SNICKER CHEESECAKES

17 oktober 2015Fatima El Irari

Ingrediënten: (20 stuks)

Cheesecake beslag:
.
  • 200 gr. Maria koekjes
  • 120 gr. roomboter
  • 200 gr. roomkaas (in de video staat 300, maar moet 200 zijn!)
  • 150 gr. kristalsuiker suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • 200 ml crème fraich
  • 2 eieren
  • 1 etl. maïzena
  • snicker chocolade
Karamelsaus
.
Bereidings:
.
  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Maal de theebiscuits fijn in de keukenmachine.
  3. Smelt de roomboter in een steelpannetje op laag vuur en blijf ondertussen doorroeren. 
  4. Verwijder de gesmolten roomboter van het vuur en giet deze bij de koekkruimels. Meng dit geheel samen totdat je ziet dat de roomboter is opgenomen door de koekkruimels.
  5. Verdeel de papieren muffin papiertjes over de bakvorm en schep in elk vormpje een volle eetlepel van de koekkruimels. Druk de koekkruimels aan met een voorwerp(eventueel de onderkant van een glas.
  6. Voeg de zachte monchou toe in de mengkom en mix de roomkaas goed romig voor 1 minuut. Tip! Haal de monchou zeker 60 minuten voor gebruik uit de koelkast, zodat deze goed op kamertemperatuur kan komen.
  7. Voeg de kristalsuiker, zout en de vanillesuiker toe bij de monchou en mix geheel samen tot een romig mengsel. Ga met de  spatel nog even kort door het beslag.
  8. Voeg de eieren per een toe bij het mengsel en mix weer geheel samen. Zodra je ziet dat het ei is opgenomen voeg je weer het tweede ei toe en mix je het weer geheel samen.
  9. Schep de crème fraîche erbij en mix het door.
  10. Voeg als laatste de maïzena er nog bij en mix het weer even samen. Ga met de spatel nog even kort door het beslag en neem de zijkanten mee.
  11. Hal de snicker chocolade in grove stukken en gooi je dit bij het beslag. Meng de stukjes chocolade met de spatel door het beslag.
  12. Vul elk vormpje met een volle eetlepel van het mengsel tot net onder de rand.
  13. Bak de cheesecakes op 180  graden voor 20-30 minuten. De cheescakes zijn gaar als ze aan de bovenkant niet meer nat zijn.
  14. Wanneer de cheesecakes gaar zijn laat je ze voor 60 minuten afkoelen in de oven die je op een kiertje hebt gezet. Haal ze uit de oven en zet ze voor zeker 5 uur of het liefst voor een hele nacht in de koelkast.
  15. Verdeel een volle eetlepel karamelsaus op de cheesecakes en garneer met wat gehakte snickers.

Liefs,
Fatima

Print recept

143 Comments

  • Femke

    17 oktober 2015 at 13:13

    Wat een leuk recept. Deze ga ik zeker een keer maken :-)!

    1. xfaatje

      17 oktober 2015 at 16:57

      Hallo lieverd, dankjewel! Moet je ook zeker doen haha. Echt lekker :p

      1. Sam

        2 juli 2016 at 16:01

        de cheesecake vulling zit daar gehakte snickers in? Er staat vul ze tot net onder de rand en daarna hak de snickers en doe ze door de mengsel

      2. xfaatje

        3 juli 2016 at 10:17

        Klopt, in de vulling zitten ook snickers.

  • Samira

    17 oktober 2015 at 22:12

    Omg!! Dat ziet er heel erg lekker uit. Ga ik Insha Allah ook uitproberen. Heb je een tip om het wat minder zoet te maken?

    1. xfaatje

      19 oktober 2015 at 09:05

      Hallo Samira, haha bedankt! Je kunt misschien de karamel weglaten? En bijvoorbeeld iets minder suiker nemen.

  • Hanane

    19 oktober 2015 at 20:01

    Als ik de cakjes voor zaterdag wil hebben. Hoe ver van te voren kan ik ze maken?

    Soukran

    1. Hanane

      20 oktober 2015 at 20:07

      Hoe lang van te voren kan ik ze makrn?

      1. xfaatje

        21 oktober 2015 at 06:43

        Hallo Hanane, als het goed is heb ik zojuist op je vraag geantwoord.

    2. xfaatje

      21 oktober 2015 at 06:41

      Hallo Hanane, je kunt de cheesecakes vrijdag al maken. En als je ze liever donderdag wilt maken dan kan dit ook. Laat de cheesecakes dan gewoon in de koelkast staan. Succes!

  • Nora

    20 oktober 2015 at 23:10

    Heerlijke cheesecake! Vandaag nog gemaakt.. Had voor de verandering bastogne koekjes als bodem gebruikt i.p.v. mariakoekjes..

    1. xfaatje

      21 oktober 2015 at 06:49

      Hallo Nora, haha lekker hé! Hmm bastonge lijkt mij ook lekker!

  • sabrin

    22 oktober 2015 at 14:56

    Hoi, even een vraagje mijn karamel is keihard geworden! Hoe zou dat komen?je recepen zijn geweldig

    1. xfaatje

      23 oktober 2015 at 07:21

      Hallo Sabrin, is de karamel hard geworden nadat je het in een pot/fles hebt gegoten of?

  • M

    24 oktober 2015 at 02:17

    Salam. Hoe kan ik er achter komen dat de mini cheesecake gaar is ? Als ik na een halfuurtje een satéprikker er doorheen haal , dan komt deze er alsnog nat uit. Of maakt dat niet uit ?

    1. xfaatje

      24 oktober 2015 at 10:53

      Hallo Maliha, de cheesecakes blijven iets nat, maar dit maakt niks uit. Want ze zullen in de koelkast gaan opstijven. Je hoeft de cheesecakes dus niet te checken met een sateprikker.

  • Baa

    26 oktober 2015 at 15:55

    Hoi Faatje,

    Het recept is heerlijk. Heb in plaats van mini gewoon een grote taart van gemaakt.
    Alleen de karamel is na het opstijven erg hard geworden, waardoor je het dan niet kan aansnijden. En dan komt de cheese aan alle kanten eruit… Hoe kan ik ervoor zorgen dat de karamel niet zo hard wordt?
    Dankjewel alvast voor je antwoord:)

    1. xfaatje

      27 oktober 2015 at 13:38

      Hallo Baa, oh dat is ook een goed idee om een grote cheesecake te maken hmm. Oh vreemd dat jou karamel hard is geworden, want deze hoort zacht te blijven. Heb je wel de slagroom toevoegd tijdens het maken van de karamel? Ik hoor het graag van je, zodat ik je hiermee kan helpen. Xx

  • Ameen

    27 oktober 2015 at 20:11

    Hoi Fatima,

    Erg leuk en lekker recept, wat ik zeker ga uitproberen.
    Ik kan alleen vanuit je recept niet opmaken hoeveel snicker chocolaatjes je gebruikt.
    Kun je vertellen hoeveel (ongeveer) ?

    Dankjewel alvast

    1. xfaatje

      28 oktober 2015 at 08:17

      Hallo Ameen, ik heb een zakje snickers gebruikt van 150 gram. Ik heb deze gekocht bij de Action. Ik heb ongeveer snickers achtergehouden voor de garnering. De rest heb ik gebruikt in het beslag. Hoop dat het zo duidelijk is. Succes Xx

      1. samir

        3 november 2017 at 19:02

        hoi fatima in het recept staat 200 gram roomkaas maar in je video staat 300

      2. Fatima El Irari

        4 november 2017 at 11:47

        Hallo Samira,

        Excuses voor de verwarring. Het moet gewoon 200 gram roomkaas zijn ipv 300. Ik heb het even duidelijk in het recept vermeld. Succes!

        Liefs,
        Fatima

    2. Mine

      12 december 2017 at 20:12

      Hoveel snickers heeft ze gebrukkt voor de vulling

      1. Fatima El Irari

        13 december 2017 at 15:33

        Ongeveer 10 kleine snickers.

  • Louise

    27 oktober 2015 at 23:25

    Salaam Faatje..
    Heerlijke recepten.. Dank hiervoor!
    Ik zie dat je bij ingredienten voor het maken van caramelsaus slagroom vergeten bent te vermelden en dat dit de reden is voor harde caramel bij Baa heb ik het vermoeden! Lieve groet

    1. xfaatje

      28 oktober 2015 at 07:45

      Salaam Alaikoem Louise, huh de slagroom staat er gewoon bij? Bij de benodigdheden. Bedoel je misschien bij de foto’s?

  • Baa

    28 oktober 2015 at 07:34

    Ja ja… Ik heb precies gedaan zoals jou… Alleen denk ik dat ik de slagroom te vroeg heb toegevoegd. Denk je dat het daaraan kan liggen?

  • Baa

    28 oktober 2015 at 20:20

    Ja zoals Louise zei, bovenaan in het rijtje van de ingrediënten staat slagroom niet bij. Maar bij de werkwijze wel. Dus heb we gewoon slagroom gebruikt hoor hihi.. Maar ik ga het morgenochtend weer proberen te maken. En dan laat ik het suiker meer bruin worden. Misschien dat het toch daar aan lag. En anders haal ik wel karamelsaus bij de Ah 🙁

    1. xfaatje

      29 oktober 2015 at 09:08

      Hallo Baa, ik zie de slagroom echt gewoon bij de ingrediënten staan haha? Maar meid je moet het gewoon nog een keer proberen hoor, want bij mij is de karamel ook twee keer mislukt, maar uiteindelijk lukt het je echt!

  • Baa

    29 oktober 2015 at 16:47

    Hoi hoi daar ben ik weer. Heb het vandaag gemaakt en de karamel is gelukt? Dankjewel voor dit lekkere recept

    1. xfaatje

      29 oktober 2015 at 18:02

      Hallo Baa, SUPER! Zie je ik zei het je toch dat het jou ook zal lukken! Goed gedaan hoor hihi. Geniet ervan Xx

  • Louise

    29 oktober 2015 at 17:37

    Beste Fatima,
    Als je naar boven scrolt naar het recept mini cheescakjes van hierboven dan zul je echt zien dat je daar slagroom vergeten bent bij te schrijven..wellicht dat je dat kan aanpassen. ik zie hem wel bij recept maken van karamelsaus.
    verder vind ik je recepten/uitleg en foto’s TOP 🙂
    Baa.. fijn dat het deze keer wel gelukt is!
    Lieve groet,

    1. xfaatje

      29 oktober 2015 at 18:03

      Hallo Louise, allereerst bedankt voor je lieve compliment! Oh kijk nu begrijp ik het haha. In dit recept van de ´mini cheesecakes´heb ik inderdaad niet de slagroom vermeld excuses! Ik dacht dat we het hadden over het recept van de karamel zelf haha!

  • Fatima

    29 oktober 2015 at 22:46

    Hoi meid , vraagje ik zie nergens staan hoe je de caramelsaus maakt ? Moet het met een mixer? Tenminste kan het nergens lezennnnn. Groetjes

    1. xfaatje

      30 oktober 2015 at 07:48

      Hallo Fatima, zie hier de link naar het recept van de karamel Xx
      https://uitdekeukenvanfatima.nl/desserts/karamelsaus-video/

  • Soof

    30 oktober 2015 at 20:03

    Faatje, kom er net achter dat ik de maizana ben vergeten, is dat heel erg? En de cakejes zijn bollig geworden en niet zoals jou plat..

    Xx

    1. xfaatje

      2 november 2015 at 09:57

      Hallo Soof, dit is denk ik geen ramp. Wanneer de cheesecakes afkoelen zullen ze iets zakken. Heeft het wel gesmaakt?

  • Hayat

    1 november 2015 at 13:12

    Jij bent echt een topper! Ik heb deze cheese cake gisteren gemaakt en ze waren heerlijk. Ook je caramel saus is gelukt en dat nog wel gelijk de eerste keer haha.. Dank je wel voor je recepten. Mwaah!

  • Didi

    7 november 2015 at 12:29

    Wat ziet het er lekker uit!
    Ik wil dit maken.
    Voor hoeveel personen is dit?
    Groetjes

    1. Didi

      7 november 2015 at 17:28

      Ah laat maar ik las er over heen zag die 20 stuks niet staan hihi.
      Ik heb de cheescakes gemaakt voor morgen, zal ik dan wachten met de caramel En morgen er pas over heen doen? Ben bang dat het te hard word na hele nacht en ochtend in koelkast

      1. xfaatje

        9 november 2015 at 09:07

        Hallo Didi, sorry voor mijn late reactie. Was het nog gelukt en heeft het gesmaakt?

  • siham

    23 november 2015 at 09:58

    Salam ou3likoem faatje ik had een vraagje wat voor koekjes gebruik jij voor de cheesecake chowkran

    1. xfaatje

      23 november 2015 at 11:56

      Salaam Alaikoem Siham,

      Ik gebruik voor de recept de Maria koekjes. Gewoon de Albert Heijn merk. Succes meid Xx

  • siham

    24 november 2015 at 22:59

    Salam xfaatje ik had een vraagje alsje doe koekkruimels in de vormpjes heb gedaan doe je het dan in de koelkast of doe je gelijk het beslag op x

    1. xfaatje

      25 november 2015 at 08:34

      Salaam Alaikoem Siham,

      Je kunt het beslag er direct opdoen, want het gaat toch nog in de oven. Succes!

  • siham

    25 november 2015 at 13:49

    Salam nog een vraagje die caramel saus bewaar je die gewoon in koelkast of mag tie buiten staan choekran

  • siham

    25 november 2015 at 15:53

    Salam faatje een vraagje moet die cheesecake 30min in de oven of mag het ook langer xx

    1. xfaatje

      26 november 2015 at 08:07

      Salaam Alaikoem Siham,

      Je kunt de cheesecakes iets langer in de oven laten staan, maar normaal gesproken moet ongeveer 30 minuten genoeg zijn. De cheesecakes hoeven aan de bovenkant niet bruin te worden. Waarom zou je de cheesecakes eigenlijk langer in de oven willen laten staan?

  • siham

    26 november 2015 at 08:52

    oh oke is goed bedankt voor je reactie en had nog een vraag als je de cheesecake wil bewaren mag je het in d koelkast doen want buiten gaan ze gelijk smelten denk ik o f niet…

    1. xfaatje

      27 november 2015 at 07:50

      Hallo Siham,

      Je kunt de cheesecake gewoon in de koelkast bewaren. Maar als je deze buiten de koelkast bewaard, dan zullen de cheesecakes niet smelten hoor.

  • oum naoufel

    29 november 2015 at 14:24

    salaam xfaatje
    ik heb de cheesecakes gemaakt maar, bij het bakken komen ze hoog in de oven en barsten ze allemaal open. Na de 30min haal ik ze eruit en laat ze afkoelen maar dan zakken ze een beetje in. Hoe komt dat? En wat kan ik eraan doen?

    1. xfaatje

      30 november 2015 at 08:19

      Salaam Alaikoem Oum naoufel,

      Heb je tussendoor de oven geopend?

  • oum naoufel

    30 november 2015 at 13:45

    salaam, neen heb de oven niet geopend. maar ik zag wel de cakes in de oven Door het glas dat ze hoog waren en gebarsten 🙁 maar ik heb ipv maïzena bloem gebruikt zou het daar Door komen of is dat het zelfde ?

    1. xfaatje

      30 november 2015 at 15:18

      Salaam Alaikoem Oum Naoufel,

      Hmm maizena is wel lichter als bloem, dus het kan misschien hier aan liggen. Misschien dat je de volgende keer toch maizena kunt gebruiken. Waren de cheesecakes wel lekker?

  • siham

    1 december 2015 at 17:43

    Salam fatima alles goed. Ik heb een vraagje hoelang mag je de cheesecake bewaren in de koelkast x

    1. xfaatje

      2 december 2015 at 09:31

      Hallo Siham,

      Zo lang de cheesecake nog niet op is, mag je het in de koelkast laten staan haha.

  • leyla

    23 december 2015 at 19:17

    Hallo,
    Leuke recepten! Kan ik ipv manchou mascorpone gebruiken?

    1. xfaatje

      24 december 2015 at 08:25

      Hallo Leyla,

      Bedankt meid. Ja hoor dat kan zeker!

  • Ikram

    25 december 2015 at 21:11

    Salam Alikom kan ik twiks gbruiken in plaats van sneakers

    1. xfaatje

      28 december 2015 at 07:52

      Alaikoem salaam Ikram,

      Ja, hoor geen probleem!

  • Ikram

    25 december 2015 at 23:08

    Salam Alikom kan ik twix gebruiken in plaats van snekers

  • Ikram

    27 december 2015 at 20:52

    Salam Alikom ik heb een vraagje kan ik twiks chocola in plaats van snekers gebruiken

    1. xfaatje

      28 december 2015 at 07:58

      Hallo Ikram,

      Ja, hoor dat kan ook.

  • salma

    29 december 2015 at 22:04

    ik ga ze echt een keer maken.
    ziet er heerlijk uit.
    je hebt ervoor gezorgd dat ik verslaafd ben geraakt aan de keuken hahaha.
    tot nu toe lukken jou recepten mij heel goed.
    ga zo door

    1. xfaatje

      30 december 2015 at 07:50

      Hallo Salma,

      Haha ja zodra je het koken leuk gaat vinden raak je al snel verslaafd haha! Goed bezig meid Xx

  • Deniz

    3 januari 2016 at 02:48

    Hoi, ik had een vraag. Ik heb de cheescake gemaakt. Alleen het smaakt zo zuur. Ik proef meer de kaas. Dan zoet…
    Hoe komt dit of hoort dit zo?

    1. xfaatje

      6 januari 2016 at 12:36

      Hallo Deniz,

      Nee, dit hoort totaal niet. Heb je wel genoeg suiker en vanillesuiker gebruikt? Want door de suikers verdwijnt de kaas smaak zeg maar.

  • saar

    26 januari 2016 at 20:32

    hoi.. de koekbodem is niet lekker kruimelig en te vettig, terwijl ik wel recept heb aangehouden, hoe komt dit?

    1. xfaatje

      27 januari 2016 at 08:12

      Hallo Saar,

      De bodem hoort in dit recept ook niet kruimelig te zijn. Als je dit wel wilt, dan kun je de volgende keer iets minder boter nemen.

  • Maryam

    10 februari 2016 at 18:59

    Hoi hoi! Het ziet er super uit! Kan ik ipv de vormpjes het beslag in een springvorm doen? Kan ik dan wel gewoon de hoeveelheden aanhouden als in jouw recept? Groetjes

    1. xfaatje

      10 februari 2016 at 19:06

      Hallo Maryam,

      Dankjewel meid! Ja, hoor geen enkel probleem. Je kunt dan inderdaad gewoon de hoeveelheden en stappen aanhouden. Succes Xx

  • Karima

    19 februari 2016 at 21:38

    Gebruik je geen klopfix erbij?

    1. xfaatje

      22 februari 2016 at 07:55

      Hallo Karima,

      Nee, in dit recept hoef je geen klopfix te gebruiken.

  • asma

    24 februari 2016 at 22:16

    Heej faatje ik wil dit recept maken maar in plaats van mini wil ik een grote maken in een bakvorm van 26 cm. Kan ik dan gewoon de hoeveelheid van dit recept aanhouden of moet ik het vermeerderen alvast bedankt.

    1. xfaatje

      25 februari 2016 at 07:44

      Hallo Asma,

      Als je een grote cheesecake wilt maken dan kun je gewoon het recept aanhouden. Je hoeft niks te verdubbelen. Succes meid Xx

  • Aziza

    29 maart 2016 at 21:17

    Hoi Faatje,
    Ik wil deze morgen maken. Is het mogelijk om de topping van snickers weg te laten en daarvoor in de plaats iets van fruit als topping te doen?
    Alvast bedankt!!

    1. xfaatje

      30 maart 2016 at 07:12

      Hallo Aziza,

      Jazeker, dat kan gewoon hoor. Succes meid! x

  • Soraya

    16 april 2016 at 08:45

    Beste
    Ik had een vraag heb zo net de cheesecake in het groot gemaakt en de caramel ook maar die is heel vloeibaar kan dat of moet ik het gwn ff laten inkoken? Heb nog geen boter bjj gedaan.? Mvg

    1. xfaatje

      20 april 2016 at 07:15

      Hallo Soraya,

      Wanneer je er boter bij doet, dan zal de caramel dikker worden. En je moet de karamel sowieso laten afkoelen, want dan zal die nog dikker worden van structuur.

  • Nabila

    28 april 2016 at 21:09

    Hoi faatje,

    Ik wil graag dit recept gebruiken voor 1 grote cheesecake. Welke formaat bakvorm kan ik hiervoor het beste gebruiken? En weet jij ook hoe lang het eventueel in de oven zou moeten?

    Gr. Nabila

    1. xfaatje

      29 april 2016 at 08:52

      hallo Nabila,

      Ja, hoor je kunt dit recept ook voor een grote taart gebruiken en ik raad je dan aan een vorm van 24 cm te gebruiken! De cheesecake moet dan ongeveer 30 a 40 minuten in de oven. Succes meid! Xx

      1. Nabila

        29 april 2016 at 09:44

        Bedankt voor je snelle antwoord!
        Ga volgende week vrijdag mee aan de slag

        Gr

      2. xfaatje

        29 april 2016 at 11:19

        inschAllah Nabila!

  • Faatje

    29 april 2016 at 17:44

    Hey,
    Zien er super lekker uit. Ik heb ze net gemaakt en tot bijna het randje gevuld.. maar in de oven kwam het echt omhoog en zag het er nog rauw uit. Ik kon ze er na 30min nog echt niet uit halen. Heb ze maar gelaten tot het beetje bruin kleurde maar vervelend dat het helemaal omhoog kwam leek wel alsof er bakpoeder in zat. Daarna bij het afkoelen zakte het wel in. Ga er toch nog caramel op smeren vanavond en hopen dat het nog steeds lekker smaakt. Weet jij hoe het kan komen dat het niet helemaal lukte? Heb wel recept geharveerd omdat ik niet zoveel wilde. Heb 2 smeerkaas en 1 ei gebruikt en 200gr creme fraiche iets minder suiker en 1 vanillezakje en 1lepel maizena..misschien daarom haha

    1. xfaatje

      9 mei 2016 at 12:44

      Hallo Faatje,

      Deze cheesecakes komen bij mij in de oven ook ietsjes naar boven maar niet al te veel eigenlijk. Misschien kun je de vormpjes de volgende keer iets minder vullen? Heeft het uiteindelijk alsnog gemaakt? Xx

  • S.

    11 juni 2016 at 12:02

    Is het mogelijk om geen creme fraich toe te voegen aan het recept of is dat echt nodig?

    1. xfaatje

      12 juni 2016 at 00:06

      Hallo safae,

      Ik zou het wel doen hoor, want dit maakt de taartjes stevig. En serieus je proeft er echt niks van terug hoor!

  • Bouchie

    28 juni 2016 at 10:29

    Mag ik weten van waar je die vormpjes hebt gekocht

    1. xfaatje

      28 juni 2016 at 10:52

      Sorry, welke vormpjes bedoel je? De muffin papiertjes?

  • Sarah

    1 juli 2016 at 08:11

    In het lijstje van de ingrediënten staat er 300 gr roomkaas, maar in de video gebruik je maar 200 gr monchou?

    1. xfaatje

      1 juli 2016 at 13:52

      Excuses het hoort 200 gram te zijn. Ik heb het gelijk aangepast! Bedankt hoor Xx

      1. Ikram

        3 juli 2016 at 06:11

        Salaam meid… Echt een heerlijk recept! Ik ben van plan ze vandaag incha Allah te maken. Ik had een vraagje over de roomkaas: bij de ingrediënten staat 200 gram roomkaas dat zijn 2pakjes monchou… Maar in de bereidingswijze vermeld je 3 pakjes….. Wellicht een typfoutje
        Ga zo door met bakken en koken tbarkAllah 3lik

      2. xfaatje

        3 juli 2016 at 10:28

        Alaikoem salaam meis,

        Was inderdaad een typfout. Ik heb het weer aangepast haha. Succes meis en Allah ibarkfiek lieverd! Xx

  • Faat

    1 juli 2016 at 13:16

    Salaam faat,
    Bedankt voor je heerlijke recepeten!!
    Vraag je welke roomboter gebruik jii gezouten of ongezout?
    Kan ik ze al in het weekend maken voor l3ied incha alllah?
    Kan ik gewoom karamel van de winkel halen?
    Gr faaje xx

    1. xfaatje

      1 juli 2016 at 13:31

      Alaikoem salaam Faat, Je kunt het beste ongezouten roomboter gebruiken. En is het niet mogelijk om ze 1 of 2 dagen voor el Eid te maken?

  • Faat

    1 juli 2016 at 17:23

    Jewel is mogelijk inscha allah!
    En over die karamel?
    Kan ik gewoon bij de ah halen?

  • Karima

    3 juli 2016 at 10:56

    Salaam Aleikum Fatima
    Ziet er heerlijk uit
    InshAllah ga ik ze maken
    Had alleen een vraag of je ipv monchou ook mascarpone kunt gebruiken ?

    1. xfaatje

      4 juli 2016 at 11:09

      Alaikoem salaam Karima,

      Ik denk dat dit geen probleem is, maar zelf heb ik het nog nooit gedaan. Als je geen monchou hebt, dan kun je ook gewoon normale roomkaas gebruiken hé. Bedankt meis Xx

  • Naj

    5 juli 2016 at 11:14

    Hoi meid
    Op.hoeveel graden moeten de cakes in de oven? Weet niet of ik er overheen lees.

    Bedankt!

    1. xfaatje

      5 juli 2016 at 13:36

      Hoi meis, op 180- 200 graden.

  • Nassira

    5 juli 2016 at 12:24

    Hey Faat, kan Ik ipv maizena allesbinder gebruiken? Of Zijn dat 2 totaal verschillende ingredienten?

    X nassira

    1. xfaatje

      5 juli 2016 at 13:44

      Hallo Nassira,

      Nee allesbinder is echt iets anders. Als je geen maizena hebt, dan raad ik je gewoon bloem aan.

  • Samia

    5 juli 2016 at 18:33

    Salaam

    Bak je de cheesecakes op 140 graden? Ik zie in een reactie 180-200 graden staan

    1. xfaatje

      7 juli 2016 at 11:40

      Alaikoem salaam Samia,

      Op 180 – 200 graden inderdaad.

  • Amina

    8 juli 2016 at 12:26

    Assalaamu 3alaikoem Fatima,

    Als ik 1 grote wil maken met deze verhoudingen, kan ik dan een bakvorm gebruiken van 26 cm?

    1. Amina

      8 juli 2016 at 12:30

      Ik heb m’n antwoord al boven terug kunnen lezen bij de vragen.

      Ga zo door Faat! Je recepten zijn super! ??

    2. xfaatje

      11 juli 2016 at 06:53

      Alaikoem salaam Amina,

      Ja hoor dat kan!

  • Sarah

    12 juli 2016 at 09:02

    Slm Fatima, het ziet er heerlijk uit! Ik wil ze vandaag maken maar de creme freche die je gebruikt heb ik helaas niet terug gevonden hier in Brussel. Kan ik ook vloeibaar creme freche opkloppen tot slagroom en bijvoegen met de rest of is dit helemaal iets anders??

    Dikke kus Sarah

    1. xfaatje

      13 juli 2016 at 06:51

      Alaikoem salaam Sarah,

      Ik wist niet eens dat er vloeibare creme fraich bestond haha. Heb je bij de Alber Heijn gekeken? De Aldi en Lidl hebben het ook.

      1. Sarah

        13 juli 2016 at 08:31

        Hey fatima, bedoel je zure room?

        X Sarah

      2. xfaatje

        13 juli 2016 at 11:13

        Hallo Sarah,

        Nee, gewoon echt creme creme fraîche. Absoluut geen zure room!

  • manaar

    10 september 2016 at 08:27

    heey meid,
    kan je ook verse smeerkaas gebruiken i.p.v monchou.

    xmanaar

    1. xfaatje

      15 september 2016 at 13:52

      Hallo Manaar,

      Ja hoor dat kan.

  • Hind

    28 september 2016 at 20:53

    Assalaam alejkoum Fatima,

    Jazak Allah gairan voor je lekkere recepten.
    Ik zie bij de benodigdheden een snufje zout staan. Wanneer moet ik dat toevoegen want ik zie het niet bij de bereidingswijze staan.xxx

    1. xfaatje

      29 september 2016 at 05:59

      Alaikoem salaam Hind,

      Dankjewel lieve meid! Je voegt het zout toe samen met de kristalsuiker en vanillesuiker. Ik heb het erbij gezet Xx

  • Laila

    14 november 2016 at 19:53

    Lieverd…deze heb ik dus gegeten en iedereeeeen was er dol op…ik maak ze gauw en stuur je n pica…sgatjeee ben jij…tbarkellah 3liek

    1. Fatima

      15 november 2016 at 11:58

      Hallo lieve Laila,

      Aah zo ontzettend lief! Ben blij dat het heeft gesmaakt meis! Xx

  • Halima

    18 januari 2017 at 21:06

    Assalamou3alaikoum,

    Vandaag heb ik me gewaagd aan de snickers cheese cake. Ik had hem bij iemand gegeten en hij smaakte heerlijk. Tbarkelah 3lik je hebt mooie recepten. Heb zelf een grote gemaakt. Maar nadat hij uit de oven kwam zakte hij in. Heb hem 35 min in de oven gehad op de conventionele stand.
    Het is een heerlijke pannenkoek geworden haha. Enig idee waar ik de volgende keer op kan letten.

    Gr Halima

    1. Fatima El Irari

      19 januari 2017 at 07:12

      Alaikoem salaam Halima,

      Dankjewel lieve schat, allah ibarkfiekfiek! Mag ik vragen wat de afmetingen zijn van de vorm die je hebt gebruikt?

      Liefs Fatima

      1. Halima

        19 januari 2017 at 09:33

        De vorm was 26,5. Kon mijn andere vorm niet vinden.

      2. Fatima El Irari

        20 januari 2017 at 07:11

        Hallo Halima,

        Ah kijk daar ligt het ook aan. Als je deze cheesecake wilt gebruiken voor een grote, dan dien je een springvorm van 24 te gebruiken.

        Liefs Fatima

      3. Halima

        20 januari 2017 at 09:58

        Aha nooit geweten dat het inzakt als je een grotere vorm gebruikt. Weer wat geleerd. Hij was zo mooi hoog hihi. Ga hem nog een keer maken in een kleinere vorm. Bedankt voor het antwoord.
        Gr Halima

      4. Fatima El Irari

        24 januari 2017 at 12:13

        Hallo Halima,

        Het is niet zo dat de taart inzakt als je een grote vorm gebruikt, maar omdat je een grote vorm gebruikt is het beslag zeg maar te weinig. Stel je zou het recept verdubbelen dan kun je wel een grotere vorm gebruiken.

        Liefs Fatima

  • Rachida

    8 februari 2017 at 18:10

    Salaam oeleikoem Fatima,

    ik heb een vraagje, ik wil in sha Allah deze cheesecakjes maken alleen wilde ik door de caramel ook pinda’s mengen kan dat denk je of worden ze dan misschien keihard? en kan ik ze een dag van te voren maken.

    graag hoor ik van je.

    1. Fatima El Irari

      21 maart 2017 at 12:26

      Alaikoem salaam Rachida,

      Jazeker, dat kan hoor. Lijkt mij ook echt lekker haha!

      Liefs,
      Fatima

  • Mvrtje chadid

    26 juni 2017 at 09:32

    Salam lieverd wnr ik ze maak zakken ze elke keer in wat doe ik verkeerd? Xx

    1. Fatima El Irari

      27 juni 2017 at 14:01

      Alaikoem salaam Chadid,

      Nadat ze de oven uitkomen?

  • Fatima El Irari

    13 december 2017 at 15:33

    Hi Mine,

    Je bakt de cheesecakes tussen de 180 en 200 graden. Ik heb het gelijk even aangepast. Xx

  • Malika

    10 juni 2018 at 20:57

    Salam fatima ik wou deze cheesecakejes maken maar als ik op de link van de karamelsaus klik doet ie het niet. Heb je ergens nog het recept ervan . X malika

    1. Fatima El Irari

      11 juni 2018 at 07:41

      Hi Malika,

      Staat er nu bij lieverd! Xx

  • Naj

    13 juni 2018 at 07:03

    Hoi faatje, op hoeveel graden moeten de cheesecakes gebakken worden? Zie namelijk in het recept staan 140/160 en in andere comments van jou staat weer 160/180 en ook 180/200.

    Alvast bedankt! Groetjes

    1. Fatima El Irari

      13 juni 2018 at 11:44

      Hi Naj,

      Sorry, ik had toen een iets andere oven. Maar ik bak mioni cheesecakes altijd op 180 graden voor ongeveer 20 a 30 minuten. Tussendoor houd je ze gewoon goed in de gaten. Succes! Xx

  • Femke

    11 april 2019 at 21:11

    Zou je van deze ingrediënten ook één taart kunnen maken? Of kloppen de hoeveelheden dan niet?

    1. Fatima El Irari

      11 april 2019 at 21:17

      Hi Femke,

      Jazeker, dat kan. Ik raad je dan aan om een springvorm van 22 cm of 24 cm te gebruiken.??

  • Ikram

    19 mei 2019 at 11:54

    Hey lieve fatima, ik wil hier graag een taart van willen maken, een grote snicker Cheesecake alleen vraag ik me af hoeveel cm moet mijn bakvorm dan zijn? Is 26 cm ook goed? Of kloppen de hoeveelheden van de ingrediënten dan niet?

    1. Fatima El Irari

      19 mei 2019 at 13:03

      Hi Ikram,

      Met dit recept kun je ook een grote cheesecake maken, maar dan raad ik je wel een springvorm van 22 of 24 cm aan. Als je een springvorm van 26 cm gebruikt, dan krijg je een lage cheesecake. Mocht je dat niet erg vinden, dan kun je natuurlijk gewoon een springvorm van 26 cm gebruiken.

  • Iem

    3 juni 2019 at 21:05

    Hoi fatima,
    Moet je ze in de oven laten afkoelen of eruit halen?

    1. Fatima El Irari

      6 juni 2019 at 09:40

      Hi Iem,

      Ik laat de cheesecakes altijd voor 15 minuten in de oven afkoelen met de oven uit en da nog eens 10 minuten in de oven laten staan met de deur op een kiertje.

  • Khadija

    15 oktober 2019 at 20:23

    Salaam schat,
    Die cakes zien er heerlijk uit en wil ze graag 1 van deze dagen maken. Alleen in een grote cake vorm. Kan ik dan de hoeveelheden zo aanhouden of moeten de hoeveelheden worden aangepast?

    Liefs,
    Khadija

    1. Khadija

      15 oktober 2019 at 20:24

      Sorry zie dat mijn vraag al beantwoord is onder een andere reactie

      1. Fatima El Irari

        16 oktober 2019 at 08:53

        Is niet erg! Xx

  • Ilhame

    22 oktober 2019 at 20:17

    Hoi Fatima
    ik heb deze ook gemaakt
    Alleen is helaas niet zo goed gelukt misschien heb ik hem verbrand van binnen is het niet echt een cheescake ik heb alles goed opvolgde gedaan en persiers het zelfde weet je misschien hoe dat zou komen ?! Voor de rest smaakt hij heel lekker

    Groetjes ilhame

    1. Fatima El Irari

      23 oktober 2019 at 10:02

      Hi Ilhame,

      Hoe is de binnenkant van de cheesecake? En hoe lang heb je de cheesecakes in de oven gebakken?

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept