Slagroomtaart

27 september 2014Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Ingrediënten:
  • Dr. Oetker Biscuitmix
  • 4 eieren
  • 50 ml melk
Garnering:
  • 500 ml slagroom
  • 2 zakjes Klopfix
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • Aardbeienjam
  • Nougatine
  • Fruit naar wens
Bereidingswijze:

Verwarm je oven voor op 150 graden en bekleed je springvorm met bakpapier en zet deze even apart.

Pak dan een beslagkom en mix de biscuitmix samen met de eieren en de melk. Ik heb het eerst op de laagste stand voor 2 minuten gemixt en dan op de hoogste stand voor 8 minuten tot een luchtige massa.

Stop dan de biscuit in de voorverwarmde oven op 150 graden voor 30/35 minuten. Ik heb na 20 minuten de oven op 160 graden gezet.

Pictures

Pictures1

Wanneer je biscuit gaar is laatje het voor 10 minuten afkoelen in de springvorm en dan verwijder je de springvorm en dan laat je de biscuit nog volledig afkoelen.

Vullen en decoreren van de taart

Zet alvast wat fruit klaar die je wilt gebruiken en doe twee volle eetlepels aardbeienjam in een schaaltje en zet dit even apart.

Pak een beslagkom en gier hierin de twee bekertjes slagroom samen met de twee zakjes klopfix en de twee zakjes vanillesuiker. Klop de slagroom dan met een handmixer op de hoogste snelheid stijf en dek je kom af met huishoudfolie en zet de slagroom voor 10 minuten in de koelkast zodat het kan opstijven.

Pictures2

Leg een hand zachtjes op de biscuit zodat deze niet verschuift en snijd met behulp van een taart zaag of gewoon een mes de biscuit een maal horizontaal door midden. Ik heb dit keer de biscuit een keer doormidden gesneden, maar je kunt de biscuit natuurlijk ook twee keer doormidden snijden.

Bestrijk het onderste deel van de taart met de aardbeienjam en verdeel deze netjes met een spatel of een met de achterkant van een eetlepel. Pak dan weer de slagroom erbij en pak hiervan een flinke eetlepel en verdeel deze gelijkmatig over de laag aardbeienjam.

Als je de taart in twee delen hebt gesneden dan kun je de slagroom op de tweede laag smeren. Leg dan de bovenste deel van de taart voorzichtig op de slagroom en druk deze zachtjes aan.

Pictures3

Pak dan een volle eetlepel van de slagroom en bestrijk met behulp van een spatel of met de achterkant van de lepel de hele taart. Decoreer de randen van de taart dan met de nougatine en druk met je hand de nougatine voorzichtig tegen de randen aan.

Vul dan een spuitzak met de overgebleven slagroom en spuit op de bovenkant van de taart acht toefjes en dan kun je de slagroomtaart decoreren met fruit naar wens.

Pictures4

Print recept

Nutrition

49 Comments

  • Sarah

    27 september 2014 at 19:09

    Yummy ziet er lekker uit!

    1. xfaatje

      27 september 2014 at 19:28

      Dankjewel lieve meid! <3

  • Dieuwertje

    27 september 2014 at 19:12

    Heerlijk mop!!! X

    1. xfaatje

      27 september 2014 at 19:27

      Dankjewel moppie!! <3

  • Danielle

    27 september 2014 at 19:16

    Het kan denk ik ook gemaakt worden met kant en klare (spuit) slagroom toch? Dat ik desnoods de buitenkant bestrijk met botercreme? Wil het graag morgen maken maar heb geen bakjes slagroom en klopfix in huis.

    1. xfaatje

      27 september 2014 at 19:27

      Hallo Danielle, dat kan zeker meid! Je hoeft niet perse verse slagroom te gebruiken hoor! Succes meid <3

  • Maryam

    29 september 2014 at 06:26

    Jummie leuk idee voor l3ied. Ik heb vaker een slagroomtaart gemaakt en bij mij zakt het slagroom op een gegeven moment, weet jij waar dit aan ligt?

    1. xfaatje

      1 oktober 2014 at 15:33

      Hallo Maryam, Is zeker een aanrader voor el3ied inschAllah! Uhm dat kan komen, omdat je de slagroom niet te stijf genoeg hebt geklopt meid! Hierdoor kan de slagroom inzakken <3

  • Farah

    2 oktober 2014 at 13:52

    Welke maat springvorm heb je nodig?
    Alvast bedankt xx

    1. xfaatje

      14 oktober 2014 at 16:50

      Allereerst excuses voor mijn late reactie meid! Je gebruikt een springvorm van 24 diameter meid! <3

  • asmaa

    2 oktober 2014 at 16:52

    Hey meid ziet er heerlijk uit! Kun je de taart ook een dag van tevoren maken (voor el3ied)? Zakt de slagroom dan niet in?

    1. xfaatje

      14 oktober 2014 at 16:51

      Allereerst excuses voor mijn late reactie meid! Je kunt de taart zeker een dag van te voren maken en de slagroom blijft gewoon goed stevig. Had je de taart nog gemaakt meid?

  • Samira

    3 oktober 2014 at 12:18

    Ziet er heerlijk uit!!! Ik wil dit maken voor el3ied in shaa Allah! Alleen vraag ik me af of ik dit ook vandaag kan maken, voor morgen? Dus dan zit het erg lang in de koelkast, of is ie echt vers lekkerste? Want koude slagroomtaart is ook lekker. En kan ik die Nougatine weglaten en in plaats daarvan bv Witte chocoladekrullen gebruiken?? Ik hoor graag van je! Liefs, Samira

    1. xfaatje

      14 oktober 2014 at 16:59

      Allereerst excuses voor mijn late reactie meid! Je kunt de taart altijd een dag van te voren maken en de volgende dag smaakt de taart nog heerlijk! Je kunt ook chocoladekrullen gebruiken ipv nougatine, alleen dan moeten de chocoladekrullen wel direct uit de koelkast komen. Hoop dat je de taart nog hebt kunnen maken met El3ied! <3

  • Hajar

    21 oktober 2014 at 14:01

    Ik woon in Marokko kan hier geen biscuitsmix krijgen. Wat kan ik in plaats van dat doen Wa chokrane

    1. xfaatje

      1 november 2014 at 11:17

      Hallo Hajar, je kunt ook zelf een biscuit maken hoor! Zie link voor het recept <3
      http://www.koopmans.com/mijn-bakboek-verzamel-je-recepten/bakboeken/hilgerson/basis-biscuit/1551

  • samira

    22 november 2014 at 10:52

    Heyheyy, wat als je een vorm hebt van 26 dm? Kan ik dan alsnog deze hoeveelheden gebruiken of moet het dan meer?
    Groetjes samira

    1. xfaatje

      18 januari 2015 at 13:05

      Allereerst sorry voor mijn late reactie. Dit recept is echt voor een bakvorm van 24 cm. Ik zou voor 26 cm toch iets meer beslag gebruiken meid.<3

  • Aitt

    11 juli 2015 at 05:20

    Salaam toppertje
    Ik ben serieus een kijkje aan het nemen op je topblog! Ma sha Allaah
    Nou had ik een vraagje, ik heb geen zakjes klopfix alleen die grote kan je eens even vertellen hoeveel gram 1 zakje klopfix precies is?
    Dank je wel <3

    1. xfaatje

      13 juli 2015 at 11:19

      Salaam Alaikoum Aitt, bedankt lieve schat erg lief van je! 1 zakje klopfix bevat 8 gram.

  • abdel

    19 augustus 2015 at 18:38

    Het is mij weer gelukt top recept faatje.

    1. xfaatje

      20 augustus 2015 at 07:14

      Hallo Abdel, Aah super! Goed gedaan 😀

  • Besma

    28 augustus 2015 at 22:39

    Salaam oe3lakoem,

    Waar kan ik nougatine halen? Koop je dat gwn kant en klaar?

    Ziet er echt lekker uitt yammieee haha bedankt voor het delen! Je helpt me echt in de keuken. Door jou recepten krijg ik zin om van alles te maken hihi xx

    1. xfaatje

      14 september 2015 at 13:02

      Salaam Alaikoem Besma, Nougatine kun je gewoon bij de Albert Heijn halen. Dit ligt bij de bakproducten. Heel graag gedaan hoor meid! <3

  • salma

    9 februari 2016 at 08:22

    salam alikoum
    kan ik deze taart smeren met botercreme en abrikozen jam en bekleden met fondant en dan ook laten invriezen?
    wa salam

  • Seleyna

    26 mei 2016 at 21:32

    Fatima, ik heb de slagroom zeker 10 min met de mixer stijf gemaakt (dacht ik) en vervolgens 20 min in de koelkast gedaan, maar hij is erg slap.. Weet jij hoe dan komt?

    1. xfaatje

      27 mei 2016 at 12:43

      Hallo Seleyna,

      Oei! Heb je wel suiker toegevoegd?

      1. Seleyna

        27 mei 2016 at 14:12

        Ja 2 zakjes klopfix en 2 zakjes vanielesuiker. ?

  • saida

    20 juni 2016 at 10:52

    hoi,

    Ziet er super goed uit. Ben deze van plan om te maken met eid. Is het mogelijk om het een dag van tevoren te maken?
    Mijn andere vraag is waar haal je dat mes/zaag vandaan die de biscuit mee door midden zaagt?

    Groeten,

    Saida

    1. xfaatje

      20 juni 2016 at 13:58

      Ja, hoor je kunt deze taart makkelijk een dag van te voren maken en die bewaren in de koelkast. De taartzaag is te koop bij de Xenos.

  • Hanane

    24 juni 2016 at 15:59

    Xdag faatje

    Van waar hebt u de nougatine gehaald? Waar kan je ze kopen ?

    GR.
    Hanane

    1. xfaatje

      27 juni 2016 at 08:17

      Hallo Hanane,

      Bij de AH gewoon. Xx

  • Chaymaa

    24 juni 2016 at 17:11

    Hi Faatje,

    Een vraagje aan jou , heb je iets ingesmeerd in die springvorm of was het met die bakspray van dr oetker.

    En heb je ook bakpapier gebruikt.

    Groet,

    Chaymaa

    1. xfaatje

      27 juni 2016 at 08:19

      Hallo Chaymaa,

      Als ik een springvorm gebruik, dan bekleed ik deze altijd met bakpapier. Want uiteindelijk kun je de vorm toch openen. Als ik een andere bakvorm gebruik, dan vet ik deze in met bakspray.

      1. Chaymaa

        27 juni 2016 at 18:27

        Hi Faatje,

        Heb m toch gemaakt superlekker bedankt voor de recept.

        Topmeid mashallah ga zo door met je
        kookkunsten

        X Chaymaa

      2. xfaatje

        28 juni 2016 at 07:13

        Aah super meid! Heel graag gedaan en jij ook bedankt voor je bericht! Xx

  • Hodan

    27 juni 2016 at 17:57

    Hoiii! Masha Allah ziet er egt heerlijk uit. Ik woon in london..wanneer ik in nl kom is slagroomtaart een van de eerste dingen die k altijd MOET halen!?
    Ik zou dit recept graag willen proberen..heb gegoogled naar nougatine..maar kan t niet vinden. Maar ik wil hier niet iets anders voor in de plaats nemen vind juist dat dit een slagroomtaart compleet en het lekkerst maakt. Enig idee hoe ik hier aan kan komen? X

    1. xfaatje

      28 juni 2016 at 07:11

      Hallo Hodan,

      Ik begrijp je helemaal hoor, want zelf ben ik ook echt een slagroomtaart liefhebber haha! Als je geen nougatine hebt kun je ook makkelijk geraspte chocolade gebruiken voor de zijkanten. Of bijvoorbeeld gehakte amandelen, walnoten, hazelnoten en ga zo maar door. Succes meis! Xx

  • rania

    21 februari 2017 at 15:47

    Ik heb een springvorm van 26 cm hoeveel moet ik dan van alles gebruiken

  • Rania

    29 december 2017 at 11:15

    Hoelang doe je met een garde de slagroom roeren

    1. Fatima El Irari

      29 december 2017 at 12:29

      Hallo Rania,

      Je mixt de slagroom voor ongeveer 2 minuten op hoge snelheid stijf.

  • Annelies

    8 maart 2018 at 14:31

    Welk maat springvorm gebruiken jullie voor de slagroomtaart?

    1. Fatima El Irari

      8 maart 2018 at 14:43

      Hallo Annelies,

      Voor deze taart gebruik ik een springvorm met een diameter van 24 cm.

      Liefs,
      Fatima

  • romaiisa

    20 augustus 2018 at 17:25

    heeyy meidd ik heb de cake nu in de oven staan het zag er heerlijk uit hoopdat hij bij mij ook luktxx

    1. Fatima El Irari

      3 september 2018 at 07:20

      Hi Romaissa,

      Allereerst excuses voor mijn late reactie. Ik hoop dat het heeft gesmaakt! Xx

  • Fatima

    16 maart 2019 at 23:50

    Salaam Fatima

    Ik vroeg mij af hoe je die nougatine zo mooi krijgt op de randen bij mij is dat altijd een gedoe en tlukt ni echt goe.
    Graag wat tips daarover

    1. Fatima El Irari

      17 maart 2019 at 12:26

      Alaikoem salaam Fatima,

      Ik doe dit precies op dezelfde manier als hoe ik de kokos aan de zijkanten plak. Zie video; https://uitdekeukenvanfatima.nl/raffaello-taart/

  • Ash

    21 mei 2019 at 12:56

    Hoi fatima,

    Kan je ook salgroom en mascarpone in 1 mixen en als vulling gebruiken?

    Groetjes

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2019 at 09:53

      Hi Ash,

      Ja, kan ook als je de slagroom er maar in stappen bij giet en blijft mixen. Xx

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept