SNICKER CHEESECAKES

17 oktober 2015Fatima El Irari

Ingrediënten: (20 stuks)

Cheesecake beslag:
.
  • 200 gr. Maria koekjes
  • 120 gr. roomboter
  • 200 gr. roomkaas (in de video staat 300, maar moet 200 zijn!)
  • 150 gr. kristalsuiker suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • 200 ml crème fraich
  • 2 eieren
  • 1 etl. maïzena
  • snicker chocolade
Karamelsaus
.
Bereidings:
.
  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Maal de theebiscuits fijn in de keukenmachine.
  3. Smelt de roomboter in een steelpannetje op laag vuur en blijf ondertussen doorroeren. 
  4. Verwijder de gesmolten roomboter van het vuur en giet deze bij de koekkruimels. Meng dit geheel samen totdat je ziet dat de roomboter is opgenomen door de koekkruimels.
  5. Verdeel de papieren muffin papiertjes over de bakvorm en schep in elk vormpje een volle eetlepel van de koekkruimels. Druk de koekkruimels aan met een voorwerp(eventueel de onderkant van een glas.
  6. Voeg de zachte monchou toe in de mengkom en mix de roomkaas goed romig voor 1 minuut. Tip! Haal de monchou zeker 60 minuten voor gebruik uit de koelkast, zodat deze goed op kamertemperatuur kan komen.
  7. Voeg de kristalsuiker, zout en de vanillesuiker toe bij de monchou en mix geheel samen tot een romig mengsel. Ga met de  spatel nog even kort door het beslag.
  8. Voeg de eieren per een toe bij het mengsel en mix weer geheel samen. Zodra je ziet dat het ei is opgenomen voeg je weer het tweede ei toe en mix je het weer geheel samen.
  9. Schep de crème fraîche erbij en mix het door.
  10. Voeg als laatste de maïzena er nog bij en mix het weer even samen. Ga met de spatel nog even kort door het beslag en neem de zijkanten mee.
  11. Hal de snicker chocolade in grove stukken en gooi je dit bij het beslag. Meng de stukjes chocolade met de spatel door het beslag.
  12. Vul elk vormpje met een volle eetlepel van het mengsel tot net onder de rand.
  13. Bak de cheesecakes op 180  graden voor 20-30 minuten. De cheescakes zijn gaar als ze aan de bovenkant niet meer nat zijn.
  14. Wanneer de cheesecakes gaar zijn laat je ze voor 60 minuten afkoelen in de oven die je op een kiertje hebt gezet. Haal ze uit de oven en zet ze voor zeker 5 uur of het liefst voor een hele nacht in de koelkast.
  15. Verdeel een volle eetlepel karamelsaus op de cheesecakes en garneer met wat gehakte snickers.

Liefs,
Fatima

Print recept

143 Comments

  • Femke

    17 oktober 2015 at 13:13

    Wat een leuk recept. Deze ga ik zeker een keer maken :-)!

    1. xfaatje

      17 oktober 2015 at 16:57

      Hallo lieverd, dankjewel! Moet je ook zeker doen haha. Echt lekker :p

      1. Sam

        2 juli 2016 at 16:01

        de cheesecake vulling zit daar gehakte snickers in? Er staat vul ze tot net onder de rand en daarna hak de snickers en doe ze door de mengsel

      2. xfaatje

        3 juli 2016 at 10:17

        Klopt, in de vulling zitten ook snickers.

  • Samira

    17 oktober 2015 at 22:12

    Omg!! Dat ziet er heel erg lekker uit. Ga ik Insha Allah ook uitproberen. Heb je een tip om het wat minder zoet te maken?

    1. xfaatje

      19 oktober 2015 at 09:05

      Hallo Samira, haha bedankt! Je kunt misschien de karamel weglaten? En bijvoorbeeld iets minder suiker nemen.

  • Hanane

    19 oktober 2015 at 20:01

    Als ik de cakjes voor zaterdag wil hebben. Hoe ver van te voren kan ik ze maken?

    Soukran

    1. Hanane

      20 oktober 2015 at 20:07

      Hoe lang van te voren kan ik ze makrn?

      1. xfaatje

        21 oktober 2015 at 06:43

        Hallo Hanane, als het goed is heb ik zojuist op je vraag geantwoord.

    2. xfaatje

      21 oktober 2015 at 06:41

      Hallo Hanane, je kunt de cheesecakes vrijdag al maken. En als je ze liever donderdag wilt maken dan kan dit ook. Laat de cheesecakes dan gewoon in de koelkast staan. Succes!

  • Nora

    20 oktober 2015 at 23:10

    Heerlijke cheesecake! Vandaag nog gemaakt.. Had voor de verandering bastogne koekjes als bodem gebruikt i.p.v. mariakoekjes..

    1. xfaatje

      21 oktober 2015 at 06:49

      Hallo Nora, haha lekker hé! Hmm bastonge lijkt mij ook lekker!

  • sabrin

    22 oktober 2015 at 14:56

    Hoi, even een vraagje mijn karamel is keihard geworden! Hoe zou dat komen?je recepen zijn geweldig

    1. xfaatje

      23 oktober 2015 at 07:21

      Hallo Sabrin, is de karamel hard geworden nadat je het in een pot/fles hebt gegoten of?

  • M

    24 oktober 2015 at 02:17

    Salam. Hoe kan ik er achter komen dat de mini cheesecake gaar is ? Als ik na een halfuurtje een satéprikker er doorheen haal , dan komt deze er alsnog nat uit. Of maakt dat niet uit ?

    1. xfaatje

      24 oktober 2015 at 10:53

      Hallo Maliha, de cheesecakes blijven iets nat, maar dit maakt niks uit. Want ze zullen in de koelkast gaan opstijven. Je hoeft de cheesecakes dus niet te checken met een sateprikker.

  • Baa

    26 oktober 2015 at 15:55

    Hoi Faatje,

    Het recept is heerlijk. Heb in plaats van mini gewoon een grote taart van gemaakt.
    Alleen de karamel is na het opstijven erg hard geworden, waardoor je het dan niet kan aansnijden. En dan komt de cheese aan alle kanten eruit… Hoe kan ik ervoor zorgen dat de karamel niet zo hard wordt?
    Dankjewel alvast voor je antwoord:)

    1. xfaatje

      27 oktober 2015 at 13:38

      Hallo Baa, oh dat is ook een goed idee om een grote cheesecake te maken hmm. Oh vreemd dat jou karamel hard is geworden, want deze hoort zacht te blijven. Heb je wel de slagroom toevoegd tijdens het maken van de karamel? Ik hoor het graag van je, zodat ik je hiermee kan helpen. Xx

  • Ameen

    27 oktober 2015 at 20:11

    Hoi Fatima,

    Erg leuk en lekker recept, wat ik zeker ga uitproberen.
    Ik kan alleen vanuit je recept niet opmaken hoeveel snicker chocolaatjes je gebruikt.
    Kun je vertellen hoeveel (ongeveer) ?

    Dankjewel alvast

    1. xfaatje

      28 oktober 2015 at 08:17

      Hallo Ameen, ik heb een zakje snickers gebruikt van 150 gram. Ik heb deze gekocht bij de Action. Ik heb ongeveer snickers achtergehouden voor de garnering. De rest heb ik gebruikt in het beslag. Hoop dat het zo duidelijk is. Succes Xx

      1. samir

        3 november 2017 at 19:02

        hoi fatima in het recept staat 200 gram roomkaas maar in je video staat 300

      2. Fatima El Irari

        4 november 2017 at 11:47

        Hallo Samira,

        Excuses voor de verwarring. Het moet gewoon 200 gram roomkaas zijn ipv 300. Ik heb het even duidelijk in het recept vermeld. Succes!

        Liefs,
        Fatima

    2. Mine

      12 december 2017 at 20:12

      Hoveel snickers heeft ze gebrukkt voor de vulling

      1. Fatima El Irari

        13 december 2017 at 15:33

        Ongeveer 10 kleine snickers.

  • Louise

    27 oktober 2015 at 23:25

    Salaam Faatje..
    Heerlijke recepten.. Dank hiervoor!
    Ik zie dat je bij ingredienten voor het maken van caramelsaus slagroom vergeten bent te vermelden en dat dit de reden is voor harde caramel bij Baa heb ik het vermoeden! Lieve groet

    1. xfaatje

      28 oktober 2015 at 07:45

      Salaam Alaikoem Louise, huh de slagroom staat er gewoon bij? Bij de benodigdheden. Bedoel je misschien bij de foto’s?

  • Baa

    28 oktober 2015 at 07:34

    Ja ja… Ik heb precies gedaan zoals jou… Alleen denk ik dat ik de slagroom te vroeg heb toegevoegd. Denk je dat het daaraan kan liggen?

  • Baa

    28 oktober 2015 at 20:20

    Ja zoals Louise zei, bovenaan in het rijtje van de ingrediënten staat slagroom niet bij. Maar bij de werkwijze wel. Dus heb we gewoon slagroom gebruikt hoor hihi.. Maar ik ga het morgenochtend weer proberen te maken. En dan laat ik het suiker meer bruin worden. Misschien dat het toch daar aan lag. En anders haal ik wel karamelsaus bij de Ah 🙁

    1. xfaatje

      29 oktober 2015 at 09:08

      Hallo Baa, ik zie de slagroom echt gewoon bij de ingrediënten staan haha? Maar meid je moet het gewoon nog een keer proberen hoor, want bij mij is de karamel ook twee keer mislukt, maar uiteindelijk lukt het je echt!

  • Baa

    29 oktober 2015 at 16:47

    Hoi hoi daar ben ik weer. Heb het vandaag gemaakt en de karamel is gelukt? Dankjewel voor dit lekkere recept

    1. xfaatje

      29 oktober 2015 at 18:02

      Hallo Baa, SUPER! Zie je ik zei het je toch dat het jou ook zal lukken! Goed gedaan hoor hihi. Geniet ervan Xx

  • Louise

    29 oktober 2015 at 17:37

    Beste Fatima,
    Als je naar boven scrolt naar het recept mini cheescakjes van hierboven dan zul je echt zien dat je daar slagroom vergeten bent bij te schrijven..wellicht dat je dat kan aanpassen. ik zie hem wel bij recept maken van karamelsaus.
    verder vind ik je recepten/uitleg en foto’s TOP 🙂
    Baa.. fijn dat het deze keer wel gelukt is!
    Lieve groet,

    1. xfaatje

      29 oktober 2015 at 18:03

      Hallo Louise, allereerst bedankt voor je lieve compliment! Oh kijk nu begrijp ik het haha. In dit recept van de ´mini cheesecakes´heb ik inderdaad niet de slagroom vermeld excuses! Ik dacht dat we het hadden over het recept van de karamel zelf haha!

  • Fatima

    29 oktober 2015 at 22:46

    Hoi meid , vraagje ik zie nergens staan hoe je de caramelsaus maakt ? Moet het met een mixer? Tenminste kan het nergens lezennnnn. Groetjes

    1. xfaatje

      30 oktober 2015 at 07:48

      Hallo Fatima, zie hier de link naar het recept van de karamel Xx
      https://uitdekeukenvanfatima.nl/desserts/karamelsaus-video/

  • Soof

    30 oktober 2015 at 20:03

    Faatje, kom er net achter dat ik de maizana ben vergeten, is dat heel erg? En de cakejes zijn bollig geworden en niet zoals jou plat..

    Xx

    1. xfaatje

      2 november 2015 at 09:57

      Hallo Soof, dit is denk ik geen ramp. Wanneer de cheesecakes afkoelen zullen ze iets zakken. Heeft het wel gesmaakt?

  • Hayat

    1 november 2015 at 13:12

    Jij bent echt een topper! Ik heb deze cheese cake gisteren gemaakt en ze waren heerlijk. Ook je caramel saus is gelukt en dat nog wel gelijk de eerste keer haha.. Dank je wel voor je recepten. Mwaah!

  • Didi

    7 november 2015 at 12:29

    Wat ziet het er lekker uit!
    Ik wil dit maken.
    Voor hoeveel personen is dit?
    Groetjes

    1. Didi

      7 november 2015 at 17:28

      Ah laat maar ik las er over heen zag die 20 stuks niet staan hihi.
      Ik heb de cheescakes gemaakt voor morgen, zal ik dan wachten met de caramel En morgen er pas over heen doen? Ben bang dat het te hard word na hele nacht en ochtend in koelkast

      1. xfaatje

        9 november 2015 at 09:07

        Hallo Didi, sorry voor mijn late reactie. Was het nog gelukt en heeft het gesmaakt?

  • siham

    23 november 2015 at 09:58

    Salam ou3likoem faatje ik had een vraagje wat voor koekjes gebruik jij voor de cheesecake chowkran

    1. xfaatje

      23 november 2015 at 11:56

      Salaam Alaikoem Siham,

      Ik gebruik voor de recept de Maria koekjes. Gewoon de Albert Heijn merk. Succes meid Xx

  • siham

    24 november 2015 at 22:59

    Salam xfaatje ik had een vraagje alsje doe koekkruimels in de vormpjes heb gedaan doe je het dan in de koelkast of doe je gelijk het beslag op x

    1. xfaatje

      25 november 2015 at 08:34

      Salaam Alaikoem Siham,

      Je kunt het beslag er direct opdoen, want het gaat toch nog in de oven. Succes!

  • siham

    25 november 2015 at 13:49

    Salam nog een vraagje die caramel saus bewaar je die gewoon in koelkast of mag tie buiten staan choekran

  • siham

    25 november 2015 at 15:53

    Salam faatje een vraagje moet die cheesecake 30min in de oven of mag het ook langer xx

    1. xfaatje

      26 november 2015 at 08:07

      Salaam Alaikoem Siham,

      Je kunt de cheesecakes iets langer in de oven laten staan, maar normaal gesproken moet ongeveer 30 minuten genoeg zijn. De cheesecakes hoeven aan de bovenkant niet bruin te worden. Waarom zou je de cheesecakes eigenlijk langer in de oven willen laten staan?

  • siham

    26 november 2015 at 08:52

    oh oke is goed bedankt voor je reactie en had nog een vraag als je de cheesecake wil bewaren mag je het in d koelkast doen want buiten gaan ze gelijk smelten denk ik o f niet…

    1. xfaatje

      27 november 2015 at 07:50

      Hallo Siham,

      Je kunt de cheesecake gewoon in de koelkast bewaren. Maar als je deze buiten de koelkast bewaard, dan zullen de cheesecakes niet smelten hoor.

  • oum naoufel

    29 november 2015 at 14:24

    salaam xfaatje
    ik heb de cheesecakes gemaakt maar, bij het bakken komen ze hoog in de oven en barsten ze allemaal open. Na de 30min haal ik ze eruit en laat ze afkoelen maar dan zakken ze een beetje in. Hoe komt dat? En wat kan ik eraan doen?

    1. xfaatje

      30 november 2015 at 08:19

      Salaam Alaikoem Oum naoufel,

      Heb je tussendoor de oven geopend?

  • oum naoufel

    30 november 2015 at 13:45

    salaam, neen heb de oven niet geopend. maar ik zag wel de cakes in de oven Door het glas dat ze hoog waren en gebarsten 🙁 maar ik heb ipv maïzena bloem gebruikt zou het daar Door komen of is dat het zelfde ?

    1. xfaatje

      30 november 2015 at 15:18

      Salaam Alaikoem Oum Naoufel,

      Hmm maizena is wel lichter als bloem, dus het kan misschien hier aan liggen. Misschien dat je de volgende keer toch maizena kunt gebruiken. Waren de cheesecakes wel lekker?

  • siham

    1 december 2015 at 17:43

    Salam fatima alles goed. Ik heb een vraagje hoelang mag je de cheesecake bewaren in de koelkast x

    1. xfaatje

      2 december 2015 at 09:31

      Hallo Siham,

      Zo lang de cheesecake nog niet op is, mag je het in de koelkast laten staan haha.

  • leyla

    23 december 2015 at 19:17

    Hallo,
    Leuke recepten! Kan ik ipv manchou mascorpone gebruiken?

    1. xfaatje

      24 december 2015 at 08:25

      Hallo Leyla,

      Bedankt meid. Ja hoor dat kan zeker!

  • Ikram

    25 december 2015 at 21:11

    Salam Alikom kan ik twiks gbruiken in plaats van sneakers

    1. xfaatje

      28 december 2015 at 07:52

      Alaikoem salaam Ikram,

      Ja, hoor geen probleem!

  • Ikram

    25 december 2015 at 23:08

    Salam Alikom kan ik twix gebruiken in plaats van snekers

  • Ikram

    27 december 2015 at 20:52

    Salam Alikom ik heb een vraagje kan ik twiks chocola in plaats van snekers gebruiken

    1. xfaatje

      28 december 2015 at 07:58

      Hallo Ikram,

      Ja, hoor dat kan ook.

  • salma

    29 december 2015 at 22:04

    ik ga ze echt een keer maken.
    ziet er heerlijk uit.
    je hebt ervoor gezorgd dat ik verslaafd ben geraakt aan de keuken hahaha.
    tot nu toe lukken jou recepten mij heel goed.
    ga zo door

    1. xfaatje

      30 december 2015 at 07:50

      Hallo Salma,

      Haha ja zodra je het koken leuk gaat vinden raak je al snel verslaafd haha! Goed bezig meid Xx

  • Deniz

    3 januari 2016 at 02:48

    Hoi, ik had een vraag. Ik heb de cheescake gemaakt. Alleen het smaakt zo zuur. Ik proef meer de kaas. Dan zoet…
    Hoe komt dit of hoort dit zo?

    1. xfaatje

      6 januari 2016 at 12:36

      Hallo Deniz,

      Nee, dit hoort totaal niet. Heb je wel genoeg suiker en vanillesuiker gebruikt? Want door de suikers verdwijnt de kaas smaak zeg maar.

  • saar

    26 januari 2016 at 20:32

    hoi.. de koekbodem is niet lekker kruimelig en te vettig, terwijl ik wel recept heb aangehouden, hoe komt dit?

    1. xfaatje

      27 januari 2016 at 08:12

      Hallo Saar,

      De bodem hoort in dit recept ook niet kruimelig te zijn. Als je dit wel wilt, dan kun je de volgende keer iets minder boter nemen.

  • Maryam

    10 februari 2016 at 18:59

    Hoi hoi! Het ziet er super uit! Kan ik ipv de vormpjes het beslag in een springvorm doen? Kan ik dan wel gewoon de hoeveelheden aanhouden als in jouw recept? Groetjes

    1. xfaatje

      10 februari 2016 at 19:06

      Hallo Maryam,

      Dankjewel meid! Ja, hoor geen enkel probleem. Je kunt dan inderdaad gewoon de hoeveelheden en stappen aanhouden. Succes Xx

  • Karima

    19 februari 2016 at 21:38

    Gebruik je geen klopfix erbij?

    1. xfaatje

      22 februari 2016 at 07:55

      Hallo Karima,

      Nee, in dit recept hoef je geen klopfix te gebruiken.

  • asma

    24 februari 2016 at 22:16

    Heej faatje ik wil dit recept maken maar in plaats van mini wil ik een grote maken in een bakvorm van 26 cm. Kan ik dan gewoon de hoeveelheid van dit recept aanhouden of moet ik het vermeerderen alvast bedankt.

    1. xfaatje

      25 februari 2016 at 07:44

      Hallo Asma,

      Als je een grote cheesecake wilt maken dan kun je gewoon het recept aanhouden. Je hoeft niks te verdubbelen. Succes meid Xx

  • Aziza

    29 maart 2016 at 21:17

    Hoi Faatje,
    Ik wil deze morgen maken. Is het mogelijk om de topping van snickers weg te laten en daarvoor in de plaats iets van fruit als topping te doen?
    Alvast bedankt!!

    1. xfaatje

      30 maart 2016 at 07:12

      Hallo Aziza,

      Jazeker, dat kan gewoon hoor. Succes meid! x

  • Soraya

    16 april 2016 at 08:45

    Beste
    Ik had een vraag heb zo net de cheesecake in het groot gemaakt en de caramel ook maar die is heel vloeibaar kan dat of moet ik het gwn ff laten inkoken? Heb nog geen boter bjj gedaan.? Mvg

    1. xfaatje

      20 april 2016 at 07:15

      Hallo Soraya,

      Wanneer je er boter bij doet, dan zal de caramel dikker worden. En je moet de karamel sowieso laten afkoelen, want dan zal die nog dikker worden van structuur.

  • Nabila

    28 april 2016 at 21:09

    Hoi faatje,

    Ik wil graag dit recept gebruiken voor 1 grote cheesecake. Welke formaat bakvorm kan ik hiervoor het beste gebruiken? En weet jij ook hoe lang het eventueel in de oven zou moeten?

    Gr. Nabila

    1. xfaatje

      29 april 2016 at 08:52

      hallo Nabila,

      Ja, hoor je kunt dit recept ook voor een grote taart gebruiken en ik raad je dan aan een vorm van 24 cm te gebruiken! De cheesecake moet dan ongeveer 30 a 40 minuten in de oven. Succes meid! Xx

      1. Nabila

        29 april 2016 at 09:44

        Bedankt voor je snelle antwoord!
        Ga volgende week vrijdag mee aan de slag

        Gr

      2. xfaatje

        29 april 2016 at 11:19

        inschAllah Nabila!

  • Faatje

    29 april 2016 at 17:44

    Hey,
    Zien er super lekker uit. Ik heb ze net gemaakt en tot bijna het randje gevuld.. maar in de oven kwam het echt omhoog en zag het er nog rauw uit. Ik kon ze er na 30min nog echt niet uit halen. Heb ze maar gelaten tot het beetje bruin kleurde maar vervelend dat het helemaal omhoog kwam leek wel alsof er bakpoeder in zat. Daarna bij het afkoelen zakte het wel in. Ga er toch nog caramel op smeren vanavond en hopen dat het nog steeds lekker smaakt. Weet jij hoe het kan komen dat het niet helemaal lukte? Heb wel recept geharveerd omdat ik niet zoveel wilde. Heb 2 smeerkaas en 1 ei gebruikt en 200gr creme fraiche iets minder suiker en 1 vanillezakje en 1lepel maizena..misschien daarom haha

    1. xfaatje

      9 mei 2016 at 12:44

      Hallo Faatje,

      Deze cheesecakes komen bij mij in de oven ook ietsjes naar boven maar niet al te veel eigenlijk. Misschien kun je de vormpjes de volgende keer iets minder vullen? Heeft het uiteindelijk alsnog gemaakt? Xx

  • S.

    11 juni 2016 at 12:02

    Is het mogelijk om geen creme fraich toe te voegen aan het recept of is dat echt nodig?

    1. xfaatje

      12 juni 2016 at 00:06

      Hallo safae,

      Ik zou het wel doen hoor, want dit maakt de taartjes stevig. En serieus je proeft er echt niks van terug hoor!

  • Bouchie

    28 juni 2016 at 10:29

    Mag ik weten van waar je die vormpjes hebt gekocht

    1. xfaatje

      28 juni 2016 at 10:52

      Sorry, welke vormpjes bedoel je? De muffin papiertjes?

  • Sarah

    1 juli 2016 at 08:11

    In het lijstje van de ingrediënten staat er 300 gr roomkaas, maar in de video gebruik je maar 200 gr monchou?

    1. xfaatje

      1 juli 2016 at 13:52

      Excuses het hoort 200 gram te zijn. Ik heb het gelijk aangepast! Bedankt hoor Xx

      1. Ikram

        3 juli 2016 at 06:11

        Salaam meid… Echt een heerlijk recept! Ik ben van plan ze vandaag incha Allah te maken. Ik had een vraagje over de roomkaas: bij de ingrediënten staat 200 gram roomkaas dat zijn 2pakjes monchou… Maar in de bereidingswijze vermeld je 3 pakjes….. Wellicht een typfoutje
        Ga zo door met bakken en koken tbarkAllah 3lik

      2. xfaatje

        3 juli 2016 at 10:28

        Alaikoem salaam meis,

        Was inderdaad een typfout. Ik heb het weer aangepast haha. Succes meis en Allah ibarkfiek lieverd! Xx

  • Faat

    1 juli 2016 at 13:16

    Salaam faat,
    Bedankt voor je heerlijke recepeten!!
    Vraag je welke roomboter gebruik jii gezouten of ongezout?
    Kan ik ze al in het weekend maken voor l3ied incha alllah?
    Kan ik gewoom karamel van de winkel halen?
    Gr faaje xx