SNELLE BLADERDEEG PIZZA’S

17 mei 2019Fatima El Irari

Deze bladerdeeg pizza’s maakte ik gisteren voor de iftar en ze zijn heerlijk! Ze zijn heel snel klaar te maken en gegarandeerd dat ze ook bij jullie thuis in de smaak zullen vallen! Zelf heb ik de pizza’s belegd met gehakt en groenten, maar je kunt natuurlijk zoveel variëren als je zelf wilt en de pizza’s belegen met wat jij lekker vindt.

Ingrediënten: (8 stuks)
.
  • 300 gr. gemarineerd gehakt
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 1 gele paprika, in stukjes
  • 200 gr. champignons, in blokjes
  • 2 etl. mais
  • 1 tl. zout
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • 2 etl. zoete chilisaus
  • Tomato Frito tomatensaus
  • 8 plakjes bladerdeeg
Extra:
.
  • 1 eidooier
  • 1 tl. melk
  • sesamzaadjes
Bereiding:
.
Stap 1.
.

Verhit de zonnebloemolie in de koekenpan en bak het gehakt aan. Voeg de ui en de paprikastukjes toe en bak het mee op middelhoog vuur. Wanneer de groenten iets zachter zijn voeg je de champignons erbij en bak je deze ook nog even mee. Voeg de mais toe en breng het op smaak met zout, zwarte peper en de chilisaus. Schep het geheel om en haal de koekenpan van het vuur.

Stap 2.
.

Plaats de bladerdeeg plakjes op een bekleed bakplaat en laat ze voor ongeveer 5 minuten ontdooien. Snijd in het midden van elk plakje een vierkant en blijf ongeveer 2 cm van de randen af. Prik met een vork in het midden wat gaatjes, verdeel 1 theelepel tomatensaus erop en schep in het midden ongeveer 2 volle eetlepels gehakt. Mix het eidooier met de melk en smeer hiermee de randen in en strooi er wat sesamzaadjes op. Bak de pizza’s in de voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 15 a 20 minuten goudbruin en gaar.

Extra tips&trics:
.
  • Op Instagram zie je een instructievideo van het vullen van de pizza’s.
  • Je kunt de pizza’s op voorhand maken en afgedekt in de koelkast bewaren.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima of #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Liefs,
Fatima

Print recept

30 Comments

  • Büşra

    17 mei 2019 at 10:15

    Hey Fatima, zou je het gehakt ook kunnen vervangen door kip?
    İk ben gek op je recepten btw!
    Love,

    Büşra

    1. Fatima El Irari

      17 mei 2019 at 12:10

      Hi Büsra,

      Jazeker, ook met kip zijn ze lekker. Dankjewel lieverd!

  • Anoniem

    17 mei 2019 at 10:19

    Het ziet er echt lekker uit. Ik ga het zeker maken. Volgens mij ben je wel de tomatensaus vergeten in je stappenplan te zetten?

    1. Fatima El Irari

      17 mei 2019 at 12:09

      Staat er nu bij, dankjewel!❤️

  • Esma

    17 mei 2019 at 10:20

    Je had ook kaas op moeten strooien ,toch?

    1. Fatima El Irari

      17 mei 2019 at 12:08

      Hi Esma,

      Je kunt er zeker kaas op strooien, alleen had ik geen kaas meer.

  • Fatima

    17 mei 2019 at 11:15

    Hoi,
    Gebruik je normale bladerdeeg of het pakje met pizzabladerdeeg

    1. Fatima El Irari

      17 mei 2019 at 12:07

      Hi Fatima,

      Ik gebruik normale bladerdeeg waar 10 stuks in zitten.

      1. Latifa

        17 mei 2019 at 13:14

        10 bedoel je denk ik??

      2. Fatima El Irari

        17 mei 2019 at 14:36

        Klopt, 10 stuks!?

  • J.B

    17 mei 2019 at 15:57

    Yummm, ik ga ze straks met tonijn maken voor iftar ?

    1. Fatima El Irari

      17 mei 2019 at 19:06

      Bsaha lieverd!❤️

  • J.B

    17 mei 2019 at 15:58

    Yum! Ik ga ze straks met tonijn maken!

    1. Fatima El Irari

      17 mei 2019 at 19:07

      Lekker!?

  • Laila

    17 mei 2019 at 16:46

    Hoi Fatima,
    Ik heb kip gehakt kan ik de marinade ook daar voor gebruiken?

    1. Fatima El Irari

      17 mei 2019 at 19:06

      Hi Laila,

      Voor kip zou ik 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel kip kruiden, 1/2 theelepel zwarte peper en 1/2 theelepel zout gebruiken. Peterselie en olie erbij en bakken maar.

  • Sarah

    17 mei 2019 at 18:38

    Hoi Fatima vindt je recepten leuk en heerlijk en wil ook kook vlogs zoals jij beginnen want ben twaalf en hou van koken ik wou als eerst niet kook vlogs maken omdat ik niet zeker wist of ik het kan toen ik probeerde te koken en me famillie het proefde raadde ze me aan om iets met me talent te doen maar ik hou van je je bent egt een inspiratie voor me moge allah jou en je man en kind geluk maken en gezond laten inshallah??❤️?

    1. Fatima El Irari

      17 mei 2019 at 19:02

      Hi Sarah,

      Wat goed en ontzettend knap zeg! Je moet zeker doorgaan met koken hoor! Super bedankt lieve schat! Grote knuffel!♥️

  • MD

    18 mei 2019 at 15:23

    Hey Fatima,

    Een vraagje, snij je de vierkanten helemaal los van het deeg of blijft er nog een stukje aan plakken ?

    1. Fatima El Irari

      18 mei 2019 at 15:28

      De vierkantjes snijd je helemaal los en dan blijven ze dus los liggen in het bladerdeeg. Op Instagram heb ik een korte instructievideo gedeeld.

  • Fatima

    20 mei 2019 at 00:40

    Hey Fatima, het bladerdeeg die je ook voor toetjes kunt gebruiken? Toppertje???

    1. Fatima El Irari

      20 mei 2019 at 11:43

      Hi Fatima,

      Ik gebruik voor deze taartjes de naturel bladerdeeg, dus zonder roomboter. Deze bladerdeeg kun je ook voor bijvoorbeeld appelflappen gebruiken. Xx

  • H

    20 mei 2019 at 15:55

    Hoi fatima,
    Een vraagje ik snap niet zo goed hoe je de vierkant van het bladerdeeg eraf moet snijden.
    Alvast bedankt

    1. Fatima El Irari

      20 mei 2019 at 17:46

      Als je op mijn Instagram kijkt dan zie je een video ervan.❤️

  • Fatima

    21 mei 2019 at 17:40

    Hey fatima, die bladerdeeg moet de plakkende kant gevuld worden of de droge kant?

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2019 at 09:23

      Hi Fatima,

      Ik bekleed een bakplaat met bakpapier en dan plaats ik de plakkerige kant onderop. Dus de droge kant snijd ik aan de bovenkant open. Xx

  • Naj

    21 september 2019 at 16:19

    Ik heb geen Instagram en ben erg benieuwd hoe je dat doet met de bladerdeeg want ik begrijp het niet. Ik kan ook niet je Instagram openen en kijken want je staat op privé..

    1. Fatima El Irari

      21 september 2019 at 20:35

      Hi Naj,

      Je moet even kijken op mijn pagina uitdekeukenvanfatima en niet meer op kookhoekjevanxfaatje haha.😘

  • Imane

    18 november 2019 at 21:32

    Heey Fatima
    Ik snap het deeltje niet waarbij je verteld dat de bladerdeeg in het midden gesneden moet worden? Wat bedoelt u percies kan ik buiten instgram ook een vedeo terug vinden hoe ik het percies moet snijden want dat heb ik niet.
    Of
    Kan heb het mss nogmaals exact uitleggen dat ik het snap ik wil dit zo graag maken.
    Alvast bedankt

    1. Fatima El Irari

      19 november 2019 at 19:26

      Hi Imane,

      Kun je mij mailen op info@uitdekeukenvanfatima.nl dan mail ik je de stappen.❤️

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept