

  • Laila

    3 juli 2016 at 17:23

    Hooii

    Ik heb deze vandaag gemaakt. Ben benieuwd straks hoe die zal smaken ??

    Dankje voor het recept !!

    1. xfaatje

      4 juli 2016 at 11:26

      Hallo Laila,

      Graag gedaan meis! En was het lekker?

  • Muriel

    4 augustus 2016 at 13:59

    xfaatje,

    Bedankt voor al je recepten!
    Ik ben een echte beginner in de keuken maar jouw recepten lukken allemaal en zijn ook echt lekker!
    Ik heb tot nu toe deze tortilla, de kip souffles, en gehaktballetjes in tomatensaus en 2 taarten gemaakt.

    1. xfaatje

      5 augustus 2016 at 09:40

      Hallo Muriel,

      Zo zo jij bent goed bezig! Ik hoop dat je nog vele recepten zult uitproberen en dat je er lekker van kunt genieten!

  • Irene

    19 september 2016 at 17:24

    Super leuke recepten! Vanavond de tortilla gemaakt, hij was heerlijk!

    1. xfaatje

      20 september 2016 at 06:10

      Hallo Irene,

      Bedankt voor je compliment en ik ben blij dat het heeft gesmaakt!

  • ilham

    30 september 2016 at 12:39

    Hoi Faatje,
    Wat doe je met de theelepel sambal, dat komt niet meer terug in de bereiding.
    groetjes Ilham

    1. xfaatje

      30 september 2016 at 20:53

      Hallo Ilham,

      Oh die voeg je ook gewoon toe bij de eieren haha. Ik ga het er gelijk even bijzetten Xx

  • Sofia

    17 februari 2017 at 16:27

    Salam faatje. Helpppppppp ik ben deze tortilla aant maken maar ik heb geen paprikapoeder meer. Wat kan ik nog meer van kruiden gebruiken?

    X

  • Yamina

    21 april 2017 at 15:38

    Hoi faat, kan ik het ook de oven doen?

    1. Fatima El Irari

      24 april 2017 at 06:11

      Hallo Yamina,

      Jazeker, dat kan altijd.

      Liefs,
      Fatima

  • Fikra

    5 juni 2017 at 18:47

    Super goed gelukt! Je bent de beste❤️

    1. Fatima El Irari

      6 juni 2017 at 07:12

      Hallo Fikra,

      Aah super! Dankjewel lieve schat!

      Liefs,
      Fatima

  • Hajar

    19 juni 2017 at 12:59

    Hey Fatima,

    Vanwaar heb je de deksel waar je de tortilla mee draait?
    Ben al een tijdje op zoek

    1. Fatima El Irari

      19 juni 2017 at 14:00

      Hallo Hajar,

      Bij de action heb je zoiets, maar je kunt ook makkelijk een bord gebruiken.

      1. Hajar

        19 juni 2017 at 18:46

        Hey Fatima,

        Dank u voor u snelle reactie.
        Oh niet gezien in de action dan!
        Bord vindt ik zo moeilijk haha.

        Alvast bedankt!

  • Umm Zakariyyah

    23 juni 2017 at 14:31

    As salam alayki wa rahmatullaahi wa barakatuh oukhty,

    Baraka Allaahu fiki voor al je heerlijke recepten! Ik volg al een tijdje jou site en ik ben beginnen leren koken door jou site!

    Heel mooi uitgelegt en de receptjes lukken altijd. Doe zo verder!

    Moge Allah subhana wa taAla jou zegenen!

    ?

  • Yasmina

    19 augustus 2017 at 13:46

    Hallo, ik zou dit graag in de oven willen bereiden. Op hoeveel graden en voor hoe lang moet dit dan? Heel erg bedankt voor jouw recepten en goede uitleg xxx

    1. Fatima El Irari

      21 augustus 2017 at 07:58

      Hallo Yasmina,

      Je kunt de tortilla op 180 graden voor ongeveer 20 a 30 minuten in de oven afbakken. Heel graag gedaan en succes!

      Liefs,
      Fatima

  • An

    25 oktober 2017 at 10:53

    Hoi,

    Is t niet zo dat bij de originele tortilla je de aardappelen niet eerst frituurt?

    1. Fatima El Irari

      25 oktober 2017 at 11:17

      Hallo An,

      Ik doe dit zelf altijd, omdat ik dan niet al te lang hoef te wachten voordat de aardappelen gaar zijn gebakken. Maar je zou ze aardappelen ook kunnen bakken in een koekenpan.

  • Jolanda

    17 mei 2018 at 16:17

    Met ramadan gemaakt samen met het broodje hamburger en oreotoetje na
    Heerlijke combinatie. Bedankt ?

    1. Fatima El Irari

      17 mei 2018 at 16:47

      Hi Jolanda,

      Ah wat goed zeg! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt. Xx

  • Imaane

    29 mei 2018 at 08:59

    Heey fatima,

    Kun je de tortilla ook in de oven bakken?

    1. Fatima El Irari

      29 mei 2018 at 09:00

      Hi Imaane,

      Jazeker, gewoon het mengsel in een ovenschaal of bakvorm gieten en dan afbakken op 200 graden voor ongeveer 15 a 20 minuten. Xx

  • Imaan

    31 mei 2018 at 08:40

    Dit ziet er lekker uit. Zag het op je snap staan gisteren. Maar er staat een type fout. I.p.v. bak staat bal de ui.

    1. Fatima El Irari

      31 mei 2018 at 08:48

      Hi Imaan,

      Ik heb het zojuist aangepast. Dankjewel lieverd!

  • Ouassima

    7 juni 2018 at 14:07

    Salaam,
    Als je tortilla in de oven wilt doen hoe doe je dat precies

    1. Fatima El Irari

      8 juni 2018 at 06:46

      Alaikoem salaam Ouassima,

      Je giet het aardappel mengsel in een ovenschaal en bakt de tortilla op 250 graden voor ongeveer 30 a 40 minuten. De laatste 10 minuten kun je er eventueel wat kaas op strooien en nog even laten bakken.❤️

  • Nassira

    8 juni 2018 at 16:03

    Hey Fatima,
    Mag je ook alles al voorbereiden en het mengsel dan in de ijskast laten, zodat wanneer je hieraan wil beginnen je meteen kan starten?

    Groetjes!
    X

    1. Fatima El Irari

      8 juni 2018 at 21:54

      Jazeker, dat kan ook hoor! Xx

  • Senna

    15 september 2018 at 16:31

    We hadden vanmiddag vis met een broodje gegeten ik wilde iets maken wat niet teveel vulde dit was heerlijk dank je wel

    1. Fatima El Irari

      16 september 2018 at 19:23

      Hi Senna,

      Wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt!

      Liefs,
      Fatima

  • Khadija

    30 april 2020 at 08:56

    Beste Fatima, er wordt een aantal keer gevraagd of de tortilla ook in de oven kan, en ik lees telkens een ander antwoord. Als ik de aardappelpartjes frituur en de tortilla enkel wil afbakken in de oven. Hoelang en op welk temperatuur moet dit dan? Alvast super bedankt!

    1. Fatima El Irari

      30 april 2020 at 14:32

      Hi Khadija,

      Ja, hoor je kunt de tortilla ook prima afbakken in de oven. Je zet de oven op 200 graden voor ongeveer 20-25 minuten.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept