Sinaasappelcake met Glazuur

13 november 2021Fatima El Irari

Prep time: 10 minuten

Cook time: 50 minuten

Serves: 8 personen

Wie wilt er ook een plakje cake? Deze zondag vraagt om iets lekkers! Deze smeuïge sinaasappelcake zit bomvol smaak en is ook nog eens heel gemakkelijk te maken. Een heerlijke spons cake met een vleugje sinaasappel en met daarop een sinaasappel glazuur, geloof mij dit wil je! Lekker voor bij de koffie of thee vanavond.

Print recept

Sinaasappelcake met Glazuur

  • Voorbereidingstijd 10 minuten
  • Kooktijd 50 minuten
  • Totale tijd 60 minuten
  • Aantal personen: 8 personen

Ingrediënten:

Voor het beslag:

  • 4 eieren
  • 180 gram kristalsuiker
  • 200 gram kwark
  • 180 ml zonnebloemolie
  • 250 gram bloem
  • 16 gram bakpoeder
  • 1/4 theel. zout
  • 1 sinaasappel

Glazuur:

  • 300 gram poedersuiker
  • 2 eetl. sinaasappelsap
  • 1 druppel oranje gel kleurstof

Bereidingswijze:

  • 1)

    Verwarm de oven voor op 180°C en vet de bakvorm goed in en bestuif licht met bloem.

  • 2)

    Klop de eieren met de kristalsuiker in 2-3 minuten tot een romig mengsel.

  • 3)

    Voeg de kwark en de zonnebloemolie toe in en klop dit door tot je een klontvrij mengsel hebt.

  • 4)

    Voeg de bloem, bakpoeder en het zout toe en mix op lage snelheid tot een egaal beslag.

  • 5)

    Rasp de sinaasappel boven het beslag en pers het sap eruit. Roer het beslag nog eens kort door.

  • 6)

    Giet het cakebeslag in de bakvorm en strijk de bovenkant mooi glad.

  • 7)

    Bak de cake in het midden van de oven in 45-50 minuten goudbruin en gaar.

  • 8)

    Laat de cake voor 10 minuten in de vorm afkoelen voordat je de vorm omdraait.

  • 9)

    Meng de poedersuiker met het sinaasappelsap en de kleurstof tot een glad glazuur.

  • 10)

    Schenk het glazuur vervolgens over de afgekoelde sinaasappelcake.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept