Een volle romige aardappelsalade maak je zelf klaar en is ideaal voor de lunch of als voorgerecht bij het avondeten. Zelf maak ik deze salade vaak een dag van tevoren klaar om het de volgende dag mee te kunnen nemen naar het werk. Lekker en erg simpel om klaar te maken!
Ingrediënten: (4 personen)
.
- 4 grote aardappelen, in blokjes
- 1 kleine rode ui, fijngesnipperd
- 2 augurken, in blokjes
- handvol zwarte olijven, in schijfjes
- 2 etl. peterselie, fijngesneden
- 2 gekookte eieren
Dressing:
.
- 4 etl. mayonaise
- 1 tl. azijn
- 1 tl. zonnebloemolie
- 1 tl. zout
- 1/2 tl. zwarte peper
- 1/2 tl. chilivlokken
- peterselie
Bereiding:
Stap 1.
Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook de aardappelblokjes beetgaar met een snuf zou. Giet de aardappelen af en spoel ze in een vergiet onder koud water, zodat de aardappelen niet verder gaar kunnen koken. Laat het water uitlekken en schep de aardappelblokjes vervolgens in een kom.
Stap 2.
Voeg de ui, augurken,olijven, de helft van de peterselie en een fijngesneden gekookte ei erbij en meng dit geheel samen. Mix in een aparte kom voor de dressing de mayonaise, azijn, zonnebloemolie, zout, peper en de chilivlokken samen en giet de dressing bij de aardappelsalade. Meng dit nogmaals samen en zet de aardappelsalade voor zeker 30 minuten in de koelkast. Serveer de aardappelsalade lekker koud met daarboven een extra gekookt eitje.
Liefs,
Fatima
Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.
25 Comments
Hatice
20 oktober 2018 at 10:03
Hallo Fatima,
Het ziet er weer heeerlijk uit. Ik zal het in sha Allah zo snel mogelijk uitproberen!
Ik weet niet of het mogelijk is, maar het zou zo ontzettend fijn zijn als we een eigen lijst op de site zouden kunnen maken om de heerlijke recepten die we graag willen uitproberen, te ‘bewaren’ in die lijst.
Hartelijk dank voor je geweldige recepten!
Groetjes,
Hatice
Fatima El Irari
20 oktober 2018 at 10:08
Hi Hatice,
Dankjewel hoor! Ah dat is een goed idee! Ik zal het meenemen, dankjewel!
Groetjes,
Fatima
Smahane
20 oktober 2018 at 11:32
Ziet echt lekker uit ❤️❤️❤️
Fatima El Irari
20 oktober 2018 at 13:33
Dankjewel lieverd!❤️
Fatima
20 oktober 2018 at 11:38
Hmmm lekker.
Mag ik vragen welke mayonaise jij gebruikt?
Fatima El Irari
20 oktober 2018 at 13:32
Hi Fatima,
Zelf gebruik ik mayonaise van Calvé, maar elk soort mayonaise is te gebruiken.❤️
Ouassima
20 oktober 2018 at 16:23
Dat ziet er zo lekker uit! Binnenkort maar eens proberen. Dankje wel voor het recept ?
Fatima El Irari
20 oktober 2018 at 16:40
Dankjewel Ouassima en natuurlijk graag gedaan! Xx
Loubna
21 oktober 2018 at 09:35
Heerlijk dit!
Is er al bekend wie mee mag met de workshop?❤️
Fatima El Irari
21 oktober 2018 at 10:12
Dankjewel Loubna! Nog niet, maar dat ga ik binnenkort bekendmaken! Xx
Hanina
25 oktober 2018 at 17:37
Het Fatima hoe lang kook jij je aardappelen. Bij mij zijn ze altijd te plat. Misschien omdat ik ze ook niet onder koud water doe. Groetjes
Fatima El Irari
26 oktober 2018 at 04:58
Hi Hanina,
Kruimige aardappelen kook ik voor zo een 8 a 10 minuten en daarna direct omspoelen onder koud water, zodat ze niet verder koken. Xx
Richelle
4 mei 2019 at 14:18
Hoi Fatima!
Ik wil deze salade graag maken in de Ramadan, maar hoe lang kun je hem bewaren?
Fatima El Irari
5 mei 2019 at 09:39
Hi Richelle,
Je kunt de salade afgedekt voor zeker 2 a 3 dagen bewaren in de koeling. Als je de salade uit de koeling haalt zal die de dressing iets meer zijn ingetrokken. Je kunt dan altijd extra dressing maken.
Amira
29 mei 2019 at 09:37
Assalaam alaikoem, wat kan ik gebruiken in plaats van azijn? Of kan ik het eventueel ook weg laten?
Fatima El Irari
29 mei 2019 at 10:26
Alaikoem salaam Amira,
Azijn kun je ook weglaten. Xx
Derya
8 juni 2019 at 11:45
Heerlijk recept dank je❣
Fatima El Irari
8 juni 2019 at 12:36
Graag gedaan!❤️
Arzu
24 augustus 2019 at 07:31
Hoi Fatima,
Wat ik als alternatief voor de peterselie kunnen gebruiken?
Alvast bedankt!
Groetjes,
Arzu
Fatima El Irari
24 augustus 2019 at 17:31
Hi Arzu,
Je kunt de peterselie of gewoon weglaten of vervangen door bieslook. Xx
Nasria
15 januari 2020 at 08:24
Hoi Fatima hoelang duurt het om dit te maken
Fatima El Irari
15 januari 2020 at 15:06
Binnen 15-20 minuten heb je de salade gemaakt.👍🏼❤️
Moad
31 maart 2020 at 13:34
Salam Fatima
Je recepten zijn altijd super leuk en smaakvol mijn zus en ik koken altijd in het weekend en als wij iets koken is het wel een van je recepten.
Groetjes, Moad
Fatima El Irari
31 maart 2020 at 13:51
Alaikoem salaam Moad,
Wat lief! Bedankt voor je lieve bericht.
Groetjes, Fatima
Debby Ziane
25 december 2022 at 11:06
Hi Fatima, mijn man lust geen mayonaise is hier een alternatief voor of kun je dit ook weglaten?