Deze roomkaas cake is binnen de familie een ware hit! Dit is nou echt zo’n typisch luchtige cake met een heerlijke zachte structuur en je eet met gemak meer dan een plakje cake! Afgelopen week bakte ik deze cake weer eens en nam ik deze mee op bezoek en zoals je misschien al kunt raden was iedereen er weg van! Dus ik kan niet anders zeggen dat ook jij deze heerlijke en vooral luchtige cake eens moet bakken hoor!
Ingrediënten: (10 personen)
Cakebeslag:
- 200 gr. zachte roomkaas
- 250 gr. kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 180 ml zonnebloemolie
- 4 eieren
- 250 gr. bloem
- 1 zakje bakpoeder
Garnering:
- 2 etl. abrikozenjam
- 1 etl. water
- geraspte kokos
Bereidingswijze:
- Schep de zachte roomkaas in de kom en voeg de kristalsuiker en de vanillesuiker erbij. Mix het samen op hoge snelheid tot een zachte crème zonder klontjes.
- Giet de zonnebloemolie erbij en mix het met de elektrische handmixer even samen.
- Breek de eieren per één bij het beslag en mix op hoge snelheid samen tot een lichtgeel beslag.
- Mix de bakpoeder samen met de bloem en schep de bloem in stappen bij het beslag en mix ondertussen op lage snelheid samen.
- Ga met de spatel langs de zijkanten en langs de bodem van de kom en roer het beslag nog even goed door.
- Vet de bakvorm in met zonnebloemolie en bestuif de bakvorm met ongeveer 1 eetlepel bloem. Klop de overtollige bloem er weer uit.
- Giet het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant mooi glad.
- Bak de cake in de voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 30 a 40 minuten mooi goudbruin en gaar.
- Wanneer de cake gaar is laat je deze voor 5 a 8 minuten afkoelen in de bakvorm bovenop een rooster.
- Voeg in de tussentijd de abrikozenjam toe in een steelpannetje en giet het water erbij. Blijf op laag vuur de abrikozenjam voor ongeveer 2 minuten doorroeren.
- Prik met een vork wat gaatjes in de cake en strijk er een laagje abrikozenjam overheen.
- Plaats een bord bovenop de cake en draai de bakvorm dan direct om. Geef op de bovenkant van de bakvorm een paar tikken, zodat de cake er makkelijk uitglijdt.
- Smeer de gehele cake af met een laag abrikozenjam en strooi er vervolgens de geraspte kokos overheen.
- Laat de cake nog even afkoelen en dan kun je er lekker van genieten!
Een erg simpele en vooral lekkere cake die bij ons vaak genoeg wordt gebakken. Probeer het zelf eens uit en laat mij vooral weten wat je ervan vindt!
Liefs,
Fatima
170 Comments
Asma
20 oktober 2017 at 12:08
Hoi meid! Welke roomkaas gebruik jij? En vanwaar ?
Fatima El Irari
20 oktober 2017 at 20:46
Hallo Asma,
Ik gebruik de roomkaas van de Adli. Xx
Sara Bayram
20 oktober 2017 at 12:11
Dankjewel Fatima voor alle moeite die je insteekt in alle recepten. Je recepten zijn één voor één geweldig! Ook dit recept ziet er heerlijk uit. Zal hem gelijk uitproberen?
Fatima El Irari
20 oktober 2017 at 20:47
Hallo Sara,
Wat onwijs lief zeg! Heel graag gedaan lieverd en jij bedankt voor je lieve complimentjes! Xx
Sara Bayram
20 oktober 2017 at 12:13
Dag Fatima,
Bedankt voor alle moeite die je insteekt voor alle recepten. Deze zijn één voor één geweldig. Ook dit recept ziet er heerlijk uit. Ik ga hem snel uitproberen??
Liefs,
Sara
Khadija
20 oktober 2017 at 12:23
Ziet er heerlijk uit! Mag ik weten hoe groot de bakvorm is? Groetjes
Malika
20 oktober 2017 at 12:37
Hoi Fatima,
Je recept ziet er wederom lekker uit, ik heb alleen geen vanilleextract kan ik een extra zakje vanillesuiker toevoegen of is het extract van belang bij dit recept?
Groetjes malika
Fatima El Irari
20 oktober 2017 at 20:48
Hallo Malika,
Je zou de vanille extract kunnen weglaten is niet erg. En je kan eventueel ook extra vanillesuiker toevoegen. Dankjewel lieve schat! Xx
Latifa
20 oktober 2017 at 12:42
Hoe groot is deze bakblik
Fatima El Irari
20 oktober 2017 at 20:51
Hallo Latifa,
De bakvorm heeft een diameter van 26,5 cm. Je kunt ook een vorm van 24 cm gebruiken.
Amira
20 oktober 2017 at 13:12
Salaam 3alikom Fatima,
Ga deze cake zeker uitproberen hij ziet er heerlijk uit?? Mag ik vragen welke roomkaas jij hiervoor gebruikt hebt?
Fatima El Irari
20 oktober 2017 at 20:51
Alaikoem salaam lieverd,
Zo lief, dankjewel! Ik gebruik de roomkaas van de Aldi. Xx
laila
31 oktober 2017 at 17:45
.is dat de blauwe kuipje roomkaas?
Fatima El Irari
1 november 2017 at 07:15
Hallo Laila,
Ja, klopt blauwe kuipje van de Aldi. Xx
Ashley
20 oktober 2017 at 14:03
Dat ziet er weer heerlijk uit! Ik heb al meerdere recepten van jou gemaakt. Allemaal makkelijk te maken door de uitgebreide uitleg, top!
Ik heb twee vraagjes, namelijk welke roomkaas gebruik jij? En welke vanille extract, in de vanille die ik hier in de buurt kan vinden zit alcohol.
Alvast bedankt!
Liefs Ashley
Fatima El Irari
20 oktober 2017 at 20:55
Hallo Ashley,
Dankjewel lieve schat! Erg lief van je. Ik gebruik de roomkaas van de Aldi en de vanille extract heb ik toen des tijds in Zanzibar gekocht. Ik weet dat in de vanille extract van de Albert Heijn (Dr. Oetker) alcohol zit.
Ashley
21 oktober 2017 at 12:51
Ahh top, bedankt voor je snelle reactie! Xx
Fatima El Irari
23 oktober 2017 at 06:23
Graag gedaan Ashley! Xx
Kimberley
18 december 2017 at 12:00
Assalaamu alaykum, er staat in de omschrijving op die website wel dat er ethanol in de vanille extract zit.
Liefs
Fatima El Irari
18 december 2017 at 12:49
Alaikoem salaam Kimberley,
Ik welke vanille extract? Die ik gebruik heb ik op Zanzibar gekocht en daar zit niks van alcohol in. Is pure vanille.
Kimberley
18 december 2017 at 12:53
Nee schat, in de link die je hierboven hebt geplaatst.
Liefs
Fatima El Irari
18 december 2017 at 14:08
Oh dat bedoel je! Klopt, er staat alcoholvrij bij, maar ik zag ethanol dus niet. Ik ga het gelijk even verwijderen. Xx
Selma
20 oktober 2017 at 14:13
Salam Fatima, dit ziet er inderdaad heerlijk uit. Heel erg bedankt voor het delen! 🙂
Ik vroeg me eigenlijk af wat voor roomkaas je gebruikt..?
Fatima El Irari
20 oktober 2017 at 20:55
Alaikoem salaam Selma,
Dankjewel lieve schat! Ik gebruik de roomkaas van de Aldi. Xx
Fouzia
20 oktober 2017 at 14:55
Dankje! Jou recepten zijn echt super je heb er een fan bij !
Fatima El Irari
20 oktober 2017 at 20:56
Dankjewel Fouzia! Je bent van harte welkom! Xx
Siham
20 oktober 2017 at 15:05
salam fatima bedakt dat je recepten met ons deelt ik had een vraagje kan ik vannile extract ook vervangen met iets anders omdat ik het niet heb choekran?
Fatima El Irari
20 oktober 2017 at 20:56
Alaikoem salaam Siham,
Je zou een extra zakje vanillesuiker kunnen gebruiken en dan de vanille extract weglaten. Xx
Suheda
20 oktober 2017 at 15:12
Vanille extract bevat alcohol toch? Het is wel fijn als dit even vermeld wordt denk ik. Much love…
Malika
20 oktober 2017 at 20:56
Je hebt ook de halal versie hoor bij de slager worden ze ook verkocht en bij de toko. Die van de supermarkten zitten inderdaad ethanol in.
Groetjes Malika
Fatima El Irari
20 oktober 2017 at 21:02
Hallo Malika,
Oh ik wist niet dat je bij de slager ook vanille extract kunt vinden. Ik ga de volgende keer even goed kijken haha. Thanks! Xx
Fatima El Irari
20 oktober 2017 at 20:57
Hallo Suheda,
De vanille extract van de Albert Heijn (Dr. Oetker) bevat wel alcohol. Die ik heb gelukkig niet. Dankjewel lieverd! Xx
Malika
21 oktober 2017 at 16:39
Hoi Fatima, bij ons in Amsterdam heb je dat wel, daar hebben ze de aardbei,pistache,vanille,citroen flesjes.
Alsjeblieft voor de tip
Fatima El Irari
23 oktober 2017 at 06:24
Hallo Malika,
Ah top zeg! Ik ga snel even op onderzoek uit haha. Xx
Malika
20 oktober 2017 at 17:12
Hey fatima, hoe groot moet de bakvorm zijn?
Groetjes Malika
Fatima El Irari
20 oktober 2017 at 20:58
Hallo Malika,
De bakvorm die ik gebruik heeft een diameter van 26.5 cm. Je kan ook een bakvorm van 22 of 24 cm gebruiken. Xx
Mine
20 oktober 2017 at 17:21
Hallo Wat voor roomkaas heb je gebruikt de monchou of??
Fatima El Irari
20 oktober 2017 at 20:58
Hallo Mine,
Ik gebruik de roomkaas van de Aldi, maar roomkaas zou je ook kunnen gebruiken. Xx
Florencia
20 oktober 2017 at 17:28
Hoi Fatima, ik wil morgen de cake maken, maar kan ik ook de abrikozenjam achterwege lagen? Alvast dank!
Fatima El Irari
20 oktober 2017 at 20:59
Hallo Florencia,
Jazeker, dat kan hoor. JE zou de cake ook gewoon met poedersuiker kunnen bestuiven ipv geraspte kokos. Xx
lilie
20 oktober 2017 at 17:54
Van waar heb je die bakvorm?
Fatima El Irari
20 oktober 2017 at 20:59
Hallo Lillie,
Deze komt van de Kookpunt. Xx
Eline
7 april 2021 at 15:25
Hoi Fatima, wat een leuk recept! In de bereidingswijze staat alleen niet de vanille extract, die ben ik dus helaas vergeten, misschien zou je dit kunnen aanpassen! Zodat anderen deze domme fout niet maken.. haha Groetjes
Fatima El Irari
11 april 2021 at 13:30
Hi Eline,
Oh wat stom van mij! Ga ik gelijk even aanpassen, dankjewel. Xx
Nora
20 oktober 2017 at 18:07
Hoi Fatima,
Is de vanilleextract nodig in dit recept?
Fatima El Irari
20 oktober 2017 at 21:00
Hallo Nora,
Je zou deze ook weg kunnen laten hoor. Je zou eventueel een zakje extra vanillesuiker kunnen toevoegen. Xx
Nora
20 oktober 2017 at 18:08
Hoi Fatima,
Is de vanilleextract belangrijk in dit recept?
Malika a
20 oktober 2017 at 22:00
S.a. fatima..
Ik moet zeggen dat ik echt geen keukenprinses ben en t ook niet echt leuk vind om te doen. Hoorde mensen over jou praten maar dacht t zal wel niks voor mij zijn. Nu heb ik deze vakantie toch maar jouw site bezocht en jouw rijst recept geprobeerd… wat een hit..zo makkelijk uitgelegd en heerlijk. Vandaag jouw ravigotte saus gemaakt..ook zo makkelijk en lekker. Dus ga vopral zo door. Ik ben fan geworden;) moge allah jou helpen in alles wat je doet.
Ps.. als ik lees hoe vaak jij dezelfde vraag moet beantwoorden en toch zo respectvol en lief blijft. Masha allah.
Fatima El Irari
23 oktober 2017 at 06:16
Alaikoem salaam Malika,
Aah wat onwijs lief zeg! Haha ik ben blij dat je toch nog mijn blog hebt bezocht, dus WELKOM! Dankjewel lieve schat en ik vind het leuk om te lezen dat je alsnog een paar recepten hebt gemaakt! Je zult zien dat je het koken en bakken ook nog eens super leuk gaat vinden! Allah ibarkfiek lieverd. Xx
Hannan
12 januari 2018 at 01:20
Precies wat ik dacht! Lees de reacties door als je nog een vraag hebt. Respect dat je de vragen over ROOMKAAS nog beantwoord. Niet normaal hoe vaak die voorbij kwam. Sorry moest dit even kwijt. ?
Fatima El Irari
12 januari 2018 at 16:52
Hahaha ach ja ik kan het ook niet laten om niet te reageren ook al denk ik ‘kees aub verder!’ haha Xx
Safae
20 oktober 2017 at 23:31
Heb het vandaag gemaakt was heerlijk! Xx
Fatima El Irari
23 oktober 2017 at 06:17
Hallo Safae,
Ah super om te lezen! Ben blij dat je ervan hebt genoten! Xx
Naima
21 oktober 2017 at 19:18
Ik hem gemaakt. Hij was heerlijk ?
Dank je wel voor het delen van je recept xx
Fatima El Irari
23 oktober 2017 at 06:24
Ah wat goed! Heel graag gedaan Naima en natuurlijk graag gedaan! Xx
Miriam
21 oktober 2017 at 20:13
Fatima! Dank voor je recept. Heb m vandaag uitgeprobeerd en goed gelukt! Was heerlijk. Topper!
Fatima El Irari
23 oktober 2017 at 06:26
Hallo Miriam,
Ah super zeg! Heel graag gedaan lieverd en jij ook bedankt! Xx
Zainab
22 oktober 2017 at 11:48
Hallo Fatima,
Als eerst wil ik je zeggen dat ik altijd naar je filmpjes kijk en ik er onwijs van geniet! Allemaal heerlijke recepten! ?
Ik heb een vraagje, ik heb alleen een handmixer thuis.. kan je zulke recepten ook maken zonder zo’n machine? Of gaat het dan niet helemaal goed? ?
Groetjes,
Zainab
Fatima El Irari
23 oktober 2017 at 06:28
Hallo Zainab,
Aah wat lief zeg! Dankjewel lieve schat echt lief. Jazeker, alle cake, taart, toppings etc. kun je ook makkelijk met een elektrische handmixer maken. En zelfs met een simpele garde moet het lukken. Voor de video’s die ik opneem vind ik het leuk om telkens af te wisselen, maar je hoeft zeker niet precies hetzelfde te gebruiken. Succes lieverd! Xx
Leilaatjuh
22 oktober 2017 at 21:06
Vandaag gemaakt en zowel bij mij als bij mijn man goed in de smaak gevallen! Jammie! Dit is iets wat ik vaker zal maken om mee te nemen bij bezoek In Sha allah
Fatima El Irari
23 oktober 2017 at 06:32
Hallo Leila,
Ah wat goed! Leuk om te lezen. Dankjewel lieverd. Xx
Roos
23 oktober 2017 at 09:40
Hoi Fatima
Machallah voor je kookkunst
Heb vraagje kan je ook een ronde cake vorm gebruiken?
Fatima El Irari
23 oktober 2017 at 09:56
Hallo Roos,
Ja hoor dat kan zeker. Ik raad je een bakvorm aan van 22 of 24 cm.
Liefs,
Fatima
Roos
23 oktober 2017 at 09:58
Oké thanks? ik zal het zeker gaan proberen ziet er heerlijk uit de cake
Fatima El Irari
23 oktober 2017 at 10:58
Graag gedaan lieverd! Xx
Amel
23 oktober 2017 at 09:43
Hey lieve Faatje,
Voor de marmercake gebruik ik hiervoor melkchocolade of pure?
Alvast bedankt!! X
Fatima El Irari
23 oktober 2017 at 09:57
Hallo lieve Amel,
Ik zou pure chocolade gebruiken, zodat je echt goed de chocolade proeft in de cake. En daarbij nog 1 eetlepel gezeefde cacaopoeder. Succes!
Liefs,
Fatima
Catherine
25 oktober 2017 at 08:13
Hoi Faatje
Had even een vraagje heb nog mascerpone over zou ik die ook kunnen gebruiken in plaats van roomkaas
Lieve groetjes catherine
Fatima El Irari
25 oktober 2017 at 09:43
Hallo Catherine,
Jazeker, kun je ook makkelijk gebruiken voor dit recept. Succes! Xx
Lut Cleerbout
26 oktober 2017 at 08:50
Hey Fatima,
Wat bedoel met roomkaas, type Philadelphia of meer een volle platte kaas?
Dankjewel
Lut
Fatima El Irari
26 oktober 2017 at 11:42
Hallo Lut,
Ik bedoel inderdaad de roomkaas zoals Philadelphia. Zelf gebruik ik de roomkaas van de Aldi, maar ook Philadelphia kun je prima gebruiken. Succes!
Liefs,
Fatima
Liega
27 oktober 2017 at 07:42
Waar kan ik alcoholvrije vanilleextract kopen? In de supermarkt die ik alleen met alcohol erin
Fatima El Irari
27 oktober 2017 at 10:35
Hallo Liega,
Je zou even kunnen google. En als het het niet kan vinden, dan zou je de vanille extract ook weg kunnen laten of je gebruikt 1 vanille stokje.
Liefs,
Fatima
Naima
29 oktober 2017 at 14:09
De cake zit in de oven ben benieuwd??
Fatima El Irari
30 oktober 2017 at 08:18
En en? Heeft het gesmaakt? Xx
aynur
29 oktober 2017 at 15:36
Vandaag geprobeerd en het was heerlijk! Bedankt voor het lekkere recept. Kijk vaak op jouw blog omdat je uitleg erg duidelijk is. Kan gewoon niet verkeerd gaan. Ga zo door…!
Fatima El Irari
30 oktober 2017 at 08:18
Ah wat goed! Dankjewel lieve schat en ik ben blij dat het heeft gesmaakt. Xx
Noura
30 oktober 2017 at 12:25
Salam Fatima,
Heb de cake gemaakt, het was heerlijk. Nog niet eerder zo een lekkere en luchtige cake gegeten!
Bedankt voor het delen!
Groetjes Noura
Fatima El Irari
30 oktober 2017 at 13:32
Alaikoem salaam Noura,
Aah wat leuk om te lezen zeg! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd. En heel graag gedaan natuurlijk! Xx
Liefs,
Fatima
Shadi
2 november 2017 at 11:32
Hallo Fatima
Bedankt voor je recept. Ik heb het gemaakt en ooooo wat is ie lekker.
Super makkelijk en verschrikkelijk lekker?
Ik ga dat vaker bakken.
Fatima El Irari
2 november 2017 at 12:41
Hallo Shadi,
Aah wat goed zeg! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd. Xx
Cennet
13 november 2017 at 16:23
Hey fatima,
Allereerst bedankt voor je recept!
Ik heb deze onwijs lekkere cake al 3 keer gemaakt!
Alleen ik heb op dit moment geen roomkaas in huis, wel kwark Is dat mogelijk?
Fatima El Irari
14 november 2017 at 07:59
Hallo Cennet,
Aah wat leuk zeg! Heel graag gedaan lieverd. Jazeker, kwark kan ook! Xx
Romaisa
13 november 2017 at 17:24
Hoi Fatima,
Weet je ook een lekkere variatie op deze cake?
Ik wil namelijk kleine bakvormen gebruiken zodat ik het recept in 2 kan delen.
Ik wil dan de ene eigenlijk net wat anders maken..
Heb je misschien tips? Iets van chocolade stukjes erdoor ofzo?
Bedankt!
Liefs Romaisa
Fatima El Irari
14 november 2017 at 08:00
Hallo Romaisa,
Je zou het beslag in 2 kunnen delen en bij het ene beslag cacaopoeder kunnen toevoegen voor een chocolade cake? Of je kunt er inderdaad ook chocoladestukjes bijdoen. Of maanzaad, citroenrasp, sinaasappelrasp etc. Xx
Nadia
13 november 2017 at 19:45
Hoi,
Kan ik hier ook chocolade gnache op doen als die helemaal afgekoeld is of zal het er niet bij passen?
Fatima El Irari
14 november 2017 at 08:01
Hallo Nadia,
Jazeker, dat kan ook. Lijkt mij nog lekker ook hmm! Xx
Cennet
14 november 2017 at 09:26
Top! Dank je wel voor je snelle reactie xx
Faat
20 november 2017 at 13:11
Kan je ook mon chou gebruiken hiervoor ipv roomkaas?
Zo ja hoeveel gram?
Fatima El Irari
20 november 2017 at 14:08
Hi Faat,
Ja dat kan ook. Ook dan gebruik je 200 gram, dus 2 blokjes. Xx
Yous
21 november 2017 at 15:58
Hoi Fatima,
Mag ik in plaats van roomkaas creme fraiche gebruiken? Heb helaas geen roomkaas in huis en wil hem nu al maken 🙂
Groetjes,
Fatima El Irari
21 november 2017 at 19:43
Hallo Yous,
Ja hoor je zou crème fraîche ook kunnen gebruiken. Succes! Xx
Yous
26 november 2017 at 12:31
Het was superlekker!! Toch gewacht met maken tot ik roomkaas in huis had en gisteren gemaakt met als topping witte chocolade en pistachenoten! Dit een blijvertje bij ons thuis!
Bedankt Fatima!
Xx yous
Fatima El Irari
27 november 2017 at 07:02
Hi Yous,
Aah wat goed zeg! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt en de combinatie pistache en witte chocolade lijkt me heerlijk! Xx
najoua
25 november 2017 at 10:33
heey fatima, ik ben die cake nu aan het maken hij zit al in de oven,maar in het midden van de cake wil hij niet gaar worden en van boven wordt hij bijna zwart, ik weet niet waar het aan ligt misschien aan mijn oven ofzo maar ik maak vaker cakes enzo en die komen er top uit,heb je hiervoor een oplossing voo de volgende keer.
Fatima El Irari
25 november 2017 at 14:54
Hi Najoua,
Als de cake aan de buitenkant al bruin is gekleurd maar de binnenkant nog vloeibaar is dan doe ik het volgende. Je plaatst een druk aluminiumfolie bovenop de cake en dan zal de cake van buiten niet meer kleuren en zal de binnenkant wel verder garen. Dit doe ik altijd wanneer ik merk dat de cake aan de binnenkant nog nat is. Xx
Anissa
27 november 2017 at 09:42
Hoi fatima bedankt voor je heerlijke recepten. Nou had ik deze cacke al eerder gemaakt en is hij erg in de smaak gevallen. Wil hem vandaag opnieuw maken maar heb geen suiker meer enkel witte bastard suiker kan dat ook en blijft de verhouding hetzelfde
Groetjes Anissa
Fatima El Irari
27 november 2017 at 12:40
Hallo Anissa,
Graag gedaan lieve schat. Ik zou dan gewoon precies dezelfde hoeveelheid aanhouden. Succes en smakelijk alvast! Xx
Hanan
1 december 2017 at 15:33
Salaamou alaikoem fatima..
Heerlijke recepten en shoekran voor jou geduld.
Ik wil graag zometeen deze cake maken maar dan in 2 bakvormen van 18 cm.
Denk je dat het gaat goedkomen als ik gewoon recept in 2 deel of beter toch 1 vorm gebruiken van 24 cm.
Fatima El Irari
2 december 2017 at 09:24
Akaikoem salaam Hanan,
Graag gedaan leve schat! Ik zou toch een bakvorm van 24 cm gebruiken. Je zou ook twee van 18 cm kunnen maken, maar dan worden de cakes wel wat kleiner dan normaal. Xx
Umm Khadeejah
22 december 2017 at 13:33
Assalaamu aleikum lieve Fatima. Ik wil deze cake graag vandaag maken maar ik heb niet veel kristalsuiker in huis zou het ook kunnen met poedersuiker?
Liefs
Fatima El Irari
22 december 2017 at 19:38
Alaikoem salaam,
Je zou de overige suiker kunnen vervangen met poedersuiker. Hoeveel suiker heb je nog?
Umm Khadeejah
22 december 2017 at 23:52
Assalaamu aleikumm. Ik heb het gemaakt met poedersuiker alhamdoulilah het is wel gelukt. Was ook blij dat ie niet was ingezakt wat wel vaak bij mij cakes gebeurd maar ik denk omdat dit beslag wel wat dikker was en dat het daarom niet is ingezakt
Fatima El Irari
23 december 2017 at 09:23
Aah super! Ik ben blij dat het is gelukt lieverd. Xx
Fadoua
31 december 2017 at 11:03
Hoi hoi, S het erg als je de suiker weglaat? Groetjes Fadoua
Fatima El Irari
2 januari 2018 at 07:18
Hallo Fadoua,
Eerlijk gezegd heb ik zelf nog nooit een cake gemaakt zonder suiker. Mag ik vragen waarom je de suiker weg zou willen laten? Xx
Fadoua
28 januari 2018 at 10:58
Hoi Fatima, doordat mijn ouders beide diabeet zijn en het te zoet s. K hoef niet alles weg te laten misschien een groot gedeelte?
Groetjes van mij
Fatima El Irari
28 januari 2018 at 13:29
Hallo Fadoua,
Je zou de kristalsuiker kunnen halveren? Of eventueel kunnen vervangen door zoetstof. De abrikozenjan zou je kunnen weglaten of je gebruikt light abrikozenjam. Xx
Sharare
6 januari 2018 at 11:47
Hooi
Ik had een vraagje.
Ik lust geen abrikozen jam kan ik ook andere jam gebruiken of moet ik echt abrikozen jam gebruiken?
Groetjes sharare
Fatima El Irari
6 januari 2018 at 17:10
Hallo Sharare,
Jazeker, je kunt ook een andere smaak jam gebruiken hoor. Succes! Xx
Atika
16 januari 2018 at 15:48
Hey, je recept is echt super lekker heb hem vaker gemaakt maar nou heb ik geen roomkaas in huis. Kan ik je recept ook volgen zonder roomkaas te gebruiken?
Fatima El Irari
16 januari 2018 at 15:52
Hallo Atika,
Aah dankjewel hoor! Je zou roomkaas kunnen weglaten en het kunnen vervangen door 180 ml melk. Xx
Atika
17 januari 2018 at 21:42
Hey, de olie blijft ook 180ml?
Fatima El Irari
18 januari 2018 at 07:10
Hallo Atika,
Ja die blijft gewoon hetzelfde.
naima
19 januari 2018 at 12:56
salaam mag ik vrage welke bloem je gebruikt?
tarwe of pantentbloem of patteseriebloem?
Fatima El Irari
20 januari 2018 at 09:50
Alaikoem salaam Naima,
Ik gebruik echt altijd patentbloem en van welke winkel maakt echt niks uit. Xx
Chaima
20 januari 2018 at 14:26
Heey meid.
Ik heb een vraagje?
Ik heb eieren maat L moet ik dan 2 of 3 gebruike
Fatima El Irari
21 januari 2018 at 12:02
Hallo Chaima,
3 eieren is goed. Xx
Leila
25 januari 2018 at 11:03
Hee faatje ik heb deze cake al zovaak gemaakt wij zijn er hier thuis gek op! Het komt bij mij vaak voor dat een gedeelte van de cake vast komt te zitten aan het bakblik en kost mij ook heeeel veel moeite om m los te krijgen.. en als ik m dan loskrijg zit er een gedeelte nog vast.. heb je hier tips voor? Ik vet m al goed in en besproei m dan met bloem
Fatima El Irari
25 januari 2018 at 12:35
Hallo Leila,
Aah wat goed zeg! Voor hoelang laat je de cake afkoelen in de vorm, nadat deze uit de oven komt.
Leila
31 januari 2018 at 18:52
Zeker wel 10 minuten a 15 minuten. Maar hij zit bij mij alweer in de oven en ik zal m dit keer langer laten afkoelen haha
Fatima El Irari
1 februari 2018 at 07:34
Nou inschAllah lukt het dit keer perfect! Xx
Leila
3 februari 2018 at 11:24
Alweer mislukt 🙁 dit keer half uur laten afkoelen maar hij was nog wel erg warm.. moet ik m dan nog langer laten afkoelen?
Fatima El Irari
5 februari 2018 at 08:09
Hallo Leila,
Welke bakvorm gebruik je precies?
Leila
17 februari 2018 at 10:15
Die van nordic.. gewoon dezelfde die jij gebruikt tulband bakvorm
Fatima El Irari
18 februari 2018 at 08:17
Hi Leila,
Ja, die kun je ook prima gebruiken. Xx
Sam
27 februari 2018 at 13:47
Hoi Fatima, de cake staat momenteel in de oven en het huis ruikt heerlijk!
Ik zie alleen net na het opruimen wel ineens een flesje vanille extract staan. Ben deze vergeten erbij te voegen gezien ik je beschrijving heb gelezen en niet de video heb bekeken. In de beschrijving staat niet in het eerste stukje dat je dan ook de vanille extract samen met het zakje vanille suiker en de roomkaas moet toevoegen. Dus misschien is het handig om dat erbij te zetten ? 🙂 ben erg benieuwd hoe de cake smaakt! Bedankt voor deze fijne recepten!
Fatima El Irari
27 februari 2018 at 13:57
Hi Sam,
Aah wat goed zeg! Je hebt helemaal gelijk inderdaad. Ik ga het er even bijzetten, maar qua smaak is er bijna geen verschil hoor. Geniet er lekker van lieverd!
Liefs,
Fatima
Senna
7 maart 2018 at 00:36
Hey Fatima, wat ziet het er heerlijk uit! Ik zou graag gehakte walnoten door het beslag willen doen, kan dit?
Liefs!
Fatima El Irari
7 maart 2018 at 07:03
Hallo Senna,
Jazeker, dat kan hoor! Doe ik soms ook, echt lekker hihi. Xx
Gul
31 maart 2018 at 16:12
Hoi Fatima kan ik dit 1 dag van te voren maken? En ps. Je hebt altijd heerlijke recepten!
Fatima El Irari
31 maart 2018 at 16:49
Hi Gul,
Dat is lief, bedankt! Jazeker, je kunt de cake altijd een dag van tevoren bakken en nadat deze is afgekoeld inpakken met een plastic zak en afdekken met een theedoek. Op deze manker blijft de cake lekker zacht en smaakt die zelfs de volgende dag nog lekkker zacht!
Gul
1 april 2018 at 12:57
Hi Fatima,
Iedereen vond het heerlijk!!! Dankjewel ??
Fatima El Irari
1 april 2018 at 16:58
Aah super leuk!
As
13 april 2018 at 04:59
salam alikom begrijp ik het goed dat je de onderkant vd cake ook besmeerd met jam en het daarna pas uiit de bakvorm haalt en omdraait? Xx
Fatima El Irari
13 april 2018 at 12:12
Alaikoem salaam Asya,
Je draait eerst de bakvorm om en haalt de cake dus eruit en dan pas smeer je de cake in met abrikozenjam. Xx
Benny
24 april 2018 at 04:46
Dag Fatima,
Deze heerlijke cake gemaakt iedereen wou nog een extra stukje dat zegt toch genoeg???
Hopelijk komt er eens een kookboek van je uit
Groetjes
Fatima El Irari
24 april 2018 at 06:36
Hi Benny,
Ah wat goed zeg! En dat zegt inderdaad genoeg hihi. Ik ben blij dat het heeft gesmaakt en bedankt voor je lieve compliment!
Liefs,
Fatima
Miriam
4 mei 2018 at 16:24
Super bedankt voor je duidelijke en heerlijke recepten. Chokran ook namens mijn mama! Ik bak om de week deze heerlijke cake!
Fatima El Irari
5 mei 2018 at 19:10
Hi Miriam,
Aah wat onwijs lief zeg! Nou heel graag gedaan lieve schatten en wat leuk dat je dit recept vaak maakt! Hier thuis is deze cake ook echt een favoriet haha. Xx
Laura
31 mei 2018 at 17:16
Ik dacht dat dit een heel simpel recept zou zijn, maar de eters waren heel enthousiast! Dankjewel weer.. 😀
Fatima El Irari
2 juni 2018 at 06:30
Haha super! Heel graag gedaan Laura! Xx
Annita Steenbergen
25 september 2018 at 13:22
Hoihoi! Heerlijk heerlijk heerlijk.
Heb wel een beetje van mezelf in het recept gedaan; ik heb de bloem vervangen door amandelmeel. Iets meer bakpoeder daardoor.
Als ik m de volgende keer weer maak (en dat gebeurd zeker!) Doe ik er wat minder olie door.
Fatima El Irari
25 september 2018 at 14:11
Hi Annita,
Wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt en dat deze cake ook met amandelmeel lekker is! Xx
Meryem
27 september 2018 at 09:47
Hoi Fatima
Ik zou graag deze onwijs lekkere smeuïge cake willen proberen maar geraak er even niet uit. Is roomkaas nou hetzelfde als verse kaas? Want heb me suf laten lopen bij de kazen an aldi maar her enige dat ik terugvind is verse kaas. Deze heeft ook een blauwe verpakking en ook een inhoud van 200g. Zou ik deze mogen gebruiken of moet het echt roomkaas zijn?
Fatima El Irari
27 september 2018 at 14:25
Hi Meryem,
Dat is precies de kaas die ik bedoel lieverd. Op die verpakking staat inderdaad ‘verse kaas’ ❤️
Meryem
28 september 2018 at 05:12
Waouw wat een snelle reactie! Jij bent echt top machallah! Dank je wel lieverd!
Fatima El Irari
28 september 2018 at 09:39
Allahibarkfiek lieverd!❤️
Latifa
18 oktober 2018 at 12:28
Hoihoi,
Ik heb mini tulbandjes, zou ik dit beslag er ook daarvoor kunnen gebruiken?
Ik hoor graag van je!
Fatima El Irari
19 oktober 2018 at 08:02
Hi Latifa,
Jazeker, dat kan ook.
Najiba
26 maart 2019 at 19:42
Hoi moet je de mini tulbandjes vullen tot de helft?
Fatima El Irari
27 maart 2019 at 13:40
Ongeveer 2 cm onder de rand, zodat het beslag in de oven niet overloopt.
ilham
6 november 2018 at 15:43
suppppppper cake
Fatima El Irari
7 november 2018 at 14:42
Dankjewel lieve Ilham!
Monica
25 november 2018 at 08:34
Uit geprobeerd en absolut een favoriet ,blijft ook lekker smeuïg zelf de dag er na nog .
Alleen als ik het verstop natuurlijk ?,anders is hij zo op.
Fatima El Irari
25 november 2018 at 09:36
Hi Monica,
Haha dat verstoppen komt mij bekend voor haha! Ik ben blij dat de cake in de smaak is gevallen. Xx
Siham
12 december 2018 at 15:36
Heey ik heb deze recept gemaakt in combinatie met de cake pops en de family was er weg van! Nou is mijn vraag of je deze beslag ook kan gebruiken voor cupcakes? Xx
Fatima El Irari
13 december 2018 at 11:44
Hi Siham,
Wat goed! Jazeker, je kunt er ook cupcakes van maken.❤️
Ria
2 februari 2019 at 14:56
Gemaakt hoor heerlijk
Fatima El Irari
11 februari 2019 at 11:14
Super! Xx
Malika
11 juni 2019 at 09:07
Kan ipv roomkaas ook mascrapone gebruikt worden?
Fatima El Irari
11 juni 2019 at 13:49
Hi Malika,
Ja, mascarpone kan ook.??
N.
20 december 2019 at 15:53
Dag,
Zojuist deze cake gebakken voor mijn bezoek van morgen. Klopt het dat de cake wat vochtig blijft aan de binnenkant? Ik heb hem ook in een tulbandvorm gebakken en de sate prikker kwam er best droog uit. Na x aantal min afgekoeld te zijn, heb ik hem op een bord gestort en zag dat de binnenkant (bij het gat midden) nog wat vochtig was.
Fatima El Irari
20 december 2019 at 16:00
Hi N,
Nee, deze cake hoort niet nat/vochtig te zijn aan de binnenkant. Hoe lang heb je de cake gebakken?
N.
20 december 2019 at 21:09
Toch zeker 40 minuten en meerdere plekjes geprikt on te kijken of ie gaar was. Inmiddels nu x uur later is hetgeen wat beetje vochtiger was vanzelf “opgedroogd” en ziet het er smeuïg uit.
Ach en anders heb ik een x een cake die wat minder gelukt is :-).
Ps: je loempia en nasiballetjes zitten voor mijn bezoek van morgen in de vriezer 🙂
Fatima El Irari
21 december 2019 at 10:03
Ah gelukkig! Nou geniet ervan lieverd! Xx
Nahid
22 maart 2020 at 19:35
Salaam fatima,
Ik heb geen abrikozen jam in huis. Kan ik die misschien vervangen met aardbeien jam of honing? Of heb je andere tip? De cake zit al in de oven 🥰🥰
Alvast bedankt!
Fatima El Irari
23 maart 2020 at 10:38
Alaikoem salaam Nahid,
Je hoeft niet perse abrikozenjam te gebruiken. Aardbeienjam mag ook hoor. Denk dat als je honing gebruikt de cake iets te zoet wordt. Xx
Claire
29 mei 2020 at 15:35
Prachtig ! Heel licht en bovendien heel lekker. Ik eet graag gebak met cocos zou het ook zo lekker zijn met wat cocos in het gebak ? Dank je wel Fatima ! xx
Fatima El Irari
30 mei 2020 at 14:49
Hi Claire,
Dankjewel! Ja, hoor je kunt ook kokos toevoegen in het beslag. Xx