Salted Caramel Pretzel Koekjes
Prep time: 45 minuten
Cook time: 15 minuten
Serves: 10 stuks
Salted Caramel Pretzel Koekjes
- Voorbereidingstijd 45 minuten
- Kooktijd 15 minuten
- Totale tijd 30 minuten
- Aantal personen: 10 stuks
Ingrediënten:
Voor het koekjesdeeg:
- 150 gram roomboter, ongezouten
- 100 gram lichtbruine basterdsuiker
- 50 gram kristalsuiker
- 1/4 theelepel zout
- 1 ei
- 200 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 10 stuks Werther’s Original Klassieke Roomsnoepjes
- 50 gram pretzels
Bereiding:
- 1)
Verwarm de oven voor op 170°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- 2)
Smelt de roomboter in een steelpan.
- 3)
Mix in een ruime kom de boter, basterdsuiker en de kristalsuiker tot een luchtig mengsel.
- 4)
Voeg het ei toe en mix het mengsel goed door.
- 5)
Meng in een andere kom de bloem, bakpoeder en het zout.
- 6)
Voeg de droge ingrediënten in één keer toe aan het botermengsel en mix tot alles goed gemengd is.
- 7)
Hak de Werther’s Original Roomsnoepjes tot kleine stukjes.
- 8)
Roer de stukjes snoepjes en de gehakte pretzels door het koekjesdeeg.
- 9)
Gebruik een ijslepel om hoopjes deeg te maken en plaats deze op de bakplaat.
- 10)
Laat wat ruimte tussen de koekjes, want ze lopen wat uit tijdens het bakken.
- 11)
Zet de bolletjes deeg voor minimaal 30 minuten in de koelkast voordat je ze bakt.
- 12)
Bak de koekjes 15 min. in de voorverwarmde oven, of tot
de randen goudbruin zijn en de binnenkant zacht is. - 13)
Zodra de koekjes uit de oven komen, druk je voorzichtig wat
extra stukjes Werther’s Original Roomsnoepjes en pretzels in de bovenkant van de koekjes. - 14)
Laat de koekjes vervolgens volledig afkoelen op een rooster. Eet smakelijk!
Dit artikel is in samenwerking met Werther’s Original.