Slagroomgebakjes
Prep time: 20 minuten
Cook time: 20 minuten
Serves: 16 stuks
Slagroomgebakjes
- Voorbereidingstijd 20 minuten
- Kooktijd 20 minuten
- Totale tijd 40 minuten
- Aantal personen: 16 stuks
Ingrediënten:
- 1 rol verse bladerdeeg
- 1 eidooier
- 1 theel. melk
- 1 eetl. kristalsuiker
- 250 ml verse slagroom, koud
- 2 eetl. kristalsuiker
- 1 zakje klopfix , (slagroom versteviger)
- vers fruit , naar keuze
Bereidingswijze:
- 1)
Verwarm de oven voor op 200 graden (boven-onder) warmte.
- 2)
Haal het bladerdeeg uit de verpakking en rol het uit op je werkblad.
- 3)
Snijd het deeg in 16 stroken van circa 6-7 cm breed en leg ze op een bakplaat.
- 4)
Roer het eigeel met de melk en bestrijk de stroken met het mengsel en strooi de suiker erop.
- 5)
Zet de bakplaat in de oven en bak het bladerdeeg in 20-25 min. goudbruin en gaar.
- 6)
Klop in de tussentijd de slagroom met de kristalsuiker en de klopfix luchtig en stijf.
- 7)
Schep de slagroom in een spuitzak met spuitmondje en zet in de koelkast.
- 8)
Snijd de bladerdeeg stroken met een broodmes doormidden en laat volledig afkoelen.
- 9)
Spuit de slagroom op het ene deel van de bladerdeeg en leg het tweede deel erop.
- 10)
Spuit bovenop nog een strook slagroom en garneer met vers fruit en gehakte pistachenoten. Enjoy!