Spaanse Tortilla met Tonijn

30 april 2020Fatima El Irari

Prep time: 30 minuten

Cook time: 10 minuten

Serves: 4 stuks

Van deze Spaanse tortilla blijf je maar eten, zo lekker is het! Deze aardappeltortilla is zowel warm als koud heel erg lekker! Ideaal voor het avondeten, lunch en zelfs als borrelhapje.

Print recept

Spaanse Tortilla met Tonijn

  • Voorbereidingstijd 30 minuten
  • Kooktijd 10 minuten
  • Totale tijd 40 minuten
  • Aantal personen: 4 stuks

Ingrediënten:

  • 5 middelgrote aardappelen
  • 1/2 rode paprika , in blokjes
  • 1/2 gele paprika , in blokjes
  • 1 ui , in schijfjes
  • 2 eetlepels peterselie, fijngesneden
  • 1 blikje tonijn
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels chilisaus

Kruiden:

  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel harissa kruiden

Bereidingswijze:

Tortila mengsel maken:

  • 1)

    Schil en snijd de aardappels in kleine blokjes.

  • 2)

    Frituur de aardappelblokjes in hete zonnebloemolie mooi goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier.

  • 3)

    Verwarm een scheutje zonnebloemolie en bak de uien en paprikastukjes voor 2-3 minuten.

  • 4)

    Voeg in een ruime kom de aardappelstukjes, ui en de paprikastukjes toe.

  • 5)

    Voeg de peterselie, tonijn en de kruiden toe en roer het door.

  • 6)

    Klop de eieren in een aparte kom los en giet het mengsel toe in de kom.

  • 7)

    Voeg de chilisaus erbij en roer het mengsel goed door.

Tortilla afbakken:

  • 1)

    Verwarm 1 theelepel zonnebloemolie in de koekenpan op middelhoog vuur.

  • 2)

    Schep het tortilla mengsel in de koekenpan en druk de bovenkant goed aan.

  • 3)

    Bak de tortilla voor 2-3 minuten aan beide kanten mooi goudbruin en gaar.

  • 4)

    Je kunt de tortilla ook afbakken in de oven op 200 graden (boven-onder) warmte voor ongeveer 20-25  minuten.

  • 5)

    Serveer de tortilla warm met een sausje en smullen maar!

18 Comments

  • Malak

    30 april 2020 at 18:52

    Salam alaikoum
    Bedankt voor je altijd lekker recepten!
    Mag ik vragen waar je die kleine koekenpan van hebt?

    1. Fatima El Irari

      2 mei 2020 at 10:26

      laikoem salaam Malak,

      Graag gedaan lieverd! Deze komt van de Action, echt een fijne pan!

      1. Nawal

        13 mei 2020 at 19:22

        Kan ik de tortilla ook in een ovenschaal doen en dan in de oven . Bij mij mislukken ze in de pan 😅

      2. Fatima El Irari

        14 mei 2020 at 17:20

        Hi Nawal,

        Ja, hoor kan ook in een ovenschaal. Xx

  • Hannan

    3 mei 2020 at 03:22

    Salaam Alaykoum Fatima,

    Hoeveel heb je er kunnen maken in die koekenpannnetjes? 4 of 3 stuks?

    Shokran!

    1. Fatima El Irari

      3 mei 2020 at 11:00

      Alaikoem salaam Hannan,

      Ik heb het pannetje 4 keer kunnen vullen. Licht er natuurlijk ook aan hoe dik je de tortillas maakt.

  • Josetta

    3 mei 2020 at 10:51

    Hi Fatima, allereerst complimenten voor al je overheerlijke gerechten. Het is elke keer weer smullen. 😉 Even een vraagje. In veel gerechten gebruik je harissa kruiden. Helaas kan ik dit nergens vinden. Ik ben naar diverse winkels geweest. Wat is een goed alternatief hiervoor? Ik hoor het graag van je.

    1. Fatima El Irari

      3 mei 2020 at 11:04

      Hi Josetta,

      Wat lief, dankjewel! Je kunt harissa kruiden makkelijk vervangen door chili vlokken of door cayennepeper. Je kunt zelfs een theelepel sambal gebruiken.

    2. Najat

      5 mei 2020 at 09:45

      Hoi Fatima

      Ik vraag me af wat voor soort aardappel gebruik je? Iets kruimig of vastkokend?

      1. Fatima El Irari

        5 mei 2020 at 23:21

        Hi Najat,

        Ik gebruik kruimige aardappelen. Xx

  • Ouiam

    3 mei 2020 at 15:34

    Hoi fatima,

    Ik wil het pannetje maar 2x vullen moet ik het recept dan halveren? Vind dat me tortilla wel wat dikker mag zijn.. mislukt altijd bij mij hahaha en moeten de aardappels even kort voorgekookt worden v

    1. Fatima El Irari

      4 mei 2020 at 12:30

      Hi Ouiam,

      Je hoeft het recept niet te halveren hoor. Je kunt de pannetjes gewoon voller vullen. Je frituurt de aardappeltjes dus je hoeft ze niet nog eens voor te koken. Xx

  • Kubra

    4 mei 2020 at 19:06

    Hallo Fatima,

    Bedankt voor je lekkere recept! Ziet er heerlijk uit! Waar heb je je borden vandaan?

    Groetjes,

    Kubra

    1. Fatima El Irari

      5 mei 2020 at 22:56

      Hi Kubra,

      Graag gedaan lieverd! Deze komen van de Xenos. Xx

  • aylin

    14 mei 2020 at 17:42

    Hoi Fatima,

    Kan ik dit gerecht ook van te voren klaarmaken en later pas bakken. Dus het mengsel alles mengen en dan paar uur later bakken. Ik ga het zoiezo in de oven willen maken. En een dikke merci voor al je overheerlijke gerechten. Groeten uit België

    Xxx
    Aylin

    1. Fatima El Irari

      15 mei 2020 at 09:10

      Hi Aylin,

      Ja, hoor dat kan prima. Gewoon afgedekt in de koelkast bewaren tot je het wilt gaan afbakken. Aah heel graag gedaan! Xx

  • Esma

    21 mei 2020 at 08:05

    Salaam,

    Dit recept ziet er ook weer heerlijk uit🤤
    We houden niet egt van tonijn, kunnen we het met iets anders vervangen? Of gewoon weg laten. Moet ik de recept gaan verminderen als ik geen tonijn bij voeg?

    Xxx Esma

    1. Fatima El Irari

      21 mei 2020 at 11:45

      Alaikoem salaam Esma,

      Bedankt lieverd! Ja, hoor je kunt de tonijn gewoon helemaal weglaten en dan hoef je verder niks aan het recept te veranderen.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept