Snickers Cheesecake Toetjes

2 april 2018Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Heb je binnenkort een feestje of verwacht je gasten? Dan zit je met dit Snickers cheesecake toetje gegarandeerd goed! Ik maakte deze  toetjes afgelopen weekend om mee te nemen op visite en ze waren binnen een mum van tijd op! Als je een echte Snickers liefhebber bent, dan moet je absoluut deze toetjes maken en natuurlijk proeven!

Ingrediënten: (15 stuks)
Cheesecake crème:
  • 300 gr. Oreo, fijngemalen
  • 400 gr. Philadelphia roomkaas
  • 4 etl. kristalsuiker
  • 400 ml koude slagroom
  • 2 zakjes klopfix
  • 4 etl. kristalsuiker
Extra:
  • karamelsaus
  • 3 Snickers repen
  • 250 ml slagroom
  • 2 etl. kristalsuiker
  • 1 zakje klopfix
Bereiding:
  1. Giet de koude slagroom in de kom en voeg de kristalsuiker en de klopfix erbij. Mix de slagroom met de elektrische handmixer op hoge snelheid voor 1 a 2 minuten mooi stijf.
  2. Schraap met de spatel de zijkanten en de bodem van de kom en zet de kom even opzij. 
  3. Schep de zachte Philadelphia roomkaas in de kom en voeg de kristalsuiker erbij. Mix de roomkaas met de elektrische handmixer op hoge snelheid voor 60 seconden. 
  4. Schraap met de spatel de zijkanten en de bodem van de kom en mix de roomkaas nogmaals voor 60 seconden tot een mooi glad mengsel.
  5. Schep dan de gemixte roomkaas bij de slagroom in de kom en vouw de roomkaas met behulp van de spatel bij de slagroom tot een mooie crème. 
  6. Schep de cheesecake crème in de spuitzak en zet de spuitzak voor zeker 30 minuten in de koelkast.
Glazen vullen:
  1. Maal in de keukenmachine de Oreo koekjes fijn en snijd de Snicker chocolade in grove stukken.
  2. Schep anderhalve eetlepel van de Oreo kruimels in het glas en spuit bovenop de kruimels een laagje cheesecake crème.
  3. Giet een eetlepel karamelsaus bovenop de cheesecake crème en verdeel er wat gehakte Snicker chocolade bovenop.
  4. Spuit nogmaals een laagje van de cheesecake crème en giet er wat karamelsaus overheen.
  5. Verdeel bovenop nog wat stukjes Snicker chocolade.
  6. Mix de 250 ml slagroom stijf met de kristalsuiker en de klopfix en spuit een mooie toef slagroom bovenop de toetjes.
  7. Zet de Snicker toetjes voor zeker 1 uur in de koelkast, voordat je de toetjes opdient.
Extra tips&tricks:
  • Vervang Philadelphia door monchou of mascarpone.
  • Je kunt de toetjes een dag van tevoren maken en afgedekt in de koelkast bewaren.
  • Gebruik mijn recept voor de karamelsaus of gebruik kant en klare karamelsaus uit de supermarkt.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Liefs,
Fatima


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print recept

Nutrition

72 Comments

  • Rola

    2 april 2018 at 10:24

    Wow mashallah???

    1. Fatima El Irari

      2 april 2018 at 11:39

      Allah ibarkfiek lieve schat!

  • Siham

    2 april 2018 at 11:41

    Wauw je blijft ons maar verrassen met je heerlijke (simpel te volgen) recepten!

    1. Fatima El Irari

      2 april 2018 at 12:22

      Dankjewel lieve Siham! Onwijs lief van je. Xx

  • Louisa

    2 april 2018 at 11:41

    Oh Fatima, wat ben je toch lief om zoveel met ons te delen! Ik krijg volgend weekend bezoek en ik weet nu wl wat ik voor het toetje maak hihi. SUPER BEDANKT!

    1. Fatima El Irari

      2 april 2018 at 11:44

      Hi Louisa,

      Aah heel graag gedaan lieverd! Ik ben blij dat ik kan helpen. Heel veel plezier en je gasten gaan zeker weten ervan smullen! Xx

  • Loubnatje

    2 april 2018 at 11:43

    I LOVE SNICKER! Gaan we zeker uitproberen hier!

    1. Fatima El Irari

      2 april 2018 at 11:43

      Haha me too! Geniet ervan lieverd. Xx

    2. Sara

      15 mei 2019 at 09:50

      Salam Fatima super leuk ma sha Allah al je recepten die goed te volgen zijn. Ik heb gisteren de muffin tortillias geprobeerd en ze zijn hmdl goed gelukt bedankt. Dit toetje wil ik in sha Allah ook proberen. Ik zou graag willen weten waar jij je karamelsaus vandaan haalt of maak je het zelf ? Je vind het meestal niet zo snel in de supermarkten.

      Groetjes,

      1. Fatima El Irari

        15 mei 2019 at 13:29

        Hi Sara,

        Aah wat goed! Ik maak de karamelsaus vaak zelf, maar als je eentje uit de supermarkt wilt halen dan raad ik je de karamelsaus aan van het merk Hero. Deze kun je vinden bij de bak producten. Xx

  • Oum ri

    2 april 2018 at 12:12

    Ziet er zo heerlijk uit ? van waar heb je die glaasjes als ik vragen mag

    1. Fatima El Irari

      2 april 2018 at 12:21

      Dankjewel Oumri! De glaasjes komen van de Blokker.

  • jumaanah

    2 april 2018 at 17:43

    ziet er lekker uit/ zal ik proberen

    1. Fatima El Irari

      3 april 2018 at 07:00

      Dankjewel lieve Jumaanah!

  • Amina BA

    3 april 2018 at 06:26

    Super mooi gedaan !
    Kan ik ook een andere koek gebruiken dan oreo ?

    1. Fatima El Irari

      3 april 2018 at 07:02

      Dankjewel lieve Amina! Jazeker, je kunt elk koeksoort gebruiken voor deze toetjes. Xx

  • Nadia

    3 april 2018 at 20:44

    No no Het is u weer gelukt ?Top recept zeker moet ik maken tbark allah ????

    1. Fatima El Irari

      4 april 2018 at 06:06

      Haha dankjewel lieve Nadia! Xx

  • Yasmine

    11 april 2018 at 16:55

    Zou dit met twix ook lekker zijn ?

    1. Fatima El Irari

      12 april 2018 at 06:10

      Hi Yasmine,

      Jazeker, lijkt me lekker! Xx

  • M

    17 april 2018 at 08:56

    Ziet er heerlijk uit! Kan dit ook met die kleine snickerbites?

    1. Fatima El Irari

      17 april 2018 at 08:58

      Hi M,

      Ja, hoor die kun je ook gebruiken. Succes!

      Liefs,
      Fatima

  • Nimet

    24 april 2018 at 18:04

    Hoi faatje❤️ik wil dit maken voor 4 personen hoe kan ik dat het beste doen met ingrediënten?

    1. Fatima El Irari

      25 april 2018 at 06:20

      Hi Nimet,

      Als je de toetjes voor 4 personen wilt maken, dan kun je het beste de ingrediënten halveren. Zie hieronder de ingrediënten voor 4 personen. Succes!

      • 200 gr. oreo, fijngemalen
      • 200 gr. Philadelphia roomkaas
      • 2 etl. kristalsuiker
      • 200 ml koude slagroom
      • 1 zakje klopfix
      • 2 etl. kristalsuiker

  • Fatima

    7 mei 2018 at 12:33

    Je recepten/gerechten zijn altijd weer heerlijk om na te maken. Dank je wel

    1. Fatima El Irari

      7 mei 2018 at 12:37

      Hi Fatima,

      Super lief! Dankjewel lieve schat. Xx

  • Ilham

    21 mei 2018 at 16:14

    Hoi! Waar heb je die bekertjes gekocht?

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2018 at 06:26

      Hi Ilham,

      Deze komen van de Blokker. Xx

  • Nora

    23 mei 2018 at 20:06

    Salaam alaikom lieve Fatima, hoeveel toetjes kan ik maken met dit recept?

    1. Fatima El Irari

      24 mei 2018 at 08:50

      Alaikoem salaam Nora,

      Ligt er maar net aan hoe groot/klein je glazen zijn, maar als je dezelfde glazen gebruikt als ik dan heb je zeker 15 toetjes.❤️

  • shirin

    24 mei 2018 at 09:58

    Salaam
    U 3lekoem
    Is er iets anders te gebruiken in plaatsvan roomkaas want ik lus dat bv niet sukran alvast en moge Allah je bijstaan in sjaa Allah

    1. Fatima El Irari

      24 mei 2018 at 17:00

      Alaikoem salaam Shirin,

      Je kunt de roomkaas vervangen door mascarpone of door monchou. Allahoema ameen lieverd dankjewel! Xx

  • Sara

    24 mei 2018 at 17:55

    Hi fatima

    Ik heb het gemaakt maar mijn slagroom wilt maar niet stijf worden. Het is een zeer slap mengsel en nochtans heb ik alles precies volgens de stappen hierboven gedaan 🙁 weet je mss hoe dat komt?
    En kan ik het nirt stijve mengsel alsnog gebruiken want anders is het zonde
    Kusjes

    1. Fatima El Irari

      25 mei 2018 at 08:12

      Hi Sara,

      Ah dat is jammer! Wat heb je uiteindelijk gedaan? Mag ik vragen met wat je de slagroom mixt? En in welke kom? Ik hoor het graag lieverd, zodat ik je kan helpen! Xx

      1. Sara

        27 mei 2018 at 16:59

        Hey, super lief dat je mijn berichtje beantwoord! Ik mix de slagroom met de handmixer en deze keer heb ik het gemixt in een kom van plastic.

      2. Fatima El Irari

        28 mei 2018 at 05:44

        Hi Sara,

        Graag gedaan hoor! Je kunt de volgende keer het beste een glazen kom gebruiken lieverd. En ik heb nog een handig trucje voor je die echt werkt! Zet ongeveer 10 minuten voordat je de slagroom gaat mixen de kom en de 2 gardes van je handmixer in de diepvries. Op deze manier zijn beide super koud en wordt de slagroom tijdens het mixen echt snel stijf! Probeer dit eens uit en laat mij weten hoe het is gegaan. Xx

  • Siham

    26 mei 2018 at 12:35

    Wat voor spuitzak gebruik jij? Waar kan k die kopen?

    1. Fatima El Irari

      27 mei 2018 at 11:41

      Hi Siham,

      Ik gebruik een katoenen spuitzak van deleukstetaartenshop maar je zou ook makkelijk de wegwerp spuitzakken kunnen gebruiken. Xx

  • Hafs

    27 mei 2018 at 02:35

    Salam,

    Kan je de toetjes ook een dag van te voren maken.. de volgende dag eten?

    1. Fatima El Irari

      27 mei 2018 at 11:49

      Alaikoem salaam Hafs,

      Jazeker, gewoon goed afdekken en in de koelkast bewaren. Xx

  • Fatima Zahra

    8 juni 2018 at 02:34

    Heey fatima
    Vraagje ik heb geen staafmixer kan het ook gewoon met een keukenrobot

    1. Fatima El Irari

      8 juni 2018 at 06:22

      Ja hoor dat kan of gewoon met een harde kan okk. ❤️

      1. Fatima Zahra

        8 juni 2018 at 12:52

        Thanks lieverd top ga ze vandaag maken heb deze ramadan geen toetje gemaakt wil mijn man vandaag verassen met iets lekkers thank you ❤

      2. Fatima El Irari

        8 juni 2018 at 22:00

        Graag gedaan lieverd en geniet ervan! Xx

  • Kaoutar.

    8 juni 2018 at 08:46

    Salaam,

    Waar kan ik karamelsaus vinden?

    1. Fatima El Irari

      8 juni 2018 at 22:09

      Alaikoem salaam Kaoutar,

      Die kun je zelf maken of kopen bij bijvoorbeeld de Albert Heijn.

  • Asma

    9 juni 2018 at 18:12

    Salaam
    Moualaikoum Fatima, ik heb ze gemaakt vandaag maar had te weinig monchou/slagroom mengsel. Heb precies jouw recept en dezelfde bekertjes gebruikt, maar kon echt max 9 bekertjes tot de rand vullen. De rest (6) waren tot de helft gevuld omdat mijn monchou/slagroom mengsel op was. What did i do wrong?

    1. Fatima El Irari

      10 juni 2018 at 08:04

      Alaikoem salaam Asma,

      Zelf vul ik de bekertjes sowieso nooit helemaal tot de rand, omdat het best een machtig toetje is. Als je de bekertjes echt tot de rand vult, dan zul je inderdaad wat minder stuks krijgen. Heeft het wel gesmaakt? Xx

      1. Asma

        10 juni 2018 at 11:21

        Het was heerlijk! Ik zie nu pas wat ik fout heb gedaan. Ik heb het toefje wat bovenop moet met mijn slagroom/monchou mengsel gedaan ipv slagroom. Vandaar dat ik weinig mengsel had. Doe je ook klopfix bij slagroom voor de toef? Anders zakt het in denk ik

      2. Fatima El Irari

        11 juni 2018 at 06:21

        Hi Asma,

        Klopt, ook bij de slagroom die je mixt voor de toefjes gebruik je zowel suiker als klopfix zodat het mooi stijf blijft. Xx

  • Amira el atmani

    12 juni 2018 at 23:37

    Hoi fatima wil heel graag de toetjes uitproberen maar ik heb geen klopfix hier in marokko wat voor alternatief is hier voor en bedankt

    1. Fatima El Irari

      13 juni 2018 at 11:38

      Hi Amira,

      Je kunt de klopfix weglaten hoor. Door de suiker zal de slagroom ook stijf worden. Xx

  • Dalila

    14 juni 2018 at 14:34

    Hallo Fatima,

    Kan je hier ook een grote cheesecake van maken? Zo ja, heb je dan ongeveer dezelfde hoeveelheid nodig??

    1. Fatima El Irari

      18 juni 2018 at 09:49

      Hi Dalila.

      Jazeker, ik raad je dan aan om een springvorm van 22 of 24 cm te gebruiken. Voor de rest volg je gewoon precies het recept. Xx

  • sanae

    16 mei 2019 at 15:58

    ben er ook mee bezig, met me vriendin laten we hopen dat het resultaat net zo mooi eruit gaat zien als de van jou….

    1. Fatima El Irari

      16 mei 2019 at 16:00

      Hi Sanae,

      Komt vast goed! Geniet ervan straks.♥️

  • Soumaya

    20 mei 2019 at 10:55

    Salam alaykoum Fatima, ik wil graag karamelsaus maken. Heb jij voor mij een recept?

    1. Fatima El Irari

      20 mei 2019 at 11:39

      Alaikoem salaam Soumaya,

      Zie hier; https://uitdekeukenvanfatima.nl/homemade-karamelsaus/

  • Yasmine

    20 mei 2019 at 16:51

    Salam is de 250 ml slagroom wat er bij staat voor er bovenop? ( de spuitbusvariant) of moet ik hier wat anders mee?

    1. Fatima El Irari

      20 mei 2019 at 17:39

      Alaikoem salaam Yasmine,

      De 250 ml slagroom mix je stijf met de kristalsuiker en klopfix. Je kunt natuurlijk ook slagroom uit een spuitzak gebruiken. ♥️

      1. Richelle Tonnema

        15 december 2020 at 00:48

        Hoe lang kun je de toetjes in de koelkast bewaren en eten?

      2. Fatima El Irari

        21 december 2020 at 11:54

        Hi Richelle,

        Ik bewaar toetjes wel voor 2 dagen afgedekt in de koeling.

  • Yasmine

    23 mei 2019 at 06:16

    Bedankt voor je reactie.
    Ik heb nog een vraag voor ik echt aan de slag ga. Ik las dat je de philadelphia ook kunt vervangen door mascarpone. Is het dan ook 400 gr mascarpone?

    1. Fatima El Irari

      23 mei 2019 at 11:25

      Hi Yasmine,

      Ja, precies dezelfde hoeveelheid.

  • Farasha

    27 mei 2019 at 14:53

    Salaam Fatima

    Ik ben super blij met al je recepten wat moet ik zonder jou haha dankzij jou kan ik koken dankjewel!

    Ik heb net deze toetjes gemaakt alles ging goed alleen de bovenkant die slagroom kreeg ik niet stijf uiteindelijk na een tijdje is het waterig geworden. Heb hem uiteindelijk niet gebruikt. Of moest ik koude slagroom voor gebruiken? Heb namelijk spuitbusvariant. Ik heb zo het gelaten je ziet dan wat stukje Snickers.

    1. Fatima El Irari

      27 mei 2019 at 23:29

      Hi Farasha,

      Haha, wat lief dankjewel!♥️ Je hebt echt verse slagroom nodig lieverd. Slagroom uit een spuitbus blijft nooit lang stevig en zakt snel in. Dus de volgende keer kun je beter zelf slagroom kloppen.?♥️

  • Aicha

    27 mei 2019 at 18:18

    Lieve fatima,
    Dit ziet r heerlijk uit! Mag ik vragen welke handmixer apparaat jij gebruikt voor jouw toetjes ?

    Groetjes

    1. Fatima El Irari

      27 mei 2019 at 22:27

      Hi zwicht,

      Dankjewel lieverd! Ik heb een handmixer van het merk Kitchenaid, maar je kunt echt alle handmixers gebruiken. Hiervoor had ik een simpele handmixer die ik bij de Blokker kocht voor €15,- en daar heb ik echt jaren mee gewerkt, haha!❤️

  • Fatima

    4 december 2019 at 19:53

    Hoi Fatima, kan ik de karamelsaus ook vervangen door bebogeen karamelpasta?

    1. Fatima El Irari

      4 december 2019 at 21:31

      Hi Fatima,

      Ja, hoor kun je ook prima gebruiken. Xx

      1. Habiba

        22 februari 2020 at 08:35

        Hey fatima alle eerst super bedankt voor het delen. Een vraagje ik zie bij de eerste gedeelde van recept dat er 2 keer ‘4 El kirstalsuiker staat’ dus in total 8 El suiker klopt dit?

      2. Fatima El Irari

        22 februari 2020 at 11:26

        Hi Habiba,

        Graag gedaan lieverd! Klopt, je gebruikt 4 eetlepels voor 400 gram Philadelphia (roomkaas) en 4 eetlepels voor 400 ml slagroom. Lijkt veel misschien, maar je hebt ook een grote hoeveelheid roomkaas en slagroom. Xx

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept