Deze smeuïge chocoladecake is misschien wel het meest aangevraagde recept door jullie! Niet gek hoor, want elke chocoladecake liefhebber zal verliefd worden na het proeven van dit lekkers. Je proeft de intense chocoladesmaak zo lekker terug in de cake en het is ook nog eens een gemakkelijk recept.
Ingrediënten: (10 personen)
Cakebeslag:
- 4 eieren
- 200 gr. kristalsuiker
- 180 ml zonnebloemolie
- 380 ml melk
- 350 gr. bloem
- 1 zakje bakpoeder
- 50 gr. cacaopoeder
Chocolade ganache:
- 200 gr. pure chocolate chips
- 200 ml verse slagroom
Extra;
- pistachenoten, gehakt in stukjes
- cacaopoeder
- zonnebloemolie
Bereidingswijze:
Stap 1.
Breek de eieren in de kom en voeg de kristalsuiker erbij. Mix het samen op hoge snelheid tot een mooi lichtgeel beslag. Giet de zonnebloemolie erbij en mix weer samen. Giet de helft van de melk erbij en mix op lage snelheid. Mix de bloem en de bakpoeder samen en voeg deze in stappen bij het beslag en blijf ondertussen mixen op lage snelheid. Zeef de cacaopoeder erbij en voeg de overige melk er ook bij. Mix geheel samen op lage snelheid, totdat de droge ingrediënten zijn opgenomen. Ga met de spatel nog even goed door het beslag heen en neem ook de zijkanten van de kom mee.
Stap 2.
Vet de bakvorm in met een laagje zonnebloemolie en bestuif de bakvorm met wat cacaopoeder. Giet het chocoladebeslag in de bakvorm en strijk de bovenkant mooi glad. Bak de chocoladecake in de voorverwarmde oven op 180 graden in 30 a 45 minuten gaar.
Stap 3.
Verwarm de slagroom op laag vuur. Verwijder het pannetje van het vuur en voeg de chocolate chips toe. Roer het goed door, totdat je ziet dat de chocolade volledig is gesmolten. Zet het pannetje apart en in de tussentijd zal de chocolade ganache mooi indikken. Wanneer de cake gaar is laat je deze voor 5 minuten afkoelen in de bakvorm. Ga dan met een mesje langs de zijkanten van de bakvorm en draai de bakvorm bovenop een bord om, zodat de cake eruit kan glijden. Giet de chocolade ganache bovenop de chocoladecake en garneer de cake met gehakte pistachenoten.
Extra tips&trics:
- Gebruik een bakvorm van 20, 22 of 24 cm.
- Gebruik echte cacaopoeder voor het lekkerste resultaat en géén chocolademelk poeder.
- Geen chocolate chips in huis? Gebruik dan een chocoladereep en hak deze in stukken.
- Bestuif de bakvorm altijd met cacaopoeder i.p.v. bloem, zodat je geen witte strepen bovenop de cake krijgt.
172 Comments
Yasmin
25 december 2017 at 12:26
Hoeveel cm is de bakvorm die je gebruikt?
Fatima El Irari
25 december 2017 at 12:50
Hallo Yasmin,
De bakvorm heeft een diameter van 25 cm. Xx
Meryam
17 januari 2019 at 17:45
Heej fatima hoe heet je bakvorm, wil het Zelfde halen die jij ook hebt.
Fatima El Irari
17 januari 2019 at 18:17
Hi Meryam,
Dit is een bakvorm van het merk Nordic Ware. Je kunt die o.a. bestellen bij kookpunt.??❤️
Khaddouja
22 augustus 2020 at 14:52
Vandaag voor het eerst de chocolade tulband gemaakt. Deze is alhamdoulillah goed gelukt en ook Lekker zachte van binnen.
Fatima El Irari
25 augustus 2020 at 12:57
Hi Khaddouja,
Ah goed om te horen dat de cake goed in de smaak is gevallen! Xx
Nassira
25 december 2017 at 12:29
Hey Fatima,
jou gerechten zien er altijd zo overheerlijk uit! Net als deze cake.
Wel had ik een vraagje, gebruik je pure cacaopoeder ?
Alvast bedankt!
Groetjes,
Nassira x
Fatima El Irari
25 december 2017 at 12:39
Hallo Nassira,
Aah super lief zeg, dankjewel! Ik gebruik altijd cacaopoeder van het merk ‘Blooker’ Deze is zowel bij de AH als bij de Jumbo verkrijgbaar. Xx
Meryem T
25 december 2017 at 12:40
Deze recept wil ik in Sha Allah uitproberen! Zie het altijd op heb snap.. leuk dat je het met ons deelt.
Groetjes♥️,
Meryem
Fatima El Irari
25 december 2017 at 12:55
InschAllah lieverd. Heel graag gedaan! Xx
Serap
9 januari 2021 at 16:59
Ik heb de cake gemaakt, overheerlijk. Ik heb ook de ganache gemaakt volgens bovenstaand recept, jammer dat ik het niet heb geproefd voordat ik het over de cake had gegoten want de ganache was niet te eten. Veel te veel en te bitter. Het heeft de cake verpest.
Fatima El Irari
13 januari 2021 at 12:35
Hi Serap,
Als de ganache te bitter is, dan heb je wellicht een iets te pure chocolade gebruikt.
Naoual
25 december 2017 at 12:55
Salaam,
Vanwaar heb je jou bakvorm?
Groetjes!
Fatima El Irari
25 december 2017 at 13:04
Alaikoem salaam Naoual,
De bakvorm komt van Kookpunt.nl
Soumia
25 december 2017 at 13:10
Kun je ipv bloem ook zelfrijzend bakmeel gebruiken? Heb het niet in huis haha.
Fatima El Irari
26 december 2017 at 08:55
Hallo Soumia,
Jazeker, dan kun je de bakpoeder weglaten. Xx
CB
25 december 2017 at 13:34
Hoi meid, kan ik ipv chocolate chips ook melk of puur chocolade gebruiken?
Fatima El Irari
26 december 2017 at 08:55
Jazeker, dat kan ook. Xx
Nawal
25 december 2017 at 14:13
Salam,
Tot waar moet beslag in de bakvorm komen?
Gr
Fatima El Irari
26 december 2017 at 08:56
Alaikoem Salaam Nawal.
Ik vul het beslag altijd voor ongeveer 2 cm onder de rand. Succes! Xx
Jinane
25 december 2017 at 16:03
Weer een heerlijke recept . alle recepten van koekjes/cake/taart van jou zien er heerlijk uit maar ik denk dat deze het lekkerst is .
Xxx❤️❤️??
Groetjes Jinane
Fatima El Irari
26 december 2017 at 08:56
Aah dankjewel Jinane! Xx
Jinane
26 december 2017 at 09:45
Asjeblieft lieverd
Siham
25 december 2017 at 17:30
Salaam, ziet er zoo lekker uit. Als ik chocolade chips in huis had gehad was ik nu direct de keuken in gegaan. Waar haal jij de chocolade chips? En verse slagroom? Ik neem aan dat houdbare ook goed is? Zo een 200 ml pakje?
Fatima El Irari
26 december 2017 at 08:58
Hallo Siham,
Dankjewel lieverd. Chocolate chips is verkrijgbaar bij de Jumbo en houdbare slagroom is ook goed hoor. Succes! Xx
Esma
25 december 2017 at 20:50
Hey Fatima,
Ziet er super lekker uit (zoals altijd). Ik wil hem in shaa allah binnenkort ook maken en vroeg mij af waar jij de chocolate chips vandaan hebt?
Alvast bedankt.
Gr,
Esma
Fatima El Irari
26 december 2017 at 08:59
Hallo Esma,
Dankjewel lieve schat. De chocolate chips kun je bij de Jumbo halen. Xx
Nadoa
25 december 2017 at 23:46
Ik heb een vraag: in de video gebruik je 1 glas melk, evenveel als de olie. Maar bij het recept staat 380 ml melk, klopt dat wel??
Fatima El Irari
26 december 2017 at 09:03
Hallo Nadoa,
Ik heb de melk tijdens het bakken 2 keer gevuld. De hoeveelheid paste niet in een keer in het glas, dus het klopt gewoon.
Sh
26 december 2017 at 10:16
Hey schat welke bloem gebruik je áltijd?
Fatima El Irari
26 december 2017 at 16:03
Hi lieverd,
Ik gebruik altijd patent bloem van de Lidl of Jumbo. Xx
Zainab
26 december 2017 at 11:41
Salaam Fatima,
De cake ziet er heerlijk uit! Ik heb een vraagje. Als je de chocoladeganache op de cake hebt gedaan hoe verplaats je de cake dan op een andere bord of plateau? Groetjes
Fatima El Irari
26 december 2017 at 16:04
Alaikoem salaam Zainab,
Ik gebruik dan 2 grote spatel en schijf deze aan beide kanten onder de cake en dan til ik de cake snel op. Xx
Zaineb
26 december 2017 at 11:49
Salaam ou3alaykoum toppertje!
Machaa’allah voor het plaatsen van deze heerlijke cake ??, had een vraagje moet de ganache op de cake als deze nog warm is of moet de cake eerst afkoelen? En de ganashe op het vuurtje mag niet koken toch op zacht vuurtje tot het warm is?
Xxx
Fatima El Irari
26 december 2017 at 16:06
Alaikoem salaam Zaineb,
Dankjewel lieve schat! Je kunt de chocolade ganache op de cake gieten wanneer deze iets is afgekoeld. De slagroom verwarm je op middelmatig vuur en dan haal je het pannetje van de vuur. Dan mag de chocolade erbij en laat je de chocolade smelten en blijf je ondertussen roeren. Xx
Oumaima
26 december 2017 at 12:48
Hey Fatima
Kan je ipv slagroom ook gewoon melk gebruiken? Of geeft dit niet het zelfde resultaat?
Groetjes xx
Fatima El Irari
26 december 2017 at 17:43
Hallo Oumaima,
Is niet hetzelfde lieverd. Je zou de chocolade eventueel ook au bain marie kunnen smelten. Xx
Katja
26 december 2017 at 12:55
Klopt dat dat de deeg vloeibaar blijft ?
Fatima El Irari
26 december 2017 at 17:43
Ja, klopt het beslag blijft vloeibaar.
Nadia
26 december 2017 at 22:39
Klopt het dat het 380 ml melk moet zijn? In de video zie ik dat er 1 glas olie en 1 glas melk in gaat? Graag een reactie van uw kant.
Fatima El Irari
27 december 2017 at 06:54
Hallo Nadia,
Ja, het moet 380 ml zijn. Dit ging niet een keer in het glas, maar ik heb het glas 2 keer gevuld. Dus gewoon 380 ml gebruiken. Succes Xx
Oumniya
27 december 2017 at 00:24
Yummieee!! Goed bezig Faatje!
Deze gaan we in het weekend maken! Alleen heb ik zo’n mini tulband bakvorm. Dus denk dat ik er dan 2 maak!
Keep up the good work! Xoxo
Fatima El Irari
27 december 2017 at 06:54
Dankjewel lieve Oumniya! Succes ermee. Xx
Mia
28 december 2017 at 19:17
Hey meid,
Vroeg mij af of het gelukt is met de mini vormpjes? Heb je die van de lidl? Ik wil het ook graag maken maar heb ook alleen de mini’s.. hoor van je xx
Fatima El Irari
29 december 2017 at 09:01
Hi Mia,
Je kunt dit beslag ook gebruiken in mini vormpjes hoor. Vul de vormpjes tot ongeveer 2 cm onder de rand. Xx
Mr
27 december 2017 at 11:17
Hoi faatje
Ik zeef altijd de meel zodat er geen witte balletjes in blijven moet ik dan nogsteeds cacou op de bakvorm doen en dus de olie helpt zodat het niet plakt tog
Gr mar
Fatima El Irari
27 december 2017 at 12:04
Hallo Mr,
Ik zou de bakvorm inderdaad wel invetten met zonnebloemolie en nog even bestuiven met cacaopoeder. Op deze manier blijft er gegarandeerd niks plakken! Succes ermee.
Silav
27 december 2017 at 21:02
Super lekkere recept!
Ik had een vraagje kan ik ook room of creme fresh gebruiken?
En gesmolten pure chocolade?
Fatima El Irari
28 december 2017 at 07:13
Hallo Silav,
Dankjewel lieverd. Bedoel je of je room of crème fraiche kunt gebruiken voor de chocolade ganache? Je zou de chocolade ook gewoon aub bain marie kunnen smelten met zonnebloemolie hoor. Xx
Silav
28 december 2017 at 16:48
Hayy
Ja ik bedoel of ik room of creme fresh kan gebruiken ipv verse slagroom.
Fatima El Irari
29 december 2017 at 08:57
Hallo Silav,
Je hebt echt slagroom nodig voor de chocolade ganache. Ik heb zelf nog nooit chocolade ganache gemaakt met room of crème fraich. Je zou de chocolade eventueel ook au bain marie kunnen smelten met olie.
horiya
28 december 2017 at 18:33
Hoi faatje ziet er heerlijk uit ik heb geen tulbandvorm kan ik ook een gewone ronde springvorm gebruiken
Fatima El Irari
29 december 2017 at 08:58
Hallo Horiya,
Dankjewel lieverd. Jazeker, je kunt een ronde bakvorm gebruiken van of 20, 22 of 24 cm gebruiken. Succes! Xx
Mia
28 december 2017 at 19:14
Hi lieverd, zou je dit ook een dag eerxer kunnen maken of is het lekkerder op de dag zelf? Ik hoor graag van je.. xx
Fatima El Irari
29 december 2017 at 08:59
Hallo Mia,
Ja hoor je kunt de cake zeker een dag van tevoren bakken. En de volgende dag smaakt de cake zelfs nog lekkerder! Succes ermee. Xx
Fatima
28 december 2017 at 19:55
Hoi Fatima,
Allereerst bedankt voor het delen van je lekkere recepten. Ik vroeg me af of ik ook een siliconen bakvorm van 22 cm kan gebruiken. Zoja, moet de cake dan langer in de oven?
Groetjes,
Fatima
Fatima El Irari
29 december 2017 at 09:02
Hallo Fatima,
Jazeker, die kun je ook gebruiken. De baktijd blijft hetzelfde, alleen zorg er wel voor de je de vorm tot ongeveer 2 cm onder de rand vult met het beslag. Succes! Xx
Fatima
30 december 2017 at 09:04
Hoi Fatima,
Bedankt voor je snelle antwoord.
Dank je wel!
X
Fatima El Irari
30 december 2017 at 21:55
Graag gedaan lieverd!
kaoutar
28 december 2017 at 21:33
salam fatima!
kan je het beslag ook in cupcakevormpjes doen, alvast bedankt
x kaoutar
Fatima El Irari
29 december 2017 at 09:03
Alaikoem salaam Kaoutar,
Jazeker, dat kan ook. En dan zou je de cupcakes kunnen garneren met een lekkere topping. Kijk even naar mijn cupcake recepten voor wat lekere toppings. Succes! Xx
Tiersja
8 augustus 2018 at 18:40
Hai! Hoe lang moeten de cupcakes dan in de oven? X
Fatima El Irari
3 september 2018 at 06:46
Hi Tiersja,
Allereerst excuses voor mijn late reactie. Je bakt cupcakes voor ongeveer 18 a 20 minuten gaar. Elke oven is wel anders, dus ik raad je aan de cupcakes na 20 minuten altijd even te controleren of ze gaar zijn. Xx
Liefs,
Fatima
Siham
28 december 2017 at 22:41
salam ou3likoem fatima hoop dat alles goed met je gaat ik wou vragen of je de link van de bakvorm ook kan delen grt?
Fatima El Irari
29 december 2017 at 09:05
Alaikoem salaam Siham,
Gaat goed, dankjewel! Zie hier de link lieverd;
https://www.kookpunt.nl/nordic-ware-formed-anniversary-tulband/nl/product/19797/
Siham
29 december 2017 at 10:03
Ik krijg vanavond bezoek…. En de cake zit NU in de oven….. 🙂 spannend!
Fatima El Irari
29 december 2017 at 12:29
Hallo Siham,
Komt vast goed lieverd! Veel plezier. Xx
Aicha
29 december 2017 at 18:26
As salamu alaykum wa rahmatullahi wa barakatuh Fatima,
Allereerst bedankt voor al je leuke recepten en video’s die je met ons deelt. Het wordt zeker heel erg gewaardeerd!
Ik heb net de taart gemaakt, maar ik ben er net achter gekomen dat je in je stappenplan er niet bij hebt gezet wanneer je het tweede deel melk bij het beslag moet toevoegen. Wellicht dat je dit nog kan aanpassen!
Fatima El Irari
29 december 2017 at 19:46
Alaikoem Salaam Aicha,
Dankjewel lieve schat en heel graag gedaan! Het staat er gewoon bij lieverd, bij stap 6. Xx
Jasmijn
29 december 2017 at 19:29
Lieve Fatima,
Ik heb helaas geen keukenweegschaal en vroeg me af hoeveel de hoeveelheden ongeveer in glazen zijn?
Alvast bedankt!
Groetjes
Fatima El Irari
2 januari 2018 at 07:23
Hallo Jasmijn,
Dit zou ik even voor je moeten afwegen hoor. Zou je mij kunnen mailen, dan stuur ik je vanavond nog even een berichtje. Info@uitdekeukenvanfatima.nl
Yara
30 december 2017 at 09:15
Hoi fatima 🙂
Kan ik deze cake ook invriezen en later de ganache erop gooien?
Groetjes
Yara
Fatima El Irari
30 december 2017 at 21:56
Voor hoelang wil je de cake invriezen? Je kunt de cake ook gewoon buiten de koelkast bewaren en inpakken met een plastic zak. dan zou je de volgende dag zelfs de chocolade ganache er pas op doen. Xx
Yasmine
30 december 2017 at 09:59
Salam alikoum lieve meid, ik heb hem gisteren eens getest met een gewone 4×4 cake, ompdat het de eerste keer was dat ik de vorm gebruikte.. bij het uithalen van de oven heb ik nog 5 minuutjes gewacht en hem dan omgedraaid.. hij was dus nog warm, en is uit elkaar gevallen.. Ik vermoed dat dit komt omdat je hem eerst volledig moet laten afkoelen? en hem dan pas omdraaien? wat betrefd de slagroom voor de ganache, ik vermoed dat deze net niet mag koken? en blijft die smeuig als je die laat afkoelen? of moet je het direct warm over de cake gieten? als je vb de cake een dag op voorhand maakt, moet je wachten om de ganache te maken voor het opdienen zelf? Sorry voor de vele vragen, bedankt alvast voor het lekkere recept! 🙂 Ik ben trouwe fan vanuit België!
Fatima El Irari
2 januari 2018 at 07:29
Alaikoem salaam Yasmine,
Wat ik altijd doe is het volgende. Wanneer de cake uit de oven komt laat ik deze voor 5 a 10 minuten in de bakvorm afkoelen. Dan ga ik met een mesje langs de zijkanten van de bakvorm en dan pas draai ik de bakvorm om, zodat de cake eruit valt. Bleef er nog wat plakken toen jij de cake uit de vorm haalde? Wat betreft de chocolade ganache moet je alleen de slagroom even laten koken en dan haal je het steelpannetje van het vuur. Dan voeg je pas de chocolade toe en roer je het goed samen. Hoe langer je de chocolade laat staan hoe dikker de chocolade ganache wordt. Je zou ook de chocolade ganache een dag van tevoren kunnen maken, maar dan moet je die wel direct over de cake gieten. Als je bijvoorbeeld de chocolade ganache een dag van tevoren maakt en de volgende dag pas over de cake giet, dan is de chocolade ganache als veel te dik.
Liyah
30 december 2017 at 10:51
Hey Faatje. Weet je een andere lekkere notensoort ipv pistache, wat hier bij zal passen? Wil dat eens proberen.
Fatima El Irari
30 december 2017 at 21:57
Hallo Liyah,
Probeer eens pindanootjes of pecannoten ook erg lekker! Xx
Yasmine
30 december 2017 at 10:55
Salam alikoum, ik was nog vergeten vragen of de cacaopoeder RAW cacaopoeder is dat je dan bedoeld? bedankt
Fatima El Irari
30 december 2017 at 21:58
Hallo Yasmine,
Ja, het is gewoon de rauwe cacaopoeder van het merk Blooker. Xx
Betul
30 december 2017 at 21:55
Hoi Fatima,
Hartelijk dank voor al je recepten tot nu toe! Ik heb zojuist de chocolade cake gemaakt, de cake zelf is goed gelukt, de ganache daarentegen niet, dat merkte ik toen ik het over de cake ging gieten. Heb trouwens de melk variant gebruikt vd choco chips en niet puur, kan het misschien daar aan liggen? Heb het wel aan de kant gezet (zeker drie kwartier) en was niet veel ingedikt, waterig zelfs. Of is er een langere wachttijd nodig?
Groetjes
Betul
Fatima El Irari
2 januari 2018 at 07:31
Hallo Betul,
Welke chocolade heb je precies gebruikt? Ik gebruik pure chocolade. Xx
Betul
11 januari 2018 at 18:12
Hoi Fatima, dezelfde verpakking vd jumbo maar dan de melk variant. Heb het nu met de pure variant gemaakt, en iets minder slagroom voor de zekerheid en het was al meteen goed dik, dankjewel!
Fatima El Irari
12 januari 2018 at 16:54
Hallo Betul,
Aah super goed zeg! Geniet er lekker van. Xx
Miryam
31 december 2017 at 01:24
Hallo Fatima,
Ik heb hem gisteren gemaakt en is mislukt.
Heb je stappen gevolgd en een vorm van 20cm gebruikt. Heb hem langer in de oven gelaten omdat hij niet gaar was binnen de aangegeven tijd en graden. Tegen de tijd dat het eindelijk gaar was , was het van boven volledig gebarsten, textuur vanbinnen dik en samengepakt.
Ganache hetzelfde verhaal 200ml slagroom met 200gr chocolate chips bleef waterig. Heb er nog een 70gr chocolade bij gedaan en was nog steeds niet helemaal perfect maar kon ermee door. Daarvoor was het chocolademelk.
Vraag me af… komt het door de vorm 20cm of en dat viel me op tijdens het maken, bij het toevoegen van de meel werd het beslag vast en moest ik in stukjes het resterende melk toevoegen zodat het glad bleef.
Misschien zou ik alle melk moeten toevoegen en dan pas de meel stapsgewijs tot een homogene massa instaat..
Jammer geloof echt dat hij super lekker is, misschien dat je me kunt vertellen wat er mis is gegaan op basis van mijn beschrijving?
Bedankt Miryam
Fatima El Irari
2 januari 2018 at 07:17
Hallo Miryam,
Aah wat jammer dat het is mislukt, maar geen paniek hoor want een recept kan altijd wel eens mislukken voor de eerste keer. Aan de vorm kan het sowieso niet liggen, want zelf gebruik ik zoveel verschillende soorten vormen. Als de structuur aan de binnenkant van de cake dik en geplakt is, dan was de cake nog steeds niet gaar. Wat vaak voorkomt is dat de cake aan de buitenkant al goed gaar oogt, maar de binnenkant nog steeds ongaar is. Mag ik vragen op hoeveel graden jij jouw oven zet voor het bakken van een cake? Wat betreft de chocolade ganache, welke chocolade heb je gebruikt? En heb je de slagroom goed gekookt voordat je de chocolade erbij deed? Ik hoor het graag.
Liefs,
Fatima
Miryam
2 januari 2018 at 19:10
Salamou3alaikoum Fatima
Bedankt voor je reactie.
Ik he de cake gebakken op 180 graden in het midden van de oven.
Ik heb een prikker gebruikt om te testen of de cake droog was aan de binnenkant, wat het geval was.
De slagroom heb ik niet tot het kookpunt gebracht, eerder totdat er luchtbelletjes ontstonden aan de zijkant. Vervolgens heb ik Hershey’ s chocolate chips erbij gevoegd.
Woon in Canada dus andere merken hier.
Je hebt gelijk hoor soms mislukt een recept gewoon, heb er zoveel van jou gemaakt en het was altijd prima, ben een beetje verbaasd hahaha ?
Fatima El Irari
3 januari 2018 at 06:59
Alaikoem salaam Miryam,
Als ik het zo lees dan heb je echt alles op de juiste manier gedaan. Misschien is het een idee om de cake binnenkort nog een keer te maken? Misschien dat het dan wel perfect lukt inschAllah. Dankjewel lieverd. Xx
Naoual
31 december 2017 at 10:39
HoI fatima,
Ik wil deze cake maken in de vorm die jij hebt gebruikt bij het cake recept sinaasappel cake met chocolade.
Kan dit? Ik heb namelijk precies het zelfde. Anders heb ik een spring vorm van 24 cm en 26 cm.
Fatima El Irari
2 januari 2018 at 07:18
Hallo Naoual,
Jazeker, dat kan ook hoor. Xx
Amina
31 december 2017 at 13:46
Salaam Fatima,
Ik ga deze zeker proberen zoek allang n goed recept vr chocoladecake! Mijn vraag is als ik witte chocolade gebruik vr de ganache wat is dan de verhouding? Witte chocolade is wat vetter vandaar mn vraag xxx
Fatima El Irari
2 januari 2018 at 07:33
Alaikoem salaam Amina,
Ik raad je dan aan om 100 ml verse slagroom te gebruiken en 200 gram witte chocolade. Xx
Miri
1 januari 2018 at 14:28
Hoi Faat,
Mag ik vragen of ik de cake ook in andere vormen kan zetten. Heb namelijk een lange cakevorm en 2 kleintje. De lange vorm is 1,8 l en die kleine vormpjes zijn 0,5 l . Kan dit ? Heb t beslag al gemaakt. Maar weet niet of ik het in de oven moet doen. Ben bang dat ik ze verspest??♀️
Fatima El Irari
2 januari 2018 at 07:46
Hallo Miri,
Dit kan zeker, alleen raad ik altijd aan om het beslag zeker 2 cm onder de rand te vullen. Zodat het beslag niet over de rand rijst. Xx
sath
10 januari 2018 at 10:46
Hoi Fatima,
kan ik ook 200 gram melk chocolade gebruiken in plaats van chocolade chips? Of 200 gram pure chocolade? Bedankt voor alle recepten en de moeite die je voor ons doet.
Xo
Fatima El Irari
10 januari 2018 at 12:40
Hallo Sath,
Jazeker, je kunt ook normale pure chocolade gebruiken in plaats van chocolate chips. Graag gedaan lieverd! Xx
Nadia
17 januari 2018 at 20:30
Salaamoualeykoum Fatima
Ik heb de cake gemaakt en meegenomen op bezoek. Iedereen vond hem superlekker, waarvoor dank!
Bij mij moest de cake er echt wel 45min in blijven want na 35min kwam de prikker er nog nat uit. Ik laat normaal altijd een cake volledig afkoelen alvorens die uit de vorm te halen. Deze keer heb ik het na een 5-tal min al gedaan en helaas bleef er een stuk achter in de vorm 🙁 dit komt volgens mij omdat de cake zoo lekker zacht is en door de warmte heel snel afbrokkelt.
Wat betreft de ganache, ik heb altijd gehoord dat je de room net niét mag laten koken omdat deze dan kan gaan schiften. Ik laat de room gewoon goed heet worden en haal m dan van het vuur.
Ik vind jouw blog echt super en haal er vaak inspiratie, bedankt en doe zo voort!
Fatima El Irari
18 januari 2018 at 07:12
Alaikoem salaam Nadia,
Aah wat goed zeg! Ik ben echt blij dat je er samen met je bezoek van hebt genoten! Klopt, elke oven is anders en daarom geef ik ook altijd aan dat je de cake tussendoor gewoon even goed moet checken. Dankjewel lieve schat, onwijs lief van je! Xx
Linda
1 februari 2018 at 13:56
Hoi Fatima,
Even een vraagje,als de cake niet gelijk op gaat,hoe kan ik hem dan het best bewaren?
xxx
Fatima El Irari
1 februari 2018 at 15:56
Hallo Linda,
Je kunt de cake inpakken met huishoudfolie of een plastic zak en daarop plaats je een theedoek. Op deze manier blijft de cake altijd lekker zacht en smeuïg. Xx
Manel
1 februari 2018 at 16:14
Hallo fatima
Ik heb deze chocolade cake net gemaakt mmmmmmm wat lekker zeg maar ik had wel een vraagje .. kan dat dat hij niet neig gesuikerd is ? Moet hij zo zijn of heb ik iets verkeerd gedaan ?
Fatima El Irari
2 februari 2018 at 17:29
Hallo Manel,
Aah super! Wat bedoel je precies met neig? Xx
Manel
3 februari 2018 at 13:54
Hahahha ja sorry ik ben van belgië mss gebruiken jullie dit woord niet in Nederland hihi neig wil veel zegen kan het dat hij NIET veel gesuikerd is ??
Fatima El Irari
5 februari 2018 at 08:08
Oh haha nu begrijp ik je. Zelf vind ik 200 gram suiker wel zoet genoeg en ook omdat er nog een chocolade ganache over de cake gaat. Maar je zou de volgende keer meer suiker kunnen nemen na smaak. Xx
Martin Rummens
14 september 2020 at 17:14
Fatima, fantastisch, mijn eerste zelf gebakken cake, fantastische video’s en uitleg, morgen gaan we je gehakt broodjes maken
Martin
Fatima El Irari
16 september 2020 at 07:25
Hi Martin,
Wat goed zeg! Ben blij dat het goed is gelukt. Geniet van de broodjes!
Sana
1 februari 2018 at 20:06
Salam ik heb een vraagje fatima ik heb de cake nu gemaakt wil hem morgen serveren moet ik die in de koelkast zetten kan dat ook of liever niet zsm antwoord aub
Groetjes
Fatima El Irari
2 februari 2018 at 17:30
Alaikoem salaam Sana,
Je kunt de cake afdekken met plasticfolie en daarop weer een theedoek. Op deze manier blijft de cake lekker zacht en smeuïg. Xx
Tsjiya
9 februari 2018 at 21:54
Hoi lieverd,
Ik heb heel veel recepten van jou geprobeerd ze zijn super overduidelijk. Ik heb deze cake ook gemaakt alleen een beetje droog wat heb ik niet goed gedaan?
Tsjiya
9 februari 2018 at 21:57
Hoi lieverd,
Ik heb heel veel recepten van jou geprobeerd ze zijn super overduidelijk. Ik heb deze cake ook gemaakt alleen een beetje droog wat heb ik niet goed gedaan?
Fatima El Irari
10 februari 2018 at 19:15
Hallo lieve schat,
Aan goed om te horen! Hoe lang heb je de cake ongeveer gebakken? Vaak is de cake droog als je deze iets te lang hebt gebakken. Dan droogt de cake aan de binnenkant al snel uit. Xx
Dountje
11 februari 2018 at 10:54
Hoi hoi faatje,
Gisteren heb ik deze overheerlijk cake gemaakt. Je kan je vingers ervan aflikken.. zoo lekker! Tbarke’allah..
Alleen is bij mij de chocolade ganache dum gebleven.. tips hiervoor misschien???♀️
Fatima El Irari
12 februari 2018 at 08:00
Hallo Dountje,
Haha wat leuk zeg! Ik ben blij dat je ervan hebt genoten. Welke chocolade heb je gebruikt?
Raad
23 februari 2018 at 22:46
Salam Fatima,
Deze cake, ik heb silicone bakvorm van 24cm. Kan ik deze gewoon gebruiken
Fatima El Irari
26 februari 2018 at 07:50
Alaikoem salaam,
Jazeker, dat kan ook hoor. Succes! Xx
Anja
4 maart 2018 at 12:54
Hallo Fatima,
Klopt de hoeveelheid melk wel in de beschrijving? In het filmpje zie ik volgens mij de zelfde hoeveelheid als de olie.
Groetjes Anja
Fatima El Irari
5 maart 2018 at 07:26
Hallo Anja,
Jazeker, de hoeveelheid melk klopt. In de video zie je inderdaad minder melk, maar dit komt omdat ik de gehele melk niet in een keer in het glas kon schenken. (te kleine glas)
Liefs,
Fatima
Roumie
6 april 2018 at 09:35
Haayy,
K had een vraagje, als k het recept halveer kan het dan in een tulband vorm van 16,5 cm of in een springvorm van 18 cm ?
Fatima El Irari
7 april 2018 at 14:10
Hi Roumie,
Ja hoor dat kan. Als je de vorm maar voor ongeveer centimeter onder de rand vult, zodat het beslag in de oven niet overloopt. Xx
Lilie
13 april 2018 at 19:53
Hallo Fatima, super bedankt voor het deken van het recept. Ik heb alleen geen keukenweegschaal , kan je aub aangeven hoeveel glazen meel, cacaopoeder, olie en melk? Alvast heel erg bedankt.
Groetjes,
Lilie
Fatima El Irari
15 april 2018 at 09:42
Hi Lillie,
Graag gedaan lieverd! Je kunt ook een maatbeker aanschaffen met verschillende afmetingen voor ml en grammen. Bij de Action heb je er al een voor nog geen €1,-
Meriam
16 april 2018 at 09:58
Salam oe alaykoum.
Ik vroeg me af of je ook kleine chocolade stukjes aan het beslag kan toevoegen nadat je alles gemixt hebt?
Fatima El Irari
16 april 2018 at 10:01
Alaikoem salaam Meriam,
Jazeker, dat kan. Meng dan wel ongeveer 1 theelepel bloem met de chocoladestukjes voordat je deze toevoegt aan het beslag. Op deze manier zakt de chocolade straks bij tijdens het bakken niet naar de bodem. Succes! Xx
Meriam
16 april 2018 at 12:58
Dankjewel! Ik ga het vanavond op die manier proberen te maken.
Fatima El Irari
16 april 2018 at 13:23
Graag gedaan en succes! Xx
Mina
31 mei 2018 at 07:17
Hoi Fatima,
Ik wil deze cake zo maken maar vroeg mij af hoe ik kan testen dat de cake gaar is. Moet de cake van binnen nog beetje nattig zijn?
Groetjes,
Mina
Fatima El Irari
31 mei 2018 at 07:21
Hi Mina,
Na ongeveer 30 minuten kun je een satéprikker in de cake prikken en dan moet de satéprikker nog ietsjes nat zijn als je de cake lekker plakkerig wilt hebben. Wil je de cake geheel gebakken hebben, dan moet de prikker er helemaal droog uitkomen. Xx
Olfatje
13 juni 2018 at 09:53
Tbark’Allah3lik 🙂
Fatima El Irari
13 juni 2018 at 11:37
Allahibarkfiek!
Benny
1 juli 2018 at 07:04
Super lekker gisteren gemaakt de chocoladecake
Jij bent mijn favoriete site van kookrubriek
Houden zo top hoor meid bedankt?
Fatima El Irari
1 juli 2018 at 08:36
Hi Benny,
Wat goed! Bedankt voor je lieve compliment!
Liefs,
Fatima
Waruna
16 juli 2018 at 13:25
Hai Fatima,
Vraagje, Kan ik de zonnebloemolie vervangen door Kokosolie?☺️
Fatima El Irari
16 juli 2018 at 14:48
Hi Waruna,
Jazeker, dat kan. Succes!
Liefs,
Fatima
Chermaine
8 september 2018 at 08:22
Kan ik ook de chocolate chips van dr oetker gebruiken?
Fatima El Irari
10 september 2018 at 11:24
Jazeker, dat kan ook!
Daya
20 september 2018 at 15:08
Zojuist deze heerlijke choco cake gemaakt en alhamdoellah in 1x gelukt!!!
Ga straks lekker proeven met een bakje thee…100000% thanks voor de recept Masha allah 3liek!!
Fatima El Irari
21 september 2018 at 14:55
Hi Daya,
Aah wat goed! Ik ben blij dat het je is gelukt lieverd! Geniet ervan en heel graag gedaan! Xx
Arkia
22 september 2018 at 09:24
Dag fatima
Ik heb deze cake vorige week gemaakt was zo lekker en goed gelukt
Xxx
Fatima El Irari
25 september 2018 at 06:05
Hi Arkia,
Wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd. Xx
Rachida
28 september 2018 at 09:01
Is opklopslagroom 200ml bij Lidl ook een goede keuze? Dank
Fatima El Irari
1 oktober 2018 at 06:41
Ja, hoor die kun je ook gebruiken! Xx
Rachida
29 september 2018 at 15:08
Mijn cake is totaal mislukt. Precies stap voor stap gevolgd,verse ingrediënten,na 30min uit oven gehaald sateprikker was helemaal nat. Daarna 10 min terug de oven in na afkoelen een dikke massa van binnen. Totaal niet smeuïg of luchtig jammergenoeg. Weet echt niet waardoor het komt. Van Rachida
Fatima El Irari
1 oktober 2018 at 06:39
Hi Rachida,
Als de cake aan de binnenkant nog erg nat is, dan zal het inderdaad geen smeuïge cake zijn. Als ik het zo lees, dan was de cake nog niet gaar. Op hoeveel graden en voor hoeveel minuten bak je normaal gesproken cakes in jouw oven?
Groetjes,
Fatima
Yesmin
12 oktober 2018 at 16:18
Giet je de chocolade slagroom saus eroverheen terwijl de cake nog niet volledig is afgekoelt?
Fatima El Irari
13 oktober 2018 at 06:51
Je laat de cake voor 5 a 8 minuten afkoelen in de vorm voordat je deze eruit haalt en de ganache erover giet.❤️
Hanan
16 oktober 2018 at 19:08
Hi Farima,
De cake ziet er heerlijk uit. Ik wil ook graag de cake uitproberen. Alleen is mn oven best snel met bakken. De bovenkant is meestal bijna aan de bruine kant en binnenkant is meestal plakkerig en nog niet gaar. Wat kan ik het beste doen dat deze cake wel gaat lukkken.. Oven op hete lucht of niet? Graag hoor ik van je.
Fatima El Irari
17 oktober 2018 at 10:23
Hi Hanan,
Zelf heb ik ook een hetelucht oven, maar deze functie gebruik ik nooit voor cakes, taarten of koekjes. Ik raad altijd aan om de boven/onder functie te gebruiken (2 streepjes boven elkaar)
Hanan
16 oktober 2018 at 19:17
Hi Fatima,
De cake ziet er heerlijk uit. Wil de cake ook graag maken. Alleen is mn oven heel snel, en is mn cake heel vaak aan de bovenkant gaar, bijna bruin en binnenkant lijkt ook gaar te zijn, maar is meestal plakkerig en nog niet gaar. Hopelijk lukt deze cake wel. Mss een tip die je voor me hebt dat deze wel lukt? Ook leg ik de cake in het midden van mn oven Moet de cake op hete lucht?
Graag hoor ik van je wat ik kan doen .
Esra
17 december 2018 at 14:00
Hoi Fatima! Hoe.moet ik de cake het beste bewaren als ik het de avond ervoor bak (voor de avond erna?)
Fatima El Irari
17 december 2018 at 14:16
Hi Esra,
De cake even laten afkoelen en vervolgens inpakken met een plastic zak en afdekken met een theedoek. Zo blijft de cake lekker zacht en smeuïg. ??❤️
Habiba
15 februari 2019 at 15:48
Hallo,
Ik heb de cake juist gemaakt. Maar geen choco chips. Ben van van plan au berie te doen. Dan geen slagroom nodig toch? Want heb het wel gehaald
Fatima El Irari
16 februari 2019 at 16:02
Hi Habiba,
Als je de chocolade normaal wilt smelten, dan heb je de slagroom inderdaad niet nodig.❤️
fikie
16 maart 2019 at 09:20
Hai Fatima, ik ben nu bezig met de cake Alleen zie ik nu dat ik geen melk heb waar kan ik dit voor vervangen? ik heb in totaal 500ml slagroom, waarvan ik 200ml voor de ganache moet gebruiken en dan nog 300ml over heb. Ik hoor graag van je
Fatima El Irari
16 maart 2019 at 10:02
Hi Fikie,
Je kunt melk vervangen door slagroom en de overige ml kun je lauwwarm water gebruiken.
Fatima El Irari
16 maart 2019 at 10:03
Je kunt eventueel het recept ook halveren als je geen water wilt gebruiken, dan heb je ook minder melk(slagroom) nodig.
Nora
24 mei 2019 at 04:24
Heerlijk! Wil het vandaag maken inshAllah. Kan ik de chocolade en pistache garnering meteen na het bakken van de cake doen, waarna het nog 4-5 uur in de koelkast moet? Of zal ik de chocolade en pistache garnering vlak voor serveren fixen? Dat de cake zelf in elk geval wat uurtjes in de koelkast heeft doorgebracht haha 🙂 Bedankt!
Fatima El Irari
24 mei 2019 at 06:56
Hi Nora,
Zodra de cake gaar is kun je die even laten afkoelen en dan kun je de ganache en de pistache er direct opdoen. Je kunt de cake afgedekt in de koelkast besten en 10 minuten voor serveren iit de koeling halen.??❤️
Laila
11 oktober 2019 at 09:08
Denk dat je recept niet klopt met je 380ml melk?? Dat is toch veel te waterig!!?
Fatima El Irari
13 oktober 2019 at 21:16
Hi Laila,
Het beslag hoort heel waterig te zijn, dus je kunt de 380 ml melk gewoon aan houden. Je gebruikt ook 350 gram bloem in totaal.
Liefs,
Fatima
Jamila
23 november 2019 at 14:45
Hallo. Ben op dit moment de cake aan het maken. Maar ik had een vraag ivm het bakken. Op welke stand zet je je oven? Hete lucht of onderkant alleen of beide?Groetjes,j Jamila
Fatima El Irari
24 november 2019 at 17:44
Hi Jamila,
Ik gebruik altijd de boven-onder stand. Xx
Miep
1 januari 2020 at 01:54
Mooie luchtige cake, maar echt ontzettend flauw van smaak. Nou ben ik echt niet van het zoete maar ik vond deze chocolade cake echt smaakloos. Ben echt van het bakken en dacht deze ziet er smeuiig uit dus moet hem even proberen, maar helaas niet mijn soort chocolade cake. Bedankt voor je recept en je stappenplan werkt verder prima!
Fatima El Irari
2 januari 2020 at 11:39
Hi Miep,
Wat gek! Ik maak deze cake echt vaak en hij smaakt altijd goed. Vond je de cake ook niet zoet?
Lili
12 januari 2020 at 19:09
Heerlijke cake, niet te zoet en zeker niet smakeloos. In het begin dacht ik, oh als maar goed gaat, omdat ik bang was dat de melk net te veel is. Maar in de oven gaat het goed. Goede tip trouwens, elke oven is anders. Bij mij duurde 55 minuten tot het klaar was. Deze cake zal ik zeker vlakker doen.
Fatima El Irari
12 januari 2020 at 22:20
Hi Lili,
Klopt helemaal dat elke oven weer anders is. Ik maak deze cake regelmatig en iedereen is er dol op haha! Xx
Miep
9 februari 2020 at 14:45
Hallo Fatima, dat is dus wat ik vreemd vond,hij was totaal niet zoet. Hij was verder echt prachtig om te zien en ook luchtig van binnen. Ik had geen tulband dus heb een ronde vorm gebruikt, kan het hier aan liggen dat her daardoor te weinig suiker was? Vorm was 25cm. Verder maak je echt prachtige dingen en ik ga zeker nog meer proberen te maken van je. Bedankt.
Fatima El Irari
10 februari 2020 at 10:15
Hi Miep,
Er gaat wel echt 200 gram suiker in, dus dan zou die eigenlijk zoet genoeg moeten zijn. Je kunt de volgende keer misschien iets meer suiker gebruiken en proeven of je dit lekkerder vindt?❤️
Miep
9 februari 2020 at 14:55
Hallo Fatima, dat was het inderdaad, hij was totaal niet zoet. Verder zag hij er prachtig uit en was erg luchtig van binnen dus een prima recept verder. Kan het komem doordat ik het in een ronde vorm had gemaakt inplaats van een tulband? De vorm was 26cm, zou ik hierdoor misschien meer suiker nodig hebben? Je maakt prachtige dingen en ik ga zeker nog meer uitproberen van je.
Fatima El Irari
10 februari 2020 at 10:14
Hi Miep,
Ah gelukkig. De vorm die je hebt gebruikt kan ook prima alleen zal de cake dan iets lager zijn.
Zoé
24 februari 2020 at 08:18
Ha Fatima,
Het recept ziet er goed uit! Ik heb het met sojamelk gemaakt (lactosevrij):) Ik had geen tulband dus heb hem in een gewone springvorm gemaakt. Hoe weet je of hij gaar is? Na 45 minuten heb ik erin geprikt en het stokje zat helemaal onder de chocolade, dus heb hem uiteindelijk nog een half uur langer erin gedaan. Daarna was hij niet meer zo smeuïg, dus misschien was dat wel te lang.. Heb je tips?
Fatima El Irari
24 februari 2020 at 22:23
Hi Zoé,
Na ongeveer 30 minuten check ik altijd met een satéprikker of de taart gaar is zoals jij hebt gedaan. Na ongeveer 40 minuten is mijn cke altijd wel gaar. Welke stand heb jij gebruikt van je oven en hoeveel graden?
Sara
6 september 2020 at 14:57
Hey
Kan ik ook normale chocolade reep gebruiken om te laten smelten?
Fatima El Irari
8 september 2020 at 12:43
Hi Sara,
Ja, hoor dat kan prima.