Shepherd’s Pie met Zoete Aardappel

Prep time: 20 minuten
Cook time: 30 minuten
Serves: 4 personen

Shepherd’s Pie met Zoete Aardappel
- Voorbereidingstijd 20 minuten
- Kooktijd 30 minuten
- Totale tijd 50 minuten
- Aantal personen: 4 personen
Ingrediënten:
Gehakt marinade:
- 2 eetl. milde olijfolie
- 1 ui , fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- 300 gram rundergehakt
- 2 eetl. koriander, fijngesneden
- 2 eetl. peterselie, fijngesneden
- 1 theel. paprikapoeder
- 1 theel. kurkuma
- 1 theel. zout
- 1 theel gemberpoeder
Gehakt/groenten:
- 500 gram aardappelen
- 2 eetl. roomboter
- 100 ml melk
- 1 rode paprika, in blokjes
- 2 wortelen , in plakjes
- 2 eetl. bloem
- 250 ml bouillon
- 200 gram doperwten
- 150 gram mais
Bereidingswijze:
Gekruid gehakt:
- 1)
Verhit de olijfolie in de hapjespan en bak de ui en knoflook glazig in 3-4 minuten.
- 2)
Voeg het gehakt toe en bak het gehakt even aan. Roer het dan los met een houten lepel.
- 3)
Voeg de koriander, peterselie en de kruiden erbij en bak het gehakt in 7-8 minuten goudbruin.
- 4)
Voeg de paprika en de wortel erbij en bak het mee voor 4-5 minuten.
- 5)
Voeg de bloem toe en bak het mee voor 1-2 minuten.
- 6)
Giet de bouillon erbij, plaats de deksel op de pan en breng het geheel aan de kook voor 7-8 minuten.
- 7)
Wanneer de saus is ingedikt voeg je de doperwten erbij en kook je mee voor 2-3 minuten.
- 8)
Haal de pan van het vuur en zet die opzij.
Zoete aardappelpuree:
- 1)
Schil de zoete aardappels en snijd ze in grove stukken.
- 2)
Doe ze in een pan met kokend water en kook in circa 10 minuten zacht.
- 3)
Giet de aardappels af en stamp met de boter en melk tot een puree. Breng op smaak met peper en zout.
- 4)
Verdeel het gehakt/groenten mengsel over de bodem van een ovenschaal.
- 5)
Verdeel hierover de zoete aardappelpuree en strijk het glad.
- 6)
Bak de ovenschotel in de oven op 200 graden voor 30-35 minuten goudbruin. Eet smakelijk!