Slagroomflappen

11 maart 2020Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves: 5 stuks

Zin in wat lekkers wat in een mum van tijd te maken is? Probeer dan eens deze aardbeienflappen met slagroom. Super lekker en je hebt het zo gemaakt!

Print recept

Slagroomflappen met Aardbeien

  • Aantal personen: 5 stuks

Wat heb je nodig?

  • 5 plakken bladerdeeg
  • 1 ei
  • kristalsuiker
  • 150 ml verse slagroom, ongeklopte
  • 2 eetelepels kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje klopfix
  • verse aardbeien

Bereidingswijze:

  • 1)

    Verwarm de oven voor op 200 graden (boven-onder) warmte. Snijd het bladerdeeg schuin doormidden tot een driehoek en plaats de twee stukken boven op elkaar. Prik met een vork wat gaatjes bovenop.

  • 2)

    Klop het ei los en smeer elk driehoek in met het mengsel. Strooi de kristalsuiker bovenop en bak het bladerdeeg in 15-18 minuten mooi goudbruin van kleur. Laat het bladerdeeg vervolgens volledig afkoelen.

  • 3)

    Mix met de elektrische handmixer de slagroom met de kristalsuiker, vanillesuiker en de klopfix mooi stijf. Schep de slagroom in een spuitzak en zet apart.

  • 4)

    Snijd het bladerdeeg open en spuit een hoeveelheid slagroom in het midden. Snijd de aardbeien in plakjes en leg deze boven de slagroom. Strooi er eventueel wat poedersuiker of cacaopoeder overheen en genieten maar!

     

24 Comments

  • Imane

    11 maart 2020 at 11:06

    Hoi hoi!

    Ik ga ook dit recept zeker uitproberen. Net als al je andere heerlijke recepten

    Er viel me een klein spel foutje op:

    Er staat SPIJT de slagroom. Maar ik denk dat je bedoelde spuit.

    1. Fatima El Irari

      11 maart 2020 at 12:41

      Hi Imane,

      Ah super bedankt! Ik heb het gelijk even aangepast. Xx

      1. Harriette

        22 maart 2020 at 16:09

        Hallo Fatima. Ik ben deze nu aan het maken, maar ze gaan niet open staan. Ik heb 2 driehoekjes op elkaar gelegd en bovenop gaatjes geprikt en toen eigeel met suiker. Heb ik het wel goed gedaan?

      2. Fatima El Irari

        23 maart 2020 at 10:39

        Hi Harriette,

        Ja, als ik het zo lees dan heb je het op de juiste manier gedaan. Was de oven wel goed warm?

  • Nina

    11 maart 2020 at 16:12

    Heerlijk! Ik ga het van het weekend proberen.

    1. Fatima El Irari

      13 maart 2020 at 09:42

      Hi Nina,

      Geniet ervan! Xx

  • Fetiye

    11 maart 2020 at 22:08

    Hoi hoi,

    Ziet er super lekker uit. Ga het zeker een keer uitproberen! Hoe krijg jij de slagroom zo mooi geklopt? Bij mij gaat dat altijd mis….

    1. Fatima El Irari

      11 maart 2020 at 22:13

      Hi Fetiye,

      Bedankt lieverd! Ik gebruik altijd koude slagroom en ik zet de kom inclusief de garde voor 5 minuten in de koelkast. Op deze manier is alles koud en mixt de slagroom nog sneller stijf. Xx

      1. Fetiye

        12 maart 2020 at 13:53

        Dank je wel lieverd ❤️

      2. Fatima El Irari

        13 maart 2020 at 09:40

        Graag gedaan! Xx

  • Harriette

    22 maart 2020 at 16:09

    Hallo Fatima. Ik ben deze nu aan het maken, maar ze gaan niet open staan. Ik heb 2 driehoekjes op elkaar gelegd en bovenop gaatjes geprikt en toen eigeel met suiker. Heb ik het wel goed gedaan?

    1. Fatima El Irari

      23 maart 2020 at 10:39

      Hi Harriette,

      Ja, als ik het zo lees dan heb je het op de juiste manier gedaan. Was de oven wel goed warm?

  • Thouayba

    24 maart 2020 at 20:05

    Aslamaou3alaikoum, Fatima ik ben nu bezig met dit recept alleen is mijn slagroom ineens mislukt het is ingezakt ben waterig geworden. Heb jij misschien nog een tip om het een beetje te redden ???

    1. Fatima El Irari

      25 maart 2020 at 13:38

      Hi Thouayba,

      Als de slagroom waterig is geworden en inzakt, dan is de slagroom helaas mislukt. Weet je voor hoe lang je de slagroom hebt gemixt?

      1. Sude

        1 mei 2020 at 13:02

        Hoi Fatima,
        Kan ik dit recept voor een paar uur in de koelkast laten?

      2. Fatima El Irari

        2 mei 2020 at 10:42

        Hi Sude,

        Ja, hoor kan prima. Haal ze alleen minimaal 10 minuten voor serveren uit de koelkast. Xx

      3. San

        16 mei 2020 at 13:53

        Heej Fatima.

        Allereerst m’n complimenten voor al jouw recepten hoor. Wat ben ik blij met een role model als jij🥰 echt een inspiratie bron.

        Mag ik jou een drietal vraagjes stellen?

        1- Mag ik vragen of de klopfix echt noodzakelijk is?

        2- En zou dit recept ook kunnen met een soja basis slagroom?

        Heb een dochter met enorm veel allergieën dus vroeg me af of dit ook kon. Aangepaste bladerdeeg heb ik voor haar dus het gaat alleen om de vulling erin.

        3- Laatste vraag, kan/wil jij eens recepten plaatsen die ook meer voor allergie patiënten te maken kunnen zijn.
        Nu heeft mijn dochter een gluten/tarwe intolerantie en koemelkeiwit allergie maar er zijn veel meer mensen die een gluten intolerantie hebben of een koemelkeiwit allergie.
        Ik hoop dat je hier ook eens iets mee kan doen 🙏

        Alvast bedankt voor je antwoord.
        Keep up the good work👍

        Fijn weekend, groetjes San

      4. Fatima El Irari

        17 mei 2020 at 10:43

        Hi San,

        Wat lief zeg, hartstikke bedankt! De klopfix zorgt er echt voor dat de slagroom lang stijf blijft. Als je de flappen direct wilt serveren, dan kun je de klopfix prima weglaten. Wil je ze iets langer in de koelkast bewaren, dan kun je het beste wel klopfix gebruiken zodat de slagroom mooi stijf blijft. En ja hoor je kunt ook soja basis slagroom gebruiken.

        Ik zal mij eens gaan verdiepen in recepten voor mensen met een allergie, lijkt mij eerlijk gezegd ook interessant om te doen!

        Liefs,
        Fatima

  • Najiba

    19 april 2020 at 23:32

    Hoi Fatima moet je alle randen van de driehoek dichtmaken?

    1. Fatima El Irari

      20 april 2020 at 09:55

      Hi Najiba,

      Ja, ik druk ze wel plat zodat het bladerdeeg opbolt in het midden.

  • Nazia

    7 mei 2020 at 12:17

    Lieve Fatima,

    Mijn zoon van 16 heeft dit heerlijke recept gemaakt. Het is hem ook goed gelukt!
    Dank je wel!

    xxxNazia

    1. Fatima El Irari

      8 mei 2020 at 10:27

      Hi Nazia,

      Wat knap! Heel graag gedaan lieverd. Xx

  • Dounia

    12 mei 2020 at 13:28

    Hey ik ben nu bezig met het recept maar zie dat ik geen vanille suiker meer heb.. is dit heel erg?

    1. Fatima El Irari

      13 mei 2020 at 13:37

      Hi Dounia,

      Nee, hoor is niet erg. Je kunt vanillesuiker ook vervangen door kristalsuiker.

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept