Slagroomgebakjes

14 december 2022Fatima El Irari

Prep time: 20 minuten

Cook time: 20 minuten

Serves: 16 stuks

Deze snelle slagroomgebakjes is precies wat je zoekt wanneer je niet zoveel tijd hebt om wat te bakken, maar wel wat lekkers op tafel wilt zetten. De taartjes bestaan uit twee krokante lagen bladerdeeg met luchtige slagtoom ertussen en een laagje gehakte pistachenoten. In een handomdraai op tafel, heel lekker!

Print recept

Slagroomgebakjes

  • Voorbereidingstijd 20 minuten
  • Kooktijd 20 minuten
  • Totale tijd 40 minuten
  • Aantal personen: 16 stuks

Ingrediënten:

  • 1 rol verse bladerdeeg
  • 1 eidooier
  • 1 theel. melk
  • 1 eetl. kristalsuiker
  • 250 ml verse slagroom, koud
  • 2 eetl. kristalsuiker
  • 1 zakje klopfix , (slagroom versteviger)
  • vers fruit , naar keuze

Bereidingswijze:

  • 1)

    Verwarm de oven voor op 200 graden (boven-onder) warmte.

  • 2)

    Haal het bladerdeeg uit de verpakking en rol het uit op je werkblad.

  • 3)

    Snijd het deeg in 16 stroken van circa 6-7 cm breed en leg ze op een bakplaat.

  • 4)

    Roer het eigeel met de melk en bestrijk de stroken met het mengsel en strooi de suiker erop.

  • 5)

    Zet de bakplaat in de oven en bak het bladerdeeg in 20-25 min. goudbruin en gaar.

  • 6)

    Klop in de tussentijd de slagroom met de kristalsuiker en de klopfix luchtig en stijf.

  • 7)

    Schep de slagroom in een spuitzak met spuitmondje en zet in de koelkast.

  • 8)

    Snijd de bladerdeeg stroken met een broodmes doormidden en laat volledig afkoelen.

  • 9)

    Spuit de slagroom op het ene deel van de bladerdeeg en leg het tweede deel erop.

  • 10)

    Spuit bovenop nog een strook slagroom en garneer met vers fruit en gehakte pistachenoten. Enjoy!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept