Smeuïge Chocoladecake

26 augustus 2020Fatima El Irari

Prep time: 20 minuten

Cook time: 40 minuten

Serves: 8 personen

Ben jij  ook helemaal gek van chocolade? Dan zul je vast heel blij zijn met dit chocoladecake recept! Deze natte chocoladecake smelt lekker in je mond en zit vol chocoladesmaak. Een goed recept voor een regenachtige dag als je het mij vraagt!

Print recept

Smeuïge Chocoladecake

  • Voorbereidingstijd 20 minuten
  • Kooktijd 40 minuten
  • Totale tijd 60 minuten
  • Aantal personen: 8 personen

Ingrediënten:

Cake beslag:

  • 200 gram bloem
  • 80 gram cacaopoeder
  • 250 gram kristalsuiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 16 gram bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 3 stuks eieren
  • 180 ml melk
  • 100 ml zonnebloemolie

Overig:

  • 100 ml extra melk
  • 1 theelepel cacaopoeder
  • 1 theelepel kristalsuiker
  • 200 gram chocolade
  • vers fruit naar keuze

Bereidingswijze:

Chocolade beslag:

  • 1)

    Zeef de bloem, cacaopoeder, kristalsuiker, vanillesuiker, bakpoeder en het zout in de kom.

  • 2)

    Voeg de eieren, melk en de zonnebloemolie erbij en mix het voor 2-3 minuten.

  • 3)

    Roer het beslag met de spatel nog even goed door en ga langs de zijkanten en langs de bodem.

  • 4)

    Vet de tulband vorm in met zonnebloemolie en bestuif licht met cacaopoeder.

  • 5)

    Klop de overtollig cacaopoeder uit de vorm en giet het beslag erin.

  • 6)

    Bak de chocoladecake in de oven op 180 graden voor 40-45 minuten gaar.

Chocoladecake bakken:

  • 1)

    Terwijl de cake nog warm is prik je er met een vork een aantal gaatjes in.

  • 2)

    Meng de melk met de cacaopoeder en de kristalsuiker en giet het mengsel op de cake.

  • 3)

    Laat de cake voor 15 minuten staan en draai de vorm daarna om op een rooster.

  • 4)

    Smelt de chocolade au-bain marie en smeer de gesmolten chocolade op de cake.

  • 5)

    Wanneer de cake is afgekoeld garneer je die met vers fruit en poedersuiker.

24 Comments

  • Mari

    26 augustus 2020 at 12:43

    Hoi Fatima,

    Deze wil ik graag maken. Waar heb je jouw bakblik gekocht? Ik heb gezocht op internet maar kan het niet vinden.

    Dank je wel!

    1. Fatima El Irari

      27 augustus 2020 at 11:48

      Hi Mari,

      Deze kocht ik bij de Blokker. Xx

  • Emina

    26 augustus 2020 at 14:06

    Hoi Fatima!
    Ik had een vraagje, ik zou deze chocolade cake graag willen gebruiken als basis voor een taart. Kan dat denk je??

    Groetjes Emina

    Ps. Ik ben gek op jou kookkunsten!

    1. Fatima El Irari

      27 augustus 2020 at 11:48

      Hi Emina,

      Ja, hoor dat kan zeker! Ik zou dan alleen de extra melk die je eroverheen giet er niet bijdoen, zodat de taart iets steviger is. Bedankt lieverd! Xx

  • Halima

    26 augustus 2020 at 14:43

    Hoi fatima

    Ik wil deze cake zo maken maar moet de cake na het bakken eerst afkoelem voor je de warme choco erover giet?

    1. Fatima El Irari

      27 augustus 2020 at 11:49

      Hi Halima,

      Nee je mag de melk er gelijk overheen gieten. Ik zal het er even duidelijker bijzetten. Xx

      1. Souad El boubkari

        11 oktober 2020 at 15:22

        Dag fatima.

        Kan je ook wat minder suiker in de cake doen vind 250gram te veel zelf.

      2. Fatima El Irari

        12 oktober 2020 at 07:30

        Hi Souad,

        Jazeker, je kunt altijd minder suiker gebruiken.

    2. Kim

      30 oktober 2020 at 13:42

      Hoi Fatima

      Ik ben de cake aan het maken alleen had het beslag in een normale langwerpige cake bak gedaan, er zijn nu 45 min voorbij maar de binnenkant is nog heel zacht, 🙈 gewoon langer erin laten of is het nu mislukt
      Groetjes Kim

      1. Fatima El Irari

        4 november 2020 at 11:35

        Hi Him,

        Hoe groter de bakvorm, hoe meer baktijd je nodig zult hebben. Je kunt de cake afdekken met aluminiumfolie en verder laten bakken. Op deze manier zal de binnenkant verder garen en zal de buitenkant niet verder bakken.

  • Maria

    26 augustus 2020 at 16:10

    Dit ziet er verrukkelijk uit!
    Ik heb alleen een tulband met een gat erin. Wat raad je aan? In de tulband met het gat erin of in een normale bakvorm en met welke diameter dan?

    Dankjewel!

    1. Fatima El Irari

      27 augustus 2020 at 11:54

      Hi Maria,

      Je kunt ze beide gebruiken. Je kunt een vorm van 23, 24 of 25 cm gebruiken. Het beste is om de vorm ongeveer voor 2 cm onder de rand te vullen met het beslag. Xx

    2. Isabelle

      8 september 2020 at 14:21

      Heb de cake vandaag gemaakt , maar dan in tulbandvorm . Ziet er super lekker uit 😋.
      Dankjewel Fatima , al je recepten zijn super!

      Groetjes Isabelle

      1. Fatima El Irari

        10 september 2020 at 07:28

        Hi Isabelle,

        Ah wat goed! Fijn om te horen dat het heeft gesmaakt en bedankt voor je lieve compliment.

  • isetta

    26 augustus 2020 at 18:18

    hi. moet je die chocomelk erop gieten zodra de cake uit de oven is.(heet) of moet de cake eerst afkoelen?
    thnxxx

    1. Fatima El Irari

      27 augustus 2020 at 22:25

      Hi Isetta,

      Je kunt de melk mengsel er gelijk overheen gieten als de cake uit de oven komt.

  • Naima

    28 augustus 2020 at 00:06

    Cake is echt super lekker, ik heb hem net uitgeprobeerd. Dank voor je recepten, kan niet wachten op je nieuwe kookboek. Much love

    1. Fatima El Irari

      30 augustus 2020 at 17:43

      Bedankt lieve Naima! Goed om te horen dat het heeft gesmaakt. Xx

  • Halima

    28 augustus 2020 at 18:19

    Dank je wel fatima.
    Wel nog 1 vraag moet de melk ook warm zijn of koud

    1. Fatima El Irari

      30 augustus 2020 at 17:43

      Hi Halima,

      De melk kan gewoon koud gebruikt worden, omdat de cake al warm is. Xx

  • Marian

    5 september 2020 at 13:04

    Hoi Fatima,

    Ik wil de cake voor morgen maken. Is dat ook goed?

    Groetjes Marian

    1. Fatima El Irari

      6 september 2020 at 11:13

      Hi Marian,

      Jazeker, ook deze cake is de volgende dag nog hartstikke lekker.

  • Hafsa

    29 oktober 2020 at 17:05

    Hi Fatima,

    Ik vroeg me af hoe ik de cake het beste kan bewaren. In de koelkast, op kamertemperatuur en luchtdicht?

    Dankjewel voor de lekkere recepten! gr hafsa

    1. Fatima El Irari

      4 november 2020 at 11:34

      Hi Hafsa,

      Ik bewaar de cake op kamertemperatuur op bijvoorbeeld een plateau met deksel. Je zou de cake ook kunnen afdekken met een plasticzak. Bedankt lieve schat! Xx

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept