Snelle Cinnamon Rolls

Prep time: 10 minuten
Cook time: 20 minuten
Serves: 8 stuks

Snelle Cinnamon Rolls
- Voorbereidingstijd 10 minuten
- Kooktijd 20 minuten
- Totale tijd 30 minuten
- Aantal personen: 8 stuks
Ingrediënten:
- 2 rollen bladerdeeg
- 50 gram roomboter, ongezout
- 50 gram bruine basterdsuiker
- 1 eetl. kaneel
- handvol pecannoten , gehakt
Roomkaas glazuur:
- 100 gram roomkaas, bijv: monchou
- 1 eetl. poedersuiker
- 2 eetl. melk
Bereidingswijze:
- 1)
Verwarm de oven voor op 180 graden (boven-onder) warmte.
- 2)
Haal het bladerdeeg uit de verpakking en rol het uit op je werkblad.
- 3)
Leg de roomboter bovenop het bladerdeeg en smeer het volledig uit.
- 4)
Verdeel bovenop de basterdsuiker, kaneel en pecannoten en druk het voorzichtig aan.
- 5)
Leg vervolgens de twee plak bladerdeeg bovenop en druk de randen stevig aan.
- 6)
Snijd het deeg met een mes in stroken van circa 6-7 cm breed en rol de strook op.
- 7)
Verkleed een muffin vorm met papiertjes en leg hier de opgerolde cinnamon roll in.
- 8)
Bak de cinnamon rolls in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
- 9)
Roer de roomkaas, poedersuiker en de melk samen en serveer de crème met de cinnamon rolls.
Klik hier voor de instructievideo.
3 Comments
Laïla
19 september 2022 at 08:57
Ziet er heerlijk uit 😍 Waar haal je die rollen bladerdeeg vandaag?
Y
19 september 2022 at 16:06
Lijkt me super makkelijk. Mag ik vragen welke bladerdeeg je bedoeld? Waar koop je die. Groetjess
S.
1 november 2022 at 13:29
Salaam aleikoum. Ik heb onlangs ontdekt hoe heerlijk cinnamon rolls wel zijn! Maar het is wel een werkje om ze zelf te maken. Ik zag nu dit makkelijk recept.. alleen vroeg ik me af of het door de bladerdeeg niet een heel andere smaak is dan met gewone deeg? Bladerdeeg is iets meer laagjesdeeg en luchtig niet?
Of valt het verschil echt goed mee?