Simpele Pizzabroodjes

1 oktober 2014Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Ingrediënten: (24 stuks).
  • 12 afbakbroodjes
  • 1 grote ui. in stukjes
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 1 groene paprika, in stukjes
  • handvol zwarte olijven, in plakjes
  • 1 blikje tonijn
  • 300 gr. tomatensaus uit een pakje
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • 1 tl. zout
Extra:
  • handvol geraspte kaas
  • 2 etl. pizza kruiden
Bereidingswijze:
  1. Snij de afbakbroodjes doormidden en plaats ze op een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng in een ruime kom de ui, paprika’s, olijven en de tonijn even goed samen.IMG_30499IMG_30555
  3. Kruid het dan geheel met de zwarte peper en zout en meng het nog eens samen.
  4. Schep ongeveer 1 volle eetlepel van de tomatensaus op een kant van het afbakbroodjes en strijk deze mooi glad.IMG_30577IMG_30599
  5. Verdeel dan ongeveer twee volle eetlepel van de topping bovenop de tomatensaus en strooi hierop wat geraspte kaas.
  6. Strooi wat pizza kruiden bovenop de geraspte kaas en werk zo de rest van de broodjes af.
  7. Bak de pizza broodjes in een voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 30 minuten.

Liefs,
Fatima

IMG_3066`6

Print recept

Nutrition

72 Comments

  • nikkie

    1 oktober 2014 at 20:49

    Oh wat ziet dat er lekker uit! Ga het snel uitproberen, bedankt!!

    1. xfaatje

      14 oktober 2014 at 16:48

      Allereerst excuses voor mijn late reactie meid! Dankjewel lieve meid! En moet je zeker doen hihi <3

  • Kim

    1 oktober 2014 at 22:32

    Lijkt me echt heel lekker! Dankje!
    Alleen een vraagje wat voor tomatensaus gebruik je? X

    1. xfaatje

      14 oktober 2014 at 16:49

      Allereerst excuses voor mijn late reactie meid! Dankjewel meid! Ik gebruik altijd tomatensaus van Heinz uit een pakje! <3

  • hajar

    16 oktober 2014 at 20:30

    Wauw! Allereerst wil ik even zeggen dat ik het heel goed van je vind dat je een eigen blog bent begonnen. Erg knap! Verder ben ik erg geintresseerd in jou heerlijke gerechten. Ik heb je site pas ondekt en zal het zeker vaak bezoeken. Groetjes hajar

    1. xfaatje

      30 oktober 2014 at 18:18

      Hallo lieve Hajar! Super lief van je meid en je bent van harte welkom! <3

  • anoniem

    4 november 2014 at 20:24

    sorry maar dit recept is niet nieuw dit maak ik al zo lang. en iedereen kan er op komen. ik denk dat iedereen wel eens een kant en klare pizza bodem heeft gebruikt of gewoon pita broodjes of pistoletjes heeft opengesneden. je kan het ook doen met stokbrood. bv. als je er nog stokbrood over is en je niet wilt weggooien gewoon door midden snijden en dan met tomaten saus etc.
    dit is niet gemeen bedoelt ofzo maar ik kon mezelf niet bedwingen.

    1. xfaatje

      5 november 2014 at 18:17

      Hoi Anoniem, waar lees jij dat dit recept nieuw is? En omdat jij het misschien al ZO LANG maakt wil niet zeggen dat iedereen het al kende? Begrijp eerlijk gezegd het nut niet van heel jouw berichtje maar goed.

      1. Y.

        12 mei 2017 at 19:25

        Zwaar met xfaatje eens. Ik ben blij dat je zulke dingen plaats schat..ik kon het nog niet vooral de stappen alles ik ben zo blij dat je er mee bent begonnen
        Ik ben pas getrouwd en het helpt mij er heel erg blij. Als je er videos bij zou doen voor de mensen die bijna niet koken ( zoals ik ) is dat zo handig nogmaald bedankt voor deze leerzame site!!! Dikke kus blijf ermee door gaan

      2. Fatima El Irari

        15 mei 2017 at 06:17

        Hallo lieverd,

        Wat onwijs lief zeg! Ik weet dat voor veel mensen dit recept van zelf spreken zal zijn, maar ik weet dat er ook een heleboel volgers bijzitten die echt net pas zijn begonnen met koken en dan zijn zulke recepten super handig. Heel erg bedankt voor je lieve woorden schat! Als je naar de recente recepten kijkt, dan zie je dat elk recept een video bevat. Ik ben ook van plan om voortaan ook bij elk recept een video te plaatsen.

        Liefs,
        Fatima

      3. Kheira

        30 september 2020 at 14:58

        Ik had een side dish nodig bij mijn hoofdgerecht. Dit paste er perfect bij. Ben er dus zeeer blij mee. Thank you

      4. Fatima El Irari

        5 oktober 2020 at 20:02

        Hi Kheira,

        Ah leuk om te horen!

    2. tunsie

      15 november 2014 at 14:46

      Ga nou niet haten. Ik heb het pas gemaakt en het was echt lekker. Als je het al jaren doet, was dan maar je eigen blog begonnen. Faat ga zo door, je bent top bezig! !

      1. xfaatje

        18 januari 2015 at 12:53

        Dankjewel Tunsie! <3

    3. Umm Khadija

      5 mei 2015 at 10:58

      Ik was er zelf niet opgekomen, ben dus erg blij met dit berichtje!

      1. xfaatje

        10 mei 2015 at 19:41

        Graag gedaan meid. Hier doe ik het voor hihi. Shokran! <3

    4. Tara

      20 juni 2015 at 16:18

      Sorry hoor, maar ik heb hier echt veel aan! Dit recept ga ik zeker uitproberen en ben superblij dat Faat dit recept deelt met ons! <3

      1. xfaatje

        20 juni 2015 at 16:22

        Hallo Tara, fijn om te lezen haha! Dankjewel lieve meid. <3

    5. Leila

      10 juni 2017 at 16:56

      Nou zeg, wat een onzin kraam je hier nou uit! Fatima helpt honderden volgers en jij komt hier effe hatelijk doen?
      Doe vooral zo verder oughti Fatima, je wordt door velen geapprecieerd!!

      1. Fatima El Irari

        12 juni 2017 at 09:14

        Hallo Leila,

        Haha wat zei ze precies, want ik zie haar reactie niet? Onwijs lief van je! XX

  • anoniem

    4 november 2014 at 20:25

    maar ik wou wel even zeggen ik zie egt onwijs veel lekkere dingen. ik krijg er egt watertanden van. ik ken je site nog niet zo lang dus moet nog veel bekijken
    xxx anoniem

    1. xfaatje

      5 november 2014 at 18:19

      Hallo Anoniem, dat is lief van je dankjewel meid! <3

  • Saar

    22 november 2014 at 13:41

    Hallo Faatje! Zit hier gehakt/vlees in? xx

    1. xfaatje

      18 januari 2015 at 13:06

      Hallo Saar, nee meid hier zit tonijn op, maar je kunt zeker ook gehakt of vlees gebruiken hoor! <3

  • senna

    27 november 2014 at 12:35

    salam meid,

    deze maak ik ook regelmatig ik doe het iets anders, eerst de tomaten saus , dan de tonijn, de paprika wat olijven erboven dan wat geraspe kaas maar ze zijn echt lekker..

    1. xfaatje

      18 januari 2015 at 13:18

      Salaam 3likoem Senna, hmm dat lijkt me ook echt heerlijk!

  • Umm Khadija

    5 mei 2015 at 10:57

    As salamoe 3aleikom wa rahmentoelahie wa barakatoehoe,

    Jammie jammie!! Ben erg blij met deze handigheidjes!

    Wanneer ik iets wil maken, check ik eerst aantal websites voor inspiratie – jou website is zeker on the top!

    Liefs,

    Umm Khadija

    1. xfaatje

      10 mei 2015 at 19:42

      Aah dat is super lief van je! Dankjewel lieve meid <3

      1. Senna

        1 april 2024 at 16:06

        Zijn heerlijk. Kan je ook met ketchup gebruiken i.p.v. tomatensaus?

  • Yasmine

    11 juni 2015 at 20:16

    Heerlijk en makkelijk recept!
    Je zou rode pesto door de tomatensaus kunnen doen. Echt heel lekker.
    Ook is het mogelijk om (door
    midden gesneden) pitabroodjes in plaats van pistoletjes te gebruiken, je hebt dan een krokante bodem.

    Erg bedankt, heb veel aan je blog!

    1. xfaatje

      11 juni 2015 at 21:17

      Hallo Yasmine, super lieve compliment dankjewel! Rode pesto erdoorheen lijkt me ook lekker inderdaad haha. Klopt, ik gebruik ook soms pitabroodjes. Ook super lekker. <3

  • asmae

    21 juni 2015 at 12:09

    ziet er heerlijk uit!
    Morgen insh’Allaah maken.

    Bedankt voor je geduld en dat je het met ons wilt delen (L’) Mogen Allaah Swt. je daar voor belonen.

    1. xfaatje

      22 juni 2015 at 08:21

      Hallo Asmae, super lief van je meid, en heel graag gedaan hoor. Allahoema Ameen! <3

  • nezha

    29 juni 2015 at 09:48

    ye3tik essaha
    hebt u heerlijke recepten
    en gezond

    1. xfaatje

      29 juni 2015 at 11:01

      Hallo Nezha, Allah i3tik sa7a meis. Dankjewel! <3

  • empress

    1 juli 2015 at 09:27

    Knap gedaan je hebt niet eens veel nodig om lekkere gerechtjes klaar te maken en dat vind je zeker terug op jou blog!

    keep up the good work girl!!

    blessings

    1. xfaatje

      1 juli 2015 at 11:27

      Hallo Empress, bedankt voor je lieve compliment. Klop inderdaad. Met een paar ingredënten maak je al iets heerlijks hihi!

  • Leila

    1 juli 2015 at 21:29

    Salaami faatje
    Ik zou deze willen maken en daarna invriezen, dus mijn vraag is, na welke stap kan ik dit doen?
    Jazak Allahoe khayran!

    1. xfaatje

      2 juli 2015 at 06:53

      Salaam Leila, ja hoor je kunt deze broodjes invriezen. Wanneer je de broodjes helemaal af hebt zal ik ze even voor 10 minuten in de koelkast zetten, zodat ze koud worden. Haal de broodjes er dan uit en doe ze in plastic zakjes of in een ruime trommel, en vries ze vervolgens in. Wanneer je er zin in hebt haal je de broodjes uit de diepvries, en verwarm je ze kort in de oven. Succes. <3

      1. Leila

        2 juli 2015 at 08:26

        Dus je bedoelt volledig afbakken , daarna laten afkoelen en dan invriezen?

  • Niqui

    7 juli 2015 at 17:58

    Heerlijk, zo simpel kan lekker zijn.pitabroodjes ga ik ook eens proberen.bedankt voor je lekkere recepten en stap voor stap foto,s.super!-×××-

    1. xfaatje

      8 juli 2015 at 06:57

      Hallo Niqui, Daar ben ik het helemaal mee eens. Simpel kan zeker lekker zijn haha. Heel graag gedaan!

  • Aitt

    11 juli 2015 at 05:12

    Hoii hoii ben ik weer haha
    Moet je de groenten niet even bakken? Of worden ze zeker gaar in de oven?
    Kus xx

    1. xfaatje

      13 juli 2015 at 11:38

      Hallo Aitt, haha altijd gezellig! Je hoeft de groenten niet voor te bakken, omdat deze toch goed gaar worden in de oven. Maar dit mag je natuurlijk altijd doen van te voren.

  • Saida

    6 oktober 2015 at 20:53

    Hey meid,

    Is het mogelijk om gehakt te gebruiken ipv tonijn? Zo ja hoe?

    1. xfaatje

      7 oktober 2015 at 06:55

      Hallo Saida, Ja hoor dat kan ook. Je kunt dan gewoon het gehakt kruiden en half bakken in de pan. Vervolgens verdeel je het gehakt en eventueel groenten over de broodjes. Hieronder de link naar mijngehakt marinade recept.
      https://uitdekeukenvanfatima.nl/uncategorized/gehakt-marinade-2/

  • Rachida

    26 maart 2016 at 15:18

    Kan je ook gehakt gebruiken i.p.v. tonijn

    1. xfaatje

      26 maart 2016 at 20:42

      Rachida,

      Jazeker, dat kan!

  • Nadia

    18 januari 2017 at 11:53

    Heey

    Die mengsel hoef je dus niet eerst te bakken? Worden ze dan zeker gaar in de oven?

    1. Fatima El Irari

      18 januari 2017 at 14:31

      Hallo Nadia,

      Nee de groenten etc. hoef je niet voor te bakken en alles wordt gewoon gaar in de oven. Als je toch twijfelt, dan kun je natuurlijk alsnog eerst alles voorbakken.

      Liefs Fatima

    2. Soraya

      12 mei 2020 at 13:06

      Kan je ook de pizza kruiden vervangen door Italianse kruiden

      1. Fatima El Irari

        13 mei 2020 at 13:36

        Hi Soraya,

        Ja, hoor kan prima.

  • Sabrine

    27 mei 2017 at 18:51

    Ik wou even zeggen dat ik echt superblij ben met jou recepten. Je hebt me echt geholpen!! Ik ben absoluut geen keukenprinses maar sinds kort moet ik wegens omstandigheden thuis voor me vader koken en ik probeer al je recepten uit. Je laat het zo makkelijk lijken dat ik het gewoon durf te proberen en het lukt ook nog eens. Heel erg bedankt en ga zo door. Je word gewaardeerd en moge Allah je belonen

    1. Fatima El Irari

      28 mei 2017 at 08:42

      Hallo Sabrine,

      Aah wat onwijs lief zeg! Dankjewel lieve schat en Allahoema ameen inschallah! Ik wens je nog heel veel kook en bakplezier lieve schat!

      Liefs,
      Fatima

  • Faiza

    31 mei 2017 at 02:38

    Hoi hoi Faat! Ik volg je sinds kort, ik ben totaaaaal geen keuken prinses en ben daarom super blij dat ik dit recept tegen kom Haha! Dit ga ik vandaag maken in sha Allah! Ga zo door, en in sha Allah mag ik nog veel van jouw receptjes uit proberen!

    1. Fatima El Irari

      31 mei 2017 at 09:39

      Hallo Faiza,

      Aah wat leuk, WELKOM!! Nou lieverd iedereen kan leren koken dus ook jij echt waar! Ik wens je heel veel kook en bakplezier en je kunt altijd bij me terecht met al je vragen.

      Liefs,
      Fatima

  • M.

    10 juni 2017 at 10:39

    Fatima mensen hebben altijd wel wat te zeiken.
    Dit recept kende ik niet ook al is het simpel,
    Sommige denken dat ze alles weten, je helpt heel veel mensen met je leuke recepten. En middelvinger voor de domme reacties.
    Ga zo door meid, domme reacties zijn gewoon haters en die heb je helaas veel.
    Xxx

  • Hidaya

    18 juni 2017 at 12:26

    Hey Fatima,

    Allereerst wat een leuke en een makkelijke recept zeg! I love itttt

    Maar waar verkoop je eigenlijk pizzakruiden? echt stom ik heb er nooit van gehoord?

    Alvast bedankt! xx

    1. Fatima El Irari

      19 juni 2017 at 11:35

      Hallo Hidaya,

      Is niet stom hoor, want er zijn zoveel kruiden haha! Ik haal de pizzakruiden altijd bij de Albert Heijn.

      Liefs,
      Fatima

  • Kavita

    2 september 2017 at 19:46

    Hoi Fatima, ik wil deze pizza broodjes voor een picknick op het strand maken, kan ik ze dan een avond van te voren maken of worden het brood hard als het te lang blijft staan?

    1. Fatima El Irari

      4 september 2017 at 09:09

      Hallo Kavita,

      Je zou ze makkelijk een dag van te voren kunnen maken hoor en de volgende dag alleen nog even kort kunnen opwarmen. Zelfs koud vind ik deze broodjes erg lekker haha. Xx

  • An

    25 oktober 2017 at 10:59

    Hoi,

    Ik gebruikte als basis bolognaise saus van de Aldi of Lidl, en is t lekker met mais erbij?

    1. Fatima El Irari

      25 oktober 2017 at 11:17

      Hallo An,

      Zo nu en dan doe ik er zelf mais bij en persoonlijk vind ik dit wel lekker ja.

  • Dame

    7 december 2017 at 21:57

    Geweldige site meid!!!!
    Ben blij en kook veel maar zie hier zekers veel inspiratie!!
    Die vietnamese loempias ga ik met de kinderen maken inshallah. Keep up the good work!!

    1. Fatima El Irari

      12 december 2017 at 16:33

      Hallo lieverd,

      Wat lief zeg! Dankjewel lieve schat en ik wens je heel veel kook en bak plezier! Xx

  • Yosra

    21 januari 2018 at 11:42

    Hi meid ziet r super goed uit! Breng een kookboek uit lijkt me super!!!

    1. Fatima El Irari

      21 januari 2018 at 11:59

      Haha aah super lief! En dat staat zeker op de planning inschAllah! Xx

  • Kelly

    19 mei 2018 at 17:43

    Hoi fatima ,
    Ik ben zo blij deze te zien .
    Ik heb namelijk iedere keer weer te veel broodjes over en dan maar zo opeten .Gisteren klaargemaakt en zelfs de kids hebben genoten . Dank u wel voor dit gerechtje x

    1. Fatima El Irari

      20 mei 2018 at 08:35

      Hi Kelly,

      Ah wat leuk zeg! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt! Xx

      1. Senna

        29 april 2020 at 16:04

        Kan je er ook 2 tonijnblikjes in doen? Il heb jou batbot gemaakt echt heerlijk. Nu deze hihi

      2. Fatima El Irari

        30 april 2020 at 14:20

        Hi Senna,

        Fijn om te horen dat het heeft gesmaakt! Ja, hoor 2 blikje kun je ook gebruiken.

  • Senna

    6 januari 2022 at 17:08

    Lekker, hoef je de groenten niet voor te bakken?

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept