Snelle Cinnamon Rolls

18 september 2022Fatima El Irari

Prep time: 10 minuten

Cook time: 20 minuten

Serves: 8 stuks

Cinnamon rolls liefhebbers opgelet! Mocht je een deze dagen zoete trek hebben, dan zijn deze simpele cinnamon rolls een absolute aanrader! Deze lekkere cinnamon rolls zet je in een mum van tijd op tafel en de meeste ingrediënten heb je vast al in huis liggen. Lekker voor bij de thee of koffie vanavond!

Print recept

Snelle Cinnamon Rolls

  • Voorbereidingstijd 10 minuten
  • Kooktijd 20 minuten
  • Totale tijd 30 minuten
  • Aantal personen: 8 stuks

Ingrediënten:

  • 2 rollen bladerdeeg
  • 50 gram roomboter, ongezout
  • 50 gram bruine basterdsuiker
  • 1 eetl. kaneel
  • handvol pecannoten , gehakt

Roomkaas glazuur:

  • 100 gram roomkaas, bijv: monchou
  • 1 eetl. poedersuiker
  • 2 eetl. melk

Bereidingswijze:

  • 1)

    Verwarm de oven voor op 180 graden (boven-onder) warmte.

  • 2)

    Haal het bladerdeeg uit de verpakking en rol het uit op je werkblad.

  • 3)

    Leg de roomboter bovenop het bladerdeeg en smeer het volledig uit.

  • 4)

    Verdeel bovenop de basterdsuiker, kaneel en pecannoten en druk het voorzichtig aan. 

  • 5)

    Leg vervolgens de twee plak bladerdeeg bovenop en druk de randen stevig aan.

  • 6)

    Snijd het deeg met een mes in stroken van circa 6-7 cm breed en rol de strook op.

  • 7)

    Verkleed een muffin vorm met papiertjes en leg hier de opgerolde cinnamon roll in.

  • 8)

    Bak de cinnamon rolls in 20-25 minuten goudbruin en gaar.

  • 9)

    Roer de roomkaas, poedersuiker en de melk samen en serveer de crème met de cinnamon rolls.

    Klik hier voor de instructievideo.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept