ROOMKAAS CAKE MET KOKOS

20 oktober 2017Fatima El Irari

Deze roomkaas cake is binnen de familie een ware hit! Dit is nou echt zo’n typisch luchtige cake met een heerlijke zachte structuur en je eet met gemak meer dan een plakje cake! Afgelopen week bakte ik deze cake weer eens en nam ik deze mee op bezoek en zoals je misschien al kunt raden was iedereen er weg van! Dus ik kan niet anders zeggen dat ook jij deze heerlijke en vooral luchtige cake eens moet bakken hoor!

Ingrediënten (10 personen)
.
Voor het cakebeslag:
.
  • 200 gr. zachte roomkaas 
  • 250 gr. kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 tl. vanille extract
  • 180 ml zonnebloemolie
  • 4 eieren
  • 250 gr. bloem
  • 1 zakje bakpoeder
Garnering:
..
  • 2 etl. abrikozenjam
  • 1 etl. water
  • geraspte kokos

Bereidingswijze:

  1. Schep de zachte roomkaas in de kom en voeg de kristalsuiker en de vanillesuiker erbij. Mix het samen op hoge snelheid tot een zachte crème zonder klontjes.
  2. Giet de zonnebloemolie erbij en mix het met de elektrische handmixer even samen.
  3. Breek de eieren per één bij het beslag en mix op hoge snelheid samen tot een lichtgeel beslag.
  4. Mix de bakpoeder samen met de bloem en schep de bloem in stappen bij het beslag en mix ondertussen op lage snelheid samen. 
  5. Ga met de spatel langs de zijkanten en langs de bodem van de kom en roer het beslag nog even goed door.
  6. Vet de bakvorm in met zonnebloemolie en bestuif de bakvorm met ongeveer 1 eetlepel bloem. Klop de overtollige bloem er weer uit.
  7. Giet het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant mooi glad.
  8. Bak de cake in de voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 30 a 40 minuten mooi goudbruin en gaar.
  9. Wanneer de cake gaar is laat je deze voor 5 a 8 minuten afkoelen in de bakvorm bovenop een rooster. 
  10. Voeg in de tussentijd de abrikozenjam toe in een steelpannetje en giet het water erbij. Blijf op laag vuur de abrikozenjam voor ongeveer 2 minuten doorroeren.
  11. Prik met een vork wat gaatjes in de cake en strijk er een laagje abrikozenjam overheen. 
  12. Plaats een bord bovenop de cake en draai de bakvorm dan direct om. Geef op de bovenkant van de bakvorm een paar tikken, zodat de cake er makkelijk uitglijdt.
  13. Smeer de gehele cake af met een laag abrikozenjam en strooi er vervolgens de geraspte kokos overheen.
  14. Laat de cake nog even afkoelen en dan kun je er lekker van genieten!

Een erg simpele en vooral lekkere cake die bij ons vaak genoeg wordt gebakken. Probeer het zelf eens uit en laat mij vooral weten wat je ervan vindt!

Liefs,
Fatima

Print recept

164 Comments

  • Asma

    20 oktober 2017 at 12:08

    Hoi meid! Welke roomkaas gebruik jij? En vanwaar ?

    1. Fatima El Irari

      20 oktober 2017 at 20:46

      Hallo Asma,

      Ik gebruik de roomkaas van de Adli. Xx

  • Sara Bayram

    20 oktober 2017 at 12:11

    Dankjewel Fatima voor alle moeite die je insteekt in alle recepten. Je recepten zijn één voor één geweldig! Ook dit recept ziet er heerlijk uit. Zal hem gelijk uitproberen?

    1. Fatima El Irari

      20 oktober 2017 at 20:47

      Hallo Sara,

      Wat onwijs lief zeg! Heel graag gedaan lieverd en jij bedankt voor je lieve complimentjes! Xx

  • Sara Bayram

    20 oktober 2017 at 12:13

    Dag Fatima,

    Bedankt voor alle moeite die je insteekt voor alle recepten. Deze zijn één voor één geweldig. Ook dit recept ziet er heerlijk uit. Ik ga hem snel uitproberen??

    Liefs,

    Sara

  • Khadija

    20 oktober 2017 at 12:23

    Ziet er heerlijk uit! Mag ik weten hoe groot de bakvorm is? Groetjes

  • Malika

    20 oktober 2017 at 12:37

    Hoi Fatima,

    Je recept ziet er wederom lekker uit, ik heb alleen geen vanilleextract kan ik een extra zakje vanillesuiker toevoegen of is het extract van belang bij dit recept?

    Groetjes malika

    1. Fatima El Irari

      20 oktober 2017 at 20:48

      Hallo Malika,

      Je zou de vanille extract kunnen weglaten is niet erg. En je kan eventueel ook extra vanillesuiker toevoegen. Dankjewel lieve schat! Xx

  • Latifa

    20 oktober 2017 at 12:42

    Hoe groot is deze bakblik

    1. Fatima El Irari

      20 oktober 2017 at 20:51

      Hallo Latifa,

      De bakvorm heeft een diameter van 26,5 cm. Je kunt ook een vorm van 24 cm gebruiken.

  • Amira

    20 oktober 2017 at 13:12

    Salaam 3alikom Fatima,

    Ga deze cake zeker uitproberen hij ziet er heerlijk uit?? Mag ik vragen welke roomkaas jij hiervoor gebruikt hebt?

    1. Fatima El Irari

      20 oktober 2017 at 20:51

      Alaikoem salaam lieverd,

      Zo lief, dankjewel! Ik gebruik de roomkaas van de Aldi. Xx

      1. laila

        31 oktober 2017 at 17:45

        .is dat de blauwe kuipje roomkaas?

      2. Fatima El Irari

        1 november 2017 at 07:15

        Hallo Laila,

        Ja, klopt blauwe kuipje van de Aldi. Xx

  • Ashley

    20 oktober 2017 at 14:03

    Dat ziet er weer heerlijk uit! Ik heb al meerdere recepten van jou gemaakt. Allemaal makkelijk te maken door de uitgebreide uitleg, top!

    Ik heb twee vraagjes, namelijk welke roomkaas gebruik jij? En welke vanille extract, in de vanille die ik hier in de buurt kan vinden zit alcohol.

    Alvast bedankt!

    Liefs Ashley

    1. Fatima El Irari

      20 oktober 2017 at 20:55

      Hallo Ashley,

      Dankjewel lieve schat! Erg lief van je. Ik gebruik de roomkaas van de Aldi en de vanille extract heb ik toen des tijds in Zanzibar gekocht. Ik weet dat in de vanille extract van de Albert Heijn (Dr. Oetker) alcohol zit.

      1. Ashley

        21 oktober 2017 at 12:51

        Ahh top, bedankt voor je snelle reactie! Xx

      2. Fatima El Irari

        23 oktober 2017 at 06:23

        Graag gedaan Ashley! Xx

      3. Kimberley

        18 december 2017 at 12:00

        Assalaamu alaykum, er staat in de omschrijving op die website wel dat er ethanol in de vanille extract zit.

        Liefs

      4. Fatima El Irari

        18 december 2017 at 12:49

        Alaikoem salaam Kimberley,

        Ik welke vanille extract? Die ik gebruik heb ik op Zanzibar gekocht en daar zit niks van alcohol in. Is pure vanille.

      5. Kimberley

        18 december 2017 at 12:53

        Nee schat, in de link die je hierboven hebt geplaatst.

        Liefs

      6. Fatima El Irari

        18 december 2017 at 14:08

        Oh dat bedoel je! Klopt, er staat alcoholvrij bij, maar ik zag ethanol dus niet. Ik ga het gelijk even verwijderen. Xx

  • Selma

    20 oktober 2017 at 14:13

    Salam Fatima, dit ziet er inderdaad heerlijk uit. Heel erg bedankt voor het delen! 🙂
    Ik vroeg me eigenlijk af wat voor roomkaas je gebruikt..?

    1. Fatima El Irari

      20 oktober 2017 at 20:55

      Alaikoem salaam Selma,

      Dankjewel lieve schat! Ik gebruik de roomkaas van de Aldi. Xx

  • Fouzia

    20 oktober 2017 at 14:55

    Dankje! Jou recepten zijn echt super je heb er een fan bij !

    1. Fatima El Irari

      20 oktober 2017 at 20:56

      Dankjewel Fouzia! Je bent van harte welkom! Xx

  • Siham

    20 oktober 2017 at 15:05

    salam fatima bedakt dat je recepten met ons deelt ik had een vraagje kan ik vannile extract ook vervangen met iets anders omdat ik het niet heb choekran?

    1. Fatima El Irari

      20 oktober 2017 at 20:56

      Alaikoem salaam Siham,

      Je zou een extra zakje vanillesuiker kunnen gebruiken en dan de vanille extract weglaten. Xx

  • Suheda

    20 oktober 2017 at 15:12

    Vanille extract bevat alcohol toch? Het is wel fijn als dit even vermeld wordt denk ik. Much love…

    1. Malika

      20 oktober 2017 at 20:56

      Je hebt ook de halal versie hoor bij de slager worden ze ook verkocht en bij de toko. Die van de supermarkten zitten inderdaad ethanol in.
      Groetjes Malika

      1. Fatima El Irari

        20 oktober 2017 at 21:02

        Hallo Malika,

        Oh ik wist niet dat je bij de slager ook vanille extract kunt vinden. Ik ga de volgende keer even goed kijken haha. Thanks! Xx

    2. Fatima El Irari

      20 oktober 2017 at 20:57

      Hallo Suheda,

      De vanille extract van de Albert Heijn (Dr. Oetker) bevat wel alcohol. Die ik heb gelukkig niet. Dankjewel lieverd! Xx

      1. Malika

        21 oktober 2017 at 16:39

        Hoi Fatima, bij ons in Amsterdam heb je dat wel, daar hebben ze de aardbei,pistache,vanille,citroen flesjes.
        Alsjeblieft voor de tip

      2. Fatima El Irari

        23 oktober 2017 at 06:24

        Hallo Malika,

        Ah top zeg! Ik ga snel even op onderzoek uit haha. Xx

  • Malika

    20 oktober 2017 at 17:12

    Hey fatima, hoe groot moet de bakvorm zijn?

    Groetjes Malika

    1. Fatima El Irari

      20 oktober 2017 at 20:58

      Hallo Malika,

      De bakvorm die ik gebruik heeft een diameter van 26.5 cm. Je kan ook een bakvorm van 22 of 24 cm gebruiken. Xx

  • Mine

    20 oktober 2017 at 17:21

    Hallo Wat voor roomkaas heb je gebruikt de monchou of??

    1. Fatima El Irari

      20 oktober 2017 at 20:58

      Hallo Mine,

      Ik gebruik de roomkaas van de Aldi, maar roomkaas zou je ook kunnen gebruiken. Xx

  • Florencia

    20 oktober 2017 at 17:28

    Hoi Fatima, ik wil morgen de cake maken, maar kan ik ook de abrikozenjam achterwege lagen? Alvast dank!

    1. Fatima El Irari

      20 oktober 2017 at 20:59

      Hallo Florencia,

      Jazeker, dat kan hoor. JE zou de cake ook gewoon met poedersuiker kunnen bestuiven ipv geraspte kokos. Xx

  • lilie

    20 oktober 2017 at 17:54

    Van waar heb je die bakvorm?

    1. Fatima El Irari

      20 oktober 2017 at 20:59

      Hallo Lillie,

      Deze komt van de Kookpunt. Xx

  • Nora

    20 oktober 2017 at 18:07

    Hoi Fatima,

    Is de vanilleextract nodig in dit recept?

    1. Fatima El Irari

      20 oktober 2017 at 21:00

      Hallo Nora,

      Je zou deze ook weg kunnen laten hoor. Je zou eventueel een zakje extra vanillesuiker kunnen toevoegen. Xx

  • Nora

    20 oktober 2017 at 18:08

    Hoi Fatima,

    Is de vanilleextract belangrijk in dit recept?

  • Malika a

    20 oktober 2017 at 22:00

    S.a. fatima..

    Ik moet zeggen dat ik echt geen keukenprinses ben en t ook niet echt leuk vind om te doen. Hoorde mensen over jou praten maar dacht t zal wel niks voor mij zijn. Nu heb ik deze vakantie toch maar jouw site bezocht en jouw rijst recept geprobeerd… wat een hit..zo makkelijk uitgelegd en heerlijk. Vandaag jouw ravigotte saus gemaakt..ook zo makkelijk en lekker. Dus ga vopral zo door. Ik ben fan geworden;) moge allah jou helpen in alles wat je doet.
    Ps.. als ik lees hoe vaak jij dezelfde vraag moet beantwoorden en toch zo respectvol en lief blijft. Masha allah.

    1. Fatima El Irari

      23 oktober 2017 at 06:16

      Alaikoem salaam Malika,

      Aah wat onwijs lief zeg! Haha ik ben blij dat je toch nog mijn blog hebt bezocht, dus WELKOM! Dankjewel lieve schat en ik vind het leuk om te lezen dat je alsnog een paar recepten hebt gemaakt! Je zult zien dat je het koken en bakken ook nog eens super leuk gaat vinden! Allah ibarkfiek lieverd. Xx

    2. Hannan

      12 januari 2018 at 01:20

      Precies wat ik dacht! Lees de reacties door als je nog een vraag hebt. Respect dat je de vragen over ROOMKAAS nog beantwoord. Niet normaal hoe vaak die voorbij kwam. Sorry moest dit even kwijt. ?

      1. Fatima El Irari

        12 januari 2018 at 16:52

        Hahaha ach ja ik kan het ook niet laten om niet te reageren ook al denk ik ‘kees aub verder!’ haha Xx

  • Safae

    20 oktober 2017 at 23:31

    Heb het vandaag gemaakt was heerlijk! Xx

    1. Fatima El Irari

      23 oktober 2017 at 06:17

      Hallo Safae,

      Ah super om te lezen! Ben blij dat je ervan hebt genoten! Xx

  • Naima

    21 oktober 2017 at 19:18

    Ik hem gemaakt. Hij was heerlijk ?

    Dank je wel voor het delen van je recept xx

    1. Fatima El Irari

      23 oktober 2017 at 06:24

      Ah wat goed! Heel graag gedaan Naima en natuurlijk graag gedaan! Xx

  • Miriam

    21 oktober 2017 at 20:13

    Fatima! Dank voor je recept. Heb m vandaag uitgeprobeerd en goed gelukt! Was heerlijk. Topper!

    1. Fatima El Irari

      23 oktober 2017 at 06:26

      Hallo Miriam,

      Ah super zeg! Heel graag gedaan lieverd en jij ook bedankt! Xx

  • Zainab

    22 oktober 2017 at 11:48

    Hallo Fatima,

    Als eerst wil ik je zeggen dat ik altijd naar je filmpjes kijk en ik er onwijs van geniet! Allemaal heerlijke recepten! ?

    Ik heb een vraagje, ik heb alleen een handmixer thuis.. kan je zulke recepten ook maken zonder zo’n machine? Of gaat het dan niet helemaal goed? ?
    Groetjes,

    Zainab

    1. Fatima El Irari

      23 oktober 2017 at 06:28

      Hallo Zainab,

      Aah wat lief zeg! Dankjewel lieve schat echt lief. Jazeker, alle cake, taart, toppings etc. kun je ook makkelijk met een elektrische handmixer maken. En zelfs met een simpele garde moet het lukken. Voor de video’s die ik opneem vind ik het leuk om telkens af te wisselen, maar je hoeft zeker niet precies hetzelfde te gebruiken. Succes lieverd! Xx

  • Leilaatjuh

    22 oktober 2017 at 21:06

    Vandaag gemaakt en zowel bij mij als bij mijn man goed in de smaak gevallen! Jammie! Dit is iets wat ik vaker zal maken om mee te nemen bij bezoek In Sha allah

    1. Fatima El Irari

      23 oktober 2017 at 06:32

      Hallo Leila,

      Ah wat goed! Leuk om te lezen. Dankjewel lieverd. Xx

  • Roos

    23 oktober 2017 at 09:40

    Hoi Fatima

    Machallah voor je kookkunst
    Heb vraagje kan je ook een ronde cake vorm gebruiken?

    1. Fatima El Irari

      23 oktober 2017 at 09:56

      Hallo Roos,

      Ja hoor dat kan zeker. Ik raad je een bakvorm aan van 22 of 24 cm.

      Liefs,
      Fatima

      1. Roos

        23 oktober 2017 at 09:58

        Oké thanks? ik zal het zeker gaan proberen ziet er heerlijk uit de cake

      2. Fatima El Irari

        23 oktober 2017 at 10:58

        Graag gedaan lieverd! Xx

  • Amel

    23 oktober 2017 at 09:43

    Hey lieve Faatje,

    Voor de marmercake gebruik ik hiervoor melkchocolade of pure?

    Alvast bedankt!! X

    1. Fatima El Irari

      23 oktober 2017 at 09:57

      Hallo lieve Amel,

      Ik zou pure chocolade gebruiken, zodat je echt goed de chocolade proeft in de cake. En daarbij nog 1 eetlepel gezeefde cacaopoeder. Succes!

      Liefs,
      Fatima

  • Catherine

    25 oktober 2017 at 08:13

    Hoi Faatje
    Had even een vraagje heb nog mascerpone over zou ik die ook kunnen gebruiken in plaats van roomkaas
    Lieve groetjes catherine

    1. Fatima El Irari

      25 oktober 2017 at 09:43

      Hallo Catherine,

      Jazeker, kun je ook makkelijk gebruiken voor dit recept. Succes! Xx

  • Lut Cleerbout

    26 oktober 2017 at 08:50

    Hey Fatima,

    Wat bedoel met roomkaas, type Philadelphia of meer een volle platte kaas?

    Dankjewel

    Lut

    1. Fatima El Irari

      26 oktober 2017 at 11:42

      Hallo Lut,

      Ik bedoel inderdaad de roomkaas zoals Philadelphia. Zelf gebruik ik de roomkaas van de Aldi, maar ook Philadelphia kun je prima gebruiken. Succes!

      Liefs,
      Fatima

  • Liega

    27 oktober 2017 at 07:42

    Waar kan ik alcoholvrije vanilleextract kopen? In de supermarkt die ik alleen met alcohol erin

    1. Fatima El Irari

      27 oktober 2017 at 10:35

      Hallo Liega,

      Je zou even kunnen google. En als het het niet kan vinden, dan zou je de vanille extract ook weg kunnen laten of je gebruikt 1 vanille stokje.

      Liefs,
      Fatima

  • Naima

    29 oktober 2017 at 14:09

    De cake zit in de oven ben benieuwd??

    1. Fatima El Irari

      30 oktober 2017 at 08:18

      En en? Heeft het gesmaakt? Xx

  • aynur

    29 oktober 2017 at 15:36

    Vandaag geprobeerd en het was heerlijk! Bedankt voor het lekkere recept. Kijk vaak op jouw blog omdat je uitleg erg duidelijk is. Kan gewoon niet verkeerd gaan. Ga zo door…!

    1. Fatima El Irari

      30 oktober 2017 at 08:18

      Ah wat goed! Dankjewel lieve schat en ik ben blij dat het heeft gesmaakt. Xx

  • Noura

    30 oktober 2017 at 12:25

    Salam Fatima,

    Heb de cake gemaakt, het was heerlijk. Nog niet eerder zo een lekkere en luchtige cake gegeten!
    Bedankt voor het delen!

    Groetjes Noura

    1. Fatima El Irari

      30 oktober 2017 at 13:32

      Alaikoem salaam Noura,

      Aah wat leuk om te lezen zeg! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd. En heel graag gedaan natuurlijk! Xx

      Liefs,
      Fatima

  • Shadi

    2 november 2017 at 11:32

    Hallo Fatima
    Bedankt voor je recept. Ik heb het gemaakt en ooooo wat is ie lekker.
    Super makkelijk en verschrikkelijk lekker?
    Ik ga dat vaker bakken.

    1. Fatima El Irari

      2 november 2017 at 12:41

      Hallo Shadi,

      Aah wat goed zeg! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd. Xx

  • Cennet

    13 november 2017 at 16:23

    Hey fatima,
    Allereerst bedankt voor je recept!
    Ik heb deze onwijs lekkere cake al 3 keer gemaakt!
    Alleen ik heb op dit moment geen roomkaas in huis, wel kwark Is dat mogelijk?