Ben jij ook helemaal gek van chocolade? Dan zul je vast heel blij zijn met dit chocoladecake recept! Deze natte chocoladecake smelt lekker in je mond en zit vol chocoladesmaak. Een goed recept voor een regenachtige dag als je het mij vraagt!
Smeuïge Chocoladecake
Prep time: 20 minuten
Cook time: 40 minuten
Serves: 8 personen
Smeuïge Chocoladecake
- Voorbereidingstijd 20 minuten
- Kooktijd 40 minuten
- Totale tijd 60 minuten
- Aantal personen: 8 personen
Ingrediënten:
Cake beslag:
- 200 gram bloem
- 80 gram cacaopoeder
- 250 gram kristalsuiker
- 8 gram vanillesuiker
- 16 gram bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 3 stuks eieren
- 180 ml melk
- 100 ml zonnebloemolie
Overig:
- 100 ml extra melk
- 1 theelepel cacaopoeder
- 1 theelepel kristalsuiker
- 200 gram chocolade
- vers fruit naar keuze
Bereidingswijze:
Chocolade beslag:
- 1)
Zeef de bloem, cacaopoeder, kristalsuiker, vanillesuiker, bakpoeder en het zout in de kom.
- 2)
Voeg de eieren, melk en de zonnebloemolie erbij en mix het voor 2-3 minuten.
- 3)
- 4)
Vet de tulband vorm in met zonnebloemolie en bestuif licht met cacaopoeder.
- 5)
Klop de overtollig cacaopoeder uit de vorm en giet het beslag erin.
- 6)
Bak de chocoladecake in de oven op 180 graden voor 40-45 minuten gaar.
Chocoladecake bakken:
- 1)
Terwijl de cake nog warm is prik je er met een vork een aantal gaatjes in.
- 2)
- 3)
Laat de cake voor 15 minuten staan en draai de vorm daarna om op een rooster.
- 4)
Smelt de chocolade au-bain marie en smeer de gesmolten chocolade op de cake.
- 5)
33 Comments
Mari
26 augustus 2020 at 12:43
Hoi Fatima,
Deze wil ik graag maken. Waar heb je jouw bakblik gekocht? Ik heb gezocht op internet maar kan het niet vinden.
Dank je wel!
Fatima El Irari
27 augustus 2020 at 11:48
Hi Mari,
Deze kocht ik bij de Blokker. Xx
Emina
26 augustus 2020 at 14:06
Hoi Fatima!
Ik had een vraagje, ik zou deze chocolade cake graag willen gebruiken als basis voor een taart. Kan dat denk je??
Groetjes Emina
Ps. Ik ben gek op jou kookkunsten!
Fatima El Irari
27 augustus 2020 at 11:48
Hi Emina,
Ja, hoor dat kan zeker! Ik zou dan alleen de extra melk die je eroverheen giet er niet bijdoen, zodat de taart iets steviger is. Bedankt lieverd! Xx
Basma
27 maart 2021 at 22:15
Salam Fatima,
Ik heb deze cake eerder gemaakt en iedereen thuis vond hem super lekker !
Nu had ik nog een vraagje, zou ik het beslag ook kunnen gebruiken voor cupcake ?
Fatima El Irari
11 april 2021 at 12:36
Alaikoem salaam Basma,
Ah super! Jazeker, met dit recept kun je ook prima cupcakes bakken. Xx
Halima
26 augustus 2020 at 14:43
Hoi fatima
Ik wil deze cake zo maken maar moet de cake na het bakken eerst afkoelem voor je de warme choco erover giet?
Fatima El Irari
27 augustus 2020 at 11:49
Hi Halima,
Nee je mag de melk er gelijk overheen gieten. Ik zal het er even duidelijker bijzetten. Xx
Souad El boubkari
11 oktober 2020 at 15:22
Dag fatima.
Kan je ook wat minder suiker in de cake doen vind 250gram te veel zelf.
Fatima El Irari
12 oktober 2020 at 07:30
Hi Souad,
Jazeker, je kunt altijd minder suiker gebruiken.
Kim
30 oktober 2020 at 13:42
Hoi Fatima
Ik ben de cake aan het maken alleen had het beslag in een normale langwerpige cake bak gedaan, er zijn nu 45 min voorbij maar de binnenkant is nog heel zacht, 🙈 gewoon langer erin laten of is het nu mislukt
Groetjes Kim
Fatima El Irari
4 november 2020 at 11:35
Hi Him,
Hoe groter de bakvorm, hoe meer baktijd je nodig zult hebben. Je kunt de cake afdekken met aluminiumfolie en verder laten bakken. Op deze manier zal de binnenkant verder garen en zal de buitenkant niet verder bakken.
Maria
26 augustus 2020 at 16:10
Dit ziet er verrukkelijk uit!
Ik heb alleen een tulband met een gat erin. Wat raad je aan? In de tulband met het gat erin of in een normale bakvorm en met welke diameter dan?
Dankjewel!
Fatima El Irari
27 augustus 2020 at 11:54
Hi Maria,
Je kunt ze beide gebruiken. Je kunt een vorm van 23, 24 of 25 cm gebruiken. Het beste is om de vorm ongeveer voor 2 cm onder de rand te vullen met het beslag. Xx
Isabelle
8 september 2020 at 14:21
Heb de cake vandaag gemaakt , maar dan in tulbandvorm . Ziet er super lekker uit 😋.
Dankjewel Fatima , al je recepten zijn super!
Groetjes Isabelle
Fatima El Irari
10 september 2020 at 07:28
Hi Isabelle,
Ah wat goed! Fijn om te horen dat het heeft gesmaakt en bedankt voor je lieve compliment.
isetta
26 augustus 2020 at 18:18
hi. moet je die chocomelk erop gieten zodra de cake uit de oven is.(heet) of moet de cake eerst afkoelen?
thnxxx
Fatima El Irari
27 augustus 2020 at 22:25
Hi Isetta,
Je kunt de melk mengsel er gelijk overheen gieten als de cake uit de oven komt.
Naima
28 augustus 2020 at 00:06
Cake is echt super lekker, ik heb hem net uitgeprobeerd. Dank voor je recepten, kan niet wachten op je nieuwe kookboek. Much love
Fatima El Irari
30 augustus 2020 at 17:43
Bedankt lieve Naima! Goed om te horen dat het heeft gesmaakt. Xx
Halima
28 augustus 2020 at 18:19
Dank je wel fatima.
Wel nog 1 vraag moet de melk ook warm zijn of koud
Fatima El Irari
30 augustus 2020 at 17:43
Hi Halima,
De melk kan gewoon koud gebruikt worden, omdat de cake al warm is. Xx
Marian
5 september 2020 at 13:04
Hoi Fatima,
Ik wil de cake voor morgen maken. Is dat ook goed?
Groetjes Marian
Fatima El Irari
6 september 2020 at 11:13
Hi Marian,
Jazeker, ook deze cake is de volgende dag nog hartstikke lekker.
Hafsa
29 oktober 2020 at 17:05
Hi Fatima,
Ik vroeg me af hoe ik de cake het beste kan bewaren. In de koelkast, op kamertemperatuur en luchtdicht?
Dankjewel voor de lekkere recepten! gr hafsa
Fatima El Irari
4 november 2020 at 11:34
Hi Hafsa,
Ik bewaar de cake op kamertemperatuur op bijvoorbeeld een plateau met deksel. Je zou de cake ook kunnen afdekken met een plasticzak. Bedankt lieve schat! Xx
Donya
8 december 2020 at 15:29
Hey Fatima
De cake ziet er super lekker uit en wil hem zeker eens uitproberen. Alleen vraag ik mij af of het geen bittere smaak gaat hebbe aangezien er enkel cacao poeder in zit
Fatima El Irari
21 december 2020 at 11:52
Hi Donya,
Nee totaal geen bittere smaak. Xx
Fatiha
10 december 2020 at 22:27
Beste Fatima,
Heb je deze cake gebakken in een hete luchtoven of een traditionele oven?
Gr Fatiha
Fatima El Irari
21 december 2020 at 11:59
Hi Fatiha,
Ik gebruik altijd de boven-onder functie.
M
3 april 2021 at 15:01
Hoi Fatima
Ik heb dit zojuist gemaakt en omggg, hij is zo er gelukt! Ik ga hem zo eten zodra hij is afgekoeld, ben benieuwd. Bedankt voor t recept! <3
Fatima El Irari
11 april 2021 at 12:55
Hi M,
Ah super leuk om te leen dat het is gelukt! Heel graag gedaan en geniet ervan. Xx
Zainab
29 maart 2023 at 12:06
Beste fatima
Ik wil deze cake straks maken.
Ik wil van het deeg 2 kleine maken eentje met chocolade en de andere wil ik met witte chocolade doen
Zou dit kunnen met witte ?