SCHOONMOEDERS CHEBAKIA

4 mei 2018Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

It’s time for chebakia! Afgelopen week was mijn lieve schoonmoeder op bezoek en maakte we een goede voorraad chebakia klaar voor de aankomende ramadan! Nou heb ik een paar jaar geleden zelf al eens chebakia gemaakt, maar nadat ik afgelopen jaar de chebakia van mijn schoonmoeder heb geproefd is deze mij toch bijgebleven. Haar chebakia is zo lekker krokant, vol van smaak, kruimelt lekker in je mond en je kunt het zeker niet bij eentje houden. In dit artikel laat mijn schoonmoeder je graag zien hoe je chebakia kunt klaarmaken, zodat je deze straks met de ramadan lekker kunt serveren met een kommetje harira

Ingrediënten:
Het deeg:
  • 1 kilo bloem
  • 150 gr. sesamzaadjes, geroosterd en gemalen
  • 150 gr. amandelen, geroosterd en gemalen
  • 1 tl. anijszaad
  • 1 tl. venkelzaad
  • 1 etl. kaneel
  • 1/2 tl. gedroogde gist
  • 1/2 tl. bakpoeder
  • 1/2 tl. zout
  • 1 etl. azijn
  • 100 ml zonnebloemolie 
  • 100 ml gesmolten roomboter, ongezouten
  • 100 ml oranjebloesemwater (Mazhar)
  • 1 eidooier
  • 1 tl. kurkuma (of 1/2 tl saffraan)
  • circa 450 ml lauwwarm water
Extra:
  • 1 liter zonnebloemolie
  • 2 potten bijenhoning (500 gr. per pot)
  • 2 etl. oranjebloesemwater (mazhar)
  • geroosterde sesamzaadjes
Bereiding:
Stap 1.

Voeg de bloem in de kom van de keukenmachine en zeef de sesamzaadjes, amandelen, venkelzaad en de anijszaad erbij. Voeg de kaneel, gedroogde gist, bakpoeder en het zout erbij en meng dit samen. Giet de azijn, zonnebloemolie, gesmolten roomboter, oranjebloesemwater en de eidooier erbij en kneed de natte ingrediënten op middelhoge snelheid tot een korrelig deeg.

Stap 2.

Giet twee eetlepels water bij de kurkuma, mix dit samen en giet het mengsel bij het deeg in de kom. Giet het lauwwarme water in stappen bij het deeg en kneed het in de tussentijd op hoge snelheid voor 5 a 8 minute tot een mooi soepel deeg. Verdeel het deeg in vier gelijke bollen en pak het deeg in met plasticfolie en dek af met een theedoek. Laat het deeg voor 10 minuten rusten.

Stap 3.

Bestuif je werkblad lichtjes met bloem en rol een bol deeg met een deegroller zo dun mogelijk uit tot een langwerpige plak. Snijd met behulp van het welbekende chebakia mesje vierkanten in het deeg en snijd in elk vierkant vier horizontale streepjes. Pak het vierkantje op en verstrengel de strookjes de door elkaar heen. Voor een duidelijker uitleg, raad ik je aan om de video te bekijken.

Stap 4.

Roer de honing met de oranjebloesemwater in een steelpannetje en verwarm op laag vuur. Bak de chebakia in de warme olie aan beide kanten mooi lichtbruin en blijf tijdens het bakken van de chebakia erbij staan, want de chebakia bakt snel bruin! Haal de chebakia uit de warme olie en laat overtollige zonnebloemolie boven de pan druppen. Dompel de chebakia direct in de warme honing en laat overtollig honing boven de pan druppen. Plaats de chebakia in een zeef en werk op precies dezelfde wijze de rest af. Strooi bovenop de chebakia sesamzaadjes en laat de chebakia even afkoelen voordat je kunt proeven.

Deze chebakia is in één woord HEER-LIJK! Probeer het recept eens uit en laat mij en mijn schoonmoeder zeker even weten wat je ervan vindt!

Liefs,
Fatima & Mimount

Extra tips&tricks:
  • Als je het deeg met de hand kneed heb je zeker 10 minuten nodig om het deeg mooi soepel te krijgen. Gebruik je een keukenmachine, dan kneed je het deeg voor 5 minuten op hoge snelheid.
  • Hoe dunner je het deeg uitrolt hoe knapperig de chebakia straks zal smaken!
Bewaartips:
  • Zet de pan met de honing op de kleinste pit en verwarm de honing altijd op laag vuur. Als het vuur te hoog staat zal de honing te heet worden en dat zorgt voor harde/droge chebakia. 
  • Plaats de afgekoelde chebakia in een afsluitbare trommel en plaats bovenop de chebakia plasticfolie. Bewaar de trommel op een koele plek.
  • Heb je nog wat deeg over? Verpak het deeg in folie en bewaar het deeg in de diepvries tot je weer wat chebakia wilt maken.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print recept

Nutrition

164 Comments

  • Siham

    10 mei 2018 at 10:04

    Tbarkellah 3liha ziet er heerlijk uit bedankt voor het delen van het recept ga het zeker proberen Incha allah.. ik laat je het weten wat ik ervan vond??

    1. Fatima El Irari

      10 mei 2018 at 10:19

      Hi Siham,

      Allahibarkfiek lieverd! Ben benieuwd, shukran! Xx

  • Han

    10 mei 2018 at 10:23

    Heel lekker!
    Hoeveel stuks haal je ongeveer hier uit?

    1. Fatima El Irari

      10 mei 2018 at 11:16

      Hi Han,

      Dankjewel hoor! Ik heb eerlijk gezegd de stuks niet geteld, omdat de stuks altijd zullen verschillen. De ene zal grotere chebakia maken en de ander weer wat kleinere. Maar je kunt er vanuit gaan dat je met deze hoeveelheden een groot Marokkaans bord kunt vullen. Xx

  • Naima

    10 mei 2018 at 10:30

    Ziet er lekker uit:)…. mag ik vragen hoe het liedje op de achtergrond heet?

    1. Fatima El Irari

      10 mei 2018 at 11:15

      Hi Naima,

      Dankjewel lieverd! De titel van het liedje is ‘Arabic Music By Aamir Kangda’

  • Meryem T

    10 mei 2018 at 10:41

    Ziet er Tbarkellah heerlijk uit! Echt schattige band dat je hebt met je schoonmoeder, Allah y hafdkoum ??♥️

    Dankje Fatima

    1. Fatima El Irari

      10 mei 2018 at 11:04

      Hi Meryem,

      Aah dankjewel lieverd! Allahoema ameen en heel graag gedaan! Xx

  • Sofia

    10 mei 2018 at 10:52

    Super bedankt! Ga t zeker morgen proberen te maken! ???

    1. Fatima El Irari

      10 mei 2018 at 11:04

      Hi Sofia,

      Ah super leuk! Heel graag gedaan lieverd. Xx

  • Dina

    10 mei 2018 at 11:08

    Ziet er superlekker uit ze zijn echt mooi gelukt!?? Voor hoe lang blijft het ongeveer goed??

    1. Fatima El Irari

      10 mei 2018 at 12:05

      Hi Dina,

      Dankjewel lieve schat! Nou ik weet uit ervaring dat mijn moeder/schoonmoeder de chebakia al een paar dagen voor de ramadan makenen de chebakia blijft zeker 1 maand goed en ik denk zelf langer. Succes! Xx

      1. Dina

        10 mei 2018 at 15:21

        Oke dankjewel schat?

      2. Fatima El Irari

        11 mei 2018 at 07:44

        Graag gedaan lieverd! Xx

      3. Merem

        25 mei 2019 at 15:07

        Ha ha wat een.vraag..hoe lang blijven ze goed??? Je blijft er van eten van die dingen!!! Ze zijn op voor je er erg in hebt!!!!

  • Sara

    10 mei 2018 at 11:51

    Super bedankt voor het delen, wat heb je toch een live schoonmoeder.
    Moge Allah swt jullie band altijd zo goed houden insch’allah yarabi Ameen

    1. Fatima El Irari

      10 mei 2018 at 12:04

      Hi Sara,

      War lief! Allahoema ameen lieve schat en moge Allah swt je belonen voor je mooie dua inschAllah! Xx

  • Mir

    10 mei 2018 at 20:31

    Ik ga het proberen morgen ook eens te maken. Hoop dat me moeder trots op me zal zijn en me man natuurlijk Haha.
    Ben zo blij dat je duidelijke en lekkere recepten maakt. Je verdiend dubbel abonnees. Groetjes

    1. Fatima El Irari

      11 mei 2018 at 07:42

      Hi Mir,

      Aah wat lief zeg! InschAllah lukt het je perfect lieverd! Heel veel succes! Xx

  • Hayat

    10 mei 2018 at 21:55

    Salam Fatima , hebben jullie de amandelen eerst geroosterd en hoe, in een pannetje of in de oven.
    Bedankt en Tbarkallah hlikoum.

    1. Fatima El Irari

      11 mei 2018 at 07:41

      Alaikoem salaam Hayat,

      Allah ibarkfiek hbiba! Je roostert de amandelen in de oven voor 8 a 10 minuten op 200. Mag ook in een pannetje op middelhoog vuur als je dat lieverd hebt. Xx

  • Esmee

    10 mei 2018 at 22:33

    Heb je de amandelen met schil geroosterd? Super leuk zo samen inshallah gaan er meer filmpjes samen volgen?

    1. Fatima El Irari

      11 mei 2018 at 07:40

      Hi Esmee,

      Ja, lieverd gewoon met schil roosteren! Dankjewel lieve schat en inschAllah! Xx

  • Aisha

    11 mei 2018 at 06:33

    Salaam alaikum Fatima,

    Klopt het dat je op het filmpje het ei bent vergeten? En kan ik de sesamzaadjesn ook ongeroosterd malen? Want ik weet niet hoe lang ik ze moet roosteren en op welke stand hihi

    1. Fatima El Irari

      11 mei 2018 at 07:39

      Alaikoem salaam Aisha,

      Klopt, dit heb ik ook aangegeven in de video en in het recept, haha! Je kunt de sesamzaadjes ook ongeroosterd gebruiken als je wilt. Maar ik raad je wel de sesamzaajdes voor echt maar 5 a 8 minuten op 200 graden even te roosteren. Succes! Xx

      1. Esmee

        11 mei 2018 at 09:48

        Heb je het in de oven geroosterd? Ik doe het altijd in een koekenpan voor 2 min ong. Kan dat ook?

      2. Fatima El Irari

        11 mei 2018 at 15:05

        Hi Esmee,

        JA hoor in een koekenpan kan ook. In de oven rooster ik het voor ongeveer 10 minuten op 200 graden. Xx

      3. Aisha

        11 mei 2018 at 11:38

        BarrakAllah’oe’feeki voor je snelle antwoord lieverd. Ik kom net van de supermarkt en ik heb geroosterde sesamzaadjes gekocht. Moet ik ze dan thuis ook nog roosteren?

      4. Fatima El Irari

        11 mei 2018 at 15:08

        Hi Aisha,

        Nee lieverd dan hoef je de sesamzaadjes niet meer te roosteren. Succes! Xx

  • Nasiha

    11 mei 2018 at 11:04

    Hoi hoi,

    kun je het ook gewoon met de keukenmachine kneden?

    En dan ook idd water beetje voor beetje toevoegen?

    1. Fatima El Irari

      11 mei 2018 at 15:07

      Hi Nasiha,

      Ja hoor in de keukenmachine kun je het deeg ook maken. IS zelfs nog makkelijker! En ook dan giet je het water er in stappen bij. Succes! Xx

      1. Rowan

        14 mei 2018 at 07:47

        Hoi hoi 🙂

        Op welke stand zet je de machine?
        En voor hoelang moet je het laten kneden?
        Groetjes

      2. Fatima El Irari

        14 mei 2018 at 10:04

        Hi Rowan,

        Als je een deegmachine gebruikt dan zou ik het deeg voor zeker 5 minuten kneden op hoge snelheid. Succes!

  • Nasiha

    11 mei 2018 at 11:33

    Hoi hoi,

    Kan ik alles ook in de kneedmachine doen en dan beetje voor beetje water toevoegen?

    Xx

    1. Fatima El Irari

      11 mei 2018 at 15:07

      Jazeker kan ook! Xx

  • Maria

    11 mei 2018 at 13:06

    Ziet er superlekker uit! Alleen een vraagje, kun je de oranjebloesemwater (Mazhar) weglaten? Of eventueel vervangen?

    1. Fatima El Irari

      11 mei 2018 at 15:32

      Hi MAria,

      Ja, hoor je kunt de oranjebloemsemwater weglaten. Xx

  • Yasmin

    11 mei 2018 at 20:21

    Dag Fatima,

    Heb je ook een vervanger voor anijszaad? Ik woon namelijk in Algerije en zou niet weten hoe ze het in het Arabisch noemen…

    ??

    1. Fatima El Irari

      12 mei 2018 at 07:11

      Hi Yasmin,

      Ik ben de naam van anijszaad even kwijt, maar als je bij een winkeltje een foto laat zien dan weten ze gegarandeerd wat je bedoelt. Als je het echt niet kunt vinden, dan kun je het ook weglaten en enkel venkelzaad gebruiken. Xx

    2. Noa

      13 mei 2018 at 08:49

      Gebet halwa volgens mij.

      1. Fatima El Irari

        13 mei 2018 at 11:15

        Hi Noa,

        Ja klopt helemaal! Super bedankt!

  • Ilham

    12 mei 2018 at 10:51

    Sellam Fatima,
    Hierbij mijn complimenten ziet er super lekker uit!!! Allahumahbarek ❤️ Ik heb een vraagje over het roosteren van de amandelen hoe hebben jullie dat gedaan ?

    Liefs Ilham

    1. Fatima El Irari

      13 mei 2018 at 11:35

      Alaikoem salaam Ilham,

      Dankjewel lieve schat Allahibarkfiek! De amandelen rooster je voor 8 a 10 minuten op 200 graden in de oven. Of je gebruikt een koekenpan en dan op middelhoog vuur. Xx

  • Karima

    12 mei 2018 at 14:04

    Hey Fatima, bedankt voor het delen van jullie recept! Het is mijn best gelukte chabakia die ik ooit heb gemaakt haha. Echt top recepten die je deelt, dus blijf zo doorgaan!

    1. Fatima El Irari

      13 mei 2018 at 11:33

      Hi Karima,

      Aah wat leuk zeg! Ik ben blij dat het is gelukt alhamdoelilah. Dankjewel lieve schat! Xx

  • Fatiha

    12 mei 2018 at 16:06

    Hoeveel gram is de roomboter? Of hoe kan ik de ml opmeten? Zometeen smelt ik teveel boter. En is het meer dan ik moet hebben

    1. Fatima El Irari

      13 mei 2018 at 11:20

      Hi Fatiha,

      Ik denk dat je ongeveer 150 ml roomboter kunt smelten. Succes!

      Liefs,
      Fatima

  • Siham

    12 mei 2018 at 20:36

    salamoe alaikom,

    mashAllah zien er prachtig uit!
    ik had alleen een vraagje waarin maal je de anijs/venkel en amandelen in?? met zo koffiemaalmachne??

    1. Fatima El Irari

      13 mei 2018 at 11:18

      Alaikoem salaam Siham,

      Allah ibarkfiek hbiba! Ja, ik gebruik inderdaad gewoon zo’n kleine koffie maalmachine, werkt perfect! Succes!

      Liefs,
      Fatima

  • Noor

    13 mei 2018 at 09:57

    salamouralykoum ik.zie dat de hoeveelheden in het filmpje niet kloppen met wat er onder staat geschreven bijv. 1 theelepel anijszaad en venkelzaad is heel weinig maar in jullie bakjes zit meer.
    ook theelepel bakpoeder ziet er weinig uit.

    1. Fatima El Irari

      13 mei 2018 at 11:15

      Hi Noor,

      Wat je in de video ziet is precies wat er beschreven staat in het recept, dus daar kun jij je gewoon aan houden. Het beeld is ingezoomd, dus dan lijkt er misschien meer in te zitten, maar dat is niet zo.

      Liefs,
      Fatima

  • Noor

    13 mei 2018 at 12:03

    salamouralykoum Fatima. sorry voor mijn warrige reactie. Bedankt voor je reactie ik heb het gemaakt ik ga ze nu uitrollen en bakken. Bedankt lieverd dat je altijd zo netjes en snel reageert.??

    Noor

    1. Fatima El Irari

      13 mei 2018 at 13:33

      Hi Noor,

      Is niet erg hoor! Ah goed bezig! InschAllah smaakt het heerlijk en bsaha alvast! Xx

  • Noor

    13 mei 2018 at 15:32

    salamouralykoum Fatima.Ze zijn heerlijk krokant. Excuses dat ik zo twijfelde aan je recept. Ik had een kleinere vorm waardoor ze kleiner zijn en ik er ook langer mee bezig was ?
    Bedankt voor je lekkere recepten! moge allah je belonen voor je tijd! ??

    1. Fatima El Irari

      13 mei 2018 at 15:37

      Alaikoem salaam Noor,

      Ah super goed lieverd! Is niet erg hoor en ik ben blij dat het is gelukt alhamdoelilah. Allahoema ameen en geniet ervan! Xx

  • I…

    13 mei 2018 at 16:54

    Hey fatima!
    Ik wil ze heel raag proberen maar ik heb de vormpjes of mesje niet thuis. Kan het ook gewoon met een normaal mesje?

    1. Fatima El Irari

      13 mei 2018 at 17:07

      Hoi,

      Jazeker, je kunt ook gewoon een normaal mesje gebruiken hoor. Succes!

      Liefs,
      Fatima

  • Laila

    13 mei 2018 at 18:05

    Kan je de amandelen gewoon malen met schil?

    1. Fatima El Irari

      14 mei 2018 at 06:20

      Hi Laila,

      Ja hoor dat kan, hebben wij ook gedaan. xx

  • Salina

    13 mei 2018 at 18:24

    Salaam ou alaikoem lieverd tbarkallah alikoem. Is de eidooier en de roomboter een must? Of lag ik de dooier weglaten en de roomboter vervangen met gewone boter?

    1. Fatima El Irari

      14 mei 2018 at 06:18

      Alaikoem salaam Salina,

      Je kunt de eidooier weglaten geen probleem, maar de roomboter zou ik wel echt gebruiken en niet gewone boter. Je zou de roomboter wel kunnen vervangen door zonnebloemolie, maar toch raad ik je roomboter aan voor een iets romiger smaak. Succes! Xx

      Liefs,
      Fatima

  • Noor

    13 mei 2018 at 18:51

    Salamouralykoum lieve Fatima.

    Ik had nog een vraag het heeft geen haast. Ik zie nu later dat mijn chebekias erg aan elkaar plakken en de honing heel hard is geworden en daardoor de chebekias ook. Heb ik iets verkeerds gedaan mijn honing schuimde wel soms ?

    ze smaken wel erg lekker alhamdoulilah.

    Xxx Noor

    1. Fatima El Irari

      14 mei 2018 at 06:17

      Alaikoem salaam Noor,

      Mag ik vragen welke honing je hebt gebruikt? De honing schuimt als er teveel hete olie bijkomt, dus moet de chabakia goed laten uitlekken wanneer je deze uit de olie haalt. Ik hoor het graag.

      Liefs,
      Fatima

  • Waffa

    13 mei 2018 at 21:25

    Hoi Fatima,

    Misschien is deze vraag al gesteld, maar heb je meska (Arabische gom) gebuikt? Of is dat niet nodig? Waar is het eigenlijk goed voor? Ben benieuwd! Alvast bedankt voor je antwoord en keep up the good work!

    Groetjes,

    Waffa

    1. Fatima El Irari

      14 mei 2018 at 06:15

      Hi Waffa,

      Is niet erg hoor. We hebben voor dit recept geen Arabische gom gebruikt, dus die kun je weglaten. Ze zeggen dat het voor de smaak is, maar eerlijk gezegd merk ik er zelf nooit echt iets van haha. Succes!

      Liefs,
      Fatima

      1. Waffa

        16 mei 2018 at 22:33

        Bedankt voor je antwoord! ?

      2. Fatima El Irari

        17 mei 2018 at 06:45

        Graag gedaan Waffa! Xx

  • Noor

    14 mei 2018 at 07:55

    salamouralykoum Fatima.

    Ik heb de bloemenhoning van de Lidl gebruikt met mazhar erin. Er is wel olie bijgekomen tijdens het bakken perongeluk. Ik heb ze niet laten uitlekken ik deed ze meteen in de honing.

    Het is halverwege verkeerd gegaan want de eerste lading was heerlijk en plakte niet. Kan ik nog iets doen aan de andere?

    Alvast bedankt lieve meid?
    Noor

    1. Fatima El Irari

      14 mei 2018 at 09:34

      Alaikoem salaam Noor,

      Je kunt de chebakia het beste bewaren in plastic trommels en misschien worden ze dan iets zachter inschAllag. Graag gedaan lieverd!

  • Noor

    14 mei 2018 at 11:18

    salamouralykoum lieve Fatima.
    Dat zal ik doen bedankt voor je tijd??

    marasalama Noor

    1. Fatima El Irari

      14 mei 2018 at 12:22

      Alaikoem salaam Noor,

      Graag gedaan lieverd!

  • Najoua

    14 mei 2018 at 16:41

    Heey Fatima, ik ben nu je chabakia aan het maken maar bij het kneden merkte ik dat ingrediënten niet goed gemaalt zijn waardoor het deeg erg ruw aan voelt is dit erg of moet ik het gewoon afmaken en doorgaan? Ik hoor graag zsm van je.

    1. Fatima El Irari

      15 mei 2018 at 06:25

      Hi Najoua,

      Heb je de ingrediënten genoeg gemalen en nog eens gezeefd? Xx

  • Samira

    15 mei 2018 at 00:39

    Salaam alaikoum lieve Fatima
    Bedankt voor het mededelen van je verrukkelijke recept.

    Ik wil de chebakia morgenvroeg in shaa Allah maken. Ik sta er wel alleen voor dus wil het recept halveren. Wat met het ei? Moet ik dan een halve eidooier gebruiken?
    En wat betreft de theelepels vb bij bakpoeder staat 1/2 theelepel, er gewoon aan houden of enkel een mespuntje gebruiken?
    Tbarkellah 3likoum en alvast bedankt!

    1. Fatima El Irari

      15 mei 2018 at 06:35

      Alaikoem salaam Samira,

      Ik heb hieronder de hoeveelheden even voor je aangepast naar 500 gram Chebakia. Succes lieverd! Xx

      INGREDIËNTEN:

      Voor het Chebakia deeg:

      • 500 gr. bloem
      • 80 gr. sesamzaadjes, geroosterd en gemalen
      • 80 gr. amandelen, geroosterd en gemalen
      • 1 tl. anijszaad
      • 1 tl. venkelzaad
      • 1 tl. kaneel
      • 1/2 tl. gedroogde gist
      • 1/2 tl. bakpoeder
      • 1/2 tl. zout
      • 1 tl. azijn
      • 50 ml zonnebloemolie
      • 50 ml gesmolten roomboter, ongezouten
      • 50 ml oranjebloesemwater (Mazhar)
      • 1 eidooier
      • 1 tl. kurkuma (of 1/2 tl saffraan)
      • circa 230 ml lauwwarm water

      Voor het bakken en garneren van de Chebakia:

      • 1 liter zonnebloemolie
      • 1 pot bijenhoning (500 gr. per pot)
      • 1 etl. oranjebloesemwater (Mazhar)
      • geroosterde sesamzaadjes

  • Samira

    15 mei 2018 at 08:38

    Allahouma bareek.
    Bedankt lieverd! Je bent een echte schat.

    Ik zal je in shaa Allah zeker laten weten hoe het smaakt xxx

    Liefs Samira

    1. Fatima El Irari

      15 mei 2018 at 08:42

      Graag gedaan lieverd! Allah ihawnak. Xx

      1. Samira

        15 mei 2018 at 11:18

        Amin lieverd.
        Ik heb mijn deeg nu gekneed maar is wat aan de droge kant wat kan ik hey beste eraan toevoehen, boter/ olie of water?

        Mijn hakmolen heeft ook niet echt zijn best gedaan wat betreft malen helaas

      2. Fatima El Irari

        15 mei 2018 at 11:32

        Hi Samira,

        Als het deeg te droog is, dan moet er meer water bij. Giet gewoon telkens een klein beetje water erbij en kneed het deeg dan goed door. En zo blijf je doorgaan totdat het deeg mooi soepel is. Xx

  • Jessica

    15 mei 2018 at 14:19

    Hi Fatima,

    Ik ga het vanavond maken! Kan ik het recept ook verdubbelen?

    Liefs Jessica
    Ps ben dol op je recepten!!

    1. Fatima El Irari

      15 mei 2018 at 14:29

      Hi Jessica,

      Jazeker, je kunt het recept verdubbelen voor 2 kilo Chebakia. Succes lieverd! Xx

  • Rowan

    15 mei 2018 at 14:58

    Hoi:)
    Ik vroeg me af kan ik de deeg ook bewaren en mkrgen ermee verder gaan? En hoe kan ik dit het beste bewaren ?
    Groetjes Rowan

    1. Fatima El Irari

      15 mei 2018 at 15:01

      hi Rowan,

      Ja, hoor dat kan! Pak het deeg dan wel eerst even in met plasticfolie en zet het deeg in de koelkast. En dan kun je er morgen mee verder gaan. Xx

      1. Rowan

        15 mei 2018 at 15:42

        Super! Bedankt voor je snelle reactie ! X

      2. Fatima El Irari

        16 mei 2018 at 06:12

        Graag gedaan! Xx

  • Samira

    15 mei 2018 at 20:25

    Masae noor Fatima

    Ik heb ze gemaakt en zijn zeer goed gelukt alleen met een kleintje van 19 maand duurde het langer dan ik dacht. Maar ze zijn de moeite waard en zeer lekker. Chokran xx

    Ps: wou foto plaatsen maar zie niet hoe ik het moet doen

    1. Fatima El Irari

      16 mei 2018 at 06:13

      Salaam alaikoem Samira,

      Ah super knap van je hoor! En dat met een kindje van 19 maanden maschAllah hliek. Je kunt de foto sturen naar info@uitdekeukenvanfatima.nl Dankjewel lieverd! Xx

  • Samira

    16 mei 2018 at 11:16

    Salaam alaikom,

    Heb je 1 theeleppel anijs zaad gemalen gemeten of gewoon 1 theeleppel anijs zaad meten en dan malen?

    1. Fatima El Irari

      16 mei 2018 at 11:42

      Alaikoem salaam Samira,

      Je meet 1 theelepel hele anijszaad en venkelzaad af en dan pas malen. Succes! Xx

      1. Samira

        16 mei 2018 at 12:17

        Dank je wel buurmeisje

  • Leeila

    16 mei 2018 at 12:31

    Hoi Fatima
    Bedankt voor je recept . Ik heb ze gemaakt en ze zijn heerlijk. Ik heb alleen minder water moeten gebruiken. 450 ml was echt te veel, omdat chebakia deeg beetje stevig moet zijn. Maar de smaak is verrukkelijk Shokran sxhat

    1. Fatima El Irari

      16 mei 2018 at 12:40

      Hi Leeila,

      Ah wat goed zeg! Wij hebben in totaal echt precies 450 ml water toegevoegd, maar heel goed dat je het water in stappen hebt toegevoegd en ook op tijd kunt stoppen. Hele graag gedaan lieverd! Xx

  • Samira

    16 mei 2018 at 13:47

    Heey meid ik ben weer terug zeef je de bloem ook?

    1. Fatima El Irari

      16 mei 2018 at 14:15

      Hi Samira,

      Nee, heb ik dit keer niet gedaan. Je mag de bloem ook door de zeef halen, maar dit hoeft niet. Xx

      Liefs,
      Fatima

  • Khamisa

    16 mei 2018 at 17:37

    Salaam fatima,
    Ik heb gisteren de chebakkia gemaakt…hij is echt lekker. Maar bij sommige stukken, heb je klein stukjes…is de honing niet door gedrongen en is lichter van kleur. Weet jij misschien door dat komt, of wat ik verkeerd heb gedaan.
    Alvast bedankt voor je antwoord.

    1. Fatima El Irari

      17 mei 2018 at 06:41

      Alaikoem salaam Khamisa,

      Hoe bedoel je kleine stukjes? Als de honing niet in de chebakia is getrokken, dan moet je de chebakia iets langer in de honing laten zitten. Ik ben blij dat het je is gelukt lieverd! Xx

      1. Khamisa

        2 juni 2018 at 23:08

        Ik denk toch dat t ligt aan dat chebbakia niet goed onderdompeld is. Omdat de rest de honing goed is opgenomen….Maar smaakt wel heel erg lekker….dit is een blijvende recept. Heel erg bedankt voor t delen.

  • Sofia

    17 mei 2018 at 11:38

    Heb dit gisteren gemaakt en helaas zijn ze mislukt. Schijnt dat ze de honing niet goed opgenomen hebben en dat ze niet goed gerezen zijn. Misschien te weinig bakpoeder of gist. Ik weet het niet. Erg jammer. 🙁

    1. Fatima El Irari

      17 mei 2018 at 12:04

      Hi Sofia,

      Aah wat ontzettend jammer zeg! Hoe was het deeg na het kneden? En kon je het deeg mooi dun rollen met de deegroller? Ik hoor het graag, zodat ik je kan helpen.

      Liefs,
      Fatima

  • Khadija

    18 mei 2018 at 17:19

    Asalamoe aleikoum,

    Ramadam kareem.

    Vandaag voor de eerste keer jullie recept geprobeerd, en meteen raak. Je hebt niet gelogen ze zijn heerlijk. Ik heb de eidooier weggelaten, en het is helemaal goedgekomen.
    Baraka allahoe feek voor het delen.
    Wassalaam Khadija

    1. Fatima El Irari

      19 mei 2018 at 10:46

      Alaikoem salaam Khadija,

      Haha wat leuk! Dankjewel lieve schat en ik ben blij dat het je is gelukt en dat je het lekker vindt. Geniet ervan! Xx

  • Fatima

    20 mei 2018 at 05:41

    Lieve Fatima,

    Ik wil je een compliment geven hoe jij altijd op iedereen reageert en altijd netjes en respectvol blijft. Als staat de vraag al tussen de reacties en iemand vraagt hetzelfde geef je alsnog antwoord. Petje af voor jou. Moge Allah je rijkelijk belonen voor de recepten die je deelt. Moge Allah je geven wat he hartje begeert. Moge Allah je beschermen tegen het kwaad..

    Veel liefs Fatima

    1. Fatima El Irari

      20 mei 2018 at 08:28

      Hi lieve Fatima,

      Aah wat onwijs lief zeg! Super bedankt voor je onwijs lieve berichtje en allahoema ameen hbiba! Ramadan mubarak voor jou en je familie en geniet van deze mooie maand. Allah ihafdak!❤️

      1. Fatima

        20 mei 2018 at 14:43

        Dank je wel lieve Fatima. Allahouma Ameen! ❤️❤️❤️

  • Fadila

    20 mei 2018 at 14:08

    Hi Fatima,

    Bedankt voor het delen van het recept. Ik heb alleen een klein vraagje. Bij het malen van de sesamzaad, venkelzaad en amandelen wordt het een nattig goedje, dat niet goed door de zeef gaat. Waarmee heb jij het gemaald en ging het bij jou makkelijk door de zeef?

    Groetjes,

    Fadila

    1. Fatima El Irari

      20 mei 2018 at 23:57

      Hi Fadila,

      Graag gedaan lieverd! Het wordt inderdaad iets dikker, maar dit kun je makkelijk door de zeef drukken met bijvoorbeeld een spatel. Dus gewoon met de spatel in de zeef blijven roeren. Xx

  • Hayat

    20 mei 2018 at 17:25

    Salaam aleikoum Fatima, Ramadan mobarak voor jou en je familie. Super duidelijke recepten heb je! Een vraagje, ik heb wat chebakia deeg over die ik vandaag/morgen niet kan maken. Kan ik dit gewoon invriezen? X Hayat

    1. Fatima El Irari

      20 mei 2018 at 23:54

      Alaikoem salaam Hayat,

      Dankjewel lieve schat! Voor jou en je familie precies hetzelfde gewenst inschAllah. Jazeker, je kunt het deeg makkelijk invriezen. Xx

  • Chaima

    20 mei 2018 at 18:00

    Mijn moeder en ik zaten de heletijd te discuseren over chabakia me moeder zei nee ik ga mijn recept doen en ik zei weer nee we gaan die van fatima doen uiteindelijk heb ik gewonnen en hebben we jou recept gevolgd me vader was daarna de proef konijn eindstand: Hij vond het de lekkerste chabakia die hij ooit had geproefd ! haha als je moeder’s gezicht zag hilarisch . Maar jou chebakia is heeel lekker echt blij doorgaan met je gerechten xx Chaima

    1. Fatima El Irari

      20 mei 2018 at 23:53

      Hi Chaima,

      Haha wat leuk zeg! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd en super bedankt voor je lieve woorden!

      Heel veel liefs,
      Fatima

  • Naima

    24 mei 2018 at 15:03

    Salam 3laykoum Fatima ik heb jou recept voor chabakia uitgeprobeerd alleen is het nu hard geworden weet je hoe dat komt?is het misschien ondat ik de pan met honing op dr vuur heb gelaten.
    Alle andere recepten zijn prima gelukt bedankt voor het delen groetjes Naima

    1. Fatima El Irari

      24 mei 2018 at 17:03

      Alaikoem salaam Naima,

      Als de honing te heet wordt en je de chebakia erin laat, dan wordt de chebakia helaas op een gegeven moment heel hard. Daarom moet je het vuur ook uitzetten als de honing goed warm is. Dankjewel lieverd! Xx

  • beyza

    1 juni 2018 at 08:34

    k ben Turks maar had k ooit geproefd en vond k zo lekker! gister zoveel video’s en bekeken onder andere die van jou .. het lijkt zo makkelijk altijd als jij t doet :)! en wil t graag vandaag maken voor de iftar van morgen .. wel bang dat t gaat mislukken, hopen dat t goed komt!!

    1. beyza

      1 juni 2018 at 08:35

      owjeej Haha! let niet op de typfouten hierboven! x

      1. Fatima El Irari

        2 juni 2018 at 06:38

        Hi Ouassim,

        Ah super leuk! Dankjewel en inschAllah win je! Xx

    2. Fatima El Irari

      2 juni 2018 at 06:33

      Het is echt makkelijk lieverd! gewoon een keer proberen inschAllah. Xx

  • Ann

    10 juni 2018 at 13:52

    Hallo Fatima,

    1 woord: perfect! Iedereen is er gek op. Bedankt voor de duidelijke uitleg.

    Liefs, Ann

    1. Fatima El Irari

      11 juni 2018 at 06:48

      Hi Ann,

      Ah wat goed! Heel graag gedaan lieverd en ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd! Xx

  • Ghizlan

    29 april 2019 at 06:29

    Hoi Fatima,

    Welke haak van de keukenmachine gebruik jij voor het deeg?

      1. Ghizlan

        30 april 2019 at 08:02

        Dankjewel voor je reactie! ♥️

      2. Fatima El Irari

        30 april 2019 at 09:43

        Graag gedaan!❤️

  • saloua

    29 april 2019 at 15:01

    Hallo Fatima,

    ik vroeg me af of je ook amandelmeel kan gebruiken? De amandelen die komen bij mij nooit zo mooi uit de hakmachine waardoor mijn deeg altijd scheurt bij het oprollen

    1. Fatima El Irari

      29 april 2019 at 15:08

      Hi Saloua,

      Je zou eventueel amandelmeel kunnen gebruiken, maar de gemalen amandelen geven de chebakia toch net iets meer smaak. Welke hakmolen of keukenmachine gebruik je?

      1. Saloua

        29 april 2019 at 16:33

        Ik heb een goedkope versie van de action ? welke heb jij als ik vragen mag?

      2. Saloua

        29 april 2019 at 19:53

        Ik gebruik een hele goedkope versie van de action verder is het wel een goeie alleen amandel komt er niet zo mooi uit☺ mag ik vragen welke jij hebt?

      3. Fatima El Irari

        29 april 2019 at 22:31

        Hi Saloua,

        Die van mij komt van de Lidl. De Lidl heeft vaak van die kleine hakmolentjes en ze zijn echt goed.??

  • Lise

    29 april 2019 at 17:20

    Salam Fatima!

    Super duidelijk recept. Wil het in chaa Allah deze week gaan maken.
    Ik had wel een vraagje, hoeveel gram is ongeveer een theelepel? Ivm het bakpoeder , de gist, de venkel en anijszaad enzo. Ben bang dat ik iets teveel of te weinig ga doen.

    Ps. Heb je kookboek binnen!! Echt super <3

    Liefs, Lise

    1. Fatima El Irari

      29 april 2019 at 22:34

      Alaikoem salaam Lise,

      Dankjewel lieverd. Ik weet niet precies hoeveel gram het is, maar als je de theelepel niet al teveel vult dan moet het helemaal goedkomen hoor. Succes en mocht je nog vragen hebben, dan hoor ik het graag.!❤️

  • Saliha

    1 mei 2019 at 21:01

    Salam Fatima, moet je anijs en venkel zeven nadat ze gemaalt worden? Welke azijn gebruik je (wit of geel). Ik heb de rozenwater ipv oranje bloesem. Kan rozenwater gebruiken?

    1. Fatima El Irari

      1 mei 2019 at 22:16

      Alaikoem salaam Saliha,

      Je kunt de anijs en venkel na het stampen het beste even zeven inderdaad. Ik gebruik witte azijn en rozenwater vind ik eerlijk gezegd iets te sterk. Mocht je geen oranjebloessemwater hebben, dan kun je het beter weglaten i.p.v. vervangen door rozenwater.❤️

  • Hakima

    4 mei 2019 at 09:03

    Sallam fatima,
    Wat een duidelijk filmje. Heel overzichtelijk. Wat me opvalt is dat de hoeveelheden veel meer lijken dan in het opgegeven recept. Ik wil inshaallah dit recept uitproberen

    1. Fatima El Irari

      4 mei 2019 at 10:12

      Alaikoem salaam Hakima,

      Dankjewel lieverd. De beelden zijn heel erg ingezoomd vandaar dat het veel meer lijkt. Maar het opgegeven recept is echt hetzelfde als wat je ziet.??❤️

  • Wafa

    4 mei 2019 at 13:52

    Salam,

    Ik heb even een vraagje
    Ik heb t gemaakt alleen me deeg was te slap dus de vormpjes komen er niet stevig uit
    hoe komt dit en wat kan ik er aan doen

    Groetjes
    Wafa

    1. Fatima El Irari

      5 mei 2019 at 09:40

      Alaikoem salaam,

      Als het deeg te slap is, dan mag er meer bloem bij. Beetje bloem bij doen, het deeg weer kneden en weer even laten rusten.??♥️

  • Inaya

    5 mei 2019 at 17:56

    Salam ik heb het vandaag gemaakt en het is overheerlijk ..
    ik heb een vraagje ik heb nog een bol over heb hellaas geen honing meer .. kan ik het bewaren tot morgen?

    1. Fatima El Irari

      5 mei 2019 at 20:32

      Hi Inaya,

      Wat goed! Jazeker, pak het deeg in met folie en zet het in de koelkast.??♥️

  • Ouiam

    6 mei 2019 at 08:53

    Hoi Hoi fatima,

    Ik heb geen normale azijn thuis kan ik dit ook vervangen met 1 eetlepel appel azijn ?

    1. Fatima El Irari

      6 mei 2019 at 08:56

      Hi Ouiam,

      Jazeker, de mag je ook gebruiken.

      1. Ouiam

        6 mei 2019 at 10:04

        Hey Fatima ik ga nu de bolletjes laten rusten ben benieuwd ?

      2. Fatima El Irari

        6 mei 2019 at 10:11

        Ah goed bezig! Succes lieverd en Ramadan mubarak! Xx

  • Ouiam

    6 mei 2019 at 10:16

    Allah ie barkruk lieverd kan helaas geen foto plaatsen hier maar heb er goeie hoop in hihi..

    Kan k ze dan in een pedaal emmer zak doen en dan in een lucht dichte ton ?

    1. Fatima El Irari

      6 mei 2019 at 11:20

      Je kunt de chebakia in een luchtdichte trommel bewaren en afsluiten. Je kunt mij altijd een foto mailen naar info@uitdekeukenvanfatima.nl

  • Karima

    7 mei 2019 at 06:23

    Salam schat, ik wil de chebakia zometeen gaan maken ik heb alles in huis behalve een chebakia roller.. zou dit ook met een normale mesje kunnen? Hoe rooster jij de amandelen en sesamzaadjes? Alvast bedankt!

    1. Fatima El Irari

      7 mei 2019 at 09:34

      Hi Karima,

      Jazeker, kan ook gewoon met een mesje hoor. En de amandelen en sesamzaadjes rooster ik in de oven. Succes! Xx

  • Es

    7 mei 2019 at 17:56

    Hoi Fatima,

    Ik heb de chebakias gemaakt en ze zijn super gelukt! Alleen een hele grote teleurstelling, ik had de chebakia af laten koelen op het bord en vervolgens huishoudfolie eromheen gedaan (zoals bij de bakker) nu zijn de chebakia na 2 dagen helemaal zacht en het lijkt alsof de honing opgezogen is 🙁 hoe komt dit? Had ik een gat open moeten laten bij de folie?

  • Ouiam

    10 mei 2019 at 15:02

    Hoi Fatima ik heb geen trommels meer waar de chebakia in bewaard kan worden.

    In wat zou k ze nof meer kunnen bewaren ?

    1. Fatima El Irari

      10 mei 2019 at 15:22

      Hi Ouiam,

      Je kunt de chebakia in een glazen kom doen en de kom inpakken et folie en een zak.

      1. Ouiam

        10 mei 2019 at 15:46

        Hoi Fatima ook dat hebben we niet me moeder is niet zo van bloemen en glazen kommen ahahaha dus heb ze in een pedaal emmer zak gedaan en op een donker plek gezet is dat erg ?

        Liefs ouiam

      2. Fatima El Irari

        10 mei 2019 at 21:27

        Hi Ouiam,

        Haha, ja hoor is ook prima.

  • mirjam

    12 mei 2019 at 18:35

    waar koop je zeg maar die roller waarmee je snijdt, en de afdruk om chaabika te drukken?
    Groetjes

    1. Fatima El Irari

      14 mei 2019 at 07:54

      Deze kocht ik in Marokko. Xx

  • Nour

    13 mei 2019 at 12:34

    Hey Fatima, ik heb het gisteren gemaakt en het is overheerlijk.
    Xxx Nour

    1. Fatima El Irari

      13 mei 2019 at 21:06

      Aah super! Ik ben blij dat het je is gelukt. Xx

  • Mies

    18 mei 2019 at 22:15

    De mijne zijn helaas niet gelukt.
    Ze zijn erg hard geworden en droog.
    Ik heb alles gedaan exact volgens jouw recept, wat kan hier fout zijn gegaan?

    xxx

    1. Fatima El Irari

      19 mei 2019 at 09:10

      Hi Mies,

      Hoe was je deeg? Vaak wordt chebakia droog als je een te droge deeg hebt of wanneer de honing te heet is en je de chebakia erin hebt gedompeld.

      1. Mies

        23 mei 2019 at 19:28

        Ik kan me niet herinneren dat ik een te droge deeg had.
        Moet het een plakkerig deeg zijn?
        Ik heb exact dezelfde hoeveelheid water gebruikt als in het recept.
        Wel heb ik de amandelen en sesam eerst afgewogen zonder te hebben gemalen, ik weet niet hoe jij dat hebt gedaan?
        Heb je eerst de amandelen gemalen en daarna gewogen tot 150gram?
        Chebakia had ik wel verwarmd en op een laag vuurtje gehouden.

  • Kaoutar

    21 mei 2019 at 11:45

    Hoi Fatima

    Dit recept was echt super goed gelukt! Heb er knapperige lekkere chebakias uit kunnen halen, zelfs nog lekkerder als die van in de winkel!
    Er was echter 1 probleem. (Ligt echter niet aan jouw recept lieverd).
    De honing op de chebakia is erg plakkerig geworden waardoor mijn chebakias aan elkaar zijn beginnen plakken. De honing heb ik echt niet laten koken, gewoon juist warm gemaakt tot die lopend was. Nadat ik ze uit de honing heb gehaald was alles nog goed en plakten ze niet maar paar uur later zijn ze aan elkaar beginnen plakken.
    Wat heb ik toch verkeerd gedaan? Echt zonde want ze waren juist zo lekker en krokant!
    Liefs Kaoutar

  • Meryem

    22 mei 2019 at 08:38

    Hoi Fatima
    Dit recept gisteren geprobeerd en super goed gelukt! Ik vond m zelfs lekkerder als die van de bakker hihi.
    En het was nog mijn eerste keer dus ik ben super trots maar nog meer ben ik JOU dankbaar voor je super duidelijke uitleg en je video! Barakkallahoe fiek!
    Nu had ik echter 1 probleempje (ligt niet aan jouw recept hoor lieverd).
    Mijn chebakia plakken heel erg aan elkaar. Ale de honing waarin ik die heb ondergedompeld is nu plakkerig geworden waardoor al mijn chebakias aan elkaar plakken en ook aan het bord. Nadat ik ze juist uit de honing had gehaald plakten ze niet maar paar uur later plakten ze verschrikkelijk. Dat is echt balen want ik haat plakkerige chebakia. Wat heb ik toch fout gedaan zodat ik er de vokgende keer op zal letten?
    (De honing heb ik niet laten koken of te lang verwarmd mar juist genoeg tot ie lopend was).
    Voor de rest is mijn chebakia wel heerlijk luchtig en krokant maar dat geplak stoort me wel echt. Kan ik het nog verhelpen of valt er echt niets meer aan te doen?
    Bedankt lieverd voor je geduld en de zo vele vragen die je geduldig en beleefd beantwoord!

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2019 at 09:19

      Hi Meryem,

      Wat goed! Ik ben blij dat het je is gelukt lieverd! Had je de chebakia goed verdund met de mazhar? En heb je de chabekia vervolgens ook even laten uitlekken in een vergiet? Xx

      1. Meryem

        22 mei 2019 at 11:13

        Oh nee dat heb ik niet gedaan. We lusten hier allemaal geen mazhar daarom had ik het wat verdund met water. En ja het genoeg uitlekken heb ik dan wel gedaan.

      2. Meryem

        22 mei 2019 at 13:50

        Oh nee dat heb ik niet gedaan. We lusten hier allemaal geen mazhar daarom had ik het wat verdund met water. En ja het genoeg uitlekken heb ik dan wel gedaan.

  • Selma

    14 juni 2019 at 19:28

    Ziet er zooo lekker uit!
    Ik heb ze ook geprobeerd, alleen mijne leken net koekjes (harder, dan dat ik gewend ben) ipv sappige krokante honing chebakia.. heb ik ze dan te lang in de olie gelaten? Of moest ik juist langer in de honing laten.. heb jij de goude tip hahahha. Verder lukken al joun recepten hier wel!

    1. Fatima El Irari

      15 juni 2019 at 06:10

      Hi Selma,

      Dankjewel lieverd! Als de chebakia te hard is, dan kan het zijn doordat de chebakia iets te lang in de honing heeft gezeten. Hoe was het deeg?

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept