Als er één ding in de keuken is waar ik echt blij van word, dan is het wel goede olijfolie! Warm brood deppen in pure olijfolie, zo lekker!
Nu kreeg ik een paar dagen terug van Olive oils from Spain twee flessen olijfolie opgestuurd om die eens uit te proberen. Voordat ik met de olijfolie ging koken, probeerde ik de olie eerst uit zoals ik altijd doe ‘warm brood en deppen maar’ en de olijfolie van Olive oils from Spain was erg lekker! Niet al te sterk qua smaak, maar ook zeker niet te zwak, precies goed!
Ik ging aan de slag met een lekker recept en ik maakte Spaanse rijst met kippendijen. Met dit recept voor Spaanse rijst zet je in no time een pan vol heerlijke rijst op tafel! Deze Spaanse rijst met kippendijen bereid je in 30 minuten én je maakt het gerecht in 1 pan, dus je hebt ook nog eens weinig afwas, ideaal!
17 Comments
Ellen
4 november 2020 at 14:13
Hola Fatima, klinkt lekker!
Mijn advies is echter, om Spaanse rijst (bijv Arroz Bomba) te gebruiken ipv Basmati (die meer geschikt is voor Thaise en Perzische gerechten).
Dan krijg je meer authentieke Spaanse bite en smaak.
Grtjs Ellen
Fatima El Irari
5 november 2020 at 21:12
Hi Ellen,
Ah bedankt voor de tip! Ik ga de Spaanse rijst zeker eens proberen. Xx
Ibtissem Milad
4 november 2020 at 15:21
Hoi Fatima,
Welke basmati rijst gebruik jij voor de Spaanse rijst met kip?
Ik heb die van de lidl en die is binnen 7 tot 10 min wel gaar, raakt deze dan niet overgaar in dit gerecht?
Wat adviseer jij?
Groetjes!
Fatima El Irari
5 november 2020 at 21:13
Hi Ibtissam,
Ik gebruik altijd de lange basmati rijst uit India. Ik haal deze bij de Marokkaanse slager.
Ibtissem
4 november 2020 at 15:22
Hoi Fatima,
Welke basmati rijst gebruik jij voor de Spaanse rijst met kip?
Ik heb die van de lidl en die is binnen 7 tot 10 min wel gaar, raakt deze dan niet overgaar in dit gerecht?
Wat adviseer jij?
Groetjes!
Lalal
5 november 2020 at 15:43
Hoe maak je de kipbouilon?
Fatima El Irari
5 november 2020 at 21:13
Hi Lalal,
Ik koop bouillon bij de slager, maar je kunt ook kokend water mengen met een blokje bouillon.
Saar
11 november 2020 at 18:06
Hey Fatima. Heerlijk recept. Me kindjes hebben ook in 5 minuten hun bordjes leeg! Ik heb extra gemaakt voor morgen na werk. Maar ik heb nu wel heeeel veel. Kan ik dit ook kant en klaar invriezen? Groetjes
Fatima El Irari
22 november 2020 at 19:50
Hi Saar,
Aah wat goed zeg! Leuk om te lezen. Jazeker, je kunt dit gerecht altijd invriezen. Xx
Nalan
9 december 2020 at 18:27
Hai fatima heb dit gerecht vandaag genaakt was perfect👌 En vorige x had ik tajin gemaakt was ook heerlijk je recepten met fotos zijn heel duidelijk! Morgen ga ik weer een andere gerecht van je uitproberen, je bent een topper!
Fatima El Irari
29 december 2020 at 20:19
Hi Nalan,
Wat lief! Ben blij dat de recepten zo goed in de smaak vallen. Xx
Natalie
8 maart 2021 at 10:24
Het ziet er heerlijk uit! Ik vraag me alleen af wat je onder kipkruiden verstaat? Ik gebruik nooit kant-en-klare mixen (behalve kerriepoeder haha), en er zijn zoveel soorten.
Fatima El Irari
14 maart 2021 at 20:28
Hi Natalie,
Dankjewel! Dit is hem; https://www.ah.nl/producten/product/wi197836/verstegen-kruidenmix-voor-kip
Deborah
27 april 2021 at 07:54
Kan dit gerecht ook met kipfilet?
Fatima El Irari
8 mei 2021 at 12:39
Ja hoor kan zeker!
JAcquelien
6 september 2021 at 14:37
Hoi fatma kan dit ook met kippoulet gemaakt worden inplaats van kipdijen
Nance
16 oktober 2021 at 09:55
Hoi Fatima,
Wat een heerlijke gerechten maak je toch. Ik was een beetje inspiratie loos geworden en heb nu een paar van jou recepten geprobeerd. We vinden het heerlijk, zelfs mijn zoontje van 4, die normaal een moeilijke eter is vind het allemaal heerlijk. Dus dankjewel voor het delen van je recepten. Groetjes