SINAASAPPELCAKE MET CHOCOLADE

2 november 2014Fatima El Irari

Wat heb je nodig? (15 personen)

  • 4 eieren
  • 200 ml melk
  • 200 ml zonnebloemolie
  • 200 gr. suiker
  • zakje vanillesuiker
  • 200 gr. bloem
  • zakje bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 sinaasappel
  • chocolade
  • 2 etl. bloemIMG_551696

Bereidingswijze:

Klop de eieren met de kristalsuiker en het zakje vanillesuiker tot een licht gele massa. Giet de zonnebloemolie erbij en mix dit kort samen.

 

 

Meng de bloem, bakpoeder en het zout  samen en zet dit dan even apart. Voeg de helft van het bloem mengsel  in de kom samen met de helft van de melk en mix dit samen. Voeg de overige bloem en de melk erbij en mix weer samen tot een glad beslag.

Te bewerken en nog op blog plaatsen9

Te bewerken en nog op blog plaatsen14Rasp het oranje gedeelte van de sinaasappel en voeg deze toe aan het beslag. Snijd de sinaasappel door het midden en pers van een helft het sinaasappelsap bij het beslag.

Hak wat chocoladestukjes fijn en meng deze met een eetlepel bloem. Voeg de chocoladestukjes toe aan het beslag en meng geheel samen.

Te bewerken en nog op blog plaatsen22

Vet de tulbandvorm in met een laagje zonnebloemolie en bestrooi de tulbandvorm met 2 eetlepels bloem en verdeel dit over de bakvorm. Giet het beslag in de vorm en bak de cake in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 40 minuten mooi goudbruin.

6

Wanneer de cake gaar is laat je deze voor 10 minuten in de vorm afkoelen. Haal de cake vervolgens uit de oven en laat de cake op een rooster verder afkoelen.

IMG_55766

Garneer de sinaasappelcake met poedersuiker of met wat gesmolten chocolade.

Deze sinaasappelcake is erg luchtig en door de sinaasappel is deze cake ook nog eens erg fris. Probeer het recept eens uit en gegarandeerd dat je deze vaker zult bakken.

Liefs,
Fatima

IMG_56200

 

Eetsmakelijk

Print recept

70 Comments

  • imy

    2 november 2014 at 21:11

    Hmmm ziet er heerlijk uit tbarkallah 3liek en dankjewel voor het delen. Een vraagje waar voor heb je die chokoladedruppels gehaald?xxxxx

    1. xfaatje

      5 november 2014 at 18:09

      Hallo Imy, dankjewel lieve meid! In de sinaasappelcake heb ik ook chocolade gedaan. Ben dit vergeten erbij te zetten haha. Ga het er even snel bijdoen! <3

  • fatima

    2 november 2014 at 23:21

    Hoi met fatima ik wel graag recepten van jou van cake het zit heerlijk uit

    1. xfaatje

      5 november 2014 at 18:10

      Hallo Fatima, dankjewel meid voor je compliment! <3

  • Lovely Modesty

    4 november 2014 at 15:03

    Hmmm, looks delicious! Geef me een seintje als ik eens op de koffie kan komen, Faatje!

    1. xfaatje

      5 november 2014 at 18:16

      Jij bent altijd van harte welkom lieve meid! <3

  • Amel

    5 november 2014 at 07:16

    Ik heb deze cake gisteren gemaakt en wat smaakte deze heerlijk! Alleen de cake is in elkaar gezakt toen ik deze uit de oven haalde :(. De smaak was verder top! Bedankt voor het delen topper 😉

    1. xfaatje

      5 november 2014 at 18:20

      Hallo Amel, wat leuk om te lezen meid! Het kan altijd voorkomen dat je cake een beetje inzak, maar dat is eigenlijk geen ramp hoor. Je kunt de cake natuurlijk altijd omdraaien hé hihi <3

  • Manon

    5 november 2014 at 09:29

    Oeh wat ziet dit er lekker uit zeg! 🙂

    1. xfaatje

      5 november 2014 at 18:24

      Haha dankjewel Manon! <3

  • malika

    6 november 2014 at 22:00

    hey liever,
    een vraagje, zou graag jou Sinaasappelcake met Chocolade maken. kan ik opv chocolade ook noten of iets anders gebruiken?
    Groetjes

    1. xfaatje

      15 november 2014 at 13:04

      Hallo Malika, dat kan zeker meid! Je kunt er alles aan toevoegen wat jij zelf lekker vindt. <3

  • halima

    7 november 2014 at 09:44

    Salam ik wil graag de cake uitproberen maar heb geen tulbandvorm. Kan het ook in een andere vorm?

    1. xfaatje

      15 november 2014 at 13:04

      Dat kan Halima! IS geen probleem hoor <3

      1. halima

        23 november 2014 at 08:51

        Dank je wel

      2. xfaatje

        18 januari 2015 at 13:11

        <3

  • amira

    8 november 2014 at 10:15

    Salam alikom fatima.
    je cake ziet er heerlijk uit.kan ik het ook in een gewone bakblik gebruiken,zo ja hoeveel centimeter?

    1. xfaatje

      15 november 2014 at 13:08

      3likoem salaam Amira! Dankjewel lieve meid! Je kunt een springvorm gebruiken van 24 cm of een vierkante bakvorm van 21cmx21cm <3

      1. Raaz

        6 november 2016 at 19:32

        Hey!! Ik heb deze cake ook gemaakt het was heerlijk! Ik had het in een andere bakvorm gemaakt maar hij zakt een beetje in elkaar. Hoe kan ik zorgen dat een cake zo hoog uitkomt als de jouwne?

        Owja en de chocola was helemaal in gezakt naar de bodem in de bakpapier.

      2. Fatima

        7 november 2016 at 12:19

        Hallo Raaz,

        Wanneer de cake gaar is, kun je de cake nog even in de oven laten staan. (oven uitzetten natuurlijk) Welke bakpoeder gebruik jij? Aan de chocoladestukjes kun je een theelepel bloem toevoegen en dit samen husselen. En dan pas aan het beslag toevoegen. Xx

  • Jamila

    12 november 2014 at 18:47

    Hoi xfaatje,

    Vandaag jou cake uitgeprobeerd. Op zich wel goed gelukt alleen is alle chocolade beneden gebleven. Dus toen ik de tulband omdraaide zat alle chocolade vast.
    Heb ik teveel chocolade gebruikt?

    1. xfaatje

      15 november 2014 at 13:12

      Hallo Jamila, dit kan aan het beslag liggen omdat het misschien iets te vloeibaar is. Heb je de chocolade ook gemengd met een beetje bloem voordat je de chocolade in het beslag mengde?

  • Noor

    12 november 2014 at 20:49

    Het ziet er heerlijk uit! Ik vroeg me af of het beslag heel erg vloeibaar is? Ik had de cake gemaakt en het beslag was heel erg vloeibaar en niet gaar.

    1. xfaatje

      15 november 2014 at 13:14

      Hallo Noor, het beslag is sowieso niet echt een stevig klopt. Maar dit recept gebruik ik al jaren en het lukt altijd. Als je beslag voor de volgende keer iets te vloeibaar is, kun je er iets extra bloem bijdoen.

  • hafida

    18 november 2014 at 20:14

    hoi heb de cake ook gemaakt vandaag en 50 minuten in de oven maar was niet gaar bij het snijden de smaak was lekker

    1. xfaatje

      18 januari 2015 at 13:01

      Allereerst sorry voor mijn late reactie. Ik denk dan dat je temperatuur iets te hoog stond en daardoor de cake snel gaar was van binnen, maar van binnen nog nat was. Op hoeveel graden had je de oven staan meid?

  • bouchra

    21 november 2014 at 17:35

    Salaam lieve fatima

    Ik heb een vraagje… dit is de 2de cake die ik maak maar heb telkens het zelfde probleem.. namelijk dat het van binnen niet gaar is.. heb het zelfs langer laten bakken.. maar walou.. wat doe ik mss verkeerd? kan je me aub hierbij helpen.. baralAllaho fiki

    1. xfaatje

      18 januari 2015 at 13:04

      Salaam 3likoem lieve Bouchra. Allereerst sorry voor mijn late reactie. Ik denk dan dat je temperatuur iets te hoog stond en daardoor de cake snel gaar was van buiten, maar van binnen nog nat was. Op hoeveel graden had je de oven altijd staan meid?

  • Melika

    5 februari 2015 at 06:56

    Ik vind het zo jammer dat er geen nieuwe recepten komen. Gaat alles goed met je??

    Heel veel liefs

    1. xfaatje

      13 mei 2015 at 18:07

      Hallo lieve Melika, vind het echt super lief dat je mij een berichtje stuurt. Ik was er even tussenuit, maar ik ben weer helemaal terug hihi. Alles gaat goed met mij Alhamdoelilah. Bedankt voor je lieve berichtje meid! <3

  • anissa

    14 juli 2015 at 01:31

    hoi ik had een vraag ik heb iemand in de familie die chocolade niet lekker vind kan het ook zonder chocolade

    1. xfaatje

      14 juli 2015 at 09:09

      Hallo Anissa, Ja, hoor je kunt de chocolade prima weglaten. Succes.

  • Leila

    6 september 2015 at 13:59

    Selaam , ik ben gek van jou recepten en heb al heel veel geprobeerd en allemaal met succes alhamdoellillah, kun je nog meer recepten plaatsen van cakes, koekjes ,… ?Hartelijk bedankt xxxjes

    1. xfaatje

      14 september 2015 at 12:39

      Salaam Alaikoem Leila, super lief van je bedankt! Ik zal meer zoetigen recepten met jullie delen inchAllah! <3

  • Anissa

    17 september 2015 at 06:54

    Salam 3aleikom Fatima,

    Bedankt voor het recept. Echt aardig van je dat je het zo goed in stappen uitlegt elke keer. Ik heb een paar vraagjes. Hoe groot is jou tulbandvorm? Als je een cake bakt he , moet je dan de eieren en suiker mixen tot een lichte gele massa zoals bij jou op de foto of tot dat het een dikke licht gele mengsel wordt? Ik vraag dit aan jou omdat je ervaring hebt. Ik heb gisteren een cake gebakken en ik moest het 10 minuten lang mixen en het werd een dikke licht gele mengsel dus het was niet meer schuimig. Ik weet niet wat goed is bij een cake. En hoe krijg je ervoor dat het een dikke mengsel moet worden, door extra meel toe te voegen of juist niet? Sorry voor mijn vragen.

    1. xfaatje

      17 september 2015 at 08:41

      Salaam Alaikoem Anissa, allereerst bedankt voor je lieve compliment. Mijn tulbandvorm is 22cm doorsnede. Ik mix de eieren en suiker altijd tot een iets licht gele massa voor ongeveer 3-5 minuten. Zelf mix ik het nooit voor 10 minuten en het beslag lukt altijd haha. Als je een iets dikkere mengsel/beslag wilt, dan voeg je inderdaad iets meer meel toe aan het beslag. Pas wel op dat je niet teveel meel aan het beslag toevoegd, want anders krijg je weer een te dik beslag en hierdoor krijg je uiteindelijk een zware, droge cake. Succes meid.

      1. Anissa

        17 september 2015 at 12:25

        Super bedankt voor je snelle reactie. En hoe haal je die cake er voorzichtig uit? Sorry voor mijn vragen. Maar ik ben pas een beginner.

  • Anissa

    17 september 2015 at 12:58

    Sorry heb nog een vraag. Ik heb gezocht naar jou bakvorm van 21X21 maar kan die nergens vinden. Welke maar bakvormen kan ik eventueel vervangen voor die bakvorm van 21×21.Tot met welke maat kan ik zeg maar gebruiken zodat de cake niet te laag wordt maar juist hoog , net als die van jou

  • Nora

    22 september 2015 at 16:55

    Lieve Faat,

    Kan ik ipv chocoladedruppels ook chocolade poeder gebruiken?

    1. xfaatje

      23 september 2015 at 08:30

      Hallo Nora, ja hoor dat kan ook, alleen dan zal het beslag wel een chocoladebeslag worden.

      1. Nora

        24 september 2015 at 08:03

        Hey Faat, nee dat wil ik niet hahaha. Waar kan ik die chocolade druppels kopen?

        En mabrok l3awecher!!!!

      2. xfaatje

        24 september 2015 at 09:32

        Hallo Nora, haha die kun je bij de Jumbo halen meis. Ze liggen gewoon bij de bakproducten. Eid Mubarak lieverd!

  • Fatima

    30 oktober 2015 at 21:42

    Asalam Fatima ,

    Waar koop je die chocolade druppels ?

    Super recepten en bedankt dat je ze met ons deeld lieve meid

    1. xfaatje

      2 november 2015 at 09:58

      Salaam Alikoem Fatima, de chocoladedruppels haal ik altijd bij de Jumbo. Heel graag gedaan lieve meid! Xx

  • Kubra

    22 november 2015 at 12:02

    Hoi hoi, aller eerst complimenten! ik ben erg benieuwd welke overstand je gebruikt voor cakes? Is dat de ventilator stand of de de ovenstabd die van ‘boven en onder’ bakt?

    1. xfaatje

      23 november 2015 at 08:56

      Hallo Kubra, bedankt voor je compliment meid! Wanneer ik een cake bak in de oven houd ik altijd de ovenstand aan, dus boven en onder. De hete lucht functie gebruik ik alleen wanneer ik bijvoorbeeld een ovenschotel in de oven heb zitten. Hoop dat het zo duidelijk voor je is Xx

  • hadmoh

    24 januari 2016 at 13:29

    Hoi Faatje, ik heb voor het laatst deze cake geprobeerd. De geur alleen al was de moeite waard, maar mijnn cake was ingezakt en was van binnen niet gaar. Ik heb het gebakken voor ongeveer 20 minuten en nog in de cake geprikt. En dan nog eens voor een goeie 20 a 30 minuten laten bakken. Op welke ovenstand zet jij de temperatuur? Smaak was wel in orde, alleen de baktijd daar heb ik moeite mee. Xx

    1. hadmoh

      24 januari 2016 at 13:30

      Hahaha oei ik lees net dat ik heel veel typfouten heb gemaakt. Mijn excuses.

      1. xfaatje

        25 januari 2016 at 15:33

        Haha geen probleem hoor. Ik pas het wel even voor je aan :p

    2. xfaatje

      25 januari 2016 at 15:36

      Hallo Hadmoh,

      Allereerst bedankt voor je reactie. Ik heb de foutjes eruit gehaald als je dit niet erg vindt? Dit omdat jij het zelf aangaf, want mij maakt het niks uit hoor hihi. Mag ik eerst even vragen op hoeveel graden jij de oven hebt gezet? Want als ik het goed begrijp heeft jouw cake voor ongeveer 40 minuten in de oven gezeten toch? En was die uiteindelijk wel gaar van binnen? Ik hoor het graag, zodat ik je kan helpen xx

  • hafmoh

    26 januari 2016 at 17:40

    Ik heb het op 180 graden gebakken. Indd 40 min. De eerste 20 min heb ik de oven niet open gedaan. Toen ik er een stokje had ingeprikt was het schoon. Maar toen ik de cake hadden gesneden was em wel een beetje nat

    1. xfaatje

      27 januari 2016 at 07:51

      Hallo Hafmoh.

      Dan raad ik je aan om de cake de volgende keer misschien 10 minuten langer in de oven te laten staan. Merk je nou dat de bovenkant van de cake te bruin wordt, dan kun je altijd een stuk aluminiumpapier op de cake leggen, zodat de cake niet meer kan verkleuren.

  • hafmoh

    29 januari 2016 at 14:14

    dank je ik denk ook gwn dat ik het te kort heb laten bakken, het was wel mooi van kleur en lekker van smaak.

  • Karima

    3 maart 2016 at 11:21

    Kan ik ook gewoon chocolade reep is mini stukjes doen en gebruiken ipv de choco druppels. Kan deze namelijk nergens vinden hier en heb helemaal geen jumbo in de buurt.

    1. xfaatje

      4 maart 2016 at 08:11

      Hallo Karima,

      Ja, hoor een normale chocoladereep werkt ook prima! Succes x

      1. Karima

        4 maart 2016 at 19:54

        Dankjewel. Hij is geluk, super bedankt voor het recept. Nog een vraagje he, hoe bewaar je de cake het best? Met aluminium folie of vershoudfolie?

      2. xfaatje

        7 maart 2016 at 07:55

        Hallo Karima,

        Je kunt eigenlijk op beide manieren een cake bewaren. Wat ik altijd doe is de cake inwikkelen met vershoudfolie en dan daarover een schone theedoek. x

  • Fadila

    5 juli 2016 at 06:23

    Sallaamoe allaykoem Fatima,

    Ik had een vraagje. Jouw appelsien rasp je gwn de schil toch, en toch heel een appelsien rasp je? Endan de binnenkant die laat je over en daarvan pers je de helft in het mengels? Heb ik het juist ofniet? Ik hoor het van u dank u

    1. Fadila

      5 juli 2016 at 06:24

      Mengsel* bedoel ik sorry.

  • Sinaasappelcake

    12 november 2016 at 14:13

    Wat een onduidelijke recept!!! Ik maak het nu voor de 3e keer en steeds mislukt het!!

    1. Fatima

      14 november 2016 at 10:22

      Hallo Loubna,

      Oke, vreemd dat het bij andere(incl. mezelf) wel altijd lukt. Misschien kun je eerst een beginnen met aan te geven wat er mislukt?

  • Safae

    2 december 2016 at 10:03

    Hi Fatima, dit is zo een lekker cake! Tbarakallah 3liek! Hij is bij mij wel gelukt hoor, maar telkens blijven de chocolade stukjes in de bodem vastzitten en dan moet ik ze er met de hand uithalen. Ik heb ze wel met bloem gemengd en goed laten afkoelen maar ze blijven maar telkens in de bodem vastzitten de chocolade. Weet jij misschien hoe dat komt?

  • Ilham

    7 maart 2017 at 17:47

    Ziet er heerlijk uit! Welke formaat eieren heb je gebruikt? Of maakt dat niet zo veel uit?

    1. Fatima El Irari

      21 maart 2017 at 13:40

      Hallo Ilham,

      Ik heb bijna altijd de standaard maat M eieren.

      Liefs,
      Fatima

  • Manar

    30 maart 2017 at 16:35

    Ik heb de cake zojuist gemaakt! Heb alleen ipv sinaas, Cacoa erin gegooid, waardoor k een Marble cake heb gemaakt!! Jouw recepten zijn echt geweldig! Ze lukken altijd! Perfect moge Allah Subahana Wata3allah trouwens je huwelijk zegenen en beschermen tegen het kwade ❤ ik had je toegevoegd op snap, maar kon je geen berichtjes sturen 🙁 wilde je mijn resultaten snappen van jouw recepten

    1. Fatima El Irari

      31 maart 2017 at 06:09

      Hallo lieve Manar,

      Wat leuk om te lezen dat het heeft gesmaakt lieverd. Super bedankt voor je lieve complimenten en ameen inschAllah! Oh vreemd dat je mij niks kon sturen. Ik ga toch even een kijkje nemen in mijn instellingen, want ik hoor dit nu wel vaker haha.

      Liefs,
      Fatima

  • Naoual

    30 december 2017 at 15:03

    Hoi fatima,
    Hoeveel chocolade druppels voeg jij toe in het beslag ?

    1. Fatima El Irari

      30 december 2017 at 22:01

      Hallo Naoual,

      Zoveel je wilt eigenlijk. Ik doe er een handvol chocolade bij. Xx

  • Naoual

    31 december 2017 at 10:32

    Bedankt voor je reactie. Ik heb er 50 Gr in gedaan. Is dit te veel of te weinig?

    1. Fatima El Irari

      2 januari 2018 at 07:17

      Hallo Naoual,

      50 gram is goed genoeg hoor. Heeft het gesmaakt?

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept