Van deze Spaanse tortilla blijf je maar eten, zo lekker is het! Deze aardappeltortilla is zowel warm als koud heel erg lekker! Ideaal voor het avondeten, lunch en zelfs als borrelhapje.
Spaanse Tortilla met Tonijn
Prep time: 30 minuten
Cook time: 10 minuten
Serves: 4 stuks
Spaanse Tortilla met Tonijn
- Voorbereidingstijd 30 minuten
- Kooktijd 10 minuten
- Totale tijd 40 minuten
- Aantal personen: 4 stuks
Ingrediënten:
- 5 middelgrote aardappelen
- 1/2 rode paprika , in blokjes
- 1/2 gele paprika , in blokjes
- 1 ui , in schijfjes
- 2 eetlepels peterselie, fijngesneden
- 1 blikje tonijn
- 4 eieren
- 2 eetlepels chilisaus
Kruiden:
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1/2 theelepel harissa kruiden
Bereidingswijze:
Tortila mengsel maken:
- 1)
Schil en snijd de aardappels in kleine blokjes.
- 2)
- 3)
Verwarm een scheutje zonnebloemolie en bak de uien en paprikastukjes voor 2-3 minuten.
- 4)
- 5)
Voeg de peterselie, tonijn en de kruiden toe en roer het door.
- 6)
Klop de eieren in een aparte kom los en giet het mengsel toe in de kom.
- 7)
Tortilla afbakken:
- 1)
Verwarm 1 theelepel zonnebloemolie in de koekenpan op middelhoog vuur.
- 2)
Schep het tortilla mengsel in de koekenpan en druk de bovenkant goed aan.
- 3)
- 4)
Je kunt de tortilla ook afbakken in de oven op 200 graden (boven-onder) warmte voor ongeveer 20-25 minuten.
- 5)
29 Comments
Malak
30 april 2020 at 18:52
Salam alaikoum
Bedankt voor je altijd lekker recepten!
Mag ik vragen waar je die kleine koekenpan van hebt?
Fatima El Irari
2 mei 2020 at 10:26
laikoem salaam Malak,
Graag gedaan lieverd! Deze komt van de Action, echt een fijne pan!
Nawal
13 mei 2020 at 19:22
Kan ik de tortilla ook in een ovenschaal doen en dan in de oven . Bij mij mislukken ze in de pan 😅
Fatima El Irari
14 mei 2020 at 17:20
Hi Nawal,
Ja, hoor kan ook in een ovenschaal. Xx
Amira
20 april 2021 at 14:51
Salaam. Kan dit ook in de oven?
Fatima El Irari
4 mei 2021 at 10:56
Alaikoem salaam Amira,
Ja, hoor dat kan zeker.
Hannan
3 mei 2020 at 03:22
Salaam Alaykoum Fatima,
Hoeveel heb je er kunnen maken in die koekenpannnetjes? 4 of 3 stuks?
Shokran!
Fatima El Irari
3 mei 2020 at 11:00
Alaikoem salaam Hannan,
Ik heb het pannetje 4 keer kunnen vullen. Licht er natuurlijk ook aan hoe dik je de tortillas maakt.
Josetta
3 mei 2020 at 10:51
Hi Fatima, allereerst complimenten voor al je overheerlijke gerechten. Het is elke keer weer smullen. 😉 Even een vraagje. In veel gerechten gebruik je harissa kruiden. Helaas kan ik dit nergens vinden. Ik ben naar diverse winkels geweest. Wat is een goed alternatief hiervoor? Ik hoor het graag van je.
Fatima El Irari
3 mei 2020 at 11:04
Hi Josetta,
Wat lief, dankjewel! Je kunt harissa kruiden makkelijk vervangen door chili vlokken of door cayennepeper. Je kunt zelfs een theelepel sambal gebruiken.
Najat
5 mei 2020 at 09:45
Hoi Fatima
Ik vraag me af wat voor soort aardappel gebruik je? Iets kruimig of vastkokend?
Fatima El Irari
5 mei 2020 at 23:21
Hi Najat,
Ik gebruik kruimige aardappelen. Xx
joram
25 juli 2020 at 21:48
Harissa kruiden kun je gewoon bij albert heijn kopen, van stegeman.
Ouiam
3 mei 2020 at 15:34
Hoi fatima,
Ik wil het pannetje maar 2x vullen moet ik het recept dan halveren? Vind dat me tortilla wel wat dikker mag zijn.. mislukt altijd bij mij hahaha en moeten de aardappels even kort voorgekookt worden v
Fatima El Irari
4 mei 2020 at 12:30
Hi Ouiam,
Je hoeft het recept niet te halveren hoor. Je kunt de pannetjes gewoon voller vullen. Je frituurt de aardappeltjes dus je hoeft ze niet nog eens voor te koken. Xx
Kubra
4 mei 2020 at 19:06
Hallo Fatima,
Bedankt voor je lekkere recept! Ziet er heerlijk uit! Waar heb je je borden vandaan?
Groetjes,
Kubra
Fatima El Irari
5 mei 2020 at 22:56
Hi Kubra,
Graag gedaan lieverd! Deze komen van de Xenos. Xx
aylin
14 mei 2020 at 17:42
Hoi Fatima,
Kan ik dit gerecht ook van te voren klaarmaken en later pas bakken. Dus het mengsel alles mengen en dan paar uur later bakken. Ik ga het zoiezo in de oven willen maken. En een dikke merci voor al je overheerlijke gerechten. Groeten uit België
Xxx
Aylin
Fatima El Irari
15 mei 2020 at 09:10
Hi Aylin,
Ja, hoor dat kan prima. Gewoon afgedekt in de koelkast bewaren tot je het wilt gaan afbakken. Aah heel graag gedaan! Xx
Esma
21 mei 2020 at 08:05
Salaam,
Dit recept ziet er ook weer heerlijk uit🤤
We houden niet egt van tonijn, kunnen we het met iets anders vervangen? Of gewoon weg laten. Moet ik de recept gaan verminderen als ik geen tonijn bij voeg?
Xxx Esma
Fatima El Irari
21 mei 2020 at 11:45
Alaikoem salaam Esma,
Bedankt lieverd! Ja, hoor je kunt de tonijn gewoon helemaal weglaten en dan hoef je verder niks aan het recept te veranderen.
Mattie
25 juli 2020 at 13:43
Heb de tortilla in de oven gemaakt, was heerlijk! 😋
Gr. Mattie
Fatima El Irari
26 juli 2020 at 20:24
Hi Mattie,
Ah fijn om te horen!
Miriam
25 november 2020 at 08:41
Hallo Fatima, via Pinterest ben ik zojuist op je site terecht gekomen.
Wat een heerlijke recepten staan er op en alles ook nog eens zo duidelijk uitgelegd aan de hand van foto’s, echt top. Ik ben namelijk niet zo’n keukenprinses, haha.
Nu mijn kinderen ouder zijn staan ze gelukkig open voor allerlei nieuwe recepten.
Vroeger was het vooral wat de boer niet kent dat eet die niet. 😉
Blij verrast dus, ga van het weekend gelijk aan de slag en laat het zeker weten in een een comment onder één van je recepten of het in de smaak is gevallen.
Fijne dag.
Groetjes, Miriam
Fatima El Irari
4 december 2020 at 14:27
Hi Miriam,
Wat ontzettend leuk zeg, welkom! Ik wens je heel veel kook en bak plezier en mocht ik je ergens mee kunnen helpen, dan hoor ik het graag.
Liefs, Fatima
Senna
2 januari 2021 at 10:38
Salam Fatima, ik wil het recept verdubbelen kan ik het ook gewoon in een tefalpan van 28 cm. ? En kan ik ook gehakt erbij doen ipv tonijn. En hoeveel gehakt moet ik doen
Fatima El Irari
6 januari 2021 at 12:25
Alaikoem salaam Senna,
Ja hoor dat kan zeker. Je kunt dan ongeveer 200 gram gehakt gebruiken. Xx
Senna
4 januari 2021 at 18:30
Heerlijk net gemaakt. Allahhtikk saga xc
Fatima El Irari
6 januari 2021 at 12:30
Hi Senna,
Bsaha! Xx