Schuimkransjes

6 december 2019Fatima El Irari

Tijdens het boodschappen doen zag ik schuimpjes liggen en ik kreeg er spontaan zin in, dus dook ik bij aankomst thuis gelijk de keuken in! Deze schuimkransjes maak je heel simpel zelf met maar een paar simpele ingrediënten. Leuk om samen met de kinderen te maken en daarna samen met je dierbaren lekker op te smikkelen, want ze zien er niet alleen leuk uit maar ze zijn ook nog eens super lekker!

Ingrediënten: (10 stuks)
.

  • 3 eiwitten
  • 150 gr. kristalsuiker
  • 80 gr. poedersuiker
  • 1 etl. maizena 
  • kleurstof
  • sprinkels
Bereiding:
.
Stap 1.
.

Verwarm de oven voor op 120 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet apart. Mix het eiwit op hoge snelheid voor 1-2 minuten tot zachte pieken. Voeg de kristalsuiker geleidelijk toe en mix ondertussen het eiwit op hoge snelheid, tot er stijve pieken ontstaan. Zeef de poedersuiker en de maizena erbij en spatel deze met een spatel door het eiwitschuim.

Stap 2.
.

Verdeel het eiwitschuim in tweeën en roer bij een de kleurstof erdoor. Schep het eiwitschuim in de spuitzak, spuit mooie ronde kransjes bovenop de bakpapier en versier ze met de sprinkels. Bak de kransjes in de voorverwarmde oven in 30-40 minuten gaar. Zet de oven uit en laat ze nog voor 30 minuten in de oven staan.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram of Facebook.

Liefs,
Fatima

 

Print recept

22 Comments

  • Ibtissam

    6 december 2019 at 09:52

    Mmm ziet er heerlijk uit! Ik zzl het zeker eens uitproberen. Ik heb een vraagje over jou recept van maizenakoekjes met chocolade en cornflakes. Is het normaal dat als de koekjes uit de oven komen dat ze plakkerig aanvoelen? Moet ik het gewoon volledig laten afkoelen en ze vanzelf droger worden?

    Groetjes Ibtissam

    1. Fatima El Irari

      6 december 2019 at 10:19

      Hi Ibtissam,

      Dankjewel lieverd! Nee, ze moeten niet plakkerig zijn als ze de oven uitkomen. Je kunt ze het beste even volledig laten afkoelen en dan pas verder gaan. Succes! Xx

  • Ibtissam

    6 december 2019 at 10:40

    Ik weet niet wat ik fout heb gedaan ̂. Ik heb de ingrediënten gehalveerd en heb het recept gevolgd. En ik heb nochtans terwijl ik bolletjes maakten mn handen gewreven in de bloem om ze toch nog een beetje droger te laten worden maar tevergeefs. Toen ze uit de oven kwamen waren ze echt plakkerig en ik heb het nu volledig laten afkoelen maar ze zijn nog steeds plakkerig. Weet jij mssn wat ik fout kan hebben gedaan? Groetjes Ibtissam

    1. Fatima El Irari

      6 december 2019 at 11:14

      Hi Ibtissam,

      Als ze plakkerig zijn, dan zijn ze nog niet gaar want ze moeten echt droog zijn. Misschien toch even iets langer in de oven laten zitten.

  • S

    6 december 2019 at 11:56

    Hey, is eieren maat M ook goed? Ik heb geen L thuis namelijk, die gebruiken wij ook niet

    1. Fatima El Irari

      6 december 2019 at 14:37

      Ja, hoor kun je ook gebruik.👍🏼❤️

  • Latifa

    6 december 2019 at 17:20

    Salam fatima ca va kanbghi dima nkteb lik f snapchap maar mijn mesg wilt niet verzonden??

    1. Fatima El Irari

      6 december 2019 at 18:03

      Alaikoem salaam Latifa,

      Wat wil je vragen? (Chnou bghiti tsawlni?)

      1. Ummi

        7 december 2019 at 08:47

        Ze wilt je altijd een bericht sturen via snap maar haar bericht wil niet verzenden zegt ze

      2. Fatima El Irari

        7 december 2019 at 12:46

        Bedankt Ummi!

  • Maryam

    6 december 2019 at 19:09

    Hi Fatima,
    wat voor spuitzak en mondstuk gebruik je? En waar kan ik het vinden?

  • Hind

    6 december 2019 at 20:59

    Heey Fatima. Zou ik met dit recept ook merengue schuimpjes kunnen maken? Groetjes Hind

    1. Fatima El Irari

      7 december 2019 at 12:53

      Hi Hind,

      Jazeker, kan ook.

  • Hind

    7 december 2019 at 00:20

    Heey Fatima. Ik vroeg mij af of je met dit recept ook merengue schuimpjes kan maken? Groetjes Hind

    1. Fatima El Irari

      7 december 2019 at 12:46

      Hi Hind,

      Jazeker, kan ook! Xx

  • Amal

    7 december 2019 at 07:33

    Wat is de structuur van de schuimpjes? Zijn ze knapperig of juist zoals die van de winkel?

    1. Fatima El Irari

      7 december 2019 at 12:46

      Hi Amal,

      Buiten zijn ze knapperig en binnen lekker zacht. Xx

  • Adriënne

    9 december 2019 at 20:18

    Hoi Fatima, kun je ze lang bewaren? Kun je ze in de kerstboom hangen?
    X

    1. Fatima El Irari

      10 december 2019 at 13:18

      Adriënne,

      Jazeker, je kunt de kransen makkelijk afgedekt in een luchtdichte trommel voor zeker 2 weken bewaren. Je kunt er een lint doorheen halen, dicht strikken en eventueel aan de kerstboom hangen. Veel plezier!

      Liefs,
      Fatima

  • Rianne

    13 december 2019 at 13:38

    Hoi Fatima,
    Kan ik de maizena vervangen door bloem?

    Groetjes Rianne

    1. Fatima El Irari

      14 december 2019 at 11:31

      Hi Rianne,

      Ja, hoor je kunt ook bloem gebruiken.👍🏼

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept