Spaanse rijst met Kippendij

4 november 2020Fatima El Irari

Prep time: 15 minuten

Cook time: 30 minuten

Serves: 4 personen

Als er één ding in de keuken is waar ik echt blij van word, dan is het wel goede olijfolie! Warm brood deppen in pure olijfolie, zo lekker!
Nu kreeg ik een paar dagen terug van Olive oils from Spain twee flessen olijfolie opgestuurd om die eens uit te proberen. Voordat ik met de olijfolie ging koken, probeerde ik de olie eerst uit zoals ik altijd doe ‘warm brood en deppen maar’ en de olijfolie van Olive oils from Spain was erg lekker! Niet al te sterk qua smaak, maar ook zeker niet te zwak, precies goed!
Ik ging aan de slag met een lekker recept en ik maakte Spaanse rijst met kippendijen. Met dit recept voor Spaanse rijst zet je in no time een pan vol heerlijke rijst op tafel! Deze Spaanse rijst met kippendijen bereid je in 30 minuten én je maakt het gerecht in 1 pan, dus je hebt ook nog eens weinig afwas, ideaal!

Print recept

Spaanse rijst met Kippendij

  • Voorbereidingstijd 15 minuten
  • Kooktijd 30 minuten
  • Totale tijd 45 minuten
  • Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten:

Voor de kippendijen:

  • 4 stuks kippendijen
  • 2 eetlepels Extra Virgin Olive Oil from Spain, (EVOO)
  • zwarte peper , uit de molen
  • zout
  • 1 eetlepel kip kruiden

Voor de rijst:

  • 1 grote ui, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 2 stuks wortelen, in blokjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 eetlepels fijngesneden peterselie
  • 400 gram Basmati rijst
  • 600 ml warme kippenbouillon

Overig:

  • fijngesneden peterselie
  • citroen

Bereidingswijze:

Kippendijen bakken:

  • 1)

    Maak de kippendijen grondig schoon en dep ze met keukenpapier droog.

  • 2)

    Verwarm de EVOO in de hapjespan en leg de kippendijen erin.

  • 3)

    Breng de kip aan beide kanten op smaak met zwarte peper, zout en de kip kruiden. (dit kun je ook van tevoren doen).

  • 4)

    Bak de kippendijen met het vel naar beneden in 6-8 minuten krokant.

  • 5)

    Draai de kippendijen om en bak voor nog eens 3-4 minuten.

  • 6)

    Haal de kippendijen uit de pan en zet ze afgedekt op een bord apart.

Rijst koken:

  • 1)

    Bak de ui, knoflook, wortelen en de paprika in dezelfde pan voor 3-5 minuten.

  • 2)

    Voeg de oregano, basilicum, gemberpoeder, zout, komijn, tomatenpuree en de peterselie toe en roer het goed door.

  • 3)

    Voeg de rijst toe en roer het goed door.

  • 4)

    Leg de kip terug in de pan en giet de warme kippenbouillon via de zijkant er al roerend bij.

  • 5)

    Plaats de deksel schuin op de pan en laat de rijst en kip koken op matig vuur voor 20-25 minuten.

  • 6)

    Open regelmatig de pan om de rijst door te roeren. Mochten een paar rijstkorrels nog hard zijn, giet je er wat extra bouillon bij.

  • 7)

    Dien de rijst warm op met wat fijngesneden peterselie en een schijfje citroen, eet smakelijk!

     

     

    Dit artikel is in samenwerking met Olive oils from Spain.

17 Comments

  • Ellen

    4 november 2020 at 14:13

    Hola Fatima, klinkt lekker!

    Mijn advies is echter, om Spaanse rijst (bijv Arroz Bomba) te gebruiken ipv Basmati (die meer geschikt is voor Thaise en Perzische gerechten).
    Dan krijg je meer authentieke Spaanse bite en smaak.
    Grtjs Ellen

    1. Fatima El Irari

      5 november 2020 at 21:12

      Hi Ellen,

      Ah bedankt voor de tip! Ik ga de Spaanse rijst zeker eens proberen. Xx

  • Ibtissem Milad

    4 november 2020 at 15:21

    Hoi Fatima,

    Welke basmati rijst gebruik jij voor de Spaanse rijst met kip?
    Ik heb die van de lidl en die is binnen 7 tot 10 min wel gaar, raakt deze dan niet overgaar in dit gerecht?
    Wat adviseer jij?

    Groetjes!

    1. Fatima El Irari

      5 november 2020 at 21:13

      Hi Ibtissam,

      Ik gebruik altijd de lange basmati rijst uit India. Ik haal deze bij de Marokkaanse slager.

  • Ibtissem

    4 november 2020 at 15:22

    Hoi Fatima,

    Welke basmati rijst gebruik jij voor de Spaanse rijst met kip?
    Ik heb die van de lidl en die is binnen 7 tot 10 min wel gaar, raakt deze dan niet overgaar in dit gerecht?
    Wat adviseer jij?

    Groetjes!

  • Lalal

    5 november 2020 at 15:43

    Hoe maak je de kipbouilon?

    1. Fatima El Irari

      5 november 2020 at 21:13

      Hi Lalal,

      Ik koop bouillon bij de slager, maar je kunt ook kokend water mengen met een blokje bouillon.

  • Saar

    11 november 2020 at 18:06

    Hey Fatima. Heerlijk recept. Me kindjes hebben ook in 5 minuten hun bordjes leeg! Ik heb extra gemaakt voor morgen na werk. Maar ik heb nu wel heeeel veel. Kan ik dit ook kant en klaar invriezen? Groetjes

    1. Fatima El Irari

      22 november 2020 at 19:50

      Hi Saar,

      Aah wat goed zeg! Leuk om te lezen. Jazeker, je kunt dit gerecht altijd invriezen. Xx

  • Nalan

    9 december 2020 at 18:27

    Hai fatima heb dit gerecht vandaag genaakt was perfect👌 En vorige x had ik tajin gemaakt was ook heerlijk je recepten met fotos zijn heel duidelijk! Morgen ga ik weer een andere gerecht van je uitproberen, je bent een topper!

    1. Fatima El Irari

      29 december 2020 at 20:19

      Hi Nalan,

      Wat lief! Ben blij dat de recepten zo goed in de smaak vallen. Xx

  • Natalie

    8 maart 2021 at 10:24

    Het ziet er heerlijk uit! Ik vraag me alleen af wat je onder kipkruiden verstaat? Ik gebruik nooit kant-en-klare mixen (behalve kerriepoeder haha), en er zijn zoveel soorten.

  • Deborah

    27 april 2021 at 07:54

    Kan dit gerecht ook met kipfilet?

    1. Fatima El Irari

      8 mei 2021 at 12:39

      Ja hoor kan zeker!

  • JAcquelien

    6 september 2021 at 14:37

    Hoi fatma kan dit ook met kippoulet gemaakt worden inplaats van kipdijen

  • Nance

    16 oktober 2021 at 09:55

    Hoi Fatima,

    Wat een heerlijke gerechten maak je toch. Ik was een beetje inspiratie loos geworden en heb nu een paar van jou recepten geprobeerd. We vinden het heerlijk, zelfs mijn zoontje van 4, die normaal een moeilijke eter is vind het allemaal heerlijk. Dus dankjewel voor het delen van je recepten. Groetjes

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept