Sinaasappelcake met Glazuur
Prep time: 10 minuten
Cook time: 50 minuten
Serves: 8 personen
Sinaasappelcake met Glazuur
- Voorbereidingstijd 10 minuten
- Kooktijd 50 minuten
- Totale tijd 60 minuten
- Aantal personen: 8 personen
Ingrediënten:
Voor het beslag:
- 4 eieren
- 180 gram kristalsuiker
- 200 gram kwark
- 180 ml zonnebloemolie
- 250 gram bloem
- 16 gram bakpoeder
- 1/4 theel. zout
- 1 sinaasappel
Glazuur:
- 300 gram poedersuiker
- 2 eetl. sinaasappelsap
- 1 druppel oranje gel kleurstof
Bereidingswijze:
- 1)
Verwarm de oven voor op 180°C en vet de bakvorm goed in en bestuif licht met bloem.
- 2)
Klop de eieren met de kristalsuiker in 2-3 minuten tot een romig mengsel.
- 3)
Voeg de kwark en de zonnebloemolie toe in en klop dit door tot je een klontvrij mengsel hebt.
- 4)
Voeg de bloem, bakpoeder en het zout toe en mix op lage snelheid tot een egaal beslag.
- 5)
Rasp de sinaasappel boven het beslag en pers het sap eruit. Roer het beslag nog eens kort door.
- 6)
Giet het cakebeslag in de bakvorm en strijk de bovenkant mooi glad.
- 7)
Bak de cake in het midden van de oven in 45-50 minuten goudbruin en gaar.
- 8)
Laat de cake voor 10 minuten in de vorm afkoelen voordat je de vorm omdraait.
- 9)
Meng de poedersuiker met het sinaasappelsap en de kleurstof tot een glad glazuur.
- 10)
Schenk het glazuur vervolgens over de afgekoelde sinaasappelcake.