Zoals jullie wellicht al op social media voorbij hebben zien komen was mijn moeder afgelopen weekend op bezoek en maakte we samen een van ons favoriete lekkernij, Sellou! Nou wordt dit lekkers in de streek waar wij vandaan komen in Marokko sellou genoemd, maar ik weet dat vele er weer een andere benaming voor hebben zoals, sfouf, zamita en slilou. In dit artikel deelt mijn lieve moeder graag haar simpele maar oh zo geweldig lekkere sellou recept met je. Sellou is vooral tijdens de ramadan na zonsondergang voor ons een must met een lekker glaasje munt thee, heerlijk!
Ingrediënten:
Voor de sellou:
- 500 gr. bloem
- 300 gr. amandelen, ongepeld
- 300 gr. sesamzaadjes
- 300 gr. poedersuiker
- 2 etl. venkelzaad, fijngemalen
- 1 etl. kaneel
- 2 brokjes Arabische gom, fijngestampt
- 1/2 tl. zout
- 1 etl. olijfolie
- 2 etl. honing
- 300 ml zonnebloemolie, verwarmd
Garnering:
- gebakken amandelen, gepeld
- kaneel
- poedersuiker
Bereiding:
Stap 1.
Schep de bloem in een ruime bakplaat en en verdeel de bloem over de oppervlakte. Bak de bloem in de oven op 200 graden voor ongeveer 20 minuten en hussel de bloem na elke 5 minuten door met een houten lepel. Wanneer de bloem mooi lichtbruin van kleur is haal je deze uit de oven en laat je de bloem volledig afkoelen.
Stap 2.
Schep de amandelen in op de bakplaat en bak ze voor ongeveer 8 à 10 minuten op 200 graden. Laat de gebakken amandelen vervolgens afkoelen en zet wat amandelen apart voor de garnering die je straks dan even kookt in water, pelt en mooi lichtbruin bakt in wat zonnebloemolie. Strooi de sesamzaadjes in dezelfde ovenschaal en bak deze voor 5 à 8 minuten op 200 graden. Open telkens na een paar minuten de oven en schep de sesamzaadjes om.
Stap 3.
Schep de afgekoelde amandelen in de keukenmachine en voeg 2 eetlepels van de poedersuiker erbij. Maal de amandelen fijn en schep het amandelmengsel in een aparte kom. Schep de helft van de gebakken sesamzaadjes in de keukenmachine en voeg 2 eetlepels van de poedersuiker erbij. Maal de sesamzaadjes fijn en schep zet het mengsel apart.
Stap 4.
Schep de gebakken bloem in een ruime kom en voeg de venkelzaad, amandelen, gemalen sesamzaadjes en de sesamzaadjes die je apart hebt gehouden erbij. Voeg de kaneel, zout, gestampte Arabische gom, overige poedersuiker, olijfolie en de honing erbij en mix de ingrediënten goed samen.
Stap 5.
Giet de warme zonnebloemolie er geleidelijk bij en kneed het mengsel goed door. Proef tussendoor het zoet genoeg is en voeg eventueel wat extra poedersuiker toe na smaak. Mocht de sellou iets te droog zijn kun je er extra olie aan toevoegen en het weer mengen. Verdeel de sellou op bordjes en vorm het tot een torentje. Garneer met gebakken amandelen en eventueel met wat extra poedersuiker en kaneel. Serveer de sellou lekker bij de thee en genieten maar!
Extra tips&tricks:
- De bloem en de sesamzaadjes kleuren snel in de oven, dus houd de oven goed in de gaten.
- Voor een extra lekkere bite koken en pellen we de amandelen niet van tevoren.
- Je kunt de zonnebloemolie eventueel ook vervangen door ongezouten roomboter.
- Kun je Arabische gom niet vinden? Dan kun je deze ook prima weglaten in het recept.
- Bewaar de sellou afgedekt met huishoudfolie en een theedoek in een glazen kom.
Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.
Liefs,
Fatima
96 Comments
nadia
25 april 2018 at 10:25
lekker!!! en die prachtige theeglaasjes op de achtergrond!! waw deze wil ik ook wel 🙂
Fatima El Irari
25 april 2018 at 11:18
Hi Nadia,
Dankjewel lieve schat! De glazen hebben wij een lange tijd geleden gekocht bij de Marokko Shop XL in Rotterdam. Xx
Fatima
16 mei 2020 at 10:45
Salaamoe alaykoem fatima!
Een vraagje, ik heb al gemalen venkelzaad thuis. Verandert dan de hoeveelheid die ik daarvan moet nemen? Baarak Allaahoe fieki.
Fatima El Irari
16 mei 2020 at 15:13
Alaikoem salaam Fatima,
Nee, hoor je gebruikt dan ook gewoon dezelfde hoeveelheid
Siham
25 april 2018 at 11:50
Ik ga dit zeker proberen te maken! Wij zijn er ook dol op.
Bedankt Faat!
Fatima El Irari
25 april 2018 at 11:54
Graag gedaan lieve Siham! Xx
Jahar
25 april 2018 at 11:50
Salaam Fatima,
Wat ziet het er weer heerlijk uit! Kan ik ook olijfolie gebruiken?
Fatima El Irari
25 april 2018 at 11:54
Alaikoem salaam Jahar,
Dankjewel lieverd! Je kunt olijfolie gebruiken, maar houd er wel rekening mee dat olijfolie best sterk is van smaak. Ik raad je dan eerder roomboter aan.
Liefs,
Fatima
Yasmine
25 april 2018 at 11:51
Hoi lieverd,
Dit recept geeft me echt de ramadan gevoel! Ik beval inschallah na de ramadan, dus dit recept komt goed uit voor de sebeh!
Moge Allah swt je belonen voor alle moeite!
Fatima El Irari
25 april 2018 at 11:53
Hi Yasmine,
Dankjewel lieve schat en Allahoema ameen! Wat leuk! Moge Allah swt je een gezond kindje schenken en een makkelijke bevalling!
Liefs,
Fatima
Selma
25 april 2018 at 13:27
Hoi lieve fatima,
Dit is ook een must die ik lekker vind na het vasten heerlijk om van te genieten
Deze recept ga ik zekerste weten maken
Fatima El Irari
25 april 2018 at 14:01
Hi lieve Selma,
Ah jij bent er ook fan van, leuk! Moet je zeker eens proberen lieverd. Xx
Hayat
25 april 2018 at 13:44
Hey faaatje,
Ziet er heerlijk uit ma scha Allah!
Alleen had ik een vraagje, hoeveel intotaal is dit? Ik bedoel ik wil het verdelen beetje voor me zelf en mams, schoonmams? Zou dat kunnen met dit hoeveel heid?
Fatima El Irari
25 april 2018 at 14:03
Hi Hayat,
Allahibarkfiek lieverd, dankjewel! Nou met deze hoeveelheid heb ik zelf ook toevallig een bord aan mijn schoonmoeder gegeven, aan mijn moeder en twee schoonzusjes. Je hebt echt een groot bord sellou, dus dat verdelen komt helemaal goed! Succes lieverd. Xx
Liefs,
Fatima
Najat
25 april 2018 at 14:41
Hoi Fatima,
Ziet er heerlijk uit, dit recept ga ik ook eens uitproberen! Waar kun je Arabische gom kopen? En waar komt je bord vandaan met zo ‘n mooie rand (laatste afbeelding)? Groetjes Najat
Fatima El Irari
25 april 2018 at 14:43
Hi Najat,
Dankjewel lieverd! De Arabische gom kun je vinden bij de Marokkaanse slager en het bordje komt van de Bloker.
Liefs,
Fatima
Nessa
25 april 2018 at 15:07
Hallo Faatje,
Misschien een vraag die je niet kunt beantwoorden. Maar zou ik dit ook met glutenvrij meel kunnen doen?
Groetjes
Fatima El Irari
26 april 2018 at 06:31
Hi Nessa,
Ja, hoor je kunt ook glutenvrije meel gebruiken. Ik zie andere het ook wel eens met glutenvrije meel maken, dus het kan zeker. Succes lieverd!
Liefs,
Fatima
Laliyala
25 april 2018 at 19:58
Salaam Fatima,
Wat doet de Arabische gom in dit recept?Kan je de Arabische gom ook weglaten? Lastig om aan te komen hier(woon in een boerendorp).
Fatima El Irari
26 april 2018 at 06:31
Alaikoem salaam Laliyala,
Arabische gom wordt ‘meska lhora’ genoemd, maar je kunt het makkelijk weglaten hoor! De smaak zal niet veranderen en nog steeds super lekker zijn. Succes lieverd!
Lief,s
Fatima
Malika
25 april 2018 at 20:24
Hey lieve Fatima,
Dit recept heb ik vandaag meteen uitgeprobeerd, ik kon niet wachten om t te maken. Héérlijk! Alleen zal ik er volgende keer minder suiker bij doen. Net iets te zoet voor ons. maar erg lekker!!! Xxx dankje wel
Fatima El Irari
26 april 2018 at 06:29
Hi lieve Malika,
Aah wat leuk dat je het gelijk hebt geprobeerd! Als je de sellou toch iets te zoet vindt, dan kun je er makkelijk extra gemalen amandelen en sesamzaadjes aan toevoegen en weer even mengen. Op deze manier zal het zoete iets minder worden. Geniet ervan lieverd! Xx
Nadya
26 april 2018 at 08:09
Aah top hier zat ik op te wachten ? shokran voor t delen!
Even n vraag, in stap 3 heb je t over ongepelde amandelen, ook apart houden voor garnering… echter op jouw foto’s zie ik gepelde 🙂
Fatima El Irari
26 april 2018 at 08:12
Hi Nadya,
Graag gedaan lieverd! Ah, sorry dit moest ik er even duidelijker bijzetten. De amandelen die je apart houdt die moet je nog even koken in water, pellen en aanbakken in wat zonnebloemolie. Je zou de amandelen ook ongepeld kunnen gebruiken voor de garnering. Ik ga het er even duidelijk bijzetten hoor, dankjewel! Xx
Liefs,
Fatima
Hanane
26 april 2018 at 08:13
Hoi fatima ik ben blij met deze recept ik wou het nog gaan maken ik ga jou te recept probereb??
Fatima El Irari
26 april 2018 at 08:20
Hi Hanene,
Ah super leuk! Succes lieverd en geniet ervan!
Liefs,
Fatima
Maureen
26 april 2018 at 08:39
Hoi lieve Fatima,
Ik ben zo blij met jou recepten en mijn man ook. Je recepten zijn super! Ook heel goed uitgelegd! Als ik weer eens niet weet wat ik moet koken neem ik een kijkje op je site. Bedankt voor het delen van dit recept. Mijn vraag is hoe je de poedersuiker zo netjes krijgt.
Veel liefs,
Maureen
Fatima El Irari
26 april 2018 at 09:07
Hi lieve Maureen,
Wat onwijs lief zeg! Dankjewel lieve schat en natuurlijk heel graag gedaan! Ik denk dat je de poedersuiker bovenop de Sellou bedoelt? Dit doe ik echt gewoon met mijn vingers en dan gewoon voorzichtig een streep vormen.
Liefs,
Fatima
Yasmina
28 april 2018 at 08:15
Salam Fatima,
Bedankt voor het delen van het recept. Ik wil het graag maken, alleen vroeg me af hoelang het bewaard kan worden en hoe je de sellou het best kan bewaren?
Liefs Yasmina
Fatima El Irari
29 april 2018 at 09:07
Alaikoem salam Yasmina,
Dankjewel lieverd. Zelf bewaren we sellou altijd in een glazen kom en dan afgedekt met plasticfolie en een theedoek. Op deze manier kun je het wel 4 weken bewaren op een droge plek. Xx
Dina
30 april 2018 at 18:00
Hoi meid dat bordje heb ik zoveel gezocht maar niet gevonden. Hoe kan ik die jet beste zoeken? Online?
Fatima El Irari
1 mei 2018 at 06:16
Hi Dina,
Dit bordje heb ik niet pas gekocht lieverd, maar echt een paar jaar terug bij de Blokker in Helmond. Ik weet niet of ze die nu nog hebben en misschien komt die ooit nog.
Dina
2 mei 2018 at 17:40
Wat jammer, maar bedankt schat! Besa7a!! Xoxo
Fatima El Irari
3 mei 2018 at 06:09
Graag gedaan lieverd! Xx
Nassira
1 mei 2018 at 13:19
Olaa, ik heb het pas gemaakt en mijn ouders vonden het geweldig!!! Thnx voor het recept. Xx
Fatima El Irari
1 mei 2018 at 14:16
Hi Nassira,
Ah wat goed zeg! Ik ben blij dat jullie ervan hebben genoten alhamdoelilah. Xx
Liefs,
Fatima
Noor
1 mei 2018 at 19:45
Lieve Fatima
Kan je i.p.v. bloem ook speldmeel gebruiken? Ivm intolerantie.
Liefs,
Noor
Fatima El Irari
2 mei 2018 at 06:20
Hi lieve Noor,
Jazeker, je kunt ook speltmeel gebruiken hoor. Xx
Ichel
3 mei 2018 at 15:25
Lieve Fatima,
Help!
Ben het recept aan het proberen maar mijn bloem wordt niet bruin..?! Hoe kan dit heb het al 9 min langer in de over gedaan..
Liefs
Fatima El Irari
5 mei 2018 at 19:05
Hi lieve Ichel,
Welke functie gebruik je voor de oven? En is het uiteindelijk gelukt? Xx
Ichel
6 mei 2018 at 08:09
Thnx voor je reactie! Heb de hete lucht oven gebruikt. Heb het uiteindelijk in een grote pan ‘gebakken’.
Smaakt heerlijk!
Xx
Fatima El Irari
6 mei 2018 at 15:43
Hi Ichel,
Ik heb ook een hete lucht oven, maar ik gebruik de hete lucht functie niet voor het bakken van bloem. Ik gebruik altijd de boven/onder functie hiervoor. Slim dat je de bloem in de pan hebt gebakken, want dat kan ook altijd. Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd en graag gedaan! Xx
Jamila
8 mei 2018 at 15:39
Hallo Fatima,
Ik vraag me af of ik ook amandelmeel kan gebruiken ipv normale bloem. En moet deze dan ook in de oven?
Fatima El Irari
9 mei 2018 at 06:17
Hi Jamila,
Zelf heb ik nog nooit amandelmeel gebruikt voor Sellou, maar ik denk dat het geen kwaad kan hoor. Maar ik zou ook de amandelmeel even aanbakken in de oven. Succes lieverd!
Liefs,
Fatima
Fatima
14 mei 2018 at 11:00
Salam Fatima,
Bedankt dat je het recept van selloe met ons wil delen, ik heb een vraagje, moet de venkelzaad ook in de keukenmachine gemalen worden of niet?
Liefs Fatima
Fatima El Irari
14 mei 2018 at 12:23
Alaikoem salaam Fatima,
Ja, die moet je ook even fijnmalen. Xx
Yasmina
14 mei 2018 at 16:29
Hoi Faatje,
Ziet er super lekker uit jou sellou.
Ik heb dit recept ook uitgeprobeerd.
Bij mij is wel veel te nat. En niet zo donker als bij jou.
Heb je precies 300 ml zonnebloem olie gebruik ?
Fatima El Irari
15 mei 2018 at 06:25
Hi Yasmina,
Ja lieverd precies 300 ml zonnebloemolie. Je kunt de olie ook beter altijd in stappen erbij gieten en telkens kijken of het nat genoeg is. De kleur van de sellou ligt aan hoe lang je de bloem roostert in de oven. als de sellou te nat is, dan kun je altijd extra bloem roosteren en deze erbij doen. Hierdoor wordt de sellou weer iets droger.
Jamila
16 mei 2018 at 07:51
Hoi Fatima,
Ik heb de sellou gemaakt en is erg lekker. Nu vind mijn man het toch iets te droog. Zou ik het nu nog kunnen aanmaken weer met boter. Ik heb de sellou 3 dagen geleden gemaakt. Of moet ik toch nieuwe maken ?.
Fatima El Irari
16 mei 2018 at 07:57
Hi Jamila,
Ah wat goed! Jazeker, je kunt er gewoon weer wat warme zonnebloemolie of gesmolten roomboter bijgieten hoor en het dan weer even mixen. Succes! Xx
Desi
16 mei 2018 at 18:26
Heeeeerlijk dankjewel voor het recept ga het morgen maken 🙂 hoe lang kun je dit bewaren? Groetjes desi
Fatima El Irari
17 mei 2018 at 06:43
Hi Desi,
Graag gedaan lieverd! Je kunt sellou zeker een maand lang bewaren. Als je de sellou maar goed afdekt en op een koele plek zoals in de kelder bewaard. Xx
Puntje
16 mei 2018 at 19:14
Salaam ou3alaikoum
Ramadan mobarak!
Heb dit gemaakt voor de ramadan voor mijn man. Morgen donderdag begint de ramadan en hier is het al op?
Nog een keer dan maar.
Is erg goed in de smaak gevallen. Bedankt!
Fatima El Irari
17 mei 2018 at 06:44
Alaikoem salaam,
Ramadan mubarak lieverd! Haha wat leuk! Dus gewoon nog een keer maken haha. Xx
Fatima
17 mei 2018 at 10:24
Hai fatima ! Super lekker joh ik ga deze ramadan weer bijna alle recepten van jou maken Insha allah ! Je bent echt me reddende engel wat betreft recepten! Zo helder en duidelijk uitgelegd! Maar soms weet ik niet wat een bepaalde ingrediënt is zoals Arabische Gom? Kun je me dat uitleggen..? Alvast super bedankt! En ik heb er zinnnnn innnn !
Fatima El Irari
17 mei 2018 at 11:17
Hi lieve Fatima,
Aah wat onwijs lief zeg! Ik ben blij dat je zo enthousiast bent over mijn recepten, haha echt leuk! Arabische gom wordt in het Arabisch maska lhoura genoemd, maar eerlijk gezegd proef ik er zelf niet echt wat van terug dus je mag die ook makkelijk weglaten als je het niet hebt. Zie hieronder de uitleg;
https://nl.wikipedia.org/wiki/Arabische_gom
Naima
19 mei 2018 at 00:40
Hey salaam alaikom fatima, ma sha Allah, ik heb dit recept geprobeerd, hy je waarlijk verrukkelijk.
Alleen heb ik 1 blunder gemaakt, ik vond m niet zoet genoeg, en ik had er wat poedersuiker bij gedaan.
Helaas veelste veel, want nu is hij mierzoet.
Kan ik dit nog fixen met iets?
Mijn schoonmoeder gaf als advies om alle overige ingrediënten opnieuw klaar te maken en erbij te doen, zodat het met elkaar overeen stemt, is dat ook de enige oplossing, of weet jij toevallig een makkelijker?
Shokran bezef
Xxx
Fatima El Irari
19 mei 2018 at 10:41
Alaikoem salaam Naima,
Ah shukran hbiba! Haha kan gebeuren hoor! Je schoonmoeder heeft inderdaad gelijk. Je kunt de andere ingredienten opnieuw klaarmaken (gewoon van alles de helft nemen is genoeg) En dit er dan bijdoen. Dan zal het zoete direct minder zijn. Succes lieverd! Xx
Naima
28 mei 2018 at 02:22
Sorry vergeten nog te reageren. Ik heb t gedaan, en hy is gwn Next level.
Iedereen is er gek op.
Shokran a zine, Allahi hefdek oe ie khalik lina.
Xoxoxo
Fatima El Irari
28 mei 2018 at 06:37
Hi Naima,
Aah wat goed zeg! Lief dat je het nog even laat weten! Ameen lieverd en bsaha! Xx
Khamisa
20 mei 2018 at 13:55
Salaam fatima,
Heb je sellou gemaakt….hij is echt heerlijk. Thanx voor de recept.
Fatima El Irari
20 mei 2018 at 23:58
Alaikoem salaam Khamisa,
Aah super leuk! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd. Xx
Farasha
21 mei 2018 at 09:09
Ik ben super blij met je! Je hebt geweldige recepten die eigenlijk door sommige heel moeilijk is te maken maar jij kan dat zo duidelijk en makkelijk uitleggen. Dat bijna niks moeilijk lijkt. En ook nog heerlijk! Heb veel van je geleerd. Tbarkellah 3lik.
Fatima El Irari
21 mei 2018 at 09:23
Aah wat onwijs lief zeg! Allahibarkfiek lieve Farasha, super bedankt! Xx
Khamisa
2 juni 2018 at 23:21
Salaam fatima,
Ik heb je sellou voor de ramadan gemaakt…en hij is echt heerlijk. Dit is hoe ik sellou lekker vind…de juiste balans kwa smaak. Is inmiddels al bijna op. Dit is ook een blijvende recept. Dank je wel voor het delen. Liefs khamisa
Fatima El Irari
3 juni 2018 at 09:24
Alaikoem salaam Khamisa,
Aah wat goed zeg! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd! Xx
Aicha
3 juni 2018 at 11:09
Hey lieve fatima,
Ik heb je recept als basis gebruikt ma shaa Allah. Hij is echt goed. Ik heb anijszaad bij gevoegd en die ook gemalen. Lijnzaad ook en die niet gebakken en heel erbij gevoegd (de olie die zou vrijkomen bij het bakken of malen is niet lekker). Heb ook gemalen gedroogde dadels bijgevoegd. En minder suiker.
Was m’n eerste x en jouw recept blijf ik altijd gebruiken in shaa Allah.
Alleen love 4 jou en je recepten
Fatima El Irari
3 juni 2018 at 13:03
Hi Aicha,
Ah wat goed zeg!? Ik ben blij dat het heeft gesmaakt alhamdoelilah!❤️
Ebru
13 juni 2018 at 13:29
Lieve Fatima,
Graag zou ik de sellou willen proberen. Kan ik het ergens kopen? En zo ja, waar? Alvast bedankt.
Fatima El Irari
14 juni 2018 at 09:00
Hi Ebru,
Ik denk dat je sellou nu nog wel kunt kopen bij een Marokkaanse bakkerij/patisserie. Xx
Mediha
24 juni 2018 at 19:24
Hoi Fatima, leuke recepten! (heb vandaag voor het eerst je bahgrir geprobeerd, haha, ik ben er nog niet helemaal maar met nog een paar keer oefenen gaat dat vast goedkomen).
Net terug uit Marokko van bezoek aan schoonfamilie en natuurlijk heel veel koekjes en ook sfouf meegekregen. Kan je sfouf toevallig ook in de diepvries bewaren? Weet je dat?
Fatima El Irari
25 juni 2018 at 06:12
Hi Mediha,
Ah wat goed! Altijd blijven oefenen en voor je het weet heb je het heel snel al onder de knie! Ik heb selou/sfouf zelf nog nooit in de diepvries bewaard, maar ik denk dat dit wel gewoon kan hoor. Gewoon de selou in een afsluitbare bak bewaren en dan invriezen.
Liefs,
Fatima
R
17 november 2018 at 20:59
Salaam, kan je de bloem en sesamzaadjes en de amandelen ook gewoon in een pan bruin bakken ipv oven?
Ps. Moge Allah je een gezond en saalih kind schenken, ameen.
Fatima El Irari
19 november 2018 at 10:09
Alaikoem salaam,
Jazeker, in de pan kan het ook. Allahoema ameen, dankjewel!?
Karima
1 december 2018 at 21:01
Salaam Fatima,
Wil jouw sellou recept graag proberen, maar dan wil ik kleine balletjes vormen. Moet ik me gewoon dit recept aanhouden, of hoort het iets natter zodat het makkelijker gevormd kan worden?
Fatima El Irari
2 december 2018 at 15:45
Alaikoem salaam Karima,
Gewoon het recept volgen schat en mocht de sellou iets te droog zijn, dan kun je er altijd extra olie bijdoen en opnieuw vormen. Xx
Mamavan
8 maart 2019 at 21:28
Salam wa3likom lieve fatima.
Ik wil jou selou uitproberen. Hoelang is het houdbaar.
En als ik de amandelen bak en versier zijn ze denk ik niet langhoudbaar toch. Kan ik gewone amandelen gebruiken ter versiering zodat lang houdbaar is.
Fatima El Irari
9 maart 2019 at 10:07
Alaikoem salaam Mamavan,
Zelf bewaren we het altijd voor zeker een maand. Gewoon goed bewaren in een afsluitbare trommel. De amandelen bak ik wel altijd voordat ik de selou wil versieren en wil serveren. Xx
Um imraan
30 april 2019 at 07:56
Salaam oulaikom Fatima
Bedankt voor het delen van al je lekkere recepten?❤.
Kan je ook 300 ml zonnebloemolie weglaten en daarvoor in de plaats 300 ml gesmolten roomboter gebruiken?
En is het ook 1 maand houdbaar wanneer je roomboter gebruikt?
BarakeAllahoefieki ❤
Fatima El Irari
30 april 2019 at 09:43
Alaikoem salaam lieverd,
Jazeker, je kunt zonnebloemolie vervangen door gesmolten roomboter.
Anna
4 mei 2019 at 06:47
Salam! Als ik een grote bak wil maken (ivm ramadan) zou het dan een optie zijn om alle ingrediënten te verdubbelen? Ik heb geen idee hoeveel ik dan zou hebben…? Heerlijk.. moet gauw aan de slag!
Fatima El Irari
4 mei 2019 at 07:27
Alaikoem salaam Anna,
Jazeker, gewoon alle ingrediënten verdubbelen en mocht je er niet uitkomen, dan kun je nog altijd twee keer het recept maken in twee aparte bakken. Mocht je hulp nodig hebben, SAN hoor ik het graag.??♥️
Anna
5 mei 2019 at 09:53
Ok dankjewel! Heb je enig idee hoeveel het is als ik jouw recept verdubbel??
Elisa
18 april 2020 at 13:30
Hoi hoi,
Kan ik de suiker weglaten? Zo ja, hoeveel honing kan ik er dan aan toevoegen?
Of is een suikervervanger zoals Steviala Kristal Sweet ook goed?
Fatima El Irari
19 april 2020 at 14:37
Hi Elisa,
Ja, hoor je kunt ook Stevia gebruiken ipv kristalsuiker. Xx
Hanane
4 mei 2019 at 10:54
Salaam Fatima
Heb je de venkelzaadjes ook geroosterd?
Fatima El Irari
4 mei 2019 at 13:10
Alaikoem salaam Hanane,
Nee, die heb ik niet geroosterd.
Hanane
4 mei 2019 at 10:57
Ben ook nog vergeten te vragen.hoe bruin moet de bloem eruitzien?
Fatima El Irari
4 mei 2019 at 13:11
Bloem hoort lichtbruin van kleur te zijn. Zie de foto bij de stappenfoto’s.
Leyla
19 mei 2019 at 12:11
Salaamoe 3alaikoem fatima
Gisteren deze lekkernij geprobeerd en qua smaak was ie heel lekker maar de kleur was echt niet hoe die zou moeten zijn. Ik heb de bloem echter gelaten tot die een mooi lichtbruine kleur had net zoals bij jou op je stappenplan. Alles ging goed en had allemaal de juiste kleur Tot het moment waar ik alles moest mengen. Toen werd alles veel te licht.
Kan het liggen aan mijn olie? Misschien heeft die een te lichte kleur? Of misschien heb ik die niet goed verwarmd? Ik heb die namelijk een paar tellen in de micro opgewarmd. Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn selou toch nog een mooie kleur krijgt?
Voor de rest wil ik je bedanken voor al je gerechten. Dank zij jou en je stappenplan die zo goed en gedetailleerd is kan ik nu veel meer! Moge Allah u belonen!
Fatima El Irari
19 mei 2019 at 13:09
Alaikoem salaam Leyla,
Als de sellou niet bruin genoeg is, dan komt dit echt doordat de bloem niet bruin genoeg is gebakken. De zonnebloemolie heeft geen rol in de kleur van de sellou. Dus als je de volgende keer de bloem iets donkerder laat bakken, dan krijg je ook donkere sellou. Heel graag gedaan lieve schat en Allahoema ameen inschAllah! Xx
Leyla
19 mei 2019 at 15:15
En kan het kwaad dat mijn selou niet zo donker is? Is ie dan niet gaar? Of heeft de kleur niets te maken met gaarheid?
Bedankt lieve fatima dat je zo snel hebt kunnen antwoorden. Je bent een schat!
Fatima El Irari
20 mei 2019 at 11:51
Hi Leyla,
Oh nee hoor maak je niet druk. Als de selou niet donker is, dan komt dit gewoon doordat de bloem iets te licht is gebakken. Welke bloem gebruik je? Heel graag gedaan! Xx
figen
30 april 2021 at 21:14
hoi fatima ik heb amandel meel kan ik die ook gebruiken en hoe
Fatima El Irari
4 mei 2021 at 11:09
Hi Figen,
Ja, hoor je kunt ook amandelmeel gebruiken en dan gewoon op precies dezelfde manier.
Ines
13 maart 2024 at 15:54
Selaam, vanwege een sesam allergie moet ik die helaas weglaten. Waardoor kan ik die het beste vervangen?